Home / Kolumnit / Mustakarhun murinaa – Pelko alkaa hävitä

Mustakarhun murinaa – Pelko alkaa hävitä

                       Pelko alkaa hävitä

Ympäristön kritiikin merkitys. Oli se sitten hyvää tai huonoa fokusoi kohdettaan.

Kohteen ollessa muuttuva/elävä, kuten ihminen/ yhteisö, auttaa kritiikki kohdetta sopeutumaan kulloisiinkin olosuhteisiin aina paremmin. Avoimen kritiikin avulla muutos ei riitele liikaa ja vahingoittavasti tässä ympäristön vuorovaikutuksessa.

Monesti kuitenkin pelätään turhaan että se vaikuttaa haitallisesti ja masentavasti vastaanottajaan, sekä yhteisöihin.

Näin vältellään tarpeettomasti sen esilletuomista. Suuressa kuvassa, julkisessa yhteisössämme, tuo välttely on ollut pitkään jatkuessaan hyvin kannatamatonta ja vahingollista ”Karjalan mänty” on mm. hyvä esimerkki sääntelemättömän kritiikin voimasta. Sopeutumisen kyky ja tarve on monesti ollut suurempi, kun kukaan on uskonut.

Yksilötasollakin vaikutukset ovat lopulta niin ikään pelkästään hyviä

Pihlajan marjat ovat paitsi terveellisiä, niin myöskin happamia. Syksyisin ne kertovat kauniilla loistollaan siitä että elämä ei ole turhaa.

Sääli niitä jotka ohittavat elämän aistimatta siitä edes aavistustakaan Vain olemalla sinut itsensä kanssa ja hyväksymällä erilaisuus, sekä kaikki se monimuotoisuus, jollainen ympärillämme on, voi vapautua katkeruudesta, tuosta henkisestä kuormituksesta, joka syrjäyttää elämästä kuin alkoholi.

Totuus on joskus taruakin ihmeellisempi, sekavuus/örinä löytyy yllättävästä paikasta, kuuntelemalla, silmäilemällä ympäristöään näkee enemmän, kuin on koskaan pyytänytkään.
Kaikella on tarkoituksensa päämääränsä.

Päästessään elämässä siihen vaiheeseen että tajuaa sen rajallisuuden todellisuutena, ihminen yleensä löytää vasta jotain sellaista, joka saa nöyrtymään aidosti elämän edessä.

Nöyrtyminen auttaa ymmärtämään erilaisuuden merkityksen ja aseman kokonaisuudessa.
Ihminen voi alkaa antaa itselle tarpeetonta tilaa ympärilleen.

Näin pääsee lähemmäksi sitä kiehtovaa erilaisuutta, jota elämä tarjoaa.
Pelko alkaa vähetä

Mustakarhun murinaa

Poimittu Lyhytviesteistä 06. 05. 2015

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa