Poll

Mitkä ovat Vaasan parhaat ravintolat? Valitse kolme

Fondis (Espa 15)
19 (6.7%)
Fransmanni
25 (8.9%)
HUPSI's Kantarellis
2 (0.7%)
Amarillo
31 (11%)
Gustav Wasa
36 (12.8%)
Bacchus
29 (10.3%)
Rosso
15 (5.3%)
Shanghai
7 (2.5%)
Saigon City
15 (5.3%)
Silveria
4 (1.4%)
Faros
6 (2.1%)
Martin Baari
24 (8.5%)
Strampen
19 (6.7%)
Dallas Pizza Palazzo
11 (3.9%)
Marco Polo
7 (2.5%)
Primavera
6 (2.1%)
Joku muu, mikä?
17 (6%)
Café Ernst
9 (3.2%)

Total Members Voted: 65

Author Topic: Vaasan parhaat ravintolat  (Read 54024 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Kike_B

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 544
 • Gender: Male
 • Du talar ju latrin som en inföding!
  • View Profile
Vaasan parhaat ravintolat
« on: 19. 04. 2006 18:06 »
Mitkä paikat ovat porukan mieleen kun haluavat lähteä ulos syömään? Eli nyt ei lasketa pikaravintoloita eikä lounasravintoloita. Jotkut kesäravintolat käy kyllä, mutta ei tilausravintolat. Ja jos olen unohtanut jonkun paikan niin mainitkaa se.
« Last Edit: 19. 04. 2006 18:06 by Kike_B »
"There's no monopoly on common sense on either side of the political fence"
- Sting

Petri

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #1 on: 19. 04. 2006 19:07 »
Itse valitsin listalta Saigon Cityn, Espa 15 ja Prima Vera. Perusteluina se, että kaikki ovat laatuunsa nähden kohtuuhintaisia. Gustav Wasan pihvit ovat kyllä vallan mainioita ja varmasti pesevät Prima Veran pastan, mutta hinta/laatu-suhde on sitten hieman eri asia. Omalla rahalla en kyllä kävisi Gustav Wasassa kovin usein syömässä. :)

Janne

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #2 on: 22. 04. 2006 15:03 »
Saigon City pesee monet näistä paikallisista "loistoravintoloista" mennen tullen. Palvelu on mitä mukavinta ja makunautinto ihan uskomaton, tänään viimmeksi siellä ja nyt kun tää tuttu nälän tunne taas palaa en pistäisi pahaksi jos sinne vielä kerran vietäis :) Prima Vera toinen samantapainen mutta eri ruokakulttuuri ja älyttömän isot annokset, mukaan ottaa niin saa 2 päivää syödä. Amarillo, Fransmanni ja Rosso ovat valintoja jos rahaa huvittaa enemmän törsätä tai jos vaikka mamma pitää ulos viedä. Ja täytyy yhtyä siihen että Gustav Wasan pihvit ovat loistavia, vielä parempia kun ei tarvitse itse maksaa :D
 
 Strampen on yksi ravintola missä en enää tule käymään, vimme kesällä tuli mitta täyteen, ruokaa sai odottaa ainaskin tunti ja vasta sen saapuessa ilmoitettiin että oli jotain ongelmia keittiössä, yleensä tämmöinen ilmoitetaan heti ja jos oikein menisi niin tarjotaan jotain sillä aikaa kun sitä odottaa. Outokin annos oli, kanaa otin ja sen alle oli piliotettu makkaran paloja, ei mainittu listalla kyllä. Yliarvostettu paikka.

Offline sepi

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 26
  • View Profile
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #3 on: 22. 04. 2006 15:03 »
Tuolla kun selailin näitä Suomen ravintoloiden sivuja, törmäsin listaan jonka Suomalaiset ravintola-alan ammattilaiset ovat luoneet, siis Suomen 50 parasta paikkaa vuonna 2005. 2 Vaasalaista ravintolaa oli päässyt listalle, Fondis ja Bacchus. Fondis sijalla 36. ja Bacchus sijalla 46.
Aika yllattävä tuo Fondis. Mutta ihan hyvältä näytti tuo Menu kun sitä silmäilin, ja hinta ei ollut todellakaan paha. Siis ensiviikolla kokeilemaan. On omalta kohdalta jäänyt jostain syystä tuo paikka vähemmälle huomiolle, siis ehkä syyttä.

http://www.viisitahtea.fi/content/view/549/70/1/3/

foliohattu

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #4 on: 24. 04. 2006 07:07 »
Tilanne tietysti vaihtelee vuodesta toiseen, mutta tällä hetkellä omat suosikkini ovat ”se pastaravintola olympiakorttelissa” ja ”se pitsapaikka kaupunginteatteria vastapäätä”. Amarillo (burgerit & po’boyt) pääsee kolmannelle sijalle.

Kahdessa ensimmäisessä on hintalaatusuhde kohdallaan. Näissä kolmessa on tullut eniten käytyä omalla rahalla syömässä.

Työn puolesta kun pääsee lounaalle tai illalliselle on se aina Helsingissä tai ulkomailla, joten en pysty vertailemaan Vaasan ”parempia” (=kalliimpia) ravintoloita. Näissä ruoka on äärimmäisen harvoin niin hyvää, että kokee saavansa rahoillensa vastinetta. Näissä ei tosin hinta määräydy ainoastaan ruu'asta vaan suurin osa tullee miljööstä yms.

Vaasasta löytyy ihan mukavasti ravintolatarjontaa. Harmi vain, että niin suuri osa ravintoloista kuuluu persoonattomille ketjuille (rossot, kotipitsat ja muut). Yksittäiset/yksityiset ravintolat, joiden omistaja on keittiössä töissä, ovat usein huippuhyviä paikkoja.

Olisi muuten hienoa nähdä Rafla mukana tällä listalla. Eikös Rafla ollut sen ravintolan nimi, joka oli hetken aikaa nykyisen hesen tiloissa? Ilmeisesti torin ollessa auki, paikka ei houkutellut asiakkaita ennenkuin ravintoloitsija laittoi lapun luukulle? Kaupungin paras tai parhaimpia ravintolapaikkoja ja siihen tuli hesburger…  :(

Petri

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #5 on: 24. 04. 2006 07:07 »
Rafla ja Amercan Diner kaatuivat pikemminkin kaupungin joustamattomuuteen. Kävelykatualuetta ei saatu valmiiksi ajoissa, mutta silti kaupunki halusi periä yrittäjältä täydet terassimaksut. Siinä vaiheessa ei auttanut kuin nostaa kädet pystyyn ja taustayhtiö konkurssiin.

Besse R. Wisser

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #6 on: 24. 04. 2006 07:07 »
Siitä ei ole aikaakaan kun kauppahallissa avattiin pastapaikka.  Nyt on kuulemma Citarin edessä olevaan hökötykseen tulossa pastapaikka ja sellainenon kuulemma suunnitteilla myös Birran yläkertaan ja niin, myös kauppahalliin heti kun tullaan ylätasanteelle eli sitä Mariannen pullapuotia vastapäätä.

Kaikissa sama  rabbeformaatti eli tehdään vehnäjauhosta jotain ja pikkasen lihaa tai kalaa ja myydään kalliilla.  Mikä piru ihmisiä, asiakkaista, oikein riivaa.  Vaasaan tarvitaann kunnollinen ja kohtuuhintainen biffipaikka.

Kissanainen

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #7 on: 24. 04. 2006 07:07 »
Katsoisin suopein silmin ravintolaa, jolla olisi listallaan monipuolisia kalaruokia. Siis muutakin kuin ne välttämättömät halstratut silakat tai paistetun siian, jotka muodostavat kalalistan perusrungon.

foliohattu

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #8 on: 24. 04. 2006 08:08 »
Quote
Rafla ja Amercan Diner

Kummassakaan en ehtinyt käydä ennen kuin ne suljettiin. Molemmista olin kuullut pelkkää hyvää.

Mitä tuli tilalle? Hesburger ja Kotipizza.

Toivottavasti vaasalaisten ruokailumieltymykset alkavat pikkuhiljaa siirtymään pois pikaruuasta enemmän - ihan mihin tahansa suuntaan.

Niinhän se on, että niitä ravintoloita täällä on ja tulee olemaan, joissa asiakkaita käy. Ihan sama vaikka olisi kuinka kiva ja mukava paikka jos asiakkaita ei ole tarpeeksi.

Offline Salla

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 40
 • Gender: Female
  • View Profile
  • http://www.valitsesalla.net
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #9 on: 24. 04. 2006 15:03 »
Hei!

Omalla rahalla mieluiten käyn amarillossa tai fondiksessa- ja toivon, että joku joskus kutsuisi minut gustav wasaan tai bacchukseen...

listalta puuttui paras takeaway-paikka- palosaaren kiinalaismuonitus (siinä maalikaupan vieressä), valtaisat annokset kohtuuhinnalla!

Salla

"It's nice 2 b important, but it's more important 2 b nice"

Offline leena_hallasmaa

 • Omalla nimellä
 • Kansalaisaktiivi
 • *
 • Posts: 236
  • View Profile
  • Email
Älkää unohtako!
« Reply #10 on: 25. 04. 2006 10:10 »
Muistaakaapas myös Silveria ruokapaikkoja miettiessänne. Olen saanut siellä kelpo ruokaa niinä harvoina kertoina, kun olen siellä käynyt. Muutenkin ulkona syömisen frekvenssi on aika pieni. Pääosin nautimme päivälliset oman pöydän äärellä.
Leena Hallasmaa
Kaupunginvaltuutettu

Petri

 • Guest
Re: Älkää unohtako!
« Reply #11 on: 25. 04. 2006 16:04 »
Muistaakaapas myös Silveria ruokapaikkoja miettiessänne. Olen saanut siellä kelpo ruokaa niinä harvoina kertoina, kun olen siellä käynyt. Muutenkin ulkona syömisen frekvenssi on aika pieni. Pääosin nautimme päivälliset oman pöydän äärellä.

Ruoka on tunnetusti makuasia, mutta Silveriasta itselläni ei ole kuin hirvittäviä kokemuksia niin pikkujouluistakin kuin ihan pelkästä ruokailustakin. Heidän hintatasonsa on mielestäni korkea laatuun nähden ja laatukin vaihtelee aivan liian paljon.

Itse en muutenkaan näe kovin hyvänä tilannetta, jossa kaupungin oma yksikkö kilpailee yksityisten palveluntarjoajien kanssa epäreiluin ehdoin - esim. lukuisten ilmaisten harjoittelijoiden vuoksi. Mutta se on sitten ihan toinen juttu. :)

CGURU

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #12 on: 25. 04. 2006 21:09 »
- Ottamatta kantaa itse äänestykseen, sanoisin, että varsinaisia hyvän ruoan paikkoja oli 80- luvulla
  Vaasassa useita.

- Yhtenä vaikka Elite, jossa tarjoilija todella tarjoili ateriaan kuuluvat osiot jokaiselle erikseen
  ja santsatakin sai. Eliten eväät olivat hinta laatusuhteeltaan täyteläisiä, sekä suosittuja.

- Varsinaisen rahvaan ruokapaikoissa pidettiin yllä kotiruoka perinnettä, sekä annosten riittävyyttä
  varsinaiseen nälkään nähden ja joita oli myös erittelemättä useita ja jokaisella logoina
  nk. omia bravuureita.

2000 lukua lähestyttäessä, sekä sen jälkeen, tuo nk. "taideruoka" syrjäytti elintason nousun myötä varsinaisen nälkään syömisen ja bravuurit painottuivat enemmänkin mainostettujen nk. teemojen,
sekä niiden tekijöiden luomusten ja raflaketjujen markkinointiin, mielikuva periaatteella.

- Tällä murroskaudella monen leuka loksahti alas, visuaalisempaan kulinarismiin totutellessa.
  Moni etsii vieläkin nk. RUOKA PAIKKAA.

- Varsinaiset ruoka paikat, ovat nyttemmin joitakin paikkoja lukuun ottamatta, esim. Center Herkku,
  muuttuneet pika syömäpaikoiksi, nk. villapipo päässä periaatteella, joista hinta laatusuhteiltaan taitaa
  tänä päivänä ( myös liikevaihdollaan) olla kärkipäässä LINDA, sekä vastaavat ahmimiskeskukset
  mm. RAX.

- Näissä paikoissa voi myös tavallaan nauttia. Siis hinnan kohtuullisuudesta, sekä täydestä vatsasta,
  joskin Menyyn voi muistella yhden käden sormilla.

- Hyvää ruokaa, moni näitä laatu aikoja muisteleva, osaa ja voi tehdä nykyäänkin kotona,
  joskin joku "Saarioisten väki" sitä välillä katkoo, velttoiluun yllyttämällä.
« Last Edit: 25. 04. 2006 21:09 by CGURU »

Offline Zimbulainen

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 2
  • View Profile
  • Email
Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #13 on: 26. 04. 2006 07:07 »
En tietenkään kuluttajana voi olla erimieltä siitä, etteikö erilaiset vaihtoehdot ole tervetulleita, mutta ravintola-alasta tietävänä voin kertoa, että Vaasassa, kuten muuallakin Suomessa kuluttajat eivät ole valmiita maksaamaan palvelusta tai hyvästä ruuasta sellaisia hintoja, että tuollaisia paikkoja syntyisi uusia.

Tarkoitinkin nimenomaan juuri kohtuuhintaisia ruokapaikkoja, jotka eivät ole ketjuuntuneita.
Eiväthän kaikki Helsingin ravintolat, saati Tampereen ja Turun, ole ns. gourmet -ravintoloita, kuten  Bacchus ja Gustav Wasa.

Täällä pääkaupungissa on useita ns. etnisiä ruokapaikkoja, missä palvelu on yleensä parempaa kuin sellaisissa ravintoloissa, missä on syntyperäisiä suomalaisia henkilökuntana.
Hintatasokin on etnisissä, jos ei nyt huippuedullinen, niin kuitenkin kohtuullinen.
Poikkeuksena Namaskaar ja Farouge. ;-)

Ja ruoka on ainakin erilaista ja useimmiten parempaa, kuin vaikkapa S-ketjun standardiruokaloissa.

Helsinkiä ja Vaasaa ei voi tietenkään verrata suoraan toisiinsa, mutta selkeästi tarjonnan puute vaivaa Vaasan seutua. Jos ei ole tarjontaa, ei ole myöskään kysyntää.
« Last Edit: 26. 04. 2006 08:08 by vaasalainen »

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #14 on: 26. 04. 2006 12:12 »
"Birran yläkertaan" ollaan rakentamassa aasialaista ravintolaa. Sen testaan heti kun avautuu.

Kaipaan Vaasan keskustasta ihan rehellistä suomalaista perusruokaa tarjoavaa"ruokalaa". Seisovasta pöydästä lounasaikana perusruokaa (makkarakeittoa, siskonmakkarakeittoa, jauhelihakastiketta, karjalanpaistia,sianluusoppaa, makkarakastiketta, läskisoosia, kaalikeittoa lampaanlihalla, torstaisin hernesoppaa, jossa kunnon läskiä)  sitten eteläpohjalaisia etnisiä sovelluksia kuten, muttia, talkkunaa, klimppisoppaa. Keitettyjä tuppiperunoita pitää aina olla!

Ja sitten sitten ainakin listalta tilattuna tuoreesta Merenkurkun kalasta tehtyä paistettua silakkaa, siikakeittoa ja uunisiikaa.  Kyllä paistettua silakkaa pitää saada kunnolla tehtynä muulta kuin "Sikalasta" (Sea Horse, Hki)!

Suutarinlohta särpimiksi. Maalahdenlimppua ruisleivän lisäksi. Ja oikeaa voita!

Mitään musiikkia ei saa siellä soida! Rauhallinen, hiljainen ja siisti paikka, jossa myös vessat siivotaan pari kertaa päivässä. Käsipyyhkeet eivät lopu ja roskakorit eivät pursua lattialle...

Taitaa suomalainen itsetunto olla niin matalalla kun vain ulkomaalaivivahteisa jäljitelmiä tuputetaan.

(Onko kukaan käynyt Teituvalla? Siellä on suomalainen nen meininki. Niin muuten Juustoportillakin - asiakkaita piisaa molemmissa linja-autolasteittain!)
Edit: piti vähän korjata ja täydentää.
« Last Edit: 27. 04. 2006 15:03 by Tapio Osala »

CGURU

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #15 on: 26. 04. 2006 20:08 »
"Birran yläkertaan" ollaan rakentamassa aasialaista ravintolaa. Sen testaan heti kun avautuu.

Kaipaan Vaasan keskustasta ihan rehellistä suomalaista perusruokaa tarjoavaa mestaa - eli "ruokalaa". Seisovasta pöydästä lounasaikana perusruokaa (makkarakeittoa, siskonmakkarakeittoa, jauhelihakastiketta, karjalanpaistia,sianluusoppaa, makkarakastiketta, läskisoosia, kaalikeittoa lampaanlihalla, torstaisin hernesoppaa, jossa kunnon läskiä)  sitten eteläpohjalaisia etnisiä sovelluksia kuten, muttia, talkkunaa, klimppisoppaa. Keitettyjä tuppiperunoita pitää aina olla!

Ja sitten sitten ainakin lsitalta tilattuna tuoreesta Merenkurkun kalasta tehtyä paistettua silakkaa, siikakeittoa ja uunisiikaa.  Kyllä paisitettua silakkaa pitää saada kunnolla tehtynä muulta kuin "Sikalasta" ( Sea Horse, Hki)!

Suutarinlohta särpimiksi. Maalahdenlimppua ruisleivän lisäksi. Ja oikeaa voita!

Nyt lähden kuitenkin Lindaan sillä se on hyvä pizza/kebab -paikka!

- Kerrankin olen täysin samaa mieltä.

Offline Into Poika

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 324
  • View Profile
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #16 on: 27. 04. 2006 10:10 »
Kävin tänään kauppahallissa ja sinne on syntymässä uusi ravintola.  Tietääkö joku millainen?
Minäkin kuulun niihin, joiden mielestä  Vaasan Ravirata kuuluu ihmisille.

Offline Kike_B

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 544
 • Gender: Male
 • Du talar ju latrin som en inföding!
  • View Profile
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #17 on: 27. 04. 2006 11:11 »
Tietenkin! Aavistin että nyt jotain jäi pois kun tein tuon äänestyksen. Unohdin kokonaan Ernstin! Sitä ei olisi saanut unohtaa tässä. Se on hyvä mesta.

Lisään sen vaikka se onkin hiukan myöhäistä.
"There's no monopoly on common sense on either side of the political fence"
- Sting

Petri

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #18 on: 28. 04. 2006 17:05 »
Albertos & Rabbes avataan tulevana viikonvaihteena. Pianhan se nähdään saadaanko sieltä ennakkolupauksien mukaisesti pääasiassa muutakin kuin pizzaa.

Offline qwer

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 209
  • View Profile
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #19 on: 30. 04. 2006 14:02 »
Annoin ääneni käytännön mutu-tuntumalla, huomioiden kokemukseni lähinnä paikan hinta-laatu-viihtyisyys-palvelun nopeus -suhteen, joilla päädyin

Rossoon: keskeisellä paikalla, viihtyisä, ystävällinen henkilökunta ja kokemukseni mukaan nopeahko palvelu, annosten hinta-laatusuhde ok. (Ei toki mitään tähti-kulinarismia, mutta eivät hivo hinnatkaan taivaita.)

Farokseen: Täytyyhän Vaasan ainoaa laivaravintolaa muistaa kannustaa, semminkin, kun ruuatkaan eivät ole yhtään hassumpia. Kyllä Faroksen kannella kelpaa kauniina kesäpäivänä murkinoida (ja taistella annoksestaan lokkiparven kanssa!;)

ja Lindaan (ei listalla), joka on ehdoton ykkösvalintani, kun pizzahammasta kolottaa.

Olisin kyllä voinut äänestää listalla olleista monia muitakin paikkoja - eikä vaihtoehdoissa taida vieläkään kaikki Vaasan ruokaravintolat edes olla. Kiinalaista olen tavannut syödä enimmäkseen Hallin kujan kiinalaisessa, jonka nimeä en ole koskaan katsonut sillä silmällä, että olisi mieleen jäänyt.


Offline Leena

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 296
 • Gender: Female
  • View Profile
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #20 on: 30. 04. 2006 15:03 »
Albertos & Rabbes
Kävelin tänään paikan ohitse ja jäin juttelemaan terassille tuoleja kantaneen nuoren miehen kansa.  Tämä sanoi että tarjolla tulee olemaan pizzoja, pastoja ja italialaisia annoksia.  Pizzat maksavat n. 8 euroa, mutta ovat kaupungin parhaat.  Syynä on kuulemma se, että ne paistetaan oikeassa puu-uunissa.

En tule missään tapauksessa maksamaan 8 euroa pullataikinasta, jonka päälle on levitetty ketsuppia ja vähän juustoa ja kinkkua.


Offline Roikale

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 191
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #21 on: 01. 05. 2006 16:04 »
En tule missään tapauksessa maksamaan 8 euroa pullataikinasta, jonka päälle on levitetty ketsuppia ja vähän juustoa ja kinkkua.

Tässähän se vaasalaisten ravintolakulttuuri kiteytyy. Kaikkea uutta ja hienoa pitäisi olla, mutta loppujen lopuksi mennään halvimman vaihtoehdon perässä. Lidlin hinnoilla ei voi saada Kämpin miljöötä, täts it.

Offline Leena

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 296
 • Gender: Female
  • View Profile
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #22 on: 01. 05. 2006 16:04 »
Hey Man,
onko Sinusta 8 euroa tai enemmän kohtuullinen hinta pizzasta?  Sillä hintaa valmistaa jo itseleen kunnon piffin ja valkosipuliperunoita.

dynamiitti

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #23 on: 01. 05. 2006 19:07 »
Hey Man,
onko Sinusta 8 euroa tai enemmän kohtuullinen hinta pizzasta?  Sillä hintaa valmistaa jo itseleen kunnon piffin ja valkosipuliperunoita.


Marco Polossa ja Dallas Pizza Palazzossa tuo on normaal hinta pizzalle ja sen maksan aika ajoin mukisematta. Toki opiskelijana usein suuntaan edullisempaan, kuten Pikku Quattroon.

Oma ajatusmallini on se, että lounas on lounas ja se ei saa maksaa paljoa. Opiskelijalle edullisia vaihtoehtoja on paljon. Jos haluaa viihtyä, olla kauemmin mukavassa miljöössä niin tokihan siitä maksaa ihan mielellään.

American Diner oli hyvä, se on sääli että se lähti pois. Vaikka monta kertaa ehdin käydä niin silti kai liian vähän.

Tässä ketjussa on klassista 'ennen asiat oli paremmin'-hehkutusta. Voi toki pitää paikkansa, mutta monesti aika kultaa muistot. Oli minullakin mukavaa armeijassa.

Petri

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #24 on: 02. 05. 2006 11:11 »
Hey Man,
onko Sinusta 8 euroa tai enemmän kohtuullinen hinta pizzasta?  Sillä hintaa valmistaa jo itseleen kunnon piffin ja valkosipuliperunoita.


No hyvin tehdystä kunnon pizzasta 8 euroa on kohtuullinen hinta. Näiden joka nurkassa olevien "pizzerioiden" tuotteita ei kyllä italialainen kutsuisi pizzaksi.

starman

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #25 on: 07. 05. 2006 22:10 »
Kävin tänää Alberttos&Rabbes ravintolassa ja täytyy kyllä sanoa, että en voinut valittaa mistään. Pientä alkukankeutta oli, eli kaikkia listalla olevia annoksia ei ollut vielä saatavilla, mutta riittävästi valikoimaa kuitenkin. Kynttilä oli pöydässä ja valkoiset pöytäliinat. Henkilökunta oli hieman pihalla, mutta henkilökuntaa oli riittävästi. (Toivottavasti myös jatkossa.) Listalla oli Pitsaa, pastaa, lasagnea jne.. Jälkiruuaksi erilaisia jätskejä.
Tuonne voi viedä leidinsä pitsalle ja ottaa pisteet kotiin, toisinkuin noihin neljäneuron mössöpitserioihin.
Enkä myöskään veisi tyttöäni Amarilloon romanttiselle illalliselle, toisinkuin tuonne Albertosiin aion viedä.
Hyvä merkki oli myös se, että omistaja oli itse paikalla ja hyöri välillä jopa keittiössä, joten tietää varmaan missä mennään.
Toivon todellakin, että pysyy pystyssä tuo ravintola, vaikka vuokra on käsittääkseni tuosta rakennuksesta 
aika kova. Vaasa tarvitsee muunkinlaisia ravintoloita, kuin ketjuja, joita Rosso, Amarillo ja Fransmannikin ovat.
Se oli myös mukavaa, kun sai seurata isoista ikkunoista maailman menoa samalla, kun mussutti pikkupurtavaa ja siemaili olutta.

Offline leena_hallasmaa

 • Omalla nimellä
 • Kansalaisaktiivi
 • *
 • Posts: 236
  • View Profile
  • Email
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #26 on: 09. 05. 2006 12:12 »
Kävin eilen lounaalla uudessa Albertos & Rabbes ravintolassa. Jotenkin tuntui siltä, ettei homma oikein toimi, kun asiakkaat jonottavat kymmenkunta minuuttia jopa ulos asti ulottuvassa jonossa saadakseen valita ja samalla maksaa lounaansa. Miljöö oli sinänsä viihtyisä ja ilma onneksi aurinkoinen. Mielenkiintoisena kuriositeettina painoin merkille, että pitsat paistettiin aivan oikeilla puilla lämmitettävässä uunissa. Arina pyöri ympäri, ja kokki heitteli klapeja paistettavien pitsojen ylitse. Varokaatten, ettette löydä tikkuja pitsoistanne :) !

Lounasvaihtoehtoja oli kolme: pasta-annos, pitsa ja pottuja ja savustettua kalkkunarullaa, hinta 7,90 €. Valitsin pastan, mutta mutta jotenkin minusta tuntui, että en saanut rahoilleni oikein vastinetta. Lautasellani oli kymmenkunta tortiglionea, lusikallinen tomaattikastiketta, hiukan parmesaania ja persiljaa. Hintaa oli sentään liki 50 mummon markkaa!

Rewellissä poiketessani kuljin Frominan ohitse ja vesi kielellä katselin runsaita neljän euron hintaisia salaattiannoksia. Seuraavan kerran taidankin suunnata kulkuni sinne.
Leena Hallasmaa
Kaupunginvaltuutettu

Petri

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #27 on: 09. 05. 2006 15:03 »
Nyt kun Aukia kaappaa La Lunan tilojen lisäksi myös Center Herkun tilat, täytyy todellakin toivoa että kyseinen lounaspaikka saisi uuden tilan jostain lähistöltä. Heillä on ainakin hinta-laatu-suhde kohdallaan.

Juuri tänään arvoin mennessäni lounaalle että kokeilenko Alberto & Rabbea, mutta meninkin sitten Herkkuun. Ehkä tämä italialainen uutuus pitää kokeilla iltasaikaan ja ottaa "kuuluisaa" pizzaa.

Offline Kike_B

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 544
 • Gender: Male
 • Du talar ju latrin som en inföding!
  • View Profile
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #28 on: 09. 05. 2006 16:04 »
No jos lounasravintoloista/-paikoista puhutaan niin Don Abbes Deli on mielestäni mukava.
"There's no monopoly on common sense on either side of the political fence"
- Sting

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #29 on: 09. 05. 2006 16:04 »
Oletteko koskaan kokeileen ns. työpaikkaruokaloita.  Pitkään aikaan parhaan pihvini söin paikassa, jonka nimeä en tiedä, mutta se sijaitsee Silmukkatiellä samassa talossa kuin ITEC,  Hyvää ruokaa saa tosi edullisesti myös Vaskiluodon rekkamiesten ruokapaikasta.
Ihan siedettävää ruokaa saa myös Hartmanin toimitalossa sijaitsevasta ruokalasta.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Purolanpoika

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 5
  • View Profile
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #30 on: 09. 05. 2006 21:09 »
Tavallista hyvää ruokaa: Vaskiluodossa tullin vieressä valkoinen talo.
Pizza: pikku Quotro.
Kebab:leonoora.
Muuta :Saigon City .
Bisnes syömingit : Amarillo.Kun joku muu maksaa....
Grilli: Teirinkadun kioski.

On ne muuten tyhmiä mainoksessa  kun ei tiedä mitä eroa on salaatilla ja hampurilaisella........

Ja lopuksi lisätäytteeksi ALV kiitos.

HYvää ruokahalua toivottaa PP


CGURU

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #31 on: 11. 05. 2006 21:09 »
Tavallista hyvää ruokaa: Vaskiluodossa tullin vieressä valkoinen talo.
Pizza: pikku Quotro.
Kebab:leonoora.
Muuta :Saigon City .
Bisnes syömingit : Amarillo.Kun joku muu maksaa....
Grilli: Teirinkadun kioski.

On ne muuten tyhmiä mainoksessa  kun ei tiedä mitä eroa on salaatilla ja hampurilaisella........

Ja lopuksi lisätäytteeksi ALV kiitos.

HYvää ruokahalua toivottaa PP- Ei kai noissa tummien poikien "mämmilöissä" paljon Alvitäytteitä liene, hinnoista päätellen.

- Hyvä esimerkki juuri mittarit nollannut pikku rewellin pulju, vähän massiivisine verorästeineen.

- Mielenkiintoinen pointti ovat 4-6 einarin, suht. massiiviset annokset edullisuudellaan,
  lisänä tavallaan rajaton salaatti.

- Myös kartellista, sekä suunnittelusta kertoo kaikkien prikulleen sama gategoria, määrät
  sekä laatu, hinta ja valmistustekniikka. Silmät sidottuna ei juuri tietäisi, ollaanko
 Quatrossa, Lindassa, tai vast. pikasyöttölässä.

               No,. eniway, pääasia että ruoka maistuu ja läskit voivat huvin.
« Last Edit: 11. 05. 2006 21:09 by CGURU »

Janne

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #32 on: 14. 05. 2006 14:02 »
*
« Last Edit: 30. 09. 2008 19:07 by Janne »

Offline T.Tyly

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 488
  • View Profile
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #33 on: 14. 05. 2006 17:05 »
Olisiko syy siinä, että kebap-lihaan on käytetty sianliha<?
Minäkin olen sitä mieltä, että ravirata on kaavoitettava asunnoille!

Hariton

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #34 on: 14. 05. 2006 17:05 »
Todennäköisempää on, että mamuilla ei ole varaa syödä ulkona. Saa enemmän samalla rahalla kun syö kotona. Eikä siellä näy kantaväestöön kuuluviakaan, jotka ovat samassa taloudellisessa jamassa.

Kebablihan pitää olla lammasta, muuten se ei ole kebab. Joten unohtakaa koko salaliittojuttu.

CGURU

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #35 on: 14. 05. 2006 18:06 »
- Kyllä mamuilla on varaa, jopa syödä ulkona. Perinne vain on, että omat eväät haetaan
  edullisimmin Lidlistä, joten hilloa jää enemmän elämään ja elektroniikkaan, joka on
  vähintäänkin tasokasta.

- Kulttuuriin vain yksinkertaisesti kuuluu, vaikka lännessä ollaankin, että "mamu" ei istu
  lännenlokarin pöydässä, eikä paikassa.

- Nämä nk. "Kebabitkin" sekä "Pizzat" ovat myös muunneltu versio valkolaiseen makuun
  salaatteineen, joten menu on ehkä rakentajilleen lähinnä vitsi, verrattuna originaaliin.

- Vuosien aikana ja eri paikoissa vierailleena asiakkaana, olen kokonaista 1 kerran nähnyt
  tummahipiäisen asiakkaan käyvän kebabilla alan alvivapaassa paikassa,
  jossa tosin lastasi vain pelkkää lihaa  heinäseipäällisen verran talterikille,
  hotimalla syöden ja häipyen.
   
 

Janne

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #36 on: 14. 05. 2006 21:09 »
*
« Last Edit: 30. 09. 2008 19:07 by Janne »

Petri

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #37 on: 15. 05. 2006 05:05 »
Menee varmaankin off-topic ja pahasti, mutta mamut eivät myöskään saisi juoda alkoholia uskontonsa mukaan, mutta kyllä näyttää mäyrikset menevän siinä missä muillekin. Joten tuskin se sianlihakaan niin ehdoton juttu sitten on heille ainakaan.

Janne

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #38 on: 15. 05. 2006 11:11 »
*
« Last Edit: 30. 09. 2008 19:07 by Janne »

Offline serafim

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 156
  • View Profile
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #39 on: 15. 05. 2006 22:10 »
Kaupunginjohtaja Lumion vaimo on Mamu. Niin myös TE-keskuksen johtajan, Kaj Suomelan..
Muslimi-maahanmuuttajilla riittää rahaa hyviin vaatteisiin kun eivät Alkon tuotteita käytä.

Paljon on Mamu-insinöörejä ja Mamu-lääkäreitä Vaasassa. Hyvä juttu.