Merikotka

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Täydennä ja muokkaa artikkelia:


Merikotka Kuva: SR

Merikotka - Suomen ilmailun muistomerkki

Sijainti: Vaskiluodon siltapenkereen reunassa, ns Halkokarilla

Tekijä: Kalervo Kallio

Paljastettu: 12.10.1969


1. Suomen ilmailun muistomerkki - merikotka

4. Vaskiluodon siltapenkereen reunassa, ns. Halkokarilla.

5. Kuvanveistäjä Kalervo Kallio ( 1909 – 1969 )

6. Kivityöt Suomen Kiviteollisuus Oy.

Jalusta Vehmaan punaista graniittia on 7 m korkea, tehty kuudesta osasta ja painaa yli 63 tonnia. 13 m merenpinnasta on merikotka laskeutumassa siivet levällään jalustalle. Linnun siipien väli on 5.6 m ja paino n 3000 kg. Pronssikotka on kiinnitetty alustaansa neljällä ruostumattomalla ja haponkestävällä teräspultilla. Hiekkapuhallettu uurreteksti: SUOMEN ILMAILULLE - TILL FINLANDS FLYG

Paljastettu 12.101969.

Merikotka on ainoa lintu, joka laskeutuu lennosta jalat levällään niin kuin ensimmäiset lentokoneetkin. Varat saatiin eri tahoilta kotimaasta ja 8% Ruotsista. Patsaan kokonaiskustannukset olivat 230.000 mk. Keräyksen suojelija oli Tasavallan Presidentti Urho Kekkonen. Patsaan perustustyöt teki Vaasa kaupunki. Idea muistomerkistä syntyi keväällä 1964 Luonetjärvellä Lentorykmentti 4: Kiltaan kuuluvien upseereiden illanvietossa. Aluksi keskusteltiin muistolaatasta. Hanke kasvoi patsaaksi, jolla oli aikomus juhlistaa Ilmavoimiemme 50-vuotispäivää 6. 3. 1968. Patsashanketta ajamaan perustettiin Suomen Ilmailun Muistomerkki ry. Ilmailupatsas on kunnianosoitus ei ainoastaan Ilmavoimille vaan kaikelle Suomen ilmailun hyväksi tehdylle ja tehtävälle työlle.

6. 3. 1918 laskeutui Vaasaan eteläiselle kaupunginselälle kruunumakasiinin lähelle Morane Parasol -–lentokone. Uumajasta Ruotsista saapuneen koneen lentäjänä oli luutnantti Nils Kindberg ja matkustajana kreivi Eric von Rosen, joka lahjoitti koneen Suomen armeijalle. Tämä ilmavoimien ensimmäinen kone sai lahjoittajansa mukaan nimen ”kreivi von Rosen”.

Kone tuhoutui jo 16. 4. 1918; se putosi Tampereella Näsijärven jäälle 800 metrin korkeudesta siipimurtuman takia. Tarkastuslennolla mukana olleet ruotsinmaalainen lentäjä K. A. Westman ja mekaanikko S. E. Nylund Vaasasta saivat surmansa.

V 1918 kuului Suomen armeijan lento-osasto 1:een kaksi Moranea ja kolme Albatross- lentokonetta.