Månedlig Strømpris | Forbrukslån uten Sikkerhet | Paras näppäimistö 2019 | Puhelinliittymä ilman nettiä | Inntektsforsikring | Alarm | Beste kredittkort | Billigste Mobiltelefon
Home / Tapahtumat / Eskarit juhlii Elisa stadionilla

Eskarit juhlii Elisa stadionilla

Eskareiden ikiomat juhlat stadionilla

Lähes 800 vaasalaista esikoululaista valmistautuu juhlimaan Elisa stadionilla tiistaina 30.5. Kuusivuotiaat ovat ideoineet omia esityksiään Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestettävässä tapahtumassa.

–       Tämänkaltainen yhteinen tapahtuma on ainutlaatuinen ja se on osa Suomi 100-juhlavuoden tapahtumia Vaasassa, iloitsee varhaiskasvatusjohtaja Lillemor Gammelgård.

Juhlassa lapset esiintyvät esiopetuksen mukaisesti alueittain. Oman esityksensä juhlaan ovat valmistelleet keskustan alueen, pohjoisen alueen, itäisen alueen ja ruotsinkielisen alueen esiopetusryhmät ohjaajiensa johdolla.

Ohjelmassa lastenkulttuuria eri vuosikymmeniltä

Stadionilla lapset laulavat ja liikkuvat omien koreografioidensa mukaisesti. Luvassa on ohjelmanumeroita, jotka liittyvät Suomen 100-vuotiseen taipaleeseen.

–       Perinteisistä lauluista ja leikeistä siirrytään tämän päivän lastenkulttuuriin, sillä nykylasten arkeen vaikuttavat suositut pop-laulajat ja ryhmät. Osaan esityksistä on myös haettu vaasalaisia ja pohjalaisia vaikutteita, kertoo Gerby daghem -päiväkodin johtaja Britt-Mari Strandvall.

Yhteinen juhla tiistaina 30.5. klo 16 alkaen on suunnattu esikoululaisten perheille ja isovanhemmille. Paikan päälle odotetaan saapuvan lähes 2000 katsojaa esiintyvien lasten lisäksi. Tapahtuman aluksi ja päätteeksi yleisökin saa osallistua ja laulaa mukana.

Tapahtumaa on valmistellut päiväkotien esiopetusryhmiä ohjaavista lastentarhanopettajista ja päiväkodinjohtajista koottu työryhmä.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa