Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta /
Vaasalaisia.infon ydinajatus – yhdessä vaasalaisten asialla

Vaasalaisia.infon ydinajatus – yhdessä vaasalaisten asialla

Vaasalaisia.infon ydinajatus

yhdessä vaasalaisten asialla

Vaasaa koskevat nettisivut ja nettidokumentit ovat sirpaloituneena verkossa ja niitä on vaikea löytää. Osittain tämä johtuu siitä, että ei ole olemassa mitään yhteistä standardia, jonka mukaan eri aiheista kertovat sivut ja dokumentit on avainsanoitettu. Jos näin olisi, niin hakukoneet löytäisivät ne helpommin .

Verrattomasti enemän vaasa-aiheisia mielenkiintoisia dokumentteja on kirjastojen ja arkistojen, esimerkiksi Vasa-ensiksen, tallentamilla kirjojen, letien ja muiden paperisdokumenttien sivuilla. Ja sinne ne myös jäävät ikuisiksi ajoiksi ellei kukaan niitä nosta esille.

Uusistuneen vaasalaisia.infon ja Vaasapedian ydinajatuksena on yhdessä vaasalaisuudesta kiinnostuneiden kanssa koota kaikista mielenkiintoisimman materiaalin samaan paikkaa helposti kaikkien tutkittavaksi.

Videot

Vaasalaisia.infossa on useita tätä tarkoitusta palvelevia osia. Otetaan esimerkiksi videot. You Tubessa on satoja hienoja vaasa-aiheisia videoita, joita kukaan ei löydä sekavan tai puutteellisen avainsanoituksen, ingressin puuttumisen ja huonon otsikoinnin vuoksi.

vaasalaisia.info tarjoaa kaikille mahdollisuuden talllentaa video yhteen ja samaan paikkaan, mistä ne löytyvät täsmähakusanoilla. Videoita on jo nyt vajata 300. Esimerkiksi hakunaoilla Olli Orrenmaa löydät kaikki Ollin tuubiin tallaentamat videot samsta paikasta.

Toinen mielenkiintoinen osio vaasalaisia.infossa on Linkit. Linkit osiota voi kuka tahansa täydentää oman mielenkiinnon mukaan. Linkit osio on jo nyt laajin yhtenäinen Vaasa koskeva linkkikokoelma, mutta puutteita on valtavasti. Linkeistä puuttuvat mm. uskonelämää ja sukututkimusta koskevat linkit ja moni linkkikategoria on puutteellinen. Kuka tahansa voi ottaa tehtäväkseen niiden täydentämisen.

Kirjoita itse

Kirjoita itse toiminnon kautta kuka tahansa voi lähettää järjestelään kolumnin tai uutisen, kunhan muistaa, että mukaan pitää liittä vaakuva, jonko pitkä sivu on n. 500-600 pixeliä.

Vaasapedia

vaasalaisia.infon kumppanipalvelu on Vaasapedia. Vaasapedia on kaikillae avoin moderni kaupunkisanakarja. Vaasapedia perustuu wikikonseptille, joten kuka tahansa voi lisätä ja korjata siellä olevia tekstejä. Vandaalien tekemät muutokset poistetaan historianpalauatustoiminnan avulla, joten mitään vahinkoa ei pääse tapahtumaan.

Vaasapedia haastaa koulut, yhdistykset ja yksityiset ihmiset kertomaan heille tärkeistä asioista. Vaasapeadia kattaa jo nyt alueen joka alkaa siitä kun Vaasan yläpuolealla oli 6 metriä vettä ja päättyy vaasalaisiin facebook ja blogilinkkeihin.

Vaasapediaan voit digitoida vanhoja dokumentteja ja lisäatä valokuvia. Kiinnostavia asioita ovat esimerkiksi erilaiset sukuhiastoriat ja mielenkikintoiset tavalliset vaasalaiset. Sukuarkistoista löytyy varmasti uskomattomia tarinoita ja päiväkirjamuistiinpanoja, jotka olisi syytä nostaa kaikkien luettavaksi.

Vaasapediassa on kymmeniä, ehkä satoja kansioita, jotka odottavat vain täyttämistä. Käy katsomassa onko pediassa Sinun nimelläsi tyhjä kansio odottamassa täyttämistä.

Vaasapaedia ei tietysti ole vain kaupunkisanakirja, vaan taustalla on ajatus siitä, että kotipaikka on ihmisen identiteetin kannalta se kaikista tärkein. On hienoa jos voi ylpeästi sanoa, että minä olen Vaasan Präntööltä, Hutskilta, Hietskusta jne. Kotipaikkarakkaus auttaa ihmistä paikantamaan itsensä ja oman historiansa ja luo tasapainoa elämään.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Portti Tulevaisuuuteen kahvilalle etsitään yrittäjää

Vaasan kaupunki etsii kahvilayrittäjää Onkilahden puistoon tämän vuoden aikana nousevaan Portti Tulevaisuuteen -paviljonkirakennukseen. Ennen varsinaista …

Vastaa