Leif Färding lyhyesti

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Lyhyesti Kirja Sammossa

Nimi
Färding, Leif
Synnyinaika
21.5.1951
Synnyinpaikka
Gävle
Kuolinaika
 : 23.11.1983
Kuolinpaikkakunta
Vaasa
Ammatti
kirjailijat
runoilijat
Tekijän käyttämä kieli
suomi
Kansallisuus
suomalaiset
Maakunta-alue
Pohjanmaa
Tekijä
Ihan kuin ihminen kuuntelisi
Kasvojesi valossa
Levoton oksa, keinuva sydän
Luominen
Maailmaa minä rakastan
Med ansiktet i vinden möter jag världen
Olen onnen poika
Seitsemän vuoden runot
Kääntäjä
Jumalan tuli
Vaeltaja

Elämäkertatietoa Suomalaisia nykylyyrikoita- kirjassa sanotaan: ”Leif Färding oli kesän lapsi ja onnen poika, josta kasvoi onneton mies.” Samaisessa kirjassa todetaan myös, että kolmessa ensimmäisessä runokokoelmassaan Färding kirjoittaa iloisia viestejä ihmisestä matkalla Valoon, osana maailmankaikkeuden suurta hengitystä. Neljännessä kokoelmassa hänen todellisuutensa ei ole enää yhtä harmoninen ja onnellinen kuin alussa.

Lehdistössä Leif Färdingiä ja hänen tuotantoaan on kuvattu mm. seuraavasti:

Ensimmäisen runokokoelman julkaisemisen jälkeen Färding sanoi pyrkivänsä tekemään elämästään taideteoksen eikä usko pettyvänsä. Toisin kuitenkin kävi, koska Färding kertoo kuolemansa jälkeen julkaistussa kirjeessä näin: ”Koska en enää kykene toimimaan sielutietoisuudesta, joka on synnyttänyt parhaat runoni, elämälläni ei enää ole merkitystä.”

”Kolmessa ensimmäisessä kokoelmassa Färding oli kuin metsän väkeä, hilpeä menninkäinen, keijukaisten veli. Hän teki pieniä runoja. Itsestään hän puhui, ilosta ja rakkaudesta. Hänellä oli vain muutama teema; kepeyden pohjalla oli pientä kipeyttä. Neljäs kokoelma vaati neljän vuoden kypsyttelyn. Se osoitti Färdingistä tulleen varteenotettavan lyyrikon.”