Poimintoja


Laadukasta keskustelua foorumilla

Tulisiko rehutehtaan tuotantorakennuksesta asuntoja?

Mitäs muuten tehdään rehutehtaan jumalattomalle kolossille, kun se jää tyhjäksi. Rakennusta ei voi varmaan räjäyttääkään maan tasalle, sillä se on täynnä asbestiputkia. Voisko Rehuyhtiön velvoittaa kustantamaan alueen siivous, siten että jäljelle jäisi vain talon betonirunko, johon vois tehdä asuntoja, vaikka niin paljon, että seinäjokelaiset mahtuisi kaikki sinne.
Starman2

Vaasalaisia.info kaupunkiblogin foorumissa käydään tällä hetkellä erittäin laadukasta keskustelua Vaasan kehittämisestä ja kehittämistarpeista. Jokaisen omasta kotipaikastaan kiinnostuneen kannattaa ottaa hetki aikaa ja tutustua mielipiteisiin. Sen jälkeen voi kirjautua foorumiin ja sanoa oma painava sanansa.

Lintujen (ja siinä sivussa rottien) suurimittainen ruokkiminen kaupunkialueella on suorastaan vastuutonta. Kaupungilla näkee käytännössä päivittäin tietyn vanhemman naishenkilön Halpahallin pussit pullottaen leipää lokeille, variksille ja puluille. Mummeli hakee leivät luultavasti jostain kaupan jäteastioista tai saa ne lahjoituksena jostakin. Syöttää kirkuvaa lokkiparvea usein ihan keskustassa jättäen valtavat leivänmuruläjät lintujen tapeltaviksi. Hässäkkä ja riekkuna on kuin suoraan kaatopaikalta. Ihmettelen, ettei tuollaiseen vuosia jatkuneeseen säännölliseen toimintaan jo virkavaltakin puutu. Käsittääkseni tuollainen laajamittainen ruokajätteiden levittely kaupunkialueella on kiellettykin.
Qwer

Kysymyksiä: Miksi naapurikunnissa on jatkuvasti kovempi artistivieraita kuin meillä? Uskoisin, että meillä löytyy katsojamassaa paljon enemmän, mutta silti tämä paikka sivuutetaan. Onko ravintoloitsijat liian varovaisia buukatessaan esiintyjiä? Yleisesti voisi olla sitä mieltä, että ravintolat ovat huono esiintymispaikka. Onko meillä muuta? Mustasaaressa on hulppea Botniahalli (mahtuu minkäluokan stara tahansa) ja Vaasa Arenaan mahtuisi astetta pienempi (esim. Kent oli jokunen vuosi sitten). Miksi noissa tiloissa ei ole tapahtumia? Ne ovat kuin luotu siihen.
Dynamiitti

Sukulaisten suosiminen ja sukuklaanien perustaminen ei ole mikään outo ilmiö myöskään Vaasan kunnalliselämässä. Muille kuin kunnassa työskenteleville tämä näkyy parhaiten siinä, että kuntaan palkataan kesätöihin ensimmäiseksi kunnan pamppujen lapset ja sitten vasta muut. Tavallisen kuntalaisen näkymättömissä on kuitenkin kokonainen sukulaisverkostojen ja klaanien muodostama kokonaisuus, joka käy kiivasta taistelua muita verkaostoja ja klaaneja vastaan tai sitten liittoutuu muiden kanssa. Näin on tilanne myös Vaasassa.
Johansson

Nykyään tuntuu siltä että häntä heiluttaa koiraa. Kuntaorganisaatio sinänsä on subjekti ja itseisarvo. Kuntalaiset ovat kohteita, objekteja joille kuntalaisten omilla rahoilla kunnan työntekijät yrittävät järjestää "palveluita". He myös kuvittelevat usein parhaiten tietävänsä mitä kuntalaiset haluavat.
T.Osala

Muutin Vaasaan takaisin asuttuani Etelä-Suomessa 15 vuotta. Keskeiset syyt: ihmisiä on riittävän vähän, luonto on lähellä, meri on vieressä, kivikeskustasta pääsee nopeasti pois, elämän tempo on rauhallisehko. Minulle se on viihtyisyyttä – tunnen kuitenkin myös ihmisiä, jotka viihtyvät parhaiten suuren kaupungin keskustassa, mikä itselleni osoittautui sietämättömäksi. Kumpainenkaan ääripää ei oikein ymmärrä toista.
hartsa

Vaasan kaupungin viranomaiset ja kulttuuriväki on alusta alkaen suhtautunut nurjasti Hevonkoskeen. Suhtautuminen alkoi siitä kun Edvin pystytteli töitään lupaa kysymättä kuntopolun varteen. Kaupungin oli lopulta hyväksyttävä tosiasia. Seuraava vaihe oli että kuntopolkua voisi mainostaa vaaslaisena erikoisuutena. Oikeaksi taiteilijaksi Hevonkoskea ei ole koskaan tunnustettu.
Pappa Razzi

Muita virkistäviä kannan ottoja voit lurkki foorumista. Voit myös itse rekisteröityä foorumiin ja sanoa oma paiva mielipiteesi tämän kaupungin asioihin.


Foorumiin
:

About Toimitus

Check Also

WasaStationista päätetään 26.07. 2021

Pitkään valmisteltu Wasa Station -hanke etenee heinäkuussa Vaasan kaupunginvaltuuston käsittelyyn. 26.7. pidettävässä ylimääräisessä valtuuston kokouksessa …

Vastaa