Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta /
Vaasassa käydään ahkerasti kirjastossa

Vaasassa käydään ahkerasti kirjastossa

Vaasassa käydään ahkerasti kirjastossa

Vaasassa kirjastoa käytetään enemmän kuin suomalaisissa yleisissä kirjastoissa keskimäärin. Tämä selviää Vaasan kaupunginkirjaston teettämästä asiakaskyselystä. 

Vastaajista yli 70 % asioi kirjastossa vähintään kerran kuukaudessa.

Aiakaskysely toteutettiin loka-marraskuussa 2014 perinteisenä paperikyselynä kirjaston toimipisteissä sekä sähköisenä kyselynä internetissä. Vastaajia oli yhteensä 590.

Kyselyn mukaan kirjastolla on kehitettävää aineiston löydettävyydessä, aukioloajoissa sekä kotisivujen ja verkkokirjaston toimivuudessa.

Vastaajat ovat erittäin tyytyväisiä kirjaston henkilökunnalta saamaansa palveluun. Tyytyväisiä oltiin myös siihen, että palvelu saadaan sillä kielellä, jolla asiakas haluaa.

Kirjaston sijainti osoittautui hyvin tärkeäksi tekijäksi asiakkaille. Myös kirjaston riittäviä aukioloaikoja ja palveluiden maksuttomuutta arvostettiin. Toisaalta esimerkiksi palveluiden nopeutta ei koettu tärkeäksi.

Kirjaston palveluita piti melko tai erittäin hyvänä 86 %, vastaajista. Palveluiden kehittämisessä onkin kysymys enimmäkseen jatkuvan parantamisen kuin suurien muutosten tarpeesta. Esimerkki tällaisesta kehittämisestä on kirjaston tilojen kehittäminen. Kyselyssä asiakkaat toivoivat kirjastoihin esimerkiksi enemmän viihtyisiä tiloja ja mukavia istuinryhmiä.

Vaasan kaupunginkirjaston varatuimmat kirjat

Kymmenen varatuimman suomenkielisen kirjan lista on poimittu kirjastojärjestelmästä 3.2.2015.

1.    Valtonen, Jussi: He eivät tiedä mitä tekevät

2.    Härkönen, Anna-Liisa: Kaikki oikein

3.    Kinnunen, Tommi: Neljäntienristeys

4.    Haapasalo, Ville: Et muuten tätäkään usko

5.    Viinanen, Iiro: Vaaran vuodet 1991-1995

6.    Hautala, Marko: Kuokkamummo

7.    Green, John: Tähtiin kirjoitettu virhe

8.    Sund, Erik Axl: Varjojen huone

9.    Oranen, Raija: Aurora

10.  Heikkinen, Antti: Risainen elämä: Juice Leskinen 1950-2006

 

https://kirjasto.vaasa.fi/303269/varatuimmat-kirjat

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Minun kaupunkini, minun kehittämänä

Vaasan kaupunki kehittää asukaslähtöisempiä palveluita ja toimintatapoja osana Avoin kunta –hanketta. Ensimmäisenä tartutaan osallistumisen palveluihin …

Vastaa