Home / Tapahtumat / Linnan aarteet-näyttely on loppusuoralla

Linnan aarteet-näyttely on loppusuoralla

Tasavallan presidentin kanslia / Keisarillinen taidekokoelma Republikens presidents kansli / Kejserliga konstsamlingen Office of the President of the Republic / Imperial Art Collection Victoria Åberg (1824-1892) Monrepos 1865

Linnan aarteet -näyttelyssä loppurutistus!

Huippusuosittu näyttely Tikanojan taidekodissa 16.2. saakka

Huippusuositun näyttelyn Linnan aarteet – taidetta Presidentinlinnasta viimeinen esilläoloviikko on käynnistynyt Tikanojan taidekodissa. Jo lähes 6 000 kävijää on nähnyt näyttelyn, ja sitä on opastettu yli 250 erilaiselle ryhmälle.

Näyttely onkin noussut kävijämäärältään yhdeksi taidekodin suosituimmista.

Suuren kysynnän vuoksi viimeiselle viikolle on lisätty ylimääräisiä näyttelyopastuksia torstaina 13.2. ja perjantaina 14.2. klo 14 suomeksi ja klo 15 ruotsiksi. Lisäksi näyttelyä opastetaan päätösviikonloppuna sunnuntaina 16.2. klo 14 suomeksi ja lauantaina 15.2. klo 12.30 ruotsiksi. Ohjelmaan kuuluu myös lauantaina 15.2. vietettävät Taidetreffit näyttelykuraattorin seurassa.

Lauantai-iltapäivällä 14 alkaen Linnan aarteita esittelee Ateneumin taidemuseon intendentti Sointu Fritze. Taideteoksiin keskittyvässä esityksessä syvennytään ja keskitytään näyttelyn taideteoksiin, jotka kuuluvat kolmeen eri taidekokoelmaan.

Vanhin, eli keisarillinen kokoelma muodostaa Presidentinlinnan taidekokoelman ytimen. Sen ympärille on koottu teoksia Ateneumin taidemuseon talletuskokoelmasta.

Tasavallan presidentinkanslialla on lisäksi oma taidekokoelma. Milloin ja miten nämä kokoelmat ovat syntyneet? Miten ne ovat päätyneet Presidentinlinnaan? Kuka on päättänyt teosvalinnoista? Näihin ja moniin muihin Presidentinlinnan taideteoksia koskeviin kysymyksiin saadaan vastaus Taidetreffeillä.

Esityksen jälkeen tehdään näyttelykierros yhdessä oppaan kanssa. Taidetreffit sisältyvät museon pääsylipun hintaan. Tikanojan taidekodin ystäväyhdistyksen jäsenille tilaisuus on maksuton.

Ainutlaatuinen näyttely

Ainutlaatuinen näyttely on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 12–17 ja sen päätyttyä Linnan aarteet palaavat takaisin Helsinkiin, jossa ne varastoidaan odottamaan Presidentinlinnan peruskorjauksen valmistumista.

Uuden näyttelyn rakentaminen alkaa saman tien Linnan aarteiden jälkeen ja taidekoti on suljettu näyttelyn vaihdon ajan, 17.2.–7.3.

Järven lumo

Maaliskuussa avautuva erikoisnäyttely Järven lumo – Tuusulanjärven taiteilijayhteisö kertoo tarinoita 1800–1900-lukujen vaihteessa syntyneestä merkittävästä taiteilijayhteisöstä Tuusulanjärven itärannalla.

Näyttely esittelee 8.3.–1.6.2014 idyllistä perhe-elämää mm. Pekka Halosen, Eero Järnefeltin ja Venny Soldan-Brofeldtin maalauksin.

Järven lumon on tuottanut Ateneumin taidemuseo, jossa näyttely on esitelty aiemmin. Kuraattoreina ovat toimineet professori, FT Riitta Konttinen ja Ateneumin intendentti Anna-Maria von Bonsdorff

Kevään erikoisnäyttelyn myötä muuttuvat myös Tikanojan taidekodin aukioloajat. Uudet aukioloajat ovat 8.3. lähtien tiistaista sunnuntaihin klo 10–16

TIKANOJAN TAIDEKOTI
Hovioikeudenpuistikko 4, 65100 Vaasa

Pauliina Pääkkönen
Tiedottaja | Informatör

jaakarien_tulo_Vaasaan_1

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa