Sammenligne Strømpriser | Forbrukslån på Dagen 20 År | Kuulokkeet | Kaiutin | Sykkelforsikring | Alarm | Billigste Kredittkort 2019 | Beste Telefonabonnement
Home / Tapahtumat / Haamukohtaamisia Pohjanmaalla

Haamukohtaamisia Pohjanmaalla

Aaveiden Pohjanmaa
kummitustarinoita mailta ja meriltä

Edesmenneitä muistelevien pyhien ajankohta on otollista aikaa aavetarinoille. 31.10.2013 ilmestyneessä uutuuskirjassa ”Aaveiden Pohjanmaa – kummitustarinoita mailta ja meriltä” (Haamu 2013) perehdytään Pohjanmaan toisenlaiseen paikallishistoriaan

Kirjan tarinat perustuvat aitoihin kokemuksiin ja aavekohtaamisiin, mutta myös seudulla liikkuviin tarinoihin, kuulopuheisiin ja paikallishistoriaan.

Kirjassa esiteltyjä kummittelukohteita ovat Cantaren talo Vaasasta, Grönvikin kartano Mustasaaresta, Malmin talo Pietarsaaresta, Harriniemen majakka Kokkolasta, Tottesundin kartano Vöyriltä, Etelä-Pohjanmaan opisto Ilmajoelta, Carlsron huvilamuseo Kristiinankaupungista, Storskäretin muinaislöytö Maalahdesta, Kummitteleva kalamaja Merenkurkun saaristosta (Mustasaari) sekä Vanha teatteri Seinäjoelta.

Aaveet toimivat mainioina matkaoppaina ja kirjassa onkin mukana myös Pohjanmaan aavekartta, jonka avulla voi suunnitella toisenlaisen matkailukierroksen. Jokaisesta aavekohteesta on myös historiallista taustatietoa.

Pohjanmaan aaveet viihtyvät yhtä lailla upeissa huviloissa ja hienostotaloissa, kauppahuoneissa, kartanoissa ja hotelleissa kuin tehtaissa, majakoissa, tuulisissa saaripahasissa ja kalamajoissakin. Ne kertovat tarinoita petetyistä rakkauksista, epäonnistuneista liiketoimista, sodan hurjuuksista, haaksirikoista, väkivallanteoista ja korjaamattomista vääryyksistä, mutta myös kiintymyksestä omaan kotiin, elinympäristöön, ammattiin tai kotiseutuun. Aaveet ovat siis kovin inhimillisiä.

Kauniisti kuvitettu tarinakokoelma julkaistaan suomeksi ja ruotsiksi. Kirjan on kirjoittanut Tiina Hietikko-Hautala, kuvittanut Suvi Kari ja ruotsinkielisen käännöksen tehnyt Heidi Nyblom Kuorikoski. Samalla se on uuden pienkustantamo Haamun ensimmäinen julkaisu. Kirjaa myydään aavekohteissa, hyvinvarustelluissa kirjakaupoissa, verkkokirjakaupoissa ja Haamu Kustannuksen verkkokaupassa.

Aaveiden Pohjanmaa – Kummitustarinoita mailta ja meriltä

Kirjoittaja Tiina Hietikko-Hautala | Kuvittajat Suvi Kari | ISBN 978-952-68007-0-7

Andarnas Österbotten – Spökhistorier från land och hav

Kääntäjä Heidi Nyblom Kuorikoski | ISBN 978-952-68007-1-4

Kuva: Johan Hagström

About Toimitus

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa