Billig Strøm | Refinansiering Forbrukslån | Varmepumper Sammenligning | Megling | Forsikringer | Tyverialarm | Kredittkort Best i Test | Mobilselskaper i Norge
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Tyytyväisiä diplomi-insinöörejä Vaasasta

Tyytyväisiä diplomi-insinöörejä Vaasasta

Vaasan yliopistosta valmistuu

tyytyväisiä diplomi-insinöörejä

Vaasan yliopistosta valmistuneet diplomi-insinöörit ovat keskimääräistä tyytyväisempiä opintoihinsa. Tämä selviää vuoden 2015 Tekniikan akateemiset TEKin ja tekniikan alan yliopistojen toteuttamasta palautekyselystä vastavalmistuneille diplomi-insinööreille ja arkkitehdeille.

Vaasan yliopistosta valmistuneet diplomi-insinöörit antavat kiitosta laadukkaalle opetukselle ja ajantasaisille opetuksen sisällöille. Valtakunnallisesti verrattuna Vaasan yliopiston diplomi-insinöörit ovat keskimääräistä tyytyväisempiä muun muassa opetusmenetelmiin, opetushenkilöstöön, opiskelijoiden ja opettajien toimivaan kommunikointiin, tiloihin ja varusteluihin, opintojen ohjaukseen ja opintoneuvontaan sekä oman osaamisen kehittymiseen koulutuksen myötä. Yli 80 prosenttia Vaasan yliopiston diplomi-insinööreistä piti opiskelua mielekkäänä ja valitsisi nykyisen koulutusohjelmansa uudelleen sen sijaan, että vaihtaisi alaa tai toiseen ohjelmaan.

Tuloksissa näkyvät pienen yksikön edut, jolloin opiskelijat ja opettajat ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa, sanoo tekniikan kandidaattiohjelman koulutusohjelmavastaava Janne Koljonen.

Valmistumishetkellä Vaasan yliopiston diplomi-insinööreistä oli työsuhteessa 63 prosenttia, mikä on hieman keskimääräistä enemmän. Useimmat heistä työskentelevät joko asiantuntijoina tai keskijohdossa. Työpaikan sijainti on lähes 80 prosentilla Vaasan yliopistosta valmistuneella diplomi-insinöörillä opiskelupaikkakunnan työssäkäyntialueella.

 almistuneiden sijoittuminen heijastelee alueen erityislaatuisuutta eli Vaasan seudun energiakeskittymää sekä DI-koulutuksen ja alueen tarpeiden vahvaa kohtaamista ja pitkään jatkunutta yhteistyötä niin tutkimuksen kuin esimerkiksi opinnäytetöiden saralla, kertoo Koljonen.

Monet opiskelijamme käyvät opiskelun ohessa töissä, mikä onkin kyselyn mukaan ensisijainen syy opintojen viivästymiseen. Toisaalta tämä mahdollistaa sen, että vastavalmistuneilla on jo merkittävä määrä alan työkokemusta, toteaa diplomi-insinööriohjelman koulutusohjelmavastaava Kimmo Kauhaniemi.

Kyselyyn vastasi 72 % Vaasan yliopistosta vuonna 2015 valmistuneista diplomi-insinööreistä.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa