Home / Tapahtumat / Uusi Himalajan palvelutalo avataan marraskuussa

Uusi Himalajan palvelutalo avataan marraskuussa

Uusi Himalajan palvelutalo

avataan marraskuussa

Pikipruukin rakennuttama uusi Himalajan palvelutalo on tarkoitettu runsaan, ympärivuorokautisen avun tarpeessa oleville ikäihmisille, jotka eivät enää selviä kotona. Himalajalla hoitajat ovat läsnä kaikkina vuorokaudenaikoina. Ensimmäiset asukkaat muuttavat tiistaina 10.11. uuteen palvelutaloon.

Palvelutalossa on neljä pienkotia ja niissä yhteensä 58 asukaspaikkaa. Yksi pienkodeista on ruotsinkielinen. Asukkaat asuvat vuokralla ja jokaisella on oma kylpyhuoneella varustettu huone.

Jokainen kalustaa ja sisustaa oman huoneensa makunsa mukaan kodikseen, omilla huonekaluillaan ja tavaroillaan. Lisäksi käytettävissä ovat yhteiset oleskelu-, ruokailu-, sauna- ja harrastetilat.

Asukkaita tulee kaupunginsairaalan eri osastoilta  

– Uuden palvelutalon käyttöönotosta seuraa paljon sairaalan sisäistäkin muuttoa. Samassa yhteydessä osastot 4 ja H suljetaan. 49 asukasta muuttaa Himalajaan, kertoo koti- ja laitoshoidon johtaja Matti Paloneva.

Myös Hemgårdenin 8 asukasta muuttavat Himalajaan. Uutta henkilökuntaa ei palkata, vaan olemassa olevaa henkilöstöä sijoitellaan uusiin tehtäviin palvelurakenteen muuttuessa.

Palvelutalon kolmanteen kerrokseen tulee 23-paikkainen intervalliyksikkö, Venny ja Elvi. Yksikkö korvaa Tammikartanon tiloissa toimineen Kotikuntoutusyksikön. Yksikössä hoidetaan lyhytaikaispaikoilla paljolti omaishoidon tuen piirissä olevia muistisairaita hoitavan omaisen levon aikana. Lyhytkestoisen, intensiivisemmän kuntoutuksen ja selvittelyn tarpeessa olevia kotihoidon asiakkaita voidaan myös ottaa yksikköön.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa