Author Topic: Vaasa hakee Gigafactoryä  (Read 1433 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline herkkoo

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 7365
  • Gender: Male
    • View Profile
    • Email
Vaasa hakee Gigafactoryä
« on: 07. 12. 2016 15:03 »
.

Teslan Gigafactory kiinnostaa Vaasaa – Kaupunki selvittää mahdollisuuksiaan tehtaaseen

Vaasa havittelee Teslan Gigafactorya. Vahvuuksina pidetään energia-alan osaamista ja Kaustisen litium-esiintymää."Vaasan kaupunki tutkii mahdollisuutta hakea Teslan Gigafactorya.

Vaasan vahvuuksina pidetään alueen energiateknologiakeskittymää ja Kaustiselta löytyvää litium-esiintymää. Litiumista jalostettavaa litiumkarbonaattia käytetään litiumakuissa.

– Vaasan energiaklusterilla ja Teslalla on yhteinen tavoite: nopeuttaa maailman siirtymistä kestävään energiaan. Tämä on hanke, joka rakentaa Vaasan tulevaisuutta useaksi sukupolveksi eteenpäin, sanoo Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

Tehdashankkeen edistämiseksi Vaasa kokoaa koalition, johon tulee kuulumaan hankkeen kannnalta keskeisten teknologioiden, tutkimuksen, logistiikan, talousvaikutusten, projektijohdon ja kansainvälisen viestinnän asiantuntijoita.

Hankkeen ensimmäisen vaikuttavuusarvioinnin ja tarkemman prosessikuvauksen on tarkoitus valmistua vuoden 2017 alkupuolella.

Amerikkalainen Tesla ilmoitti kolme viikkoa sitten rakentavansa Eurooppaan litiumioniakkuja valmistavan Gigafactoryn. Sen ensimmäinen litiumioniakkuja valmistava Gigafactory avattiin Yhdysvalloissa heinäkuussa 2016. Tehtaalla on aikomus alkaa myöhemmin valmistaa myös sähköautoja. "

http://yle.fi/uutiset/3-9334844
Tomas Häyry ja Toni Laturi

" Kun Toni Laturi tuli esittelemään ajatusta sanoin, että en kannata ideaa, tehdään se, kertoo Tomas Häyry tapaamisesta viikko takaperin.

Ajatus Teslan hankkeeseen tarttumisesta syntyi Vähästäkyröstä lähtöisin olevan Toni Laturin päässsä. Hän oli lukenut Teslan viestin, jossa yritys ilmoitti etsivänsä uudelle tehtaalleen paikkaa Euroopasta. Lähipiirinsä kanssa Laturi jalosti ajatusta esitettäväksi Vaasalle.

– Pohjalaisena näin, että pohjalaiset pystyvät tämän tekemään, sanoo Helsingissä nyt asuva Toni Laturi."

http://yle.fi/uutiset/3-9335702

.
« Last Edit: 07. 12. 2016 15:03 by herkkoo »