Strømleverandører | Test Forbrukslån | Fliser til bad | Billig Internett | Beste Forsikringsselskap | Hjemmealarm | Kredittkort Rabatt | Boliglån
Home / Tapahtumat / Koulu yhdistää tanssin ja arkkitehtuurin

Koulu yhdistää tanssin ja arkkitehtuurin

Tanssi ja arkkitehtuuri yhdistyivät elävän koulupihan muotoiluu

Tanssi ja arkkitehtuuri on kuluneen lukuvuoden aikana ollut osana Isolahden ja Hagan koulun viidesluokkalaisten koulupäivää. Vuoden aikana on suunniteltu koko koulun omia tansseja sekä laadittu ehdotuksia eri rakennelmista ja asfalttimaalauksista, joita koulun pihalla voisi toteuttaa. Projekti on hienolla tavalla yhdistänyt taiteen ja liikunnan.

TaiKon on yhteistyössä Kulttuurikeskuksen kanssa tarjonnut kuluvan lukuvuoden aikana Isolahden ja Hagan kouluille mahdollisuuden osallistaa 5-luokkalaiset tanssin ja arkkitehtuurin kautta koulupihan muotoiluun. Tanssin kautta on lähdetty etsimään lapsille luontaista liikkumareittiä ja oppilaat yhdessä arkkitehdin ja tanssijan kanssa ovat suunnitelleet sekä toteuttaneet koulupihalle kohteita, jotka voisivat olla hyödyksi koko koulun lapsille. Tavoitteena on ollut tanssia ja arkkitehtuuria yhdistelemällä tehdä koulupihasta osallistava ja viihtyisämpi. Työskentelyä on integroitu monen oppiaineen kanssa (esim. liikunnan, matematiikan, kuvataiteen).

Katri Lorenz on vastannut arkkitehtuuriopetuksesta ja Lotta Kaarla tanssinopetuksesta. Luokanopettajat Sinikka Södergård Isolahden koulusta ja Anna-Liisa Innanen Hagan koulusta oppilaineen ovat tuoneet vahvasti omaa työpanostaan projektiin.

Projekti on osa Vaasan kaupungin perusopetuksen ja liikuntapalveluiden hallinnoimaa Liikkuva koulu -hanketta. Vaasa on ollut mukana Liikkuva Koulu -hankkeessa vuodesta 2010 alkaen. Näiden vuosien aikana on saatu luotua toimivia käytänteitä, jotka lisäävät oppilaiden aktiivisuutta koulupäivien aikana. Liikkuva koulu -toiminnassa on mukana yhteensä 5 700 oppilasta Vaasassa sekä suomenkielisistä että ruotsinkielisistä kouluista.

Kuva: Isolahden koulun blogi

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa