Taina-Inkeri Lehto

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kasvaminen kokonaiseksi ihmiseksi

Vaasalainen kunnallispoliitikko ja vaikuttaja Taina Inkeri Leheto on kirjoittanut omakunstanteen henkilökohtaisesta salaisuudestaan, joka varjosti hänen elämäänsä koko aikuusuuden ajan. Vyyhti alkoi purkautua vasta vuonna 2001 tapahtuneen isän kuoleman jälkeen. Näin Lehto kirjastaan:

-Kirja pohjautuu tositapahtumiin sellaisina, kun minä ne muistan. Jonkun lukijan mielestä muistikuvani monista asioista ovat vääriä, he voivat olla oikeassa, koska tämän ei ole tarkoituskaan olla historiankirja.

-Tarina alkaa siitä päivästä vuonna 1959, kun minä uteliaana lapsena tutkin salaa isäni laatikkoa, johon ei ollut kenelläkään lupa koskea. Sieltä tuli silmieni eteen asioita, joista ymmärsin, että minulla on yksi sisar, isän tytär, jota en ole koskaan tavannut.

-Samalla ymmärsin, että tämän täytyy olla se syy, jonka vuoksi laatikon tutkiminen oli niin ehdottomasti kielletty. Löytämäni salaisuus oli niin suuri, että en jaksanut käsitellä sitä sisälläni yksin.

-Ymmärsin, että en voinut puhua siitä kenellekään. Minun oli pakko unohtaa se vähitellen pois mielestäni. Asian unohtaminen olikin lähes totaalinen, kunnes isän kuoleman jälkeen vuonna 2001, kuin johdatuksesta, tulivat ne samat asiat, juuri minun käsiini. Minun sisareni, onko hän elossa, minkä näköinen hän on nyt ja missä hän asuu?

Tässä alkuasetelma Taina Inkeri Lehdon omakustanteelle. Se kertoo paitsi Taina Inkerin tarinan, myös ihmisen kasvamisesta kokonaisuudeksi, kasvamisen kivusta ja ”oikean” tien löytämisestä.

Kirjaa voi tilata puhelimitse tai sähköpostitse Puh. 040 581 8740 06 3168 740 tainainkeri.lehto@netikka.fi