Aktiiviset isät asialla

Vaasapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Vaasan Ikkuna 26.11.1990


Tiistaina 20.11. kutsuttiin suvilahtelaisisät lapsineen viettämään tarhailtaa Suvilahden päiväkotiin. Äideillä oli tilaisuuteen porttikielto, sillä he kuulemma käyvät päiväkodissa muulloinkin riittämiin, kun taas isiä ei nähdä juuri koskaan, selvisi ideaa rakennelleen sosiaalityöntekijä Veli Körkön avajaispuheesta.

Veli Körkkö otti tiukasti kantaa isän ja äidin väliseen perinteiseen perheproblematiikkaan, joka tiivistyy koko lastenhoitoa koskevalla saralla. Puheen yltyessä liian osoittelevaksi heräsi yleisöstäkin puoltavasti eriäviä mielipiteitä, jotka aiheellisina asiallisesti huomioitiin.

Pidemmittä puheitta päästiin kuitenkin itse asiaan eli leikkimään lasten kanssa ja touhua todellakin piisasi, sillä tupa oli niin väkeä täynnänsä että ennätyksiä tehtiin.

- Missään muussa aikaisemmin järjestetyssä tilaisuudessa ei ole ollut näin valtavaa osallistujamäärää. Ensimmäistä kertaahan jotain tällaista järjestetään yksinomaan isille lapsineen, siksi on riemastuttavaa, ettei koskaan koko perheen tilaisuuksissakaan ole ollut näin paljon väkeä, riemuitsi homman organisoinut hallinnollinen päiväkodinjohtaja Kristiina Vironmäki.

Hänen vieressään seisova perhepäivähoidon ohjaaja Marja-Leena Väisänen on pelkkää hymyä ja toistelee: - Eipä olisi ikinä uskonut.

Mutta uskottava se oli, sillä vieraita oli tuvassa runsas sata.

--Risto Jalonen