Strømpris Sammenligning | Forbrukslån Billig | Elektriker pris 2019 | Menneskelige ressurser | Billig Forsikring | Innbruddsalarm | Beste Kredittkort Fordeler | Mobilselskaper

Vaasan marssi

Vaasan Marssi 5.8-7.8

Kuorolaulu ja rummun päristyus aloittivat tämänkesäisen kävelytapahtuman Vaasassa

Sekakuoro Sirpalaiden laulama ”Vaasan marssi” ja rummun päristys aloitti jo perinteikkäöän kävelytapahtuman eilen torstaina Vaasan kauppatorilla.

Vaasan Marssi – Vaasan Kävelyklubi ry:n jokavuotinen kansainvälinen kuntotapahtuma on selvästi aliarvostettu niin päättäjien kuin kaupunkilaistenkin keskuudessa. Tulisieluisen vetäjänsä – Maija-Liisa Penttisen – ponnistuksista huolimatta vaasalaiset ja vaasalainen media ei oikein tunnu ottavan tapahtumaa omakseen

Penttisen mielestä kävelytapahtuma tuo kaupunkiin vieraita ja levittää myönteistä kuvaa Vaasasta maailmalle. Tämä kaikki on tietysti aivan totta, mutta miksi sitten tapahtuma ei kiinnosta vaasalaisia? Yksi syy on varmasti tapahtuman sisäpiiriluonne ja ehkä kielitaidon puute vaikuttaa asiaan.

Yksi aivan ilmeinen syy on myös se, että tapahtuma järjestetään loppukesän viikonvaihteessa, jolloin ”kaikki vaasalaiset ovat mökillä” Näitä asioita voi pohtia pitkinä talvikuuukausina. Vielä on vaasalaisilla mahdollisuus nostaa profiiliaan. Se ei vaadi mitään muuta kuin muistaa vilkuttaa kun näkee iloisen joukon marssimassa pitkin kaupungin katuja tai tapaa heitä kaupunkia ympäröivillä teillä.

Marssi

Kansainvälisessä kävelytapahtumassa ei kilpailla – säännöt kieltävät sekä juoksun, hölkän että kilpakävelyn. Mukavan kävelyn vauhdiksi voidaan laskea keskimäärin 5 km tunnissa. Turha kiiruhtaminen saattaa vähentää kävelyn nautintoa. Kuntokävelyssä astellaan reippaasti ja rennosti. Repussa ei stressiä kanneta.

Kaikki reitit lähtevät torilta ja päättyvät Hietalahden Villaan, jossa kävelijöille on järjestetty tarjoilua ja ohjelmaa. Kaikki osallistujat odotetaan maaliin! Osanottajien rekisteröinti, reitit ja niiden merkintä, opastus, suoritusten tarkistus, majoitus, huolto jne hoidetaan hyväksyttyjen kansainvälisten normien mukaan.

Vaasan Marssi käsittää noin 252 km valinnaisia merkittyjä reittejä. Viime vuonna kävelysuorituksia kirjattiin 1110 kpl eri päivinä. Osallistujia oli yhteensä 15 eri maasta. Vaasan Marssi on hyväksytty Suomen edustajaksi kansainvälisen IML:n (International Marching League) monipäiväkävelyjen sarjaan. IML – tapahtuma tarkoittaa kävelijän näkökulmasta takuuta tapahtuman tasosta.

Vaasan Marssi http://www1.vaasa.fi/marssi/fin/default.htm

IWA http://www.internationalmarchingleague.org/

Rekisteröidy foorumiin ja sano oma mielipiteesti kävelytapahtumasta.  Keskustelua voit seurata tästä: http://www.vaasalaisia.info/keskustelut/viewtopic.php?t=75

About Toimitus

Check Also

Ojaharju raitistui kuolemanhädässä

Iso mies ei aina ole herkkä, mutta Jomppa on. Hän on rehevä kuin renessanssiruhtinas. Jompan elämä on ollut värikästä aaltoliikettä; hän on maistanut nautintoja ja kärsinyt krapulaa. Ehkä hän on nähnyt enemmän kuin me muut, tavalliset elämän tallaajat.

Vastaa