Månedlig Strømpris | Forbrukslån | Kiropraktor | Bryllupsfotograf | Livsforsikring | Husalarm | Kredittkort for Studenter | Billigste Mobilabonnement
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Ammatillinen koulutus on nyt Vami

Ammatillinen koulutus on nyt Vami

Vaasan ammatillinen koulutus

on nimeltään Vami

Vaasan ammatillisen koulutuksen uuden organisaation nimi on Vamia. Nimestä päätti toisen asteen koulutuslautakunta kokouksessaan 13.9. Nimestä järjestettiin elokuussa nimikilpailu, johon tuli yhteensä 154 ehdotusta.

Nimikilpailuun tuli runsaasti hyviä ehdotuksia. Oppilaitosten, kaupungin ja yritysten edustajista koostunut raati valitsi ehdotuksista Vamia -nimen ja esitti sitä toisen asteen koulutuslautakunnalle.

Oli mukavaa, että saimme niin paljon ehdotuksia. Monet kilpailuun osallistuneet olivat nähneet todella paljon vaivaa, sillä jopa graafista ilmettä ja logoja ehdotettiin. Aihe selvästikin kiinnosti monia, kiittelee rehtori Åsa Stenbacka.

Vamia -nimi toimii hyvin sekä suomeksi, ruotsiksi että englanniksi ja on sujuva niin puheessa, tekstissä kuin markkinoinnissakin. Alkuosa Va viittaa Vaasaan ja yhdistää oppilaitoksen alueen yrityselämään, vaikka Vamia ei olekaan varsinaisesti lyhenne mistään sanoista.

Vaasan kaupungin ammatillisen koulutuksen uusi organisaatio aloittaa vuoden 2017 alussa. Uudessa organisaatiossa ovat mukana Vaasan ammattiopisto, Vaasan aikuiskoulutuskeskus ja Vaasan rannikkoseudun oppisopimustoimisto. Uudella organisaatiolla valmistaudutaan koko ammatilliseen koulutukseen kohdistuvaan uudistukseen.

Lisätietoja antaa:

Åsa Stenbacka
Rehtori, Vaasan ammattiop
isto

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Esteetön Vaasa jokaiselle

Väestön ikääntymisen seurauksena yhä useampi meistä tulee tarvitsemaan esteetöntä elämistä ja kulkemista. Vaasan kaupungilla tehdään …

Vastaa