Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Maria Tolppanen vakuutuslääkäreiden valvonta vaasalaisia.info

Maria Tolppanen vakuutuslääkäreiden valvonta vaasalaisia.info

Tolppanen vaatii vakuutuslääkäreiden tiukempaa valvontaa

– Monien asiakkaiden mielestä Kelan ja eläkevakuutusyhtiöiden asiantuntijalääkärit toimivat mielivaltaisesti, koska he tekevät arvionsa asiakkaan terveydestä näkemättä tätä lainkaan. Mielestäni asiakkaan on voitava tavata vakuutuslääkäri kasvotusten, kansanedustaja Maria Tolppanen (ps) sanoo.

Tätä hän vaatii myös hallitukselle osoittamassaan kirjallisessa kysymyksessä.

– Kansalaisten oikeustajuun ei sovi sekään, ettei asiantuntijalääkäri ota aina huomioon muiden lääkäreiden lausuntoja. Vaikka asiakkaalla olisi useita lääkärinlausuntoja monelta erikoislääkäriltä, vakuutuslääkäri voi päätyä aivan omanlaiseensa arvioon tämän terveydestä.

Kysymyksessään hallitukselle Tolppanen edellyttää, että Kelan ja eläkevakuutusyhtiöiden ja erityisesti niiden asiantuntijalääkäreiden toimia valvotaan nykyistä tehokkaammin.

Nyt päätökset joutuvat syyniin vain, jos asiakas valittaa korvauspäätöksestä. Asiantuntijalääkäreiden lääketieteelliset kannanotot eivät ole varsinaisia lääkärintodistuksia, joten heidän ei tarvitse vakuuttaa niitä oikeiksi kunnian ja omantunnon kautta.

About Toimitus

Check Also

Minun kaupunkini, minun kehittämänä

Vaasan kaupunki kehittää asukaslähtöisempiä palveluita ja toimintatapoja osana Avoin kunta –hanketta. Ensimmäisenä tartutaan osallistumisen palveluihin …

Vastaa