Vaasalaisrokkia toimittanut Risto Jalonen

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Rock in Vasa / Vaasa rokit

Toimittanut Risto Jalonen

Sivuja 24

Kustantaja: Vaasan kaupunki 1992

Ei ISBN –luokitusta


Layout, piirrustukset, maalaus ja suurin osa valokuvista - Risto Jalonen Avustivat: - Raimo Heinonen, useampi valokuva - John Dahlqvist, kolme valokuvaa ja hieman tekstiä - Pirkko Tammilehto, Welmun ja Rockverstaan syntyhistoria - Keijo Bagge, yksi lyhyehkö esittely Painotyöt: Painotalo Varteva

Tämä kaupungin kustantama rocklehdykkä on erikoinen tapaus ja ilmestyessään herätti varmasti ansaittua huomiota. Julkaisu on korkealuokkaista painotyötä ja liimasidottu mikä sekin antaa oman lisäarvonsa. Kannen Jalonen on taiteillut erottuvaksi erikoisilla sijoitteluilla ja pääpiirteittäin mustavalkoisen kokonaisuuden värillä rikkomalla. Lukuarvoa ja historiallistakin ulottuvuutta kirjanen lunastaa Tammilehdon vaasalaisen elävän musiikin syntyjä kuvaavalla artikkelilla ja Raimo Heinonen hienoilla kuvataltioinneilla Kvin Coynen vierailusta Vaasan kaupungintalossa sekä Risto Jalonen lukuisilla rock- ja taustavaikuttajakuvillaan ynnä teksteillään.

Julkaisuun ilmettä antavat piirrokset lisämaustavat kokonaisuutta onnistuneesti. Kirjasesta selviää, että idean isänä on ollut Erkki Mendelin ja loppuideointiin on Jalosen ohella osallistunut myös Sven (Putte) Nyman. Mutta taitaa asia olla hyvin pitkälle niin, että Jalonen on tehnyt lopulta jutun niin kuin on lystännyt, sikäli mikäli minä miestä tunnen ja hyvä näin, sillä lopuksi on todettava, että tämä Jalosen poikkitaiteellisuus toimii tässäkin tapauksessa.

- Jukka Mäki-Maunus