Vaasan vanhat kaivot

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Vaasan Wanhat kaivot

Vaasassa oli ennen kunnallisen vesilaitoksen perustamista vuonna 1915 kaksikymmentä yleistä kaivoa, joista ehkä kaunein on vieläkin jäljellä Kauppapuistikolla ns. Tiklastalon edessä. Kaivokatos on todella kaunis. Sain siitä idean, että Vaasan kaupunki voisi 400 vuotisjuhlien kunniaksi rakennuttaa eripuolille kaupunki ne ”kaksikymmentä kaivoa” vanhan mallin mukaisesti. Kuvia löytyy varmasti Pohjanmaan museosta.

Kaivot eivät tietenkään toimisi vaan olisivat pelkkiä kulisseja, joiden reunalla ihmiset voisivat levähdyttää jalkojaan. Isompien kannella voisi vaikka joku soittaa selloa. Saattaisi sinne mahtua triokin.

Tällaiset kaivorakennelmat sijoitettuina kaupungin puistikoille olivat sympaattinen symboli Vaasalle. Ne herättäisivät uteliaisuutta ja pehmentäisivät kaupungin muuten niin kivistä kuvaa.

Jos kaupungilla ei ole rahaa niin kaivot voisi rakentaa joku yritys. Se ei olisi mikään kustannuserä menestyvälle yritykselle. Kaivon kanteen voisi upottaa aistikaan kuparilaatan, missä lukisi, että ”Tämän kaivon on lahjoittanut vaasalaisille NN silloin ja silloin”.

Tekisin asiasta kuntalaisaloitteen ellen tietäisi että valtuutetut lukevat tätä foorumia. Idea on vapaasti ensimmäisen kiinnostuneen käytettävissä.

Vaasalaisia.info http://www.vaasalaisia.info/index.php?/archives/97-Wanhat-kaivot.html