Billigste Strømleverandør 2019 | Beste lån uten Sikkerhet | Varmpepumpe Pris 2019 | Best i Test Varmepumpe 2019 | Båtforsikring | Boligalarm Pris | Kredittkort | Billig Mobiltelefon
Home / Tapahtumat /
Museokesä 2015 Vaasassa

Museokesä 2015 Vaasassa

Museokesä Vaasassa

Tikanojan taidekodin ja Kuntsin modernin taiteen museon kesänäyttelyiden yhteydessä järjestetään heinäkuun aikana runsaasti oheistapahtumia lomanviettäjille. Näyttelyihin voi tutustua torstai- ja sunnuntaiopastuksilla sekä lasten kierroksilla.

Vaasalaisiin taiteenkeräilijöihin puolestaan keskitytään kävelykierroksilla taiteenkeräilijöiden kortteleissa. Myös ilmaispäivät, konsertit ja teatteriesitykset värittävät museoiden heinäkuun tapahtumakalenteria.

Tikanojan ja Kuntsin näyttelyt ovat tänä kesänä poikkeuksellisen nimekkäitä. Kuntsilla voi tutustua yli 20 kotimaisen kärkinimen uusimpiin töihin näyttelyssä Out of the Box aina 27.9. saakka. Osaa teoksista voi ihastella vaikka kesäisellä kävelyretkellä Sisäsatamassa, sillä Pekka Kauhasen ulkoveistokset sijaitsevat Kuntsin piha-alueella museorakennuksen eteläpäädyssä. Tikanojan taidekodissa puolestaan esitellään viime vuosisatojen merkkiteoksia ja suomalaisen taidehistorian rakastetuimpia töitä näyttelyssä Miljoonatohtori – H.F. Antellin taidekokoelma. Tikanojan näyttely päättyy 30.8. Museot ovat avoinna tiistaista sunnuntaihin: Tikanojan taidekoti klo 10-16 ja Kuntsi klo 11-17.

Lasten museokesä

Lasten museokesään kuuluvat Frithjofin apulaiset – opastettu kierros ja työpaja lapsille Tikanojan taidekodissa ja Tullimestarin turnee –opastettu lastenkierros Kuntsilla. Frithjof Tikanojan apulaisina tutustutaan Tikanojan taidekotiin ja esillä olevaan näyttelyyn Miljoonatohtori – H.F. Antellin taidekokoelma. Kierrokset 2.-23.7. torstaisin klo 10 suomeksi ja klo 12 ruotsiksi. Kierros päättyy työpajaan, joka pidetään taidekodin puutarhassa sijaitsevassa Ateljé Tikanojassa. Tullimestarin turnee –lastenkierroksella puolestaan tutustutaan entisenä Tullipakkahuoneena toimineen Kuntsin rakennuksen historiaan ja nykytaiteeseen esillä olevan Out of the Box –näyttelyn kautta. Kierrokset 3.-24.7. perjantaisin klo 11 suomeksi ja klo 13 ruotsiksi. Ohjelma on suunnattu 4-10 vuotiaille ja niihin osallistutaan aikuisen seurassa. Sisäänpääsy on alle 18-vuotiaille maksuton, mutta työpajoissa on pieni materiaalimaksu.

Taiteenkeräilijöiden korttelit

Heinäkuussa toista kertaa järjestettävät Taiteenkeräilijöiden korttelit –kävelykierrokset tutustuttavat Vaasalaisiin taiteenkeräilijöihin Simo Kuntsiin, Frithjof Tikanojaan ja Karl Hedmaniin. Kierrokset lähtevät Kuntsin modernin taiteen museon edestä keskiviikkoisin 8.7. ja 15.7. klo 11 ja 14 sekä torstaisin 9.7. ja 16.7. klo 11 suomeksi. Ruotsiksi torstaisin 8.7. ja 16.7. klo 14. Kävelykierros keräilijöiden vanhoja kotikatuja pitkin päättyy Tikanojan taidekotiin, jossa tänä vuonna tutustutaan myös H.F. Antelliin näyttelyssä Miljoonatohtori – H.F. Antellin taidekokoelma.

Näyttelyiden opastukset torstaisin ja sunnuntaisin

Museoiden pääsylipun hintaan sisältyviä yleisölle avoimia opastuksia järjestetään molemmissa museoissa viikoittain kesän ajan. Tikanojan taidekodissa Miljoonatohtori – H.F. Antellin taidekokoelma –näyttelyn opastukset ovat torstaisin ja sunnuntaisin klo 14 suomeksi ja parillisten viikkojen sunnuntaisin klo 13 ruotsiksi. Myös Kuntsin modernin taiteen museon Out of the Box –näyttelyä voi kiertää oppaan johdolla torstaisin klo 11 ja sunnuntaisin klo 13 suomeksi sekä parillisten viikkojen sunnuntaisin klo 15 ruotsiksi.

Ilmaispäivät

Hermanin nimipäivänä 12.7. on ilmainen sisäänpääsy Tikanojan taidekotiin ja näyttelyyn Miljoonatohtori – H.F. Antellin taidekokoelma. Molempiin museoihin on ilmainen sisäänpääsy Taiteiden yönä 6.8. klo 15-22.

Konsertit ja teatteriesitykset

Perjantaina 17.7. järjestetään Kuntsilla Kamarimusiikin tuulia pohjolasta –konsertti klo 14. Pohjoismaisten säveltäjien mm. Jean Sibeliuksen ja Edvard Griegin kamarimusiikkia kesäillassa tulkitsevat pianolla Anna Hytönen, viululla Lotta Harju ja sellolla Jenni Harra.

Tikanojan Taidekodin puutarhassa kesällä 2015 nähtävä Teatteri Outolinnun HÄÄT -komedia. Esitykset lauantaisin (11.7. / 18.7. / 25.7. / 8.8. / 15.8.) klo 14 suomeksi. Lisäksi esitys Taiteiden yönä 6.8. Katsojat voivat nauttia esityksen lomassa myös omia piknik-eväitään. Ulkoesityksissä on säävaraus.

KUNTSIN MODERNIN TAITEEN MUSEO, Sisäsatama, Vaasa (06) 325 3920, avoinna: ti–su 11-17

TIKANOJAN TAIDEKOTI, Hovioikeudenpuistikko 4, Vaasa (06) 325 3916, avoinna: ti–su 10-16

Hannele Kyrönlahti
Tiedottaja I Informatör

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa