Strømselskap | Lån på Dagen | Verdivurdering av Hus | Puhelinliittymä ilman nettiä | Boligforsikring | Alarm | Beste kredittkort 2019 | Beste Telefonabonnement
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Korkea-avoisi vieraita Vaasan jääkärijuhlaan

Korkea-avoisi vieraita Vaasan jääkärijuhlaan

Ensi viikonloppuna, 23.-25.2.2018, Vaasassa järjestettävät Jääkäreiden kotiinpaluun 100-vuotisjuhlallisuudet tuovat paikalle korkean tason edustuksen.

Eduskunnan puhemies Paula Risikko on lauantaina 24.2. pääjuhlan kunniavieras. Puolustusministeri Jussi Niinistö isännöi Saksan puolustushallintoa edustavan valtiosihteeri Dr. Ralf Brauksiepen vierailua. Molemmat osallistuvat paraatiin sekä pääjuhlaan.

Juhlallisuudet aloitetaan kansainvälisellä Jääkäriseminaarilla perjantaina23.2. Samana iltana Saksan edustussoittokunta Berliinistä järjestää konsertin Vaasan kirkossa. Puolustusvoimain komentaja kenraali Jarmo Lindberg pitää pääjuhlassa Vaasan kaupungintalossa juhlapuheen. Paikalla ovat myös Puolustusvoimien puolustus-haarakomentajat.

Lauantaina 24.2. järjestettävän sotilasparaatin ottaa vastaan Maavoimien komentaja kenraalimajuri Petri Hulkko. Paraatin erikoisuutena on Saksan edustussoittokunnan ja Wachbataillonin kunniaosasto.

Vaasan muistotilaisuudet tuovat paikalle myös runsaasti jääkäreiden jälkeläisiä kunnioittamaan tilaisuuksia.

Saksasta tulee virallisten delegaatioiden lisäksi Jääkäripataljoona 27:n perinneyhdistyksen ja Jääkärisäätiön kutsuvieraita. MPK järjestää saksalaisille vapaaehtoisille yhteisen koulutustapahtuman, johon liittyen paraatissa esiintyy suomalais-saksalaisista reserviläisistä koostuva yhteisjoukkue.

Vaasan tilaisuuksien ohjelmalehtiset suomeksi, ruotsiksi ja saksaksi:

http://www.jp27.fi/uutiset/199-jaakareitten-kotiinpaluu-100v-juhlien-ohjelmalehtiset

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Ojaharju raitistui kuolemanhädässä

Iso mies ei aina ole herkkä, mutta Jomppa on. Hän on rehevä kuin renessanssiruhtinas. Jompan elämä on ollut värikästä aaltoliikettä; hän on maistanut nautintoja ja kärsinyt krapulaa. Ehkä hän on nähnyt enemmän kuin me muut, tavalliset elämän tallaajat.

Vastaa