Home / Kolumnit /
Maria Tolppanen eaduskunnasta

Maria Tolppanen eaduskunnasta

Perussuomalaisten Maria Tolppanen on jättänyt kysymyksen S-etukortin tuomien bonusten vaikutuksesta toimeentulotukeen S-tilin käyttäjille.

Hänen mukaansa tuen saajalla saa olla vähäisiä tuloja ilman, että ne vaikuttavat tukeen, mutta ”silti osassa kuntia tuloihin lasketaan S-ryhmän bonusraha, jos se tulee S-tilille”.

”On käynyt ilmi, että osa kunnista laskee toimeentulotukilaskelmaa tehdessään S-tilin bonusrahan henkilön tuloksi ja tämä tulo vähennetään toimeentulotuesta. Käteiskortin bonusten kerryttämiä rahoja ei toimeentulolaskelmaan huomioida”, kysymyksessä todetaan.<

”Henkilö on siis eriarvoisessa asemassa riippuen siitä, saako hän bonusrahansa tilille vai käytettäväkseen S-kortilla ostostensa yhteydessä. Toimeentulotuen saaja saa käyttää korttiostosbonusrahan, mutta S-tilin omistajalta bonusraha vähennetään toimeentulotuesta”.

Tolppasen mukaan ”S-tilille kertyneiden bonuksien vähentäminen toimeentulotuesta ei ole tasa-arvoista ihmisten kesken. Esimerkiksi työttömät, jotka saavat työmarkkinatukea, voivat pitää S-tilille kertyneet bonusrahat, koska ne ovat vain vähäisiksi katsottavia tuloja”.

Kysymyksessä tiedustellaan ministeriltä toimia, jotta toimeentulotuen saajat voivat pitää S-tilille kertyneet bonusrahat siten, että ne eivät vähennä määrällään henkilön mahdollista toimeentulotukea ja että kohtelu eri kunnissa on kansalaisille yhdenvertainen.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa