Author Topic: Huolestuttavat urheilu-uutiset  (Read 5965 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Huolestuttavat urheilu-uutiset
« on: 28. 03. 2017 17:05 »
.

Kirja: Sportin hulluista vuosista tylyjä paljastuksia - Tami teki älyttömiä sopimuksia, kassoista katosi rahaa, juomahävikki oli valtava

Tiistai 28.3.2017 klo 11.43

Olisiko himoittu nousu keväällä 2009 ajanut vaasalaiset konkurssiin?"Juhani Tammisen Sport-aika muistetaan parhaiten keväästä 2009. Mestiksen mestaruuden voittanut vaasalaislauma painoi liigakarsinnassa veitsen Ässien kurkulle mutta taipui lopulta voitoin 3-4.

Kohukauteen palataan tuoreessa Urheiluseurojen sisäpiirissä - tarinat tunteen takana -kirjassa (Alma Talent). Tero Auvisen ja Arto Kuuluvaisen yli 400-sivuisessa teoksessa valotetaan Sportin löperöä taloudenhoitoa, ja syytä lyödään reippaasti Tammisen niskaan.

Tammisella oli kirjan mukaan oikeus tehdä pelaajasopimuksia.

- Sopimuksia ei ollut etukäteen hyväksytetty seuran hallituksessa, vaikka niin oli sovittu, Auvinen ja Kuuluvainen kirjoittavat.

- Valmennuksella ei ollut täyttä ymmärrystä pelaajasopimusten kokonaiskustannuksista vaan kuviteltiin, että euro liikevaihtoa on sama kuin euro tuloa.

Tamminen saapui Sportin valmentajaksi ensimmäisen kerran kesällä 2004. Pesti jäi vuoden mittaiseksi, sillä Tamminen tarttui Zürichin täkyyn.

Tamminen palasi Vaasaan kesken kauden 2007-08. Hän sairastui keväällä 2010 vaikeaan burn-outiin eikä enää palannut Sportin päävalmentajaksi.

Valtavat tappiot

Sport teki 300 000 euron tappion kaudella 2008-09. Seuraavalla kaudella tappio oli kaksinkertainen. Summat ovat Mestis-tason seuralle jättimäisiä.

Leväperäinen pelaajasopimustoiminta ei ollut ainoa ongelma.

- Seurassa oli ollut tapana käyttää tulevan tilikauden tuloja etukäteen jo edeltävän kauden aikana, Auvinen ja Kuuluvainen kirjoittavat.

- Selvityksessä kävi myös ilmi, että ottelutapahtumissa oli ollut tapoja, jotka eivät kestäneet päivänvaloa: kavereita oli päästetty otteluihin ilmaiseksi, ravintoloiden kassoista oli hävinnyt rahaa ja juomahävikki oli valtavaa.

Toimintaa lähdettiin tervehdyttämään hallituksen puheenjohtajan Heikki Hiltusen johdolla.

- Pelaaja-agentit lähettelivät meille kopioita sopimuksista, joissa oli luvattu jos jonkinlaisia bonuksia ja korvauksia, Hiltunen taustoittaa Auvisen ja Kuuluvaisen kirjassa.

- Jouduimme vielä seuraavallakin kaudella maksamaan merkittäviä summia pelaajasopimusten purkamisista."

http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/201703282200092773_jk.shtml

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Huolestuttavat urheilu-uutiset
« Reply #1 on: 18. 12. 2018 20:08 »

Lisähapen käyttö ei ole ihan pieni rike tulokset hylätään

Katastrofi! Kuva kielletystä happipullosta levisi - alppihiihtäjä on menettämässä maailmancupin voittonsa: ”Tilanne on surullinen”
Tänään klo 18:33Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n antidopingsäännöt kieltävät happipullot kisapaikoilla. Tulokset hylätään automaattisesti, jos niitä käytetään.

"Alppihiihtäjä Stefan Luitz on menettämässä ensimmäisen voittonsa maailmancupissa, koska saksalainen käytti lisähappea kisan aikana."

https://www.iltalehti.fi/talviurheilu/a/21bb4a3a-a355-4da0-83f2-17fb14e04fed

https://www.svt.se/sport/alpint/har-tar-tyske-stjarnan-forbjuden-syrgas