Author Topic: Kaksipyöräisiä  (Read 601 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7206
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Kaksipyöräisiä
« on: 06. 05. 2020 16:04 »

Jawa haluaa tuoda pyöriään Eurooppaan – ensimmäiset tuodaan TsekkiinJawa 300:n 90-vuotisjuhlamalli.

Uutiset : Jawa   

Intialainen Mahindra & Mahindran omistama Classic Legends, joka valmistaa vuonna 2018 julkistettuja uusvanhoja Jawa 300- ja 42-malleja, aikoo tuoda niitä myös Eurooppaan. Jawa 300 -malli on käynyt läpi tarvittavat testit ja läpäissyt EU:n tyyppikatsastusprosessin. Tuonti alkanee vielä tämän vuoden mittaan – Tsekistä, merkin kotimaasta.

Jawa 300 huokuu hienosti säilytettyä 1950-luvulta lähtien peräisin olevaa tyyliä, josta Jawat on ollut helppo tunnistaa. Sen muodot ovat varsin klassiset ja ulkonäköä on tuotu maltillisella otteella tähän päivään.

Isot lokasuojat, sivukotelot ja ajovalorakennelma tuovat mieleen vanhan kunnon Jawan.

Moottori taas on tätä päivää. Yksisylinterinen nelitahtinen ja nestejäähdytteinen 293 cc moottori on varustettu neliventtiilikansilla ja kahdella kannen yläpuolisella nokka-akselilla. Teho on 27 hv ja vääntö 28 Nm.

Ja vaikka moottorinkin ulkonäköön on otettu retrovaikutteita, se näyttää modernilta. Moottori on viime kuussa päivitetty Intian BS6-normit täyttäviksi, ja vaihteistossa on kuusi vaihdetta.

Pyörässä on myös vanhan linjan mukaisesti kaksi pakoputkea.

Edessä on teleskooppijousitus ja takana kaksi kaasusäiliöllä varustettua iskunvaimenninta. Edessä on levy- ja takana rumpujarrut. Jarrut ovat lukkiutumattomat.Jawa 300:n 90-vuotisjuhlamalli.

https://www.motouutiset.fi/fi/moottoripyorat/uutiset/9410/Jawa-haluaa-tuoda-py

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7206
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Kaksipyöräisiä
« Reply #1 on: 10. 07. 2021 00:12 »
Harmi kun yle lopetti tämän kuluttajaohjelmiston (Kuningaskuluttaja) tälle olisi edelleen tarvetta

Toimiiko polkupyörä kauppakassina?

"Tavaran kuljettaminen polkupyörällä on järkevää, kun arki liikkuu noin viiden kilometrin säteellä, arvioi tavarafillari.fi-sivuston päätoimittaja Teppo Moisio.Polkupyörä toimii siis parhaiten kauppakassina lähiöissä ja pienissä kaupungeissa, joissa kauppa on kohtuullisen matkan päässä mutta ei ihan talon nurkalla.
Millainen on sinun arkinen kuljetustarpeesi?

    Yksi kauppakassi: Etukori riittää. Siihen mahtuu esimerkiksi käsilaukku ja pienet ostokset. Lisätilaa saa takatarakkaan kiinnitettävillä laukuilla.
    Kaksi kauppakassia: Etutarakka ja siihen viritettävä laatikko. Tarkoitukseen sopii edullinen varastolaatikko. Vaihtoehtona tarakkalaukut.
    Isot viikonloppuostokset: Polkupyörän peräkärry. Peräkärryyn mahtuu suuri määrä ostoksia, lisäksi sillä voi kuljettaa lapsia.
    Päivittäinen tavaran tai lasten kuljettaminen: Tavarapyörä eli polkupyörä, jossa on kiinteänä osana tavaran ja lasten kuljettamiseen soveltuva laatikko.

Videolla näet miten erilaiset kuljetusratkaisut toimivat käytännössä."

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/04/07/toimiiko-polkupyora-kauppakassina

Tavarafillari.fi arkistoidut sivut

http://web.archive.org/web/20190213231821/http://tavarafillari.fi/

« Last Edit: 10. 07. 2021 00:12 by herkkoo »