Strømpris Kalkulator | Billig Forbrukslån | Varmepumpe Test | Hiiret | Sammenlign Forsikring | Boligalarm | Beste Kredittkort Reise | Billig Mobilabonnement
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Päihdekasvatusta Variskan koululla

Päihdekasvatusta Variskan koululla

Joka kolmas vuosi Variskan koululla järjestetään nuorille suunnattu kokemuksellinen rata, joka pyrkii mahdollisimman monipuolisesti tuomaan esille eri päihteiden mukanaan tuomia ongelmia.  

Tapahtuma järjestetään 19.–20.2. ja sen tarkoituksena on tarjota nuorille ennaltaehkäisevää päihdekasvatusta elämysten kautta erilaisissa toiminnallisissa huoneissa kokemuksellisuuden ja draaman keinoin.  

Kokemuksellisen radan varrella oppilaat saavat pohtia päihteisiin liittyviä ongelmia, joita ilmenee nuorten elämässä, kuten kotibileissä. Aiheina ovat myös päihteiden aiheuttamat onnettomuudet ja niihin liittyvät seuraukset. Rataa varten on tehty lyhytvideo huumeiden käyttöön liittyvistä ongelmista.  

Radalla nuoret saavat lisäksi tietoa siitä, mitä voi tehdä, jos itse tai joku läheinen kamppailee päihdeongelmien keskellä. Rataan kuuluvassa Aurinkohuoneessa tuodaan esille sitä, miten runsaasti on olemassa asioita, joiden parissa päihteitä ei kaivata. Päihderataan kuuluu myös vanhempainilta, jonka aikana huoltajat voivat tutustua aiheisiin ja siten saada eväitä keskusteluun kotona nuoren kanssa.  

– Järjestäjien ja osallistujien mielestä kokemuksellinen rata opettaa ajattelemaan, että jokainen vastuussa itse siitä, mitä valintoja omassa elämässään päihteiden suhteen tekee, kertoo terveystiedon lehtori Annukka Viitanen Variskan koulusta. 

Toimintaa on järjestetty vuodesta 2002 ja siinä on ollut alusta lähtien laaja joukko eri toimijoita, kuten nuorisoasema Klaara, Terveys ry, terveydenhoitajat, nuorisotyöntekijät, seurakunta, Vaasan ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijat ja poliisi. Variskan koulusta toimintaan osallistuvat oppilaat, tukioppilaat, oppilaskuntalaiset, opettajat ja kuraattori.  

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vanhan-Vaasan historia

Vaasan historia alkaa 1300-luvun alkupuolella, jolloin Norrlannista saapuneet merenkävijät nousivat maihin Merenkurkun itäpuolisilla metsäisillä saarilla. …

Vastaa