Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Tuleva tiedenainen ja elokuvantekija

Tuleva tiedenainen ja elokuvantekija

Reeta Kankaanpää

Laihian tytöstä lyhytelokuvien tekijäksi

Laihialla lapsuutensa viettänyt mutta Vaasassa pitkään asunut Reeta Kankaanpää on innostunut videoiden tekemisestä. Reeta osallistui Helsingissä järjestettyyn Euphoria Borealis yhteisön lyhytelokuvatyöpajaan.

Euphoria Borealis on NISI MASA European Network of Young Cinema -verkoston suomalainen jäsenjärjestö. Tapahtuma on nimeltään Kino Euphoria – Helsinki International.

Kino Kabaret järjestetään aina heinäkuun alkupuolella ja tapahtuma kestää viikon. Euphoria Borealis on NISI MASA European Network of Young Cinema -verkoston suomalainen jäsenjärjestö. Tapahtuma nimeltä Kino Euphoria – Helsinki Kabaret järjestetään aina heinäkuun alkupäivinä. Kysymyksessä on Kankaanpään toinen ohjaus.

-Viikko jakautuu kolmeen sessioon ja yhdessä sessiossa on 60h aikaa tehdä pisimmillään seitsemän minuutin lyhytelokuva. Tapahtuma kerää elokuvanteosta kiinnostuneita ammattilaisia ja amatöörejä eri puolilta maailmaa.

-Minun elokuvassani on esimerkiksi suomalaisten lisäksi yksi ranskalainen ja yksi venäläinen tekijä. Elokuvani lähtökohtana oli ajatus tarkastella erotilanteessa ilmenevää konfliktia ja hyvästejä kahden toisilleen läheisen ihmisen välillä.

-Elokuvan nimi on sen takia Goodbye (hyvästi) ja tarina on tiivis otos konfliktista ja sen ratkaisusta. Kuvauspaikaksi valikoitui rautatieasema, koska aluksi se vaikutti ideaalilta paikalta kuvata hyvästelyä, kertoo Kankaanpää.

Tapahtumaympäristönä on rautatieasema. Paikka missä hyvästit ovat tunnetasolla paikan ydinmehua.

-rautatieasema on kuitenkin yksi kaoottisimmista paikoista kuvata elokuvaa, sen opin tehdessä. Ensi kerralla valitsen ehkä jonkin helpomman paikan.

Aikaisemminkin mukana

-Osallistuin työpajaan n Käytännössä yt toista kertaa. Ensimmäisellä kerralla vuonna 2015 näyttelin parissa elokuvassa ja ohjasin yhden lyhytelokuvan ja yhden muutaman minuutin dokumentin. Ensimmäinen ohjaukseni on nimeltään Bodies ja se on kehon liikkeen tutkielma. Bodies on sanaton, abstrakti, tanssillinen teos.

-Yksi hullu haave on sellainen, että voisin joku päivä tehdä ikään kuin sivutyönä elokuvia. Ohjata tai leikata. Päätyöni on kuitenkin tieteellisessä tutkimuksessa.

Reeta Kankaanpää opiskelee Itä-Suomen yliopistossa. Hän on viittä vaille maisteri tähtäimessä tiedenaisen ura.

-Valmistun syksyllä yhteiskuntatieteiden maisteriksi sosiologian pääaineessa Itä-Suomen yliopistossa. Sivuaineina psykologia ja filosofia ja kirjava kokoelma kursseja kulttuuriopinnoista sosiaalipolitiikkaan ja tilastotieteeseen.

-Pro gradu -tutkielmani käsittelee koetun hyvinvoinnin mittaamista ja kolmen hyvinvoinnin mittamallin testaamista ja arviointia. Tarkastelen moniulotteisia koetun hyvinvoinnin malleja, jotka on rakennettu hyvinvoinnin kansainvälistä vertailua varten. Keskityn erityisesti mittamallien validiteetin ja reliabiliteetin testaamiseen.

Näyttää siis vahvasti siltä että kuuulemme Reetasta vielä akateemisten uutisten yhteydessä ja videoiden tekeminen jää vain mieluisaksi harrastukseksi. Vaan eihän sitä koskaan tiedä.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Freyr Battery ehkä Vaasaan

FREYR Battery (“FREYR”), uuden sukupolven akkukennojen tuotantokapasiteetin kehittäjä on allekirjoittanut aiesopimukset (Memorandum of Understanding) Suomen …

Vastaa