Home / Kolumnit / Vaasa on palannut suurimpien joukkoon

Vaasa on palannut suurimpien joukkoon

Vaasan seutu 2021

Moni on selitellyt, kuinka ”kaikki pysyy lähes ennallaan”, vaikka VKS jäi ilman laajaa päivystystä. Itse uskon vahvasti VKS:n kehittämiseen ja saimme lakialoitteemme kautta onneksi sitoutettua monia tulevien hallitusten edustajia eri puolilta Suomea.

Itse sain sairaalaväännön kautta uusia hyviä suhteita moniin hallituspuolueidenkin edustajiin, kun systemaattisesti käytiin Vaasan vahvuuksia kasvotusten läpi. Tästä on ollut muissa projekteissa hyötyä.

Valtuustokauden lähestyessä loppua haluan lämpimästi kiittää kaikkia kaupunkilaisia, työnantajia, kollegoita sekä kaupungin henkilökuntaa siitä, että joka päivä teette seudusta Suomen parhaan.

Peruspalveluiden kehittämisen ohella seuraavat vuodet sisältävät tärkeitä strategisia panostuksia. Tavoitteena on, että vuonna 2021 uusi laiva liikennöi ja muitakin samaan logistiikkajärjestelmään kuuluvia palikoita on paikallaan. Energialaboratorio ja korkeakoulut ovat laajentaneet toimintaansa kiitos globaalisti merkittävien partnereiden.

Seudulle on etabloitunut useampi sähkön varastointiin keskittyvä toimija. Suomen puheenjohtajuus Arktisessa neuvostossa loi energiaklusterillemme täysin uusia mahdollisuuksia.

Viimeistään 2021 Vaasasta pääsee suorilla reittilennoilla muutamaan Euroopan tärkeään keskukseen. Junamatkan aika Vaasasta Pietariin on lyhentynyt. Olemme solmineet ystävyyskaupunkisuhteita Kiinaan.

Kiitos vahvan kasvun ja kuntaliitosten, on Vaasa palannut suurimpien joukkoon. Olemme edelläkävijöitä sosiaalisissa innovaatioissa.

Ensimmäiset tornitalot ovat pystyssä ja kaupunki vetää merkittäviä kongresseja, kulttuuri- ja urheilutapahtumia. Erityisesti kansainväliset sijoittajat, vieraat ja nuoret arvostavat sitä, että myös englannin kieli on läsnä katukylteissä.

Minulla on energiaa ja intohimoa jatkaa seudun kehittämistä ja puolustamista kanssanne.

JOAKIM STRAND (r.)

kuntavaaliehdokas

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa