Wildlife festivaali

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Wildlife Vaasa 22.- 26.11.2006

Merenkurkun luontokeskus Terranova sijaitsee Vaasassa ja on Pohjanmaan museon ja Metsähallituksen yhteinen luontokeskus. Vuonna 2001 heräsi ajatus järjestää tapahtuma, jolla vastavalmistunut luontokeskus voisi saada tunnettavuutta sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Vaasa on tapahtumapaikaksi muutenkin sopiva, tänne on hyvät yhteydet Euroopasta, kaupungistamme voidaan katsoa alkaneen Suomen luontokuvausperinne esim tunnettuja vaasalaisia ja pohjalaisia luontokuvauksen uranuurtajia ovat Unto Heinonen, Teuvo Suominen, Eero Murtomäki, Juhani Koivusaari, Ari Valkola, Seppo Lammi, Hannu Hautala, Benjam Pöntinen ja Jorma Luhta. Näistä kolme viimeksi mainittua Etelä-Pohjanmaalta. Lisäksi Merenkurkun saaristo on ehdolla Suomen ensimmäiseksi luonnon maailmanperintökohteeksi.

Wildlife Vaasa 2002 järjestettiin 26.11.- 1.12.2002. Festivaaliin osallistui 79 elokuvaa 12 maasta. Elokuvaesitysten lisäksi järjestettiin koulutusta, seminaari ja yleisötilaisuuksia. Toisen kerran Wildlife Vaasa luontoelokuvafestivaali järjestettiin 3. -7.11.2004 yhteistyössä Wildlife Europen kanssa. Festivaaliin osallistui 90 tuotantoyhtiön elokuvaa 18 maasta. Kaikkiaan ainakin jossain tapahtumassa käyneitä oli yli 5.000 henkilöä. Lisäksi tapahtumaan osallistui kymmeniä luontoelokuva-alan ammattilaista Suomesta ja muista Pohjoismaista, Englannista, Ranskasta, Hollannista, Virosta ja Venäjältä.

Seuraava kansainvälinen Wildlife Vaasa luontoelokuvafestivaali järjestetään 22.-26.11.2006. Wildlife Vaasa 2006 saa 9 kilpailusarjaa (4 uutta kilpailusarjaa). Kotimaiset luontoelokuvat ja yritysten ympäristösuojeluelokuvat painivat jatkossa omissa sarjoisaaaan. Wildlife Vaasa 2006 järjestää myös vuoden 2004 tapaan lapsille ja nuorille luontoelokuvakilpailun, jonka teemana on luonto ympärillämme. Kilpailu on avoin kaikille alle 25 -vuotiaille. Kilpailutöiden tekemisessä opettajat ja vanhemmat voivat auttaa toteutuksessa. Luontoelokuvat viedään myös kouluihin. Viikkoa ennen ja kaksi viikkoa festivaalin jälkeen kilpailuun osallistuneita elokuvia näytetään kouluissa sovitun aikataulun mukaisesti. Festivaalin aikana järjestetään lasten ja nuorten luontoelokuvien teemapäivä. Mukana yhteistyössä on myös WWF eli Maailman luonnonsäätiö, Canon ja laulajatar Bianca Morales. WWF ja Bianca Moralesin Yhteinen maailmamme konserttisarja, joka käynnistyi kesällä 2005 Pori Jazz -festivaalissa ja päättyy Vaasassa Biancan esiintymiseen Wildlife 2006 festivaalin aikana.

Wildlife Vaasa on tehnyt maailmalla tunnetuksi kaupunkiamme, sen ja koko Suomen luontoa ja luontokuvausta. Viime vuonna ladattiin internetsivujamme 6.000.000 kertaa ja kävijöitä oli yli 80 maasta. Tapahtuma on nykyään alansa ainoa tapahtuma Pohjoismaissa ja siksi tärkeä luontoelokuvien tekijöille, koska festivaaleilla käyvät sekä sen ohjelmaan tutustuvat televisioyhtiöiden ja elokuva-alan levittäjäorganisaatioiden ostajat ovat tärkeitä linkkejä pienille tuottajille. Tapahtuma on ollut todella kansainvälinen ja festivaalien välillä tietoa sekä elokuvia on välitetty kotimaamme lisäksi mm USA:han, Englantiin, Kreikkaan, Espanjaan, Italiaan, Ranskaan sekä olleet kontakteissa moniin muihin maihin. Lasten ja nuorten luontoelokuvakilpailuilla sekä koululaisesityksillä olemme välittäneet tietoa mediamaailmasta ja hyvistä elokuvista nuorille. Tapahtuman rahoitus on suurimmaksi osaksi hankittu ulkopuolisilta säätiöiltä ja yrityksiltä.

Lisää festivaalista: http://wildlife .vaasa.fi sekä terranovasta: http://terranova.vaasa.fi

Linkkejä: | Wildlife Vaasa | Terranova |