puffit


Kansalaisuutisia vaasalaisia.info:ssa

Arkistokuva

vaasalaisia.info avaa tänään kaikille vaasalaisille tarkoitetun uutispalvelun. Palveluun voi jokainen syöttää oman uutisensa. Palvelun konsepti on syntynyt Tapio Parkkarin ja Web Design Jussi Mäntylän yhteistyönä.

-Uutispalvelu on erittäin tärkeä esimerkiksi pienille urheilulajeille, jotka eivät saa minkäänlaista näkyvyyttä paikallisessa valtamediassa. Myös monet poliittiset ryhmät ovat kokeneet, että eivät saa ääntään kuuluville. Nyt tämä ongelma poistuu kertaheitolla, sanoo Parkkari.

Jussi Mäntylän mukaan uutisten syöttäminen on tehty mahdollisimman helpoksi. Uutissivun rakenne selviää jokaiselle ensivilkaisulla.

-Ensin valitaan kategoria. Sen jälkeen kirjoitetaan uutiselle otsikko ja lyhyt kuvaus, joka näkyy uutispalvelun etusivulla. Sen jälkeen liitetään uutiseen kuva omalta koneelta ja kirjoitetaan kuvateksti. Kuvaa ja kuvatekstiä ei ole pakko liittää jos kuvaa ei ole. Kaikki etenee loogisesti.

-Tämän jälkeen uutisen kirjoittaja jättää omat tietonsa ja oman www-sivunsa osoitteen. Omalta sivulta voi hakea lisätietoja. Omien tietojen jättäminen on erittäin tärkeätä esim. valokuvan tekijänoikeuksien kannalta, mutta myös kirjoittajan ja uutisessa esiintyvien oikeustirvan kannalta. Käatäntö on sama kuin lehdissäm sanoo Mäntylä.

-Oikeastaan ainoa asia, minkä kirjoittajan tulee ottaa huomioon yleisesti hyväksyttyjen toimittajan ohjeiden lisäksi on, että kirjoitusta ei voi korjata jälkikäteen, ei ainkaan tässä vaiheessa. Kannattaa siis tarkistaa oikeinkirjoitus useaan kertaan.

-Palvelun nimeksi on valittu ”Puffi”, koska se kuvaa sisällön luonnetta. Selvät mainokset tullaan kuitenkin poistamaan. Sivusto on moderoitu ja ainoa ongelma onkin löytää sivustolle kaksi tehtäväleen omistautunutta moderaatoria, sanoo Parkkari.

Jussi Mäntylä uskoo että moderaattorit ovat ehtymätön luonnonvara.

Ota yhateyttä Palaute-lomakkeen kautta jos olet kiinnostunut moderoinnista.

Keskustelu Foorumissa:

About Toimitus

Check Also

Minun kaupunkini, minun kehittämänä

Vaasan kaupunki kehittää asukaslähtöisempiä palveluita ja toimintatapoja osana Avoin kunta –hanketta. Ensimmäisenä tartutaan osallistumisen palveluihin …

Vastaa