Solcellepanel på Hus | Forbrukslån | Beste Eiendomsmegler | Vinduspuss | Billigste Forsikringsselskap 2019 | Brannalarm | Kredittkort | Billig Mobilabonnement
Home / Tapahtumat / HundrED-suurhanke koskee myös Vaasaa

HundrED-suurhanke koskee myös Vaasaa

Vaasa on mukana

HundrED-suurhankkeessa

Vaasan kaupunki on mukana sadan kunnianhimoisen suomalaisen koulutuskokeilun HundrED-suurhankkeessa energiakoulutusstrategiallaan.

Hankkeen aikana kaupungin energiakoulutusstrategiaa kehitetään, sovelletaan ja toteutetaan yhdessä yläkoulussa sekä kaksikielisessä lukiokampuksessa. Mukana ovat Borgaregatans skola (aurinkopaneelien opetuskäyttö) sekä Vaasan lyseon lukio ja Vasa gymnasium (energiakoulutusstrategia). Hanke toteutetaan lukuvuoden 2016–2017 aikana.

HundrED on Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden viralliseen ohjelmaan kuuluva valtakunnallinen suurhanke, jonka tavoitteena on pohtia, miltä koulujen ja koulutuksen seuraavat sata vuotta maailmassa näyttävät.

HundrED–hankkeessa muun muassa toteutetaan sata kunnianhimoista suomalaista koulutuskokeilua ja kerätään sata jo toiminnassa olevaa, kansainvälistä opetusinnovaatiota. Ensimmäiset 75 koulutuskokeilua on nyt valittu, ja Vaasa on tässä joukossa mukana. Inspiroivimmat kokeilut ja kekseliäimmät opetusmetodit esitellään koko maailmalle syksyllä 2017.

Vaasa on nimetty Pohjolan energiapääkaupungiksi. Esikoulusta lukioon ulottuvan energiakoulutusstrategian tavoitteena on tuoda energia ja kestävä kehitys luontevaksi osaksi oppisisältöjä ja oppimisympäristöjä sekä lisätä energiatietoisuutta kouluissa.

https://hundred.fi/fi

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa