Home / Kolumnit / Vaasa voisi edistää oman kaupungin yritysten käyttöä

Vaasa voisi edistää oman kaupungin yritysten käyttöä

Miksei vaasalaisyrityksiä suosita

Tein tammikuussa 2015 valtuustoaloitteen siitä, että koko Vaasan kaupunkikonserni velvoitetaan edistämään vaasalaisten yritysten käyttöä palveluhankinnoissaan.

Aloite koskee niin urakka- kuin tuntitöinä tehtäviä työsuorituksia.

Ajatuksena minulla oli, että toimenpiteellä edesautetaan vaasalaisia yrityksiä sekä saadaan tällä tavoin töistä koituvat verorahat käytetyksi Vaasan ja vaasalaisten hyväksi.

Tämä aloitteeni on nyt maannut pölyttymässä ilmeisesti jonkun virkamiehen pöytälaatikossa pian puolitoista vuotta.

Ja jos tuttu menettelykaava toistuu, niin aloitteeni kiertää totuttuun tapaan vielä vuosia eri virastojen ja lautakuntien byrokratiakoneistoissa. Ja samaan aikaan ulkopaikkakuntalaiset yritykset tekevät työt ja vievät verorahansa heidän kotikuntiinsa.

Vielä viime vuoden loppuun oli esimerkiksi teknisessä virastossa kilpailutettu maanrakennusinfran tuntityöt.

Hämmästykseni olikin erittäin suuri, kun kuulin, että tuntitöitä ei ole sitten enää kuluvalle vuodelle kilpailutettu. Ja työt suorittavat pääsääntöisesti Vaasan naapurikuntien urakoitsijat.

Eipä tarvitse lukijankaan enää ihmetellä Vaasan miljoonien alijäämää ja veroprosentin nostoa.

Kysynkin Vaasan teknisen lautakunnan puheenjohtaja Erkki Tepolta, että toimitteko te luottamusmiesvirassanne vaasalaisten edunvalvojana vai kiinnostaako teitä tämänsorttinen vaasalaisyritysten diskriminoiminen laisinkaan?

Toivon myös, että antaisitte itse vastauksen, ettekä laittaisi asialle tapanne mukaan ketään virkamiestä.

JUKKA MÄKYNEN (ps.)

kaupunginvaltuutettu

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa