Strøm | Forbrukslån Beste | Mobilt Bredbånd | Gressplen | Billigste Forsikringsselskap | Alarmer | Best i Test Kredittkort | Mobilselskaper i Norge
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Parkkiluola ja Vaasanpuistikko

Parkkiluola ja Vaasanpuistikko

Jos kondishanke toteutuu niin samalla saattaa toteutua myös huikea visio Vaasanpuistikon suuntaisesta maan alla n. 8-18 syvyydessä kulkevasta luolastosta, joka toteuessaan yhtistäisi monet jo toimivat ratkaisut ja suunnitteilla olevat hankkeet. Kuvassa ”Kondisaukio”, jonka yläpuolelle kondis palvelutalo on tarkoitus rakentaa
Kuva: Johan Hagström

Parkkiluola Vaasanpuistikon alle

Eilinen Kondis Finland Oy:n hallituksen jäsen Pentti Tarpion uutinen siitä, että kondiksen suunnitelmissa on n. 400 velvoitepaikan ja n. 600 vapaan parkkipaikan rakentaminen on herättänyt vilkkaan keskustelun foorumissa.

Kondishankeen vetäjien tarkoituksena on esittää parkkiluolaston rakentamista maan alle n. 8-18 metrin syvyyteen Vaasanpuistikon alle ja suuntaisesti. Luolasto jatkuisi aina Toriparkkiin saakka.

Toteutuessaan suunnitelma ratkaisi kerralla kaupungin pysäköintiongelmat ja toisi aivan uutta sykettä kaupungin keskustaan. Tällä ratkaisulla liitettäisiin kerralla useat jo toimivat ja suunnitteilla olevat toiminnnat yhdeksi kokonaisuudeksi. Erittäin suuri hyöty ratkaisusta olisi Matkakeskukselle. Työ tehtäisiin maanlaisena louhintana, joten se ei millään tavalla häiritsisi maanpäällistä toimintaa.

Vain pieni detalji

Selvää lienee myös se että kysymys on vain yhdestä pienestä detaljista kondishankkeen kohdalla. Parkkiluolastolla, vaikka sen edut tulisivat koko kaupungin hyväksi, varmistetaan vain kondishankkeen toteutuminen. Jos hanke ei toteudu, niin ei toteudu myöskään parkkiluolasto.

Toimitusjohtaja Pentti Tarpio kirjoittaa tänään vaasalaisia.info foorumissa asiasta mm:

”Kondishankkeessa on käynnissä asemakaavoitusta edeltävä selvitysvaihe, jossa suunnittelutoimisto Saraco D&M Oy laatii tarvittavat suunnitelmat. Yksi tämän selvitystyön osa-alue on hankkeen edellyttämät pysäköintijärjestelyt.

Ajatus pysäköinnin sijoittamisesta Vaasanpuistikon alle lähti vaasalaisia.infon tekemästä kehitysjohtaja Jorma J Pitkämäen henkilöhaastattelusta. Vaasan keskusta tarvitsee lisää pysäköintimahdollisuuksia ja niiden sijoittaminen on järkevintä ratkaista maan alla.

Jos asia ratkaistaan pysäköintiluolana, ei rakentaminen edellytä Vaasanpuistikolla olevien putkien, kaapeleiden ja muun tekniikan siirtämistä ja koko työ voidaan toteuttaa tunnelitekniikalla häiritsemättä koko keskustan elämää. Asia ratkennee suunitelmien edetessä.”

Lue lisää täältä

About Toimitus

Check Also

Psykopaatit ympärilläni

Psykopaatit ympärilläni paljastaa, kuinka manipuloija hyödyntää heikkouksiasi. Kun tunnet miten itse käyttäydyt, tiedät mistä narusta …

Vastaa