Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Terranovasta perusnäyttely

Terranovasta perusnäyttely

Terranovasta Pohjanmaan museon

luonnontieteellinen perusnäyttely

Pohjanmaan museo ja Metsähallituksen Luontopalvelut esittävät vuodesta 2001 voimassa olleen yhteistyösopimuksen irtisanomista. Osapuolten mukaan sopimus ei sisällöltään ja yhteistyömuodoiltaan enää palvele toiminnan tarpeita. Sopimus käsittää mm.

Merenkurkun luontoa esittelevän näyttelyn Terranovan tuottamisen sekä Pohjanmaan museon toimimisen Merenkurkun infopisteenä.

Terranova-näyttely on tarkoitus uudistaa Pohjanmaan museon luonnontieteelliseksi perusnäyttelyksi. Tämä laajamittainen projekti alkaa suunnitelmien mukaan vuonna 2017. Terranova-näyttely on esillä siihen saakka, että luonnontieteellinen perusnäyttely on valmis. Terranova on kuulunut Metsähallituksen Luontopalvelujen luontokeskusten verkostoon.

Terranovan yhteydessä toimivassa infopisteessä on ollut saatavilla tietoa Merenkurkun luonnosta ja retkikohteista. Nykyään matkailuneuvontaa hoitaa VisitVaasa. Merenkurkun luontokohteista saa edelleen tietoa Merenkurkun maailmanperintöyhdistykseltä ja sähköisistä tietokanavista. Lisäksi kesäisin Metsähallituksen Luontopalvelujen oppaita voi tavata Merenkurkun luontokohteilla ja asiakaspalvelupisteissä.

Pohjanmaan museossa on myös toiminut osittain Metsähallituksen Luontopalvelujen rahoittamana luontopedagogi. Uuteen luonnontieteelliseen perusnäyttelyyn järjestetään pedagoginen toiminta Vaasan kaupungin museoiden palvelusuunnitelman mukaisesti.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Freyr Battery ehkä Vaasaan

FREYR Battery (“FREYR”), uuden sukupolven akkukennojen tuotantokapasiteetin kehittäjä on allekirjoittanut aiesopimukset (Memorandum of Understanding) Suomen …

Vastaa