Jussi Mäntylä

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jussi Mäntylä on aktiivinen sukelluksen harrastaja
Jussi Tapani Mäntylä (1983–) on vaasalainen internetyrittäjä. Hän syntyi sukutilallaan Alahärmän Isotalonraitilla maanviljelijäperheeseen ja muutti paljon lapsuusvuosinaan vanhempiensa työn perässä ympäri Suomea. Jussi aloitti ensimmäisen yrityksensä Web Design Jussi Mäntylän 14-vuotiaana vuonna 1997 tekemällä kotisivuja yrityksille. Jussi on uransa aikana ollut perustamassa useita internetyrityksiä, kuten esimerkiksi Fitfashion.fi:n joka on Suomen suurin urheilublogisivusto. A-lehdet Oy osti perustajiltaan Fitfashionin vuonna 2014, jolloin sivustolla kävi tuohon aikaan viikossa noin 100.000 uniikkia vierailijaa. Jussi on perustanut myös muita tunnettuja verkkopalveluita ja toiminut neuvonantajana useille menestyneille internetpalveluille.

Nykyisin Jussi Mäntylä toimii yrittäjänä vaasalaisessa Suomen Mediatoimisto Oy:ssä, joka valmistaa tekoälyjä ja muuta ohjelmointia eri aloille. Suomen Mediatoimisto toimii Vaasan Sisäsataman rannassa historiallisessa Åbo Academin talon kahdessa ylimmässä kerroksessa ja se työllistää 8 henkilöä. Yritys on keskittynyt erityisesti teollisen tuotannon tehostamiseen digitaalisten työvälineiden avulla. Tekoäly on noussut merkittäväksi osaksi yrityksen toimintaa ja se myös kouluttaa tekoälyn hyödyntämiseen liittyen yritysten henkilöstöjä ja oppilaitoksia. Suomen Mediatoimiston asiakkuudet vaihtelevat PK-sektorin yrityksistä kansainvälisiin pörssiyhtiöihin.

Jussi Mäntylä ylläpitää vapaa-ajallaan perustamiaan Suomen suurimpia metsästyksen ja kalastuksen Facebook-yhteisöjä, joihin kuuluu noin 150.000 suomalaista eräilyn harrastajaa. Nämä keskusteluryhmät ovat olleet tiedotuskanavia myös harrastusten kattojärjestöille Suomen Metsästäjäliitolle ja Vapaa-ajankalastajien Keskusliitolle. Jussi on todennut valistuneen keskustelupalstojen ylläpitotoiminnan olevan keino huolehtia keskustelun pitämisestä asiallisena ja vastuullisena.


Yksityiselämä ja harrastukset

Jussi Mäntylä tunnetaan hyvin innokkaana harrastajana kalastuksen ja metsästyksen parissa. Lisäksi hän on nuoruudessaan kilpaillut kansallisella tasolla kreikkalaisroomalaisessa painissa Nurmon Jymyä edustaen ja myöhemmällä iällä pikashakissa Vaasan Shakkikerhossa. Hän on myös tehnyt muutamia sanoittamiaan musiikkikappaleita ja julkaissut niitä Youtube-videopalvelussa.

Varusmiespalveluksen hän on suorittanut Rajavartiolaitoksen Ivalon Rajajääkärikomppaniassa sissinä vuonna 2004. Jussi Mäntylä on kihloissa ja hänen perheeseensä kuuluu myös 2017 syntynyt tytär Aino.

Linkkejä ja lähteitä

Jussi Mäntylä myi Fitfashion.fi:n A-lehdet Oy:lle

Jussi Mäntylä Linkedin-palvelussa

Jusamiitti - Viulisti (Youtube)

Jusamiitti - Kaipuun maa (Youtube)