Merkintöjä - Taiteiden yönä 2000

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

64 sivua

Painos 150

Epävirallisesti Maailman nopein kirja

Kirjoitettu ja kansi piirretty yhden yön aikana, minkä jälkeen aamulla painettu ja kansitettu.

Teksti ja kansi: Risto Jalonen

Layout: Risto Jalonen ja Jyrki Mäkinen

Kustantaja: Multiprint Oy 2000

ISBN 952-91-2468-6

Painotyöt Multiprint Oy, Vaasa


Yhden yön ennätys

Kova hommahan on saada kirja yhden yön aikana aikaiseksi. Vaasassa tämä kuitenkin on tehty. Jyrki Mäkinen Multiprintiltä tätä asiaa on ajanut eteenpäin ja ajatusta vaalinut. Jo vuotta ennen tätä kyseessä olevaa kirjaa vastaavaa yritettiin. mutta homma tökki, eikä isomman ryhmän voimin tahdottu aikataulussa pysyä. Muutoinkin hommasta kansiin saatettuna muotoutui vähän mitä sattui. Kokonaisuuteen toi ryhtiä kuva- ja sanataiteilija Risto Jalosen osuus, jolta hätiin valmista tekstiä hankittiin. Saatiin sitten näillä eväin homma jota kuinkin hoidettua, kiitos Jalosen ja tämän johdosta Multiprintin Vaasan osaston toimitusjohtaja Jyrki Mäkinen soitti Ristolle (sitten myöhemmin) ja ehdotti, että hän soveltuvaa korvausta vasten hoitaisi koko shown ensi vuonna yksin.

Näin tapahtui ja edeltänyttä paremmin tuloksin. Tänä Taiteiden yönä turhaa tekstisekoilua ei ilmennyt,kun yksi mies isse isseksensä oli ohjaksissa ja itsenäisesti toteutti kirjan parhain päin. Ei tullut turhia ryhmämietintöjä. Tuli vain valmista.

Jyrki Mäkistä asian ainutlaatuisuuden kannalta harmittamaan jäi, kun ei Guinnesin –porukka ilmaantunut tapahtumaa dokumentoimaan vaikka asia oli alustavasti sovittu. Näin ollen tämä yhden yön aikana yhden miehen voimin syntynyt kirja jäi epäviralliseksi Maailman nopeimmaksi kirjaksi.

- Jukka Mäki-Maunus