Home / Kolumnit / Tehtiin myös kurjia päätöksiä

Tehtiin myös kurjia päätöksiä

Aina eivät tehdyt päätökset miellyttäneet

Taakse jäänyt neljä ja puoli vuotta varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunnan puheenjohtajana on ollut tosi vaiherikas.

Aina eivät tehdyt päätökset ole miellyttäneet, ei itseäni eikä aina kaikkia vaasalaisiakaan. Jatkuvat säästövelvoitteet aiheuttivat päänvaivaa, tuskaa ja joskus mielipahaakin.

Kurjimpia päätöksiä mielestäni oli kolmen koulun (Asevelikylä, Palosaari ja Teeriniemi) lakkauttamispäätökset.

Viimeiseen asti taisteltiin, että koulut olisivat saaneet jatkaa. Mutta mitäs teet, enemmistö päätti äänestyksen jälkeen panna noiden kolmen koulun ovet säppiin. Näinhän se menee demokratiassa.

Palosaaren koululla ei vieläkään ole toimintaa. Kaunis vanhan rakennus seisoo tyhjillään. Onneksi lautakuntamme viimeisessä kokouksessa saimme aikaan yksimielisen päätöksen siitä, että Palosaaren koulurakennus pysyy kaupungin omana kiinteistönä.

Se voidaan ottaa koulukäyttöön myöhemmin, jos ja kun asukas- ja lapsiluku Palosaarella kasvavat.

Nyt toivomme, että asiasta tehty demareiden tekemä valtuustoaloite saa samanlaisen kohtelun valtuustossa eli että tätä koulurakennusta ei myydä.

Varhaiskasvatuksen palveluseteliasia oli niitä päätöksiä, josta lautakunta halusi enemmän tietoa.

Halusimme tietää, mitä tehty päätös aiheuttaisi nykyisille ostopalvelupäiväkodeille. Siksi lähes yksimielinen lautakunta hylkäsi esittelijän ehdotuksen palvelusetelin käyttöönotosta tässä vaiheessa.

Halusimme, että kaupunki olisi käyttänyt kahden vuoden optiota eli että nykyiset ostopalvelupäiväkodit olisivat voineet jatkaa vielä nykyisillä sopimuksillaan kaksi lisävuotta. Tällöin ko. päiväkodit olisivat rauhassa saaneet varautua ja valmistella toimintaansa tulevaan muutokseen.

Tämä asia alistettiin lautakunnalta muiden päätettäväksi. Se oli ikävä päätös lautakunnan työn kannalta, koska uskoimme että asiantuntijalautakunnan päätös ja mielipide olisi jotain merkinnyt.

Nyt toivon, että tehty uusi päätös ei aiheuta minkään nykyisen ostopalvelupäiväkodin osalta kohtuuttomia lisäkustannuksia tai jopa alasajoa.

Aina ei ole helppoa olla luottamushenkilö.

Joudumme tekemään tai tyytymään sellaisiin päätöksiin, joihin olisi toivonut muunlaisen ratkaisun tai päätöksen.

Haluan kuitenkin uskoa, että kaikki sekä virkamiehet että me päättäjät kuitenkin yritämme tehdä parhaamme kaupunkimme hyväksi ja muistamme vielä, että asiat ne riitelevät eivätkä henkilöt keskenään.

Joskus täytyy itseään muistuttaa, että on ihan vapaaehtoisesti tähän ”leikkiin” ryhtynyt.

Tosin mitään leikkiä tämä työ ei todellakaan ole! Kyllä täällä ihan tosissaan ollaan työtä tekemässä.

Toivotan meille päättäjille ja virkamiehille hyvää uutta valtuustokautta ja hyviä, rakentavia päätöksiä!

PIRJO ANDREJEFF (sd.)

valtuutettu

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa