Home / Kolumnit / Pertti Salo: miinalaiva Pohjanmaa

Pertti Salo: miinalaiva Pohjanmaa

Miinalaiva Pohjanmaata uhkaa romutus

Olen tehnyt Vaasan kaupungille kuntalaisaloitteen 23.8.2013: ”Aloitetaan neuvottelut Pohjanmaan saamisesta kaupunkiin matkailuvetonaulaksi”. Kaupunginjohtaja on jo torpannut asian sanomalla, että Vaasan talous ei kestä Pohjanmaan museointia! Kestääkö kaupungin talous sitä vastoin kymmenien miljoonien eurojen stadionhankkeen?

Mielestäni aloitteet pitää viedä valtuutettujen päätettäväksi, virkamies ei voi päättää yksin kuntalaisaloitteiden kohtalosta, virkamies on asian esittelijä. Kuinka voidaan torpata asia, kun ei ole tietoa kustannuksista? Aiemmin Merivoimat on lahjoittanut useita sota-aluksia Viroon.

Pohjanmaa on Vaasan kaupungin kummilaiva, keulassa kaupungin vaakuna, jopa astiastoissa myös kaupungin tunnukset. Alus on pääsääntöisesti joka syksy käynyt tervehdyskäynnillä kummikaupungissaan ja on seilannut ympäri maailmaa ja samalla mainostanut Pohjanmaata.

Miinalaiva Pohjanmaata ei pidä romuttaa eikä museoida, vaan otetaan se koko Pohjanmaan Lippulaivaksi; matkailuvetonaula, energiaklusterin esittely, merellisen historian esittely,…Aluksen lopullinen laituripaikkaon valmiina Kuntsin ja Academilin välissä, siellä on rakennettu upea rantalaituri.

”Päätös Pohjanmaan mahdollisesta myymisestä, romuttamisesta tai museoimisesta on tehtävä tämän vuoden aikana”.

Tässä näytönpaikka pohjalaisille kansanedustajille sekä myös vaasalaisvaltuutetuille.

Pertti Salo
Laivaston res. alikersantti

About Toimitus

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa