Strømkalkulator | Forbrukslån | Sammenlign Varmepumper | Best i Test Varmepumpe | Vardia Forsikring Erfaringer | Alarmer | Billigste Kredittkort | Mobilselskaper 2019
Home / Tapahtumat / Kuntsi kutsuu yleisön mukaan rakentamaan 10. juhlavuoden näyttelyä

Kuntsi kutsuu yleisön mukaan rakentamaan 10. juhlavuoden näyttelyä

Kuntsi täyttää Vaasassa 10 vuotta

Kuntsin modernin taiteen museo kutsuu yleisön mukaanrakentamaan juhlavuoden näyttelyä

Kuntsin modernin taiteen museon avaamisesta tulee kuluneeksi Vaasassa 10 vuotta helmikuussa 2017. Syntymäpäivän kunniaksi järjestetään Art Battle, johon museo hakee osallistujia rakentamaan kokoelmanäyttelyä. Näyttely avautuu ensi vuoden helmikuussa ja on esillä syyskuuhun 2017 asti.

Kuntsin modernin taiteen museo hakee yksittäisiä henkilöitä, pareja tai ryhmiä mukaan näyttelyprojektiin, jossa he pääsevät valitsemaan ensi vuoden kokoelmanäyttelyn teokset. Kuntsin toisen kerroksen tila jaetaan osallistujien kesken siten, että kukin pääsee näyttämään taitonsa ja luomaan omat näyttelykokonaisuutensa Kuntsin kokoelman teoksista.

Kuka tahansa voi hakea mukaan

Osallistuminen ei edellytä taiteen asiantuntemusta tai aikaisempaa kokemusta, innostuneisuus tai uteliaisuus taidetta kohtaan riittää. Ainoastaan sitoutumista useampaan tapaamiskertaan syksyllä 2016 vaaditaan. 

Teosvalinnat ja näyttelysuunnitelmat tehdään ryhmätapaamisissa, joita ohjaa kuvataiteilija Janika Herlevi ja mukana on myös hankekoordinaattori Kati Lehtinen Vaasan kaupungin museoista. Näyttelyn konseptin on suunnittelut näyttelyn ohjaava kuraattori Kira Sjöberg.

Yleisö äänestää suosikkinsa Art Battle -kilpailun voittajaksi

Näyttely huipentuu Art Battle -kilpailuun. Yleisö pääsee äänestämään suosikkiaan ryhmien tekemistä teoskokonaisuuksista ja äänestyksen voittaja julkaistaan näyttelyn viimeisellä viikolla. Voittajaryhmälle sekä kaikille osallistujille on luvassa elämyksellinen palkinto.

Teosvalinnat tehdään Kuntsin taidekokoelmasta, joka on merkittävä suomalainen nykytaiteen kokoelma. 1960- ja 1970-lukujen taide on kokoelmassa erityisen hyvin edustettuina, mutta siihen kuuluu teoksia aina 1900-luvun alkupuolelta 2000-luvulle asti. Mukana on sekä suomalaisten että ulkomaalaisten taiteilijoiden teoksia.

Kokoelman kerääjä ja Kuntsin säätiön perustaja Simo Kuntsi piti taiteen ja ihmisten vuorovaikutusta tärkeänä. Ensi vuoden kokoelmanäyttelyllä halutaankin kunnioittaa Kuntsin perintöä ja mahdollistaa vaasalaisille sekä muille taiteen ystäville uudenlainen kosketus kokoelmaan ja näyttelyn rakentamiseen. Osallistujille avautuu aito vaikuttamismahdollisuus näyttelyn sisältöön ja näköalapaikka museon toimintaan. 

Haku:

Ilmoittautumislomake löytyy Vaasan kaupungin sivuilta osoitteesta: www.vaasa.fi/lomakkeet/art-battle-ilmoittautumislomake. Hakuaika päättyy perjantaina 26.8.2016.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa