Takstein med Solceller | Forbrukslån | Leilighetsutleie | Kuulokkeet | Husforsikring | Husalarm | Kredittkort Reiseforsikring | Boliglån
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Lumio irtisanoutui Vaasassa

Lumio irtisanoutui Vaasassa

Vaasan irtisanouatunut kaupunginjohtaja Markku Lumio (kok.) ja kh:n puheenjohtaja raija Kujanpää (kok.) halliatsivat miiminsä hyvin tiedotustilaisuudessa tänään.

Kaupunginjohtaja Markku Lumio eroaa
tiedotustilaisuu sujui siististi

-Tulen irtisanoutumaan Vaasan kaupunginjohtajan virasta niin, että viimeinen työpäiväni on 25.2.201 1. Valtuusto käsittelee eroanomukseni 21.2.2011, aloitti kaupunginjohtaja Markku Lumio tänään puoleltapäivin lukemalla eroilmoituksensa paperista Vaasan kh:n istuntosalissa.

Eroilmoitusta edelsi pieni dramaattinen hetki kun kh:n puheenjohtaja Raija Kujanpää kokosi itsensä lehdistön edessä.

-Lähden kaupungin palveluksesta monta asiaa kokeneempana, mutta edelleen iloisena vaasalaisena. Vuodet kaupunginjohtajana ovat olleet äärimmäisen mielenkiintoisia ja työntäyteisiä, mutta myös vaativia ja raskaita.

Vaasan kaupunki on Lumion mukaan hyvässä kunnossa: takana on viisi hyvää vuotta ja kumulatiivinen ylijaama taseessa n 30 milj euroa

-Moni tärkeä asia jää kohdaltani kesken, mutta kukaan ei ole korvaamaton. Tästä on seuraajani hyvä jatkaa

Irtisanoutui itse

Markku Lumio päätti irtisanoutua itse sen jälkeen kun hän oli eilen illalla kello 20.00 jälkeen kuullut kaupun valtuustoryhmien puheenjohtajien kriisikokouksen päätöksen: kaupunginjohtaja ei enää nauti kaupunginhallituksen luottamusta. Asia oli sillä selvä.

Kaupunginjohtajan luottamuspulaan on johtanut Tikanojan taidekodin ja Kuntsin modernintaiteen museon epäselvyyksien käsittelyn yhteydessä todettu asioiden peittely ja talouden valvonnan laiminlyönti sekä henkilökohtaisen edusstustilin käyttö.

Varsin siistissä lehdistötilaisuudessa ei käyty lävitse mitään yksityiskohtia. Kysymykseen moraalista tuli umpipyöreä vastaus. Sen kh.n puheenjohtaja Raija Kujanpää myönsi että vaasalaisten luottamus luottamusmiehiin ja virkamiehiin saattaa notkahtaa hetkeksi. Selvää on kuitenkin että Luomion toimien selvittely jatkuu.

Lumio saa irtisanouduttuaan 6 kk:n palkan.

About Toimitus

Check Also

Esteetön Vaasa jokaiselle

Väestön ikääntymisen seurauksena yhä useampi meistä tulee tarvitsemaan esteetöntä elämistä ja kulkemista. Vaasan kaupungilla tehdään …

Vastaa