Sulo Kallio

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pitkän linjan muusikko Vaasan Palosaarelta. Sai director musices- arvonimen v. 2007.

Palosaaren Pavarotti, Director Musices

Sulo Kallio kuuluu ehdottomasti niihin musiikkiartisteihin joista pidän. Monen laulun kohdalla valitsen Sulo Kallion version jos valittavana on useampi artisti. Sellainen laulu on esimerkiksi Elämä juoksuhaudoissa.

Sulo Kallio ottaa musisoimisensa vakavasti. Hän on perfektionisti, sanoisin. Hän "viilaa" jatkuvasti esityksiään ja pyrkii tosissaan esittämään kuuntelijoille parastaan. Vuosien saatossa olen oppinut pitämään Sulo Kalliosta myös ihmisenä.

Kun neljä vuotta sitten aloin työstää vaimoni muistoCD-levyä pyysin myös Sulo Kalliota mukaan. Olen eritäin tyytyväinen ja kiitollinen siitä, että hän otti vilpittömästi osaa projektiin. Venäläinen kansanlaulu Olen kuullut on kaupunki tuolla istuu Sulo Kalliolla hyvin.

Roy Rabb

Sulo Kallio syntyi Vaasassa Palosaarella 72 vuotta sitten. Jo 15-vuotiaasta lähtien on Sulo Kallio keikkaillut. Rummut ja basso ovat mielisoittimet. Ensimmäinen oma bändi oli nimeltään Six Red Boys, joka soitti Elviksen innoittamana rockia, mutta Pohjanmaalla kun oltiin oli pakko vaihtaa musiikki tangoon ja bändi muuttikin nimensä Sulo Kallion tangoyhtyeeksi.

Sulo on kolunnut läpi Suomen keikoillaan ja hänen yhtyeessään ovat laulaneet vierailevina tähtinä mm. Olavi Virat, Henry Theel. Hän toimi myös laivamuusikkona Ruotsinlaivoilla. Laulutunteja hän otti vaasalaiselta Akseli Halla-Aholta.

Sulo Kallio keikkailee edelleen ahkerasti. Hän esiintyy erilaisissa hyväntekeväisyystilaisuuksissa mm. syöpäpotilaiden hyväksi. Hän on pitänyt Vaasan kirkossa hengellisen musiikin konsertin. Hän esiintyy vanhainkodeissa,Vaasan kalamarkkinoilla, taiteiden yössä jne.

Kallio voitti seniorien iskelmälaulukilpailujen Suomen mestaruuden v. 2006. Sulo Kalliolle myönnettiin director musices – arvonimi kesäkuussa 2007.