Poll

Mitkä ovat Vaasan parhaat ravintolat? Valitse kolme

Fondis (Espa 15)
19 (6.7%)
Fransmanni
25 (8.9%)
HUPSI's Kantarellis
2 (0.7%)
Amarillo
31 (11%)
Gustav Wasa
36 (12.8%)
Bacchus
29 (10.3%)
Rosso
15 (5.3%)
Shanghai
7 (2.5%)
Saigon City
15 (5.3%)
Silveria
4 (1.4%)
Faros
6 (2.1%)
Martin Baari
24 (8.5%)
Strampen
19 (6.7%)
Dallas Pizza Palazzo
11 (3.9%)
Marco Polo
7 (2.5%)
Primavera
6 (2.1%)
Joku muu, mikä?
17 (6%)
Café Ernst
9 (3.2%)

Total Members Voted: 65

Author Topic: Vaasan parhaat ravintolat  (Read 46568 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Leena

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 296
 • Gender: Female
  • View Profile
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #40 on: 16. 05. 2006 08:08 »
Joko ent. Birran yläkertaan tuleva ravintola on avattu ja kauppahallin uusi?  En ole päässyt muutamaan päivään keskustaan.  Toivottavsti nämä laajentavat tarjontaa. Vehnäjauhomössöä on kaupungissa jo ihan riittävästi.

Janne

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #41 on: 17. 05. 2006 08:08 »
*
« Last Edit: 30. 09. 2008 19:07 by Janne »

Offline Salla

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 40
 • Gender: Female
  • View Profile
  • http://www.valitsesalla.net
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #42 on: 19. 05. 2006 10:10 »
Hei ruoan ystävät!

Eilen avattu Chili& Lime- ravintola (siis juurikin tuo "Birran yläkerta) testattu juuri ja voin lämpimästi suositella. Lounasbuffet 7,90 sisälsi melko maukkaan keiton, tavanomaisen salaattipöydän ja lämmin puoli erilaisia friteerattuja jutskia (katkarapuja, sipulirenkaita, munakoisoa jne), naudanlihaa, kasviswokkia, riisiä ja erittäin maukasta lohta. Jälkiruoaksi sai kauhoa jädepalloja :)

Vilkaisin myös alacarte-listaa ja taidan mennä sinne jonain iltanakin syömään, näytti hyvältä. Erikoisuutena iltaisin "suuri buffet" 17,90 euroa, jolloin voi itse valita erilaisista lihoista ja muista aineksista mitä haluaa ja kokki valmistaa aterian nenun eessä. Tuohon hintaan kuului kyllä myös se alkukeitto ja jälkkäribanaanit jätskeineen.

Yrittäjät ilmeisesti muuttaneet bisneksensä kanssa Kristiinankaupungista Vaasaan, sellaista kuulin. Ehkä siis toivoa onnistuneesta konseptista ja jatkosta... toivotaan niin!

Vatsa pulleana hyvästä ruoasta
Salla R
"It's nice 2 b important, but it's more important 2 b nice"

gooner

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #43 on: 21. 05. 2006 17:05 »
Jep,

tulipa sitten testattua Alberton ja Rabben ravintola. Tarkoituksenamme oli vaimokkeen kanssa viettää mukava sunnuntai-iltapäivä hyvän ruoan parissa - kyseistä paikkaa kun tälläkin foorumilla joku kehaisi.

Paikkaan mennessämme siellä oli runsaasti vapaita pöytiä ja vain muutama asiakas. Kolme tarjoilijaneitoa seisoskeli suhteellisen toimettoman näköisenä tiskin takana. Rauhallisesta ajankohdasta huolimatta saimme kuitenkin odottaa palvelua reilusti yli 10 minuttia, kunnes itse paikan isäntä, erittäin sympaattisen tuntuinen herra, saapui paikalle ruokalistan kanssa.

Ruokalista sisälsi alku- ja jälkiruokien lisäksi pelkkiä pizzoja, mutta niiden lisäksi omistaja luetteli sujuvasti muutaman tarjolla olleen pasta-annoksen, joista sitten annoksemme valitsimme. Valitsemamme Pasta Carbonnara oli kyllä ihan maukasta, mutta valitettavasti annos oli kovin, kovin pieni.

Alberton ja Rabben pasta-annoksella jaksoi kävellä muutaman kymmenen metriä Anttilaan saakka. Sen jälkeen iski päälle niin pirunmoinen nälkä, että päätimme jatkaa sunnuntailounasta Fransmannin puolella.

Paikka oli siis kaikenkaikkiaan täydellinen pettymys. Olin odottanut hieman reilumman kokoisia annoksia, italialaiseen trattoriaperinteeseen kun ei käsittääkseni millään muotoa kuulu tuon tyyppinen pipertäminen, vaan kunnon kokoiset annokset. Pasta maksoi lähes 10 euroa/annos, joten sille rahalle nyt odottaisi jotain vastinetta saavansa. Viereiseen pöytään kuskattiin pizzoja, jotka eivät nekään kokonsa puolesta saaneet allekirjoittanutta vakuuttuneeksi. Lisäksi tarjoilijatyttöjen välinpitämättömyys asiakkaita kohtaan oli aivan pöyristyttävää. Ymmärrän että täydessä ravintolassa saattaisi joutua odottamaan, mutta meidän saapuessamme paikalla olleet muutamat asiakkaat olivat jo annoksensa saaneet, joten tarjoilijat vain seisoskelivat toimettomina - kunnes omistaja korjasi tilanteen. Lisäksi palvelua ei saanut suomen kielellä (lienee johtunut omistajan syntyperästä?), mutta saipahan nuo sapuskat tilattua ruotsin ja italian sekoituksellakin (ruokalista nyt sentään oli suomeksi).

Petri

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #44 on: 23. 05. 2006 13:01 »
Kävin tänään Albertos & Rabbessa lounaalla. Menin paikalle hieman ennen kahta ja varmistin, että heillä on vielä lounasaika. Vanhempi rouva (ilmeisesti omistajan vaimo?) ilmoitti kellon olevan 1345 ja että tietenkin siihen aikaan on vielä lounasta.

Istuin alas ja odottelin jonkin aikaa henkilökuntaa, kunnes tajusin kysyä että onko teillä pöytiintarjoilu. Sitä ei tietenkään ollut lounasaikaan, vaikka paikassa on kristallikruunut katossa eikä missään sanota, että lounas tilataan tiskiltä. Ruoka oli hyvää ja annoskin ihan kohtuullisen kokoinen - tosin ei mikään kovin reilu. Salaattipöydässä oli perinteiset kurkku, tomaati, kiinankaali ja porkkanaraaste - kastikettakin oli kipossa peräti yhden ruokalusikan verran.

Eniten kuitenkin häiritsi tarjoilu. Tilasin ruokani tiskari/tarjoilijalta, koska keittiöhenkilökunta keskittyi riitelyyn omistajan kanssa. Ravintolassa jatkui koko ajan kovaääninen riitely pieleen menneestä tukkutilauksesta. Ruokaakaan keittiön väki ei ehtinyt laittamaan, joten tiskari loppujen lopuksi teki annokseni (vanhemman rouvan haukuttua hänet, koska hän ei osannut tehdä annosta).

Ei tule kyllä koskaan enää mentyä kyseiseen paikkaan, enkä voi todellakaan suositella kenellekään.

Janne

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #45 on: 23. 05. 2006 15:03 »
*
« Last Edit: 01. 10. 2008 16:04 by Janne »

Petri

 • Guest
Myynti pimeänä Alberto's & Rabbe's ?
« Reply #46 on: 23. 05. 2006 16:04 »
Ihmetys kyseistä ravintolaa kohtaan ei sitten päättynytkään vielä. Kotiin tultuani huomasin kyseisen ravintolan kuitin. Siitä puuttuu täysin arvonlisäveromerkinnät sekä myös yrityksen y-tunnus. Mitähän ihmeen pimeää kauppaa he harjoittavat?

Ravintolassa saamani palveluelämys oli sen verran loistava, että verotarkastajat saivat jo asiasta sähköpostia ja eivätköhän he ota yhteyttä yritykseen alv-asioiden tiimoilta...

Offline Leena

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 296
 • Gender: Female
  • View Profile
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #47 on: 25. 05. 2006 07:07 »
Onko kukaan ehtinyt käytä kauppahallin uudessa ravintolassa.  Paikka on nimeltään Mezona.  Itse en ole käynyt mutta otin printatun menun mukaani.  Sen mukaan paikkaa voisi kokeilla.

Arne-seppä

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #48 on: 25. 05. 2006 19:07 »
Aina, kun en ole kotona, niin kotini on Martin Baari.

Petri

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #49 on: 27. 05. 2006 13:01 »
Tuli eilen käytyä testaamassa Chili & Limen mongolialainen buffet. Hinta oli 17,90 ja sisälti alkukeiton, pääruoan seisovasta pöydästä sekä jälkiruoaksi friteerattua banaania ja jäätelöä. Seisovassa pöydässä oli 4 eri lihaa, 6 eri kasvista sekä 6 erilaista kastiketta. Siitä sai koota itselleen erilaisia kokonaisuuksia ja viedä ne kokille, joka valmisti aterian avokeittiössä asiakkaan odottaessa.

Muutenkin paikan ruokalista vaikutti todella hyvältä, eikä buffet-vaihtoehdossakaan ole valittamista. Tosin ei tule pöytä-vaihtoehtoa varmaan vähään aikaan kokeiltua, mutta listalta löytyy varmasti muitakin maukkaita vaihtoehtoja. Buffet:n variaatiot kun alkoivat jo jossain vaiheessa vaikuttaa hieman "tylsiltä". Annoksetkin näyttivät sopivan runsailta ja pääruoan hinta 10-11 euroa ei ole mielestäni kovin paha.

Sisustus on todella siisti ja kerrankin ravintolaa ei ole ahdettu täpötäyteen pöytiä. Tilaa on hyvin liikkua ja pöydätkin sopivalla etäisyydellä toisistaan yksityisyyden säilyttämiseksi. Paikassa on A-oikeudet ja palvelu oli ystävällistä. Tosin ainoat miinukset annan palvelun hitaudesta sekä suomenkielisen henkilökunnan puutteesta. Asiointi piti tehdä pääasiassa ruotsiksi, koska henkilökunnan kielitaito oli sangen heikko.

Suosittelen ehdottomasti kaikille hyvän ruoan ystäville. Paikassa oli jatkuvasti melkein kaikki pöydät täynnä, joten jos menette isommalla seurueella kannattaa varmaankin tehdä varaus.
« Last Edit: 27. 05. 2006 13:01 by Petri »

CGURU

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #50 on: 27. 05. 2006 16:04 »
- Tulipa mieleen noista eri Buffet teemoista, että onkohan juuri kukaan päässyt nauttimaan
  todella aidoista buffeteista, esim. Italian, Ranskan, Thai, tai jopa Mongolian malliin.

- Esim. kaikki nämä rannikon teemat ovat modattu meikäläisten perinteitä sivuten,
  joten aidommat ovat suurimmalle osalle hakusessa.

- Epäuskoisimmat voivat vaikka tutustua alan kirjallisuuden kautta perinteisiin herayllätyksiin
  takapajula, nimeltä Mongolian tapaan.

- Myös moni idän herkku aiheuttaa "sivistyneistössämme" ainakin perinteisimmin
  valmistettuna, traumoja jatkoa ajatellen, joten paikallinen lisäaine snagari on
  turvallisempi vaihtoehto kaupalliseen kulinarismiin.

- Tätä näkemystä vasten, nämä Vaasan Trattoriat ja muut Skebalat, jupiter pohjaisine
  osakkaineen, näyttävät kylläkin aikuisten hiekkaloodalta,
  varsinaista makujen taivaallista infernoa, tuoteselosteineen etsivän maalikon näkökohdasta.

- Tästä syystä markkinarako on revitty sen verran eksoottisempaan suuntaan,
  että varsinainen cityurpokin voi laajentaa tajuntaansa edes kuvitelmalla eksootisuudesta
  tämänkin gategorian suhteen.

- Luonnollisesti osin asiakkaiden aliarvioimisen, sekä muiden maamme kohtuuttomien kustannusten
  upeassa kehitys kaaressa roudaamisemme, aiheuttaa myös pettymyksiä odotusten suhteen,
  mutta sehän kuuluu juuri kehitykseen ja kaupallisuuteen, ainakin yhden edusryhmän puolesta.

  Kaikkea on toki kiva maistella ja mieluummin ilman ennakkoluuloja,
  mutta aitous on aina laatua, joka ei viihdy välttämättä kuitenkaan meidän puitteissa.

Offline Milja Hahto

 • Omalla nimellä
 • Kokelas
 • *
 • Posts: 27
 • Gender: Female
  • View Profile
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #51 on: 30. 05. 2006 11:11 »
Oletteko koskaan kokeileen ns. työpaikkaruokaloita.  Pitkään aikaan parhaan pihvini söin paikassa, jonka nimeä en tiedä, mutta se sijaitsee Silmukkatiellä samassa talossa kuin ITEC, 

Tarkoittanet Citecin talossa olevaa Kesmoa.
"Suurinta pelkuruutta on se, että tietää mikä on oikein eikä tee sitä."
    Tuntematon

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #52 on: 30. 05. 2006 12:12 »
Kesmo?  Juuri nioin.  Kesmohan se oli.  Valitettavasti en ole käynyt aikoihin, mutta siellä olen saanaut yhdes parhaimmista pihveistä.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Moderaattori

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #53 on: 05. 06. 2006 09:09 »
Minulla on ollut sellainen käsitys, että jos joku perustaa tänne (Vaasaan) etnisen ravintolan. niin hän halua sivistää meitä oman maansa ruokakulttuurilla.  Tämä on tietysti suuri erehdys.  Kuinka suomalaisia voisi sivistää ruan suhteen?  Meillähän on maailman paras ruoka!

Huomasin tämän tänään kauppahallissa.  Hallissa on nyt toiminut pari viikkoa uusi ruokapaikka nimeltään Mezona.  Ruoka on hyvää ja kohtuuhintaista, mutta se ei riitä yrittäjän toimeentulon ylläpitäjäki - niinpä tänään oli ruokalistalle tullut uusi annos:  Riisiä ja grillimakkara 4 €.

Suomalaiset ovat siis onnistuneet sivistämään tämänkin yrittäjän oikeaan suomalaiseen ruokakulttuuriin.

Kun seuraavan kerran käyn paikalla annan yrittäjälle ilmaisen neuvon:  Laita seinään lappu, missä lukee, että. "Sinappia ja ketsuppia oman maun mukaan".

Offline opiskelija

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 521
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #54 on: 06. 06. 2006 06:06 »
Huomasin tämän tänään kauppahallissa.  Hallissa on nyt toiminut pari viikkoa uusi ruokapaikka nimeltään Mezona.  Ruoka on hyvää ja kohtuuhintaista, mutta se ei riitä yrittäjän toimeentulon ylläpitäjäki - niinpä tänään oli ruokalistalle tullut uusi annos:  Riisiä ja grillimakkara 4 €.

Suomalaiset ovat siis onnistuneet sivistämään tämänkin yrittäjän oikeaan suomalaiseen ruokakulttuuriin.

Googlettamalla olin havaitsevinani riisiä sekä makkaraa yhdisteleviä reseptejä. Että eikai tuo (riisi+makkara) nyt niin perisuomalaista ole?

Offline Toope

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 467
  • View Profile
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #55 on: 28. 01. 2007 15:03 »
Tuttu mies kertoi että Rewell-Centerin II kerrokseen Foodin paikalle perustetaan kuukauden kuluessa Ballo. 

Ballo  on pilottihanke ja pitää sisällään erilaisia ja eri täytteillä olevia lihapullia.  Lihapullataikinaan kun pystytään piilottamaan mitä tahansa.

Idea on samojen helsinkiläisten veljesten, jotka kauppaavat Arnolds-franchising-konseptia.  Arnolds ei siis ole mikään archiemainen jenkki-ketju, vaan supisuomalainen imitaatio 50-luvun jenkkiläisyydestä.
« Last Edit: 28. 01. 2007 16:04 by Toope »

Ana Grammi

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #56 on: 28. 01. 2007 17:05 »
Idea lihapullista pikaruokana on nerokas, varsinkin jos niissä on erilaisia ”etnisiä” täytteitä.  Toivottavasti pullat ovat isokokoisia niin että ne varmasti erottuvat kokkisaarioisen pienistä peukalonpään kokoisesti rääpäleistä.

Kunnon lihapullan tulee olla isonmiehen jöötin kokoinen. Itse söin sellaisen Bulgariassa ja muisto vaivaa  vieläkin.  Lihapulla oli noin 13-15 senttimetriä pitkä ja halkaisijaltaan 8-11 senttiä.  Pulla oli paistettu verkossa joka antoi sille muodon ja seuralaisena oli jotain voimakkaanmakuisia mykyjä ja paksua kastiketta.  Mahtavaa!!! Se muoto muuten muistutti amerikkalaista jalkapalloa.

No, jaa palan painikkeena oli jotain, ehkä kotonapoltettua, päärynäviinaa. Ikänä en sitä unohda.

Olen täytettyjen lihapullien vannoutunut ystävä.  Tässä pari linkkiä Wikipediaan, josa on lyhyt katsaus kansallisista lihapullista ja sitten upea kokoelma lihapullakuvia Technoratista:

Wikipediaan
http://en.wikipedia.org/wiki/Meatball

Yli 1200 lihapullakuvvaa
http://technorati.com/tag/meatballs

Suomalainen lihapulla maailmalla
http://wednesdaychef.typepad.com/the_wednesday_chef/2006/12/celia_barbours_.html
« Last Edit: 28. 01. 2007 17:05 by Ana Grammi »

S.M. Art

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #57 on: 28. 01. 2007 17:05 »
 You Tubesta löytyy Swedish Chef making Meatballs. Jos nyt joku sattuis niistä pitämään? Sanoisin kyllä että : Ei pysty, liian kimmoisaa!

Jazzbo

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #58 on: 29. 01. 2007 16:04 »
Jep, lihapullia. Njam.

Minkähän kanssa niitä tarjotaan: salaatin, ranskalaisten, kermaperunoiden?  Noi "mykyt" saattais olla kova juttu.  Mukyt voi olla perunamuusista, vehnästä tai jostain muusta.  Kastike kruunaisi kaiken.

Offline Kike_B

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 544
 • Gender: Male
 • Du talar ju latrin som en inföding!
  • View Profile
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #59 on: 29. 01. 2007 18:06 »
Bistro A.W. Stenfors Kauppahallissa.

Käykää! Kokekaa! Todella loistavaa!
"There's no monopoly on common sense on either side of the political fence"
- Sting

Apu72

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #60 on: 02. 02. 2007 17:05 »
"Vesihän se on paras juoma, mutta eihän sitä köyhän kannata aina parasta juoda"
Ravintoloiden suhteen tilanne onkin toinen. Paremmuus järjestyksessä, Gustaw Wasa, Bachus, Strampen jos ravintoloita ajattelee pelkän laadun kannalta.


S.M. Art

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #61 on: 02. 02. 2007 17:05 »
 Numero uuno on Bacchuusi! Sitten on piitkä väli ja sitten tulee Gustav Vasa. Sitten ei muita olekaan. Ja nämä pikasyöttölät ja kepapeeriat ovat piiitkän hajuraon päässä karvaruokineen! Nehän eivät ansaitse nimitystä Ravintola siistä yksinkertaisesta syystä, että jo sana ravinto sulkee ne pois. Sitäpaitsi ravintolaimagoon eivät kuulu ikkunoissa välkkyvät ympärivuotiset jouluvalot!! Tietenkin tämä saattaa johtua iitä, että esim. Venäjällä joulua juhlitaan eri kalenterin mukaan eri aikaan kuin Suomessa. Toisaalta saattaa olla kysymys siitä, että eri uskontokuntiin kuuluvat pilkkaavat meitä kunnon Lutherilaisen kasvatuksen saaneita vaasalaisia noilla valoillaankin unohtamatta itse ruoalla pilkkaamista! Jos vielä ajatellaan sanontaa: Sen lauluja laulat kenen leipää syöt, niin minkäs kielisiä lauluja sitten pitäisi laulaa kun syöt kepappia pita-leivällä?
 Tassa sinulle huva pitsa, ei mika karvapitsa, mene pois, jos ei tukkaa, sina rasissttisoumalaine!

 

Ana Grammi

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #62 on: 02. 02. 2007 18:06 »
Voisiko kebap-pizzerian korvata supisuomalaisella.  Tarjolla olis veripalttua, klimppisoppaa, klapsakksaa, kalakukkoa. talkunaa, silakkalooraa...
« Last Edit: 02. 02. 2007 18:06 by Ana Grammi »

S.M. Art

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #63 on: 02. 02. 2007 18:06 »
 Nottoikeen klapsakkaa purahutesvoilla ?

tsailor

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #64 on: 07. 02. 2007 20:08 »
Ystävä vei illalliselle Hupsiin. Oli positiivinen yllätys. Tarjouskupongilla sai edullisen illallisen kahdelle, viinipullon viidellä eurolla. Hupsista vain,  mutta viini oli kaiken lisäksi hyvää ja pehmeää kalifornialaista Gold Countrya. Hinta laatu suhde oli todella kohdallaan.

Palvelukin oli ystävällistä ja paikka mukava ja rauhallinen. Kaiken kruunasi listalta tilaamamme jälkiruoka, Häkellyttävä jäätelöannos. Se todella häkellytti.

Offline Leena

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 296
 • Gender: Female
  • View Profile
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #65 on: 10. 07. 2007 14:02 »
Faros on juuri sellainen kesäpaikka, mitä Vaasassa tarvitaan. Minä tosin toivoisin, että Faroksen listalla olisi enenmän kalaruokia, jotka sopisivat hyvin merelliseen ympäristöön.

Offline Toope

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 467
  • View Profile
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #66 on: 23. 07. 2007 18:06 »
Kannattaa kokeilla Vaasanpuistikolla olevia Thaihousea ja Asian foodia.  Molemmat ovat kelpoja ruokapaikkoja.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #67 on: 16. 08. 2007 05:05 »
Ravintola kauppahallin kellariin tuntuu luonnolliselta ratkaisulta jos se vain on mahdollista rakentaa kohtuullisin kustanuksin.  Valmistuttuaan ravintola nostaisi huimasti kauppahallikiinteistön arvoa.

Luonas- tai pihvipaikka saattaisi olla oikea ratkaisu.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #68 on: 16. 08. 2007 06:06 »
Jos Palosaari lasketaan tässä tapauksessa vielä mukaan niin listalta puuttuu Kiinalainen ravintola Xiaopei jossa itse olen näistä kaikista viimeksi käynyt.  Sitä pitää aito kiinalainen keski-ikäinen nainen tehden kiinalaisia ruokia.  Samalla voi verestää Englannin kieltä koskapa se tuntuu olevan ainoa kieli millä tämän kinuskin kanssa voi kommunikoida.  Niin tietty jos osaa Kiinaa niin sillä pärjää luultavasti kanssa.  Paikka on Palosaarentien ja Wolffintien kulmassa oleva rakennus.
Paikka on pieni ja muistuttaa lähinnä pikaruokapaikkaa mutta eräänlainen ravintola silti eikä se ruuan makua haittaa.
« Last Edit: 16. 08. 2007 11:11 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #69 on: 16. 08. 2007 17:05 »
Siis miten tämä liittyy hyvään ruokapaikkaan. Hyvä sijainti ?..

Esc

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #70 on: 16. 08. 2007 19:07 »
Hyvä lounaspaikka on sataman äijäruokala. Nälkä lähtee.

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #71 on: 16. 08. 2007 21:09 »
Sanotaanko myös näin, että nälkäiselle perus ruoan ystävälle Vaskiksen legendaarinen ruokala
on sama, kuin piikkimatto fakiirille.

Vastakohtanaan ehkä joku Fransmanni.
Eli niinkuin katkennut puu taiteilijalle.

                                                    Gotta point ?..You Got it ?

Gerbyn Kuningas

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #72 on: 23. 08. 2007 08:08 »
Asian Foodissa oli kylmää ruokaa en suosittele. Sen sijaan pastan ystäville Olympialla sijaitseva "italialainen" ravintola tarjoaa huokealla suht hyvää vatsan täytettä. Paikan nimeä en nyt muista, mutta on siinä Olympia kioskin vieressä.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #73 on: 23. 08. 2007 11:11 »
Asian Foodissa oli kylmää ruokaa en suosittele. Sen sijaan pastan ystäville Olympialla sijaitseva "italialainen" ravintola tarjoaa huokealla suht hyvää vatsan täytettä. Paikan nimeä en nyt muista, mutta on siinä Olympia kioskin vieressä.

Minusta Asian Food on hyvä paikka. En ole siellä kylmää ruokaa sannut. Hyvä keitto, tuoreet hyvät sämpylät, monipuoliset ja vaihtelevat lämpimät ruoat (siis seisova pöytä). Lisäksi hyvää kahvia ja kaupungin paras lounasjälkiruoka. Nykyään tapaa olla hyvää täytekakkua, joskus kääretorttua.

Asian Foodia taitavat pitää ne vietnamilaiset, jotka aloittivat Black Jackin 2. kerroksessa Vietnamilaisravintolalla. He myivvät sen thaimaalalaisille. Myös se on kelpo paikka.

Olympian italialaispaikka on ihan yes jos pastasta pitää.

Seisovan pöydän hyvä kotiruokapaikka on Harryn hoitelema Maipin Café, Hatmanin talossa.

Pizzerioista suosin Lindaa, Suomen Pankin/Ritzin talossa.
« Last Edit: 23. 08. 2007 11:11 by Tapio Osala »

Esc

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #74 on: 23. 08. 2007 13:01 »
Asian Foodissa oli kylmää ruokaa en suosittele.

Mikä meissä suomilaisissa on, kun syömme mukisematta kylmän ruuan?

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #75 on: 23. 08. 2007 15:03 »
Asian Foodissa oli kylmää ruokaa en suosittele.

Mikä meissä suomilaisissa on, kun syömme mukisematta kylmän ruuan?
Mitähän höpötystä tämä on?

Olen Asian Foodissaa aina saanut (käynyt >10 kertaa) lämpimän ruoan lämpimänä (keitto, riisit, kevätrullat,4-5 lajia lämmintä), kahvin kuumana ja täytekakunkin viimeksi ihan viileänä (noudettiin kylmäkaapista koska mennessäni ei ollut muita asiakkkaita).
Joskus viehkeät vietnamilaiset tarjoilijattaret tuovat ilmaiset ruokajuomat pöytään ja käyvät täyttämässä lasinkin. Noin hyvää palvelua en ole muualta Vaasassa saanut.

Esc

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #76 on: 23. 08. 2007 18:06 »
Asian Foodissa oli kylmää ruokaa en suosittele.

Mikä meissä suomilaisissa on, kun syömme mukisematta kylmän ruuan?
Mitähän höpötystä tämä on?

Olen Asian Foodissaa aina saanut (käynyt >10 kertaa) lämpimän ruoan lämpimänä (keitto, riisit, kevätrullat,4-5 lajia lämmintä), kahvin kuumana ja täytekakunkin viimeksi ihan viileänä (noudettiin kylmäkaapista koska mennessäni ei ollut muita asiakkkaita).
Joskus viehkeät vietnamilaiset tarjoilijattaret tuovat ilmaiset ruokajuomat pöytään ja käyvät täyttämässä lasinkin. Noin hyvää palvelua en ole muualta Vaasassa saanut.Sorry, taisin ilmaista epäselvästi itseäni. Kirjoitin yleisellä tasolla suomalaisesta mentaliteetista: tilataan ateria, syödään se vaikka se olisi kylmää, mautonta, llian suolaista etc. Maksetaan lasku ja purnataan jälkeenpäin siitä, että huonoa oli. Tarjoilijalle voisi huomauttaa alkuvaiheessa epäkohdasta ja varmasti eteen tuodaan kelpo ateria.

En ottanut kantaa Tapion mainitsemaan ravintolaan. En ole koskaan siellä vielä käynyt. Ehkäpä käynkin : )

Gerbyn Kuningas

 • Guest
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #77 on: 28. 08. 2007 09:09 »
Sain siis ekan (ja toistaiseksi ainoan) kerran käydessäni kylmää sapuskaa tuolla Asian Foodissa, onko sitä vaikeaa uskoa? Tai no ei se siis kylmää ollut, mutta haaleaa taatusti alle +60 asteista, mitä sen seisovassa pöydässä pitäisi olla. Ehkäpä vain sattui huono päivä kys. raflassa?! Mielestäni ruoka siellä ei ollut muutenkaan esim. Chili&Limen tasolla.

Itse en ainakaan jaksa alkaa pilaamaan omaa tunnelmaa narisemalla pikkuseikoista, mutta ajattelin vain mainita saaneeni tuolla kylmää sapuskaa, että sellaiset jotka ovat turhan tarkkoja ruoastaan jättäisivät paikan väliin..

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #78 on: 29. 08. 2007 14:02 »
Tänään oli taas Asian Foodissa kuuma kuumaa ja kylmä kylmää. Hieno lihakeitto alkupalaksi, tuoretta sämpylää ja sitten mahtavaa täytekakkua jälkkäriksi.

Oli muuten 100 % suomalaisen Atrialihan todistus seinässä. Onkohan joku parjauskampanja menossa?

Offline vespa

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 24
 • Gender: Female
 • seiskyt luvun lapsi
  • View Profile
Re: Vaasan parhaat ravintolat
« Reply #79 on: 30. 08. 2007 21:09 »
Useassa paikassa ON hyvää ruokaa, kun osaa listalta valikoida ! :D
Sitten on vielä sekin pointti, että katselen vähän "sillä silmällä" , kuka
kokeista on töissä. :)

Tosiaankin meillä on ihan kivoja ruokapaikkoja, vaan kyllä muutama
oikein hyvä ja johonkin erikoistunut mahtuisi mukaan.
Esim. sushiravintolaa kaipailisin.
Samoin tulee tässä ihan OT:nä mieleen vanhanajan kunnon kahvilan kaipuu. ;)

Strampenin ruoka on mennyt alaspäin kuin lehmänhäntä. On kuin olisi
kadonnut tässä menneinä vuosina saavutettu laatu-maku-hintataso.
Harmittaa, koska paikka on mitä mainioin! Ajan henkeen vain kaipaisin vähän
paikan ehostusta.

Parhaillaan menossa Centralissa rapuviikot. Suosittelen lämpimästi.
Hyvää oli ja sai syödä niiinpaljon kuin napa veti rapuja, menuuhintaan.