Vaasan Taidehalli

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Vaasan Taidehalli sijaitsee kaupungintalossa, sen ensimmäisessä kerroksessa. Kaupungintalo valmistui vuonna 1883 ja hallinnon lisäksi siinä toimi monia kaupungin tärkeitä virastoja ja myös nk. Museosali, jossa järjestettiin näyttelyitä. Nykyisen Taidehallin tilat ovat aikaisemmin toimineet paloautojen tallina.

Taidehalli aloitti toimintansa vuonna 1966. Sitä ennen tilat saivat perusteellisen korjauksen, jonka myötä kaupunkiin saatiin moderni ja valoisa taiteen esittelypaikka. Rakennuksen historiallisesta tyylistä muistuttaa enää taidehallin holvattu tiilikatto ja sitä kannattelevat rautapylväät.

Museon taideosasto järjestää vuosittain 7-9 näyttelyä Taidehallissa. Näyttelyissä esitellään sekä kotimaista kuvataidetta että kansainvälisiä taiteilijoita. Osa taidehallin tilasta on vuokrattu valokuvagalleria Ibikselle. Ibis järjestää vuosittain 8-12 näyttelyä.

Sisäänkäynti Taidehalliin sijaitsee talon Raastuvankadun puoleisella pääjulkisivulla. Pyörätuolilla ja lastenvaunujen kanssa liikkuva pääsee Taidehalliin vaivattomimmin talon päädyssä olevasta sisäänkäynnistä Vaasanpuistikon puolelta.

Pohjanmaan museo

    Osoite:
    Vaasan kaupungintalo, Senaatinkatu 1 D
    Tiedustelut:
    06 325 3770 / 06 325 3800
    Avoinna 
    ke - pe 12 - 18, la - su 12 - 17, ma - ti suljettu
    Poikkeukselliset avoinnaoloajat 2014
    Pääsymaksu
    Ilmainen sisäänpääsy! Tervetuloa!

Näyttelyt, kevät-kesä 2014


Tämä sivu on minitynkä, vain hyvin lyhyt aiheen esittely.
Voit auttaa Vaasapediaa kirjoittamalla artikkelille kunnon alun.