Strømleverandør | Forbrukslån på Minuttet | Kotiteatteri | Best i Test Varmepumpe | Betalingsforsikring | Brannalarm | Beste Kredittkort Fordeler | Beste Boliglån 2019

Vaasa postikortit


Vaasa postikortit nettiaikaan

Siirretään vaasa-aiheiset postikortit nettiaikaaan

Yksi merkittävä satsaus tulevaisuuteen olisi, jos kaikki Vaasa-aiheiset postikortit 1800-luvun lopulta aina 1970 luvulle saakka skannattaisiin ja siirretäisiin verkkoon vaasalaiseksi postikorttigalleriaksi, kirjoittaa nimimerkki Johansson.

Vaasa kortit

Tällaisesta galleriasta olisi suuri apu historiantutkijoille, kotiseutuihmisille, keräilijöille, arkkitehdille, remontoijille, omakotitalojen rakentajille ja vain tavallisille vaasalaisille, jotka haluavat tietää mitä oli ennen.

Vaasassa on lukuisia hienoja postikorttikokoelmia ja hienoja kerääjiä. Mieleen tulee tätä kirjoittaessani ainakin Risto Saikkonen, Martti Haapala, Stig Jern ja espoossa asuva Matti Kolppanen. Heidän ja monien muiden keräilijöiden kokoelmat yhdistämällä saataisiin aikaan ainutlaatuinen Vaasa korttigalleria. Johansson

Jonkinlainen pieni alku lienee jo olemassa kun Vaasan kaupunki osti Ilmari Valkamalta 400-500 vaasakortin kokoelman. Ensimmäisenä tulee tietysti mieleen, että työ pitäisi tehdä virkamiestyönä joko kaupunginarkistossa tai Pohjanmaan Museossa. Idea on kiehtova, mutta se edellyttää että joku ottaisi asian hoitaakseen, Ehkä Risto Saikkonen voisi toimia tässä jonkinlaisena primus motorina.

Tällainen kokoelma toisi oman maukkaan lisänsä 400-vuotisjuhliaan viettävälle Vaasalle

Keskustelu aiheesta:

About Toimitus

Check Also

Ojaharju raitistui kuolemanhädässä

Iso mies ei aina ole herkkä, mutta Jomppa on. Hän on rehevä kuin renessanssiruhtinas. Jompan elämä on ollut värikästä aaltoliikettä; hän on maistanut nautintoja ja kärsinyt krapulaa. Ehkä hän on nähnyt enemmän kuin me muut, tavalliset elämän tallaajat.

Vastaa