Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Kolumni_Maria_Tolppanen_1_vaasalaisia.info

Kolumni_Maria_Tolppanen_1_vaasalaisia.info

Pakolaiskiintiötä ei tarvitse nostaa

Pakolaispolitiikassa on päästävä siihen, että ne jotka kuuluvat kiintiöön hoidetaan ja jos resursseja sen jälkeen jää, hoidetaan lisää, kirjoittaa kansanaedustaja Maria Tolppanen, ps

Vaasan maahanmuuttajatyön johtaja Aira Kurtti vaati Pohjalaisessa pakolaiskiintiön nostamista 70:stä sataan henkeen. Perusteena hän käytti oleskeluluvan saaneiden vapaata muutto-oikeutta maan sisällä. Tämä on juuri sitä huonoa maahanmuuttopolitiikkaa, josta pitää päästä eroon.

Pakolaiskiintiöt on määritelty siksi, että maahanmuuttajia voidaan auttaa resurssien puitteissa.Jos nostamme kiintiöitä sen takia, että meille tulee hallitsematonta oleskeluluvan saaneiden muuttoa, olemme todella heikolla jäillä. Esimerkiksi rikosten määrä ei vähene, vaikka poistaisimme koko rikoslain. Se tekisi vain rikollisen elämän sallituksi. Sitä taas kutsutaan yleisesti anarkiaksi.

Pakolaispolitiikassa on päästävä siihen, että ne jotka kuuluvat kiintiöön hoidetaan ja jos resursseja sen jälkeen jää, hoidetaan lisää. Lisäksi niille turvapaikanhakijoille, joille myönnetään oleskelulupa on annettava myös asumispaikka.

Se ei ole oikeaa ja inhimillistä politiikkaa, että ihmisille annetaan turvapaikka ja sanotaan sen jälkeen, että koita pärjätä ja hae asuinkuntasi mistä haluat.
Meillä ei yksinkertaisesti ole varaa tällaiseen toimintaan.

Maasta turvapaikan ja oleskeluluvan saaneet pitää kotouttaa mahdollisimman hyvin. Ulkomaalaistoimiston virkamiesten on kerrottava Suomen lait ja maan tavat. Jos perheessä on lapsia, on oppivelvollisuudesta kerrottava ja näytettävä koulu, mihin lapsi menee. Perheelle on luonnollisesti löydyttävä myös koti ja kotipaikka. Heille on opetettava suomenkieli sekä luku- ja kirjoitustaito.

Taitojen karttuessa annetaan ammatillinen koulutus ja työpaikka. Tämä on oikeaa ja hyvää maahanmuuttopolitiikkaa.
Aira KIurtti sanoo haastattelussaan myös, että on hyvä, kun Vaasaan tulee hallitsematonta muuttoa, koska me tarvitsemme työvoimaa.

Tässä kohdassa kannattaisi muistaa, että yli 9% vaasalaisista on vailla työtä. Työttömänä on lähes 3000 vaasalaista työikäistä ja työkykyistä ihmistä.

Maria Tolppanen

KANSANEDUSTAJA, PS

About Toimitus

Check Also

Minun kaupunkini, minun kehittämänä

Vaasan kaupunki kehittää asukaslähtöisempiä palveluita ja toimintatapoja osana Avoin kunta –hanketta. Ensimmäisenä tartutaan osallistumisen palveluihin …

Vastaa