Author Topic: Perussuomalaiset  (Read 12477 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #40 on: 14. 06. 2017 14:02 »
.

Ilmeisesti joiltakin osin Perussuomalaiset pääsi samalla eroon myös heikoimmista lenkeistään ja kävelevistä totaalikatastrofeista

Tiina Elovaarasta ja Simon Elosta tehty rikosilmoituksia natsiväitteiden vuoksi

Keskiviikko 14.6.2017 klo 15.00

Perussuomalaisten viestintävastaava Matti Putkonen kertoo asiasta Lännen Medialle.
LUE MYÖS

Halla-aho väitetyistä natsitervehdyksistä: Kuvassa äänestetään presidenttiehdokkaasta

"Perussuomalaisista irtaantuneen Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän puheenjohtajasta Simon Elosta ja varapuheenjohtajasta Tiina Elovaarasta on Matti Putkosen mukaan tehty rikosilmoituksia, koska he ovat leimanneet Jyväskylän puoluekokoukseen osallistuneita natseiksi. Asiasta uutisoi Lännen Media.

Väitetyt natsitervehdykset nousivat puheeksi tiistai-iltana A-Studion haastattelussa, johon osallistuivat Elovaara, Elo ja perussuomalaisten tuore puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Elovaara väitti studiossa, että osa puoluekokousosallistujista olisi tehnyt kokouksessa natsitervehdyksiä.

Lännen median mukaan todellisuudessa puoluekokousosanottajat nostivat kätensä ottaakseen kantaa puoluekokouksessa tehtyyn presidentinvaaliäänestykseen.

- Kokouksen puheenjohtaja oli esittänyt kädennostoäänestystä, mutta hän ei muistanut, että kokouksessa kaikilla ei ole äänioikeutta, Putkonen kertoo Lännen Medialle.

- He [Elovaara ja Elo] tekivät näistä ihmisistä julkisuudessa natseja. Se on loukannut heidän ihmisarvoaan ja heidän perheitään, Putkonen sanoo Lännen Medialle.

Hän on toivonut Elolta ja Elovaaralta julkista anteeksipyyntöä. Elovaara totesi keskiviikkona lähettämässään tiedotteessa, ettei hän vielä tiistai-iltana tiennyt väitettyjen natsitervehdyskuvien taustoja."

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706142200207750_pi.shtml

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #41 on: 14. 06. 2017 21:09 »

.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan paikalta tiistaina eronnut Toimi Kankaanniemi ilmoitti yön yli nukuttuaan medialle eduskunnassa, että hän jää perussuomalaisiin eikä loikkaa parinkymmenen ex-perussuomalaisen mukana Simon Elon johtamaan Uusi vaihtoehto -ryhmään.Toimi Kankaanniemi puhui keskiviikkona jo oppositiopoliitikon nuotilla. Kankaanniemen mukaan hallituksen "kylmä linja ei saa jatkua". Valinnanvapausmallia Kankaanniemi pitää potentiaalisena katastrofina

Tyrmää väitteen puolueen kaappaamisesta

"Jyväskylän puoluekokouksessa tehdyt henkilövalinnat kielivät Kankaanniemen mukaan perussuomalaisten jäsenistön keskuudessa koetusta muutoksen tarpeesta.

- Arveltiin, että Sampo Terho ei tuo sitä muutosta. Tavattoman moni sanoi, että se tapahtuu vain Jussi Halla-ahon kautta. Näitä oli satoja. Voitte päätellä, mutta ette koskaan tule tietämään, ketä itse äänestin.

Väitteen siitä, että halla-aholaiset olisivat kaapanneet puolueen, Kankaanniemi tyrmää täysin.

- Se on aivan järjetön ajatus. Keskustelu loukkaa niitä, jotka aidosti halusivat muutosta hallituspolitiikkaan, Kankaanniemi sanoo.

- Puoluekokouksessa ääni-, läsnäolo- ja puheoikeuden saivat vain ne, jotka olivat kahtena edellisenä vuotena maksaneet jäsenmaksun ja olivat ilmoittautuneet huhtikuussa kokoukseen tulijoiksi. Ei ole mahdollista, että kaksi vuotta sitten olisi ajateltu, että tullaan 2017 kesäkuussa kaappaamaan puolue, Kankaanniemi jatkaa."

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706142200208249_pi.shtml

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #42 on: 15. 06. 2017 17:05 »

.

Näyttäisi siltä että maakunnat pysyvät lojaaleina

Alavuden perussuomalaiset: ”Vallanhimo pääasiallinen syy uuden ryhmän perustamiselle”

"Alavuden perussuomalaiset aikovat jatkaa perussuomalaisten jäseninä. He eivät harkitse siirtymistä eduskuntaryhmästä eronneeseen Uusi vaihtoehto -liikkeeseen, kertoo Antti Mäkelä Alavuden perussuomalaisten tiedotteessa.

– Tuomitsemme myös tavan, kuinka uuden ryhmän perustaminen hoidettiin. Närää herättää se, että eronneet ovat halukkaita noudattamaan demokratian pelisääntöjä ainoastaan silloin, kun se on itselle edullista, Mäkelä sanoo.

– Vaikuttaakin siltä, että henkilökohtainen vallanhimo oli pääasiallinen syy uuden ryhmän perustamiselle, hän jatkaa."

https://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/alavuden-perussuomalaiset-vallanhimo-pääasiallinen-syy-uuden-ryhmän-perustamiselle-1.2316499


Tapio Pihlaja pettyi raskaasti Soiniin – ”Tämä on mennyt pelurihommaksi”

https://www.ilkka.fi/tilaajalle/maakunta/tapio-pihlaja-pettyi-raskaasti-soiniin-tämä-on-mennyt-pelurihommaksi-1.2316547


"Vaikuttaa siltä, että piirin puheenjohtaja puuhaa uutta puoluetta" – Ilmajoen Hannu Akkanen vaatii Raimo Vistbackan eroa

https://www.pohjalainen.fi/tilaajalle/maakunta/tilaajalle-7.3187110?aId=1.2316564

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #43 on: 15. 06. 2017 19:07 »
.

<a href="https://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=221736298&amp;amp;autoplay=1" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">https://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=221736298&amp;amp;autoplay=1</a>

https://vimeo.com/221736298

"2000-LUVUN alussa Halla-aho vielä väitti vastaan rasisteille Suomen Sisun keskustelupalstoilla. Ainakin niin hän on City-lehden haastattelussa sanonut. Kansallismielisten sisulaisten kanssa vängätessä mieli muuttui:

”Kävi ilmi, että heidän mielipiteensä olivat parempia kuin omani”, hän sanoi City-lehdelle.

Halla-ahosta tuli maahanmuuttokriittisistä poliitikoista kaikkein ärhäkin.

Blogi veti lukijoita. Ensin satoja, lopulta tuhansia päivässä. Kommentteja kertyi niin runsaasti, että niitä varten oli pakko perustaa erillinen nettisivu, Hommaforum.

Myös Simon Elo löysi Halla-ahon blogin.

”Tuntui kuin silmäni olisivat avautuneet”, Elo kirjoittaa Hommaforumilla Halla-ahon kirjoitusten lukemisesta. Halla-ahon tekstien takia Elosta tuli ”nuiva”. Elon mielestä hänen idoliaan kohdeltiin epäreilusti, etenkin mediassa, lopulta myös tuomioistuimissa.

”Hänen sanoissaan täytyy olla perää, kun häntä näin vainotaan, ajattelin. Viimeinen niitti oli Halla-ahon saama syyte ja tuomio – se oli todiste yhteiskunnan kaksoisstandardeista ja Mekkaan päin kumartamisesta.

Sitaatilla somalien ”kansallisista erityispiirteistä” Halla-aho kuvasi kaksinaismoralismia, johon ”suvaitsevaisto” hänen mielestään syyllistyy. Kaleva-lehden pääkirjoituksessa oli väitetty humalaisen väkivallan olevan ”suomalaisten kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre”.

Entä jos panisi tilalle somalit, ryöstelyn ja loisimisen? Jos kerran suomalaisten geneettisiä erityispiirteitä sopii arvuutella, miksei sitten myös somalialaisten, Halla-aho kysyi.

Rinnastuksen takia Korkein oikeus tuomitsi Halla-ahon kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/politiikka/revennyt-puolue-viimein-tuli-piste-jossa-timo-soini-ja-jussi-halla-aho-kaantyivat-toisiaan-vastaan/?shared=974597-c3799dd7-500

.

« Last Edit: 15. 06. 2017 19:07 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #44 on: 16. 06. 2017 15:03 »
.

Näin eteni operaatio pelastetaan hallitus: Aluksi tarkoitus oli heittää halla-aholaiset pihalle perussuomalaisista

Analyysi: Näin perussuomalaisten jakautumiseen valmistauduttiinTimo Soini, Juha Sipilä ja Petteri Orpo varautuivat taustalla Jussi Halla-ahon mahdolliseen valintaan perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

Lauri Nurmi

"Tasan kuukautta ennen puoluekokousta kokoomuslaiset viestittivät hallituksessa perussuomalaisten hallitusedustajille, että Petteri Orpo ei tekisi hallitusyhteistyötä Jussi Halla-ahon johtamien perussuomalaisten kanssa.

Asia tehtiin hallituksessa perussuomalaisille selväksi. Ensimmäistäkään kirjallista dokumenttia asiasta tuskin on olemassa, koska politiikassa kaikkein herkimmät asiat kerrotaan vain suullisesti.

Kokoomuksen ratkaisusta hylätä Halla-aho on kuitenkin olemassa päiväkirjamerkintä hallituslähteellä.

Perussuomalaisten puheenjohtajakiertue oli alkanut muutamaa päivää aiemmin (lauantaina 6.5.) Tampereella. Sen jälkeen perussuomalaisten johdossa tehtiin analyysi, että Halla-aho todennäköisesti voittaisi Sampo Terhon Jyväskylän puoluekokouksessa.

Aluksi kyse oli henkisestä valmistautumisesta, joka toukokuun loppuun mennessä vahvistui tahtotilaksi, että jotain olisi tehtävä, jos Halla-aho voittaisi.

Hallituksessa eri toimintavaihtoehdoista keskustelivat niin perussuomalaiset, kokoomuslaiset kuin keskustalaisetkin. Aktiivisimpia keskusteluissa olivat perussuomalaisten ja kokoomuksen sisäpiirit, mutta myös keskustalaiset, pääministeri Juha Sipilä mukaan lukien, olivat tietoisia mahdollisuudesta, että perussuomalaisten eduskuntaryhmä jakautuisi kahtia.

Perussuomalaiset hahmottelivat toukokuussa mielessään, ketkä 20 kansanedustajaa voisivat muodostaa soinilais-terholaisen eduskuntaryhmän, jos pelastusrengasta tarvittaisiin.

Osa rajattiin heti ulos

Kartoitus tehtiin sen perusteella, kenet arvioitiin kriittisimmässä paikassa eli varsinaisessa toteutusvaiheessa kaikkein luotettavimmiksi.

Ulos rajattiin ryhmän yhdeksän kansanedustajaa: Juho Eerola, Teuvo Hakkarainen, Laura Huhtasaari, Olli Immonen, Rami Lehto, Jani Mäkelä, Jari Ronkainen, Sami Savio ja Ville Tavio. Yhdeksikkö oli allekirjoittanut maaliskuun lopussa tiedotteen, jossa he vaativat hallitusta kiristämään maahanmuuttopolitiikkaa. Heille ei missään olosuhteissa hiiskuttaisi asiasta.

Perussuomalaiset laskivat hallituksessa, että uudessa ryhmässä pitäisi olla vähintään 20 kansanedustajaa, jotta se olisi Sipilälle ja Orpolle kiinnostava yhteistyötaho.

Aluksi toiminta-ajatuksena oli, että maltillinen enemmistö heittäisi halla-aholaiset kansanedustajat ulos eduskuntaryhmästä ja mahdollisesti erottaisi puolueesta. Tämä olisi mahdollista siinä tilanteessa, että perussuomalaisten puoluehallitus ja puoluevaltuusto jäisivät soinilaisten käsiin, vaikka Halla-aho valittaisiin puheenjohtajaksi.

Samalla ymmärrettiin, että toinen vaihtoehto olisi poliittisesti raskain: enemmistön eroaminen eduskuntaryhmästä ja sen jälkeen uuden puolueen perustaminen.

Äärimmäiseen vaihtoehtoon alettiin valmistautua, koska soinilais-terholaiset pitivät Halla-ahon turvapaikanhakijoista käyttämää retoriikkaa rasistisena ja tulivat toukokuun alkupuolella siihen johtopäätökseen, että toimiminen Halla-ahon johtamassa puolueessa ei ollut heille vaihtoehto.

Halla-aho kuvaili Tampereen puheenjohtajatentissä maahanmuutosta Lapissa käymiään keskusteluja seuraavasti:

–Kyse ei ole pelkästään esteettisestä haitasta oman kylän raitilla, vaan kyllä ihmiset näkevät, että tässä kyse on kansakunnallisesta ongelmasta ja kansantaloudellisesta ongelmasta, Halla-aho sanoi 6. toukokuuta Tampereella.

Avoimen rasistista "esteettinen haitta" -viittausta on kuvailtu hallituslähteistä viimeiseksi sinetiksi Halla-ahon torjumiselle.

Soinin luotetuille sekä hallituksen keskustalaisille ja kokoomuslaisille tuli hätä: hallitus ei saisi kaatua Halla-ahoon.

Soinin raju reaktio oli viesti

Lännen Media uutisoi lauantaina 3. kesäkuuta, että Suomen hallituksessa käytiin vakavia keskusteluita siitä, että perussuomalaisten eduskuntaryhmän soinilais-terholainen enemmistö muodostaisi oman eduskuntaryhmänsä ja jatkaisi hallituksessa. LM kertoi samalla, että kokoomus ei suostu hallitusyhteistyöhön Halla-ahon johtaman puolueen kanssa.

Lue lisää:

Hallituksessa suunnitelma Halla-ahon voiton varalle   

"Kokoomuksen siirron jälkeen pääministeri Sipilän olisi muutettava hallituspohjaa. Halla-ahon perussuomalaisista irtisanoutuva ryhmä koostuisi ainakin noin 20 kansanedustajasta. Sipilän hallitus voisi helposti jatkaa työskentelyään, koska keskustalla on 49 ja kokoomuksella 37 kansanedustajaa. Koossa olisi valmis enemmistöhallitus", uutisessa kerrottiin.

Touko-kesäkuun vaihteessa hallituksessa keskusteltiin asiasta, ja sitä pidettiin varasuunnitelmana. Keskusteluissa oli myös ulkoministeri Soinin ja muiden perussuomalaisten ministereiden jatkaminen tehtävissään.

Alustava suunnitelma sopi kaikille, koska kokoomuslaiset ja keskustalaiset hyötyisivät perussuomalaisten halkeamisesta kahtia ja koska maltillisilla perussuomalaisilla ei ollut mitään muuta vaihtoehtoa pelastaa asemaansa hallituksessa.

Soinin hätkähdyttävän raju blogiteksti oli tarkoitettu horjuttamaan suuren yleisön ja ennen kaikkea tiedotusvälineiden uskoa siihen, että mistään tällaisesta olisi puhuttu hallituksessa.

Soini tiesi uhraavansa maineensa.

Kun Halla-aho nousi perussuomalaisten puheenjohtajaksi, pelastussuunnitelma päätettiin toteuttaa. Marssijärjestys eteni siten, että soinilais-terholaisten sisäpiiri piti koko ajan Sipilän ja Orpon tietoisina käänteistä.

Tarkkaan mietitty lista edustajia mukaan

Operaatio ja hallituksen jatkaminen ilman eronpyyntöä ei olisi välttämättä onnistunut, ellei asiaa olisi hallituksessa pohjustettu ja suunniteltu siitä keskustelemalla. Mielikuvat tai väitteet siitä, että asia olisi ollut improvisoitu, eivät Lännen Median lähteiden mukaan vastaa todellisuutta.

Esimerkiksi Halla-ahon ja Sipilän tapaaminen maanantaina 12. kesäkuuta oli poliittista teatteria, joka kaikkien piti näytellä kunnialla. Myös Sipilä oli hyvissä ajoin linjannut, että keskusta ei arvojensa takia tekisi hallitusyhteistyötä Halla-ahon kanssa.

Sunnuntaina, Halla-ahon valinnan jälkeisenä päivänä, soinilais-terholaisten ytimellä oli valmiina 20 kansanedustajan lista. Sillä olleita nimiä alettiin tavoitella puhelimitse. Soini, Terho ja Jussi Niinistö pysyivät ryhmän muodostamisen käytännön toteutuksesta sivussa.

Lisäksi toteuttajilla oli listallaan kahdeksan mahdollista perussuomalaisten kansanedustajaa uuteen ryhmään ja puolueeseen. Lopulta kävi niin, että 20 alkuperäisen nimen listalta putosi pois kaksi nimeä, joita ei yhteydenoton jälkeen enää voitu harkita perustajajäseniksi. Kaksi korvaavaa nimeä saatiin kahdeksan mahdollisen nimen listalta.

Esimerkiksi kansanedustaja Veera Ruoho oli pakko jättää alkuvaiheen toteutuksen ulkopuolelle, vaikka hänet tiedettiin Halla-ahon vastustajaksi. Ruoho oli saanut eduskuntaryhmältä varoituksen äänestettyään hallintarekisterilakia vastaan. Pienintäkään riskiä ei myöskään suunnitelman toteutusvaiheessa ollut mahdollista ottaa, vaikka Ruoho sittemmin on mielellään hyväksytty Uuden vaihtoehdon jäseneksi.

Maanantaina kaikki oli valmista

Maanantaina Uva-ryhmä oli koossa, ja myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö oli antamiensa lausuntojen valossa tietoinen siitä, että hallitus ei ollut kaatumassa.

–Hallituksella ei ole nyt sellaisenaan ollen enää jatkomahdollisuuksia. Puhuin juuri pääministeri Sipilän kanssa.

–En enteile nyt mitään vaihdoksia todellakaan, Niinistö esimerkiksi sanoi toimittajille Kultarannassa. Poistuessaan tiedotustilaisuudesta presidentti letkautti paljon puhuvasti:

–Ei muuta kuin lehmänkauppoja tekemään."

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/perussuomalaisten-jakoon-valmistauduttiin-toukokuun-alkupuolelta-lahtien-nain-tapahtumat-etenivat-200212097/

.

« Last Edit: 16. 06. 2017 16:04 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #45 on: 16. 06. 2017 16:04 »

.

Historian siipien havinaa tämäkin: Tänään Timo Soini erotetaan muiden uvalaisten mukana Perussuomalaiset -puolueesta

Puoluehallitus kokoontui - Halla-aho: Perussuomalaiset erottaa kaikki uuteen ryhmään loikanneet

Perjantai 16.6.2017 klo 17.01 (päivitetty klo 17.55)

Perussuomalaisten puoluehallitus kokoontui perjantaina iltapäivällä.Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo ja puheenjohtaja Jussi Halla-aho kuuluvat puoluehallitukseen.

"Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi kokouksen jälkeen tiedotusvälineille, että puolue erottaa kaikki uuteen eduskuntaryhmään loikanneet henkilöt.

Halla-aho kertoo, että puoluehallitus on päättänyt lähettää kirjeen puolueen eduskuntaryhmästä irtautuneille edustajille, jossa ilmoitetaan, että heidän toimintansa on vahingoittanut puoluetta ja heidän jäsenyytensä lakkaa.

- Loikanneiden henkilöiden kelpoisuus toimia puolueen jäsenenä on lakannut, Halla-aho totesi.

Puoluehallituksen enemmistö näyttäisi muodostuvan perussuomalaisten uuden puheenjohtajan Jussi Halla-ahon tukijoista.

Halla-ahon mukaan puoluehallitus ohjeistaa myös kuntien ja kaupunkien valtuustoryhmiä erottamaan eduskuntaryhmästä irtautuneet henkilöt valtuustoryhmistään."

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706162200213015_pi.shtml

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #46 on: 17. 06. 2017 09:09 »

.

Pienimuotoista jäynäilyä piraattiversioiden suuntaan

Suomenpuolue.fi -verkkotunnuksen varannut Junnila: "Leikkimielisesti varasin sen"

Lauantai 17.6.2017 klo 06.49 (päivitetty klo 08.35)Uusi vaihtoehto -ryhmästä ponnistavalle puolueelle mietitään parhaillaan sopivaa nimeä.

Eerola suomenpuolue.fi-verkkotunnuksesta: "Hyvä hoksnokka Vilhelmillä"

Perussuomalaisten kolmannen varapuheenjohtajan Juho Eerolan edustakunta-avustaja Vilhelm Junnila on varannut suomenpuolue.fi -verkkotunnuksen itselleen. Asia käy ilmi Viestintäviraston verkkotunnushausta.

Junnila kertoo, että hän varasi suomenpuolue.fi-verkkotunnuksen katsottuaan Sensuroimaton Päivärinta -keskusteluohjelman Iltalehdestä keskiviikkona. Ohjelmassa vieraili muun muassa Timo Soinin taustajoukoista tunnettu Jukka Jusula.

Toimittaja Susanne Päivärinta kysyi Jusulalta, minkä nimen tämä antaisi Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmälle. Ryhmä erkaantui perussuomalaisista tällä viikolla. Jusula sanoi Suomen puolue.

Junnila on toiminut aikaisemmin sekä Eerolan että kansanedustaja Simon Elon avustajana, mutta Junnilan työsuhde Elon kanssa päättyy, Elo kertoo STT:lle. Elo on nykyisin perussuomalaisten eduskuntaryhmästä irtautuneen Uusi vaihtoehto -ryhmän puheenjohtaja.

Suomenpuolue.fi -verkkotunnus on rekisteröity 14. kesäkuuta kello 23.11.
Junnila sanoo, että kyse on "leikkimielisestä viime hetken jäynästä"."

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706172200214661_pi.shtml

Eerola suomenpuolue.fi-verkkotunnuksesta: "Hyvä hoksnokka Vilhelmillä"

Lauantai 17.6.2017 klo 09.21 (päivitetty klo 10.26)"Perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja Juho Eerola sanoo, että hänen eduskunta-avustajansa Vilhelm Junnila varasi suomenpuolue.fi- verkkotunnuksen omatoimisesti. "

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706172200214716_pi.shtml

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #47 on: 18. 06. 2017 09:09 »
.

Vuonna 2017 - kukaan ei olisi odottanut espanjalaista inkvisitiota joka jakelee aivan omia tuomioitaan

<a href="http://www.youtube.com/v/ah7MTy4bgHo?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/ah7MTy4bgHo?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=ah7MTy4bgHo

.
« Last Edit: 18. 06. 2017 10:10 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #48 on: 19. 06. 2017 17:05 »

.

Tiina Elovaara kiihkeästä viikosta: Sähköposteja ei uskallettu lähettää, mutta puhelimet lauloivat"Uusi, 20 kansanedustajasta koostuva ryhmä pystytettiin vauhdilla. Sähköposteja ei uskallettu lähettää, mutta puhelimet lauloivat.

Nyt Elovaara kuvailee oloaan helpottuneeksi.

– Meille ongelmaksi tuli nelikko, eli Jussi Halla-aho varapuheenjohtajineen, jotka ovat selkeämmin maahanmuuttokriittisiä. Kokonaisuus, toimintatavat ja poliittinen puhetyyli olivat syyt, jotka johtivat uuteen ryhmään. Voidaan sanoa, että meiltä paloi koti, mutta selkäranka säilyi.

Elovaara korostaa, että ryhmä rakentui pala palalta.

– Viimeiseen asti toivoimme Sampo Terhon voittoa ja teimme sen eteen töitä. Toki tiesimme, että Halla-ahon ympärillä on paljon liikehdintää. Kun kuulimme tuloksen, me kansanedustajat olimme tosi lyötyjä.

Lauantaina heiltä tuli päivityksiä, joissa Halla-ahoa onniteltiin ja toivottiin sujuvaa jatkoa. Viimeistään sunnuntai-iltana kuvio muuttui.

– Kävimme lauantaina Musta kynnys -ravintolassa läpi, mitä kokouksessa tapahtui. Se oli kuin terapiaistunto. Täydellä teholla juna lähti eteenpäin sunnuntai-iltana ja maanantaina. Hämmästyin, että meitä oli niin monta, jotka halusimme irtaantua puolueesta. Vältimme sähköpostin käyttöä. Hoidimme käytännön asiat puhelimessa."

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/tiina-elovaara-kiihkeasta-viikosta-sahkoposteja-ei-uskallettu-lahettaa-mutta-puhelimet-lauloivat/762947/

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #49 on: 19. 06. 2017 17:05 »
.

Tämä toteen käynyt toimittajan ennustus puhuttaa juuri nyt: "Hallituksessa suunnitelma Halla-ahon voiton varalle"

Lännen Mediassa työskentelevän Aamulehden toimittajan juttu julkaistiin 3.6. Timo Soini haukkui sen julkisesti, mutta nyt siinä kuvattu suunnitelma on toteutunut.

 Kotimaa 03.06. 05.00 Päivitetty14.06. 21.37"Lauri Nurmi

Helsinki, Lännen Media

Suomen hallituksessa on käyty vakavia keskusteluja siitä, että perussuomalaisten eduskuntaryhmän soinilais-terholainen enemmistö muodostaisi oman eduskuntaryhmänsä ja jatkaisi hallituksessa.

Asia vahvistettiin perjantaina Lännen Medialle useista eri hallituslähteistä.

Näin voitaisiin toimia, jos Jussi Halla-aho valitaan viikon kuluttua Jyväskylässä perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Tuore LM-kysely vahvistaa, että Halla-aho saattaa voittaa äänestyksessä Sampo Terhon.

Jos Halla-aho valitaan perussuomalaisten puheenjohtajaksi, kokoomus todennäköisesti ilmoittaa, että se ei tee hallitusyhteistyötä Halla-ahon johtaman puolueen kanssa. Halla-aholla on vuodelta 2012 tuomio uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Se on nykyisen kokoomuksen johdolle ja eduskuntaryhmälle liikaa.

Useista eri puoluelähteistä kerrottiin perjantaina LM:lle, että kokoomus ei suostu hallitusyhteistyöhön Halla-ahon johtaman puolueen kanssa.

Kokoomuksen siirron jälkeen pääministeri Sipilän olisi muutettava hallituspohjaa.

Halla-ahon perussuomalaisista irtisanoutuva ryhmä koostuisi ainakin noin 20 kansanedustajasta. Sipilän hallitus voisi helposti jatkaa työskentelyään, koska keskustalla on 49 ja kokoomuksella 37 kansanedustajaa. Koossa olisi valmis enemmistöhallitus, jonka toimintakykyä Sipilä saattaisi vahvistaa kristillisdemokraateilla ja rkp:llä tai jommallakummalla.

Rkp:n ja kristillisdemokraattien kanssa on käyty keskusteluja hallitukseen tulemisesta, mutta soinilais-terholaisen eduskuntaryhmän irtautuessa halla-aholaisista pienempiä puolueita ei välttämättä tarvittaisi hallitukseen lainkaan.

LM-kyselyn perusteella perussuomalaisten eduskuntaryhmä jakautuu puheenjohtajavalinnassa. Halla-aholaiset ovat ryhmässä vahva vähemmistö. LM-kyselyyn vastasi 26 kansanedustajaa eli suurin osa 37-jäsenisestä ryhmästä. Terhoa kannattaa 14 kansanedustajaa, Halla-ahoa 8 ja Leena Merta sekä Veera Ruohoa kumpaakin yksi. Kaksi edustajaa ei ole valinnut suosikkiaan.

Jos Halla-aho valitaan puheenjohtajaksi, hän antanee lähtöpassit ulkoministeri Soinille. Liipaisimella olisi myös Jussi Niinistön puolustusministeriys. Niinistö oli vuoden 2009 eurovaaleissa perussuomalaisten vaalipäällikkö, eikä Halla-ahoa otettu ehdokkaaksi.

Eduskuntaryhmän jakautuessa Soini ja Niinistö voisivat todennäköisesti jatkaa ministereinä, vaikka Halla-aho olisi valittu perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Myös tästä on keskusteltu hallituksessa.

Toinen vaihtoehto on, että perussuomalaiset siirtyy Halla-ahon voiton jälkeen ryhmänä kokonaan oppositioon, mutta samalla suurehko joukko ryhmän jäseniä loikkaa muihin puolueisiin, osa hallituksen riveihin.


Jutun alkuperäinen otsikko oli: "Hallituksessa suunnitelma Halla-ahon voiton varalle: soinilaiset muodostaisivat oman eduskuntaryhmän""

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/hallituksessa-suunnitelma-halla-ahon-voiton-varalle-soinilaiset-muodostaisivat-oman-eduskuntaryhman-200183418/

.Offline Roy Rabb

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1289
  • View Profile
  • Music Mega
Re: Perussuomalaiset
« Reply #50 on: 20. 06. 2017 07:07 »
Halla-aho ylläpitää PS:n alkuperäistä linjaa. Soinista tuli osa eliittiä, petti.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #51 on: 22. 06. 2017 05:05 »
.

Mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan lähtee gallup-lukemat "uudelle" PS:lle ja vastaavasti siitä irtaantuneille piraateille

Ylen kannatusmittaus: Uudelle vaihtoehdolle eduskuntaryhmistä pienin kannatus, perussuomalaiset nosti suosiotaan

Erikseen kysyttäessä uutta vaihtoehtoa voisi äänestää seuraavissa eduskuntavaaleissa 11 prosenttia, perussuomalaisia seitsemän prosenttia ja kumpaa tahansa kuusi prosenttia äänestäjistä."Viime viikolla liikkuivat Suomen politiikan mannerlaatat, kun hallituspuolue perussuomalaiset jakaantui kilpaileviin eduskuntaryhmiin.

Vastavalittu puheenjohtaja Jussi Halla-aho jäi vetämään perussuomalaisia ja Simon Elo ryhtyi uuden vaihtoehdon eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi.

Ylen tänään, torstaina julkaisema kannatusmittaus näyttää ensimmäistä kertaa, millaisen tuen kansalaiset antaisivat nyt molemmille ryhmille. Perussuomalaisten kannatus näyttää hieman kasvaneen edellisestä mittauksesta, kun se on tullut ylöspäin 0,7 prosenttiyksikköä, mutta uuden vaihtoehdon kannatus jää eduskuntaryhmistä pienimmäksi, kannatus kipuaa 2,3 prosenttiyksikköön.

– Tämä on hyvä tulos perussuomalaisille. Kannatus on hieman kasvanut, vaikka osa joukoista on lähtenyt muille maille, Taloustutkimuksen toimitusjohtaja Jari Pajunen sanoo.

Syyksi Pajunen arvioi perussuomalaisten rivien tiivistymisen.

– Kannatus on varmasti tullut maahanmuuttokriittisiltä. Siellä varmasti on perussuomalaisista pois lähteneitä, jotka ovat nyt palaamassa takaisin, Pajunen sanoo.

Näin tutkimus tehtiin

Taloustutkimus haastatteli yhteensä 1 213 henkilöä

Haastattelut tehtiin 13.-20.6.2017

Kantansa ilmoitti 65 prosenttia haastatelluista

Tutkimuksen virhemarginaali on 2,8 prosenttia

Oman vahvistuksensa tulkinnalle antaa kantansa ilmottaneiden määrä, mikä on kasvanut sitten viime mittauksen. Kun Ylen kyselyssä toukokuussa hieman alle 61 prosenttia ilmoitti kantansa, tällä kertaa vastaava lukema oli 65.

Osa näyttääkin tulleen katsomosta takaisin politiikan pariin.

Sen sijaan uuden vaihtoehdon kannattajien silmin kannatusmittaus jättää toivomisen varaa"

https://yle.fi/uutiset/3-9684222

Halla-aho vahvoilla perus­suo­ma­laisten sisäl­lis­so­dassa

"Poliittisen historian tutkijoilla riittää varmasti vielä työtä perus­suo­ma­laisten hajoamiseen johtaneiden tapahtumien yksi­tyis­koh­tien selvit­tä­mi­sessä.Jussi Halla-aho on vahvoilla perussuomalaisten sisällissodassa, vaikka kansanedustajien enemmistö loikkasikin uuteen ryhmään.

Katseet kannattaa kuitenkin suunnata jo tule­vai­suu­teen.

Monet seikat puhuvat sen puolesta, että Jussi Halla-ahon käsiin jäänyt puolue voittaa perus­suo­ma­laisten sisällissodan.

Halla-aholle jäivät ensinnäkin puolu­e­tu­ki­rahat ja valmis puolu­eor­ga­ni­saatio.

Tämä antaa hänelle etulyön­ti­a­seman taistelussa perus­suo­ma­laisten sieluista.

Monelle jäsenelle on suuri kynnys hypätä ”hajottajien” kelkkaan, vaikka olisikin kannattanut Sampo Terhoa puheen­joh­ta­jaksi Jyväskylän puolu­e­ko­kouk­sessa.

Raha ei tietenkään yksin ratkaise politiikassa. Myös henkilöt ovat tärkeitä.

Tässäkin suhteessa Halla-aho on vahvemmilla, vaikka kaikki ministeritkin siirtyivät uuteen ryhmään.

Perus­suo­ma­laisten uudessa johdossa Jussi Halla-aho ja Laura Huhtasaari muodostavat varsin valovoimaisen kaksikon, joka onnistuu ehkä peittämään vara­pu­heen­joh­ta­jaksi valitun Teuvo Hakkaraisen entiset ja tulevat kompuroinnit."

http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/23/254479/5928b1c790

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #52 on: 22. 06. 2017 19:07 »
.

 kesäkuu 22, 201719:50

Vistbacka uhoaa vetävänsä tukisäätiön pois perussuomalaisten taustalta – asiantuntijalta tyrmäys: ”On vaikea kuvitella perusteita”Perussuomalaisten tukisäätiössä hääräävät Raimo Vistbacka ja perussuomalaisista loikannut ex-puheenjohtaja Timo Soini junailisivat mielellään säätiön varoja uudelle liikkeelle.

"– Säätiön tarkoituksen muuttamiseen on aina suhtauduttava kriittisesti ja tiukasti, huomauttaa patentti- ja rekisterihallituksen tiimiesimies Jouko Koitto.

Perussuomalaisten tukisäätiön hallituksen puheenjohtaja Raimo Vistbackan mukaan säätiöllä ei ole kiinnostusta tukea enää jatkossa perussuomalaisia. Vistbacka ilmaisi asian Uutissuomalaisen haastattelussa.

Loikkareilla ei rahaa eikä kannatusta

Vistbackan näkemys on helppo ymmärtää, sillä hän tukee perussuomalaisista loikannutta Uusi vaihtoehto/Sininen tulevaisuus -ryhmää. Loikkareilla ei ole taustallaan minkäänlaista puolueorganisaatiota.

Säätiön tarkoitusta vaikea muuttaa

Vistbackan toiveista on hyvin pitkä matka siihen, että tukisäätiö tosiasiallisesti saattaisi lopettaa perussuomalaisten tukemisen, jolloin esimerkiksi loikkarien toiminnan edistäminen ehkä olisi mahdollista.

Tämä edellyttäisi ensinnäkin säätiön hallituksen kolmen neljäsosan enemmistöllä kannattamaa päätöstä säätiön tarkoituksen muuttamisesta. Lisäksi muutos olisi hyväksytettävä patentti- ja rekisterihallituksessa (PRH).

– Säätiön tarkoituksen muuttamiseen on aina suhtauduttava kriittisesti ja tiukasti. On vaikea kuvitella perusteita, joiden vuoksi tukisäätiön tarkoitus olisi tällä hetkellä muokattavissa niin, ettei säätiö enää tukisi perussuomalaisia, PRH:n tiimiesimies Jouko Koitto sanoo.

”Miksi säätiö ei tukisi perussuomalaisia?”

Säätiölain mukaan säätiön tarkoituksen muuttaminen edellyttää tilannetta, jossa säätiön varojen käyttäminen sille määrättyyn tarkoitukseen on olosuhteiden muuttumisen vuoksi olennaisesti epätarkoituksenmukaista ja tarkoituksen muuttaminen on säätiön varojen tehokkaan ja tuloksellisen käytön edellytys.

Lisäksi edellytetään, ettei uusi tarkoitus olennaisesti poikkea alkuperäisestä tarkoituksesta.

– Perussuomalaisten tukisäätiön nykyisten sääntöjen mukaan säätiön tarkoitus on tukea nimeltä mainitun puolueen, siis perussuomalaisten toimintaa. Tässä herää kysymys, miksi säätiö ei voisi enää tukea perussuomalaista puoluetta.

– Onko siis nähtävissä, että olisi olemassa edellytykset säätiölain mukaiselle tarkoituksen muuttamiselle siten, että säätiö luopuisi tukemasta perussuomalaisia? Ei minun mielestäni. Perussuomalainen puolue jatkaa toimintaansa, eivätkä puolue itsessään tai puolueen säännöt ole muuttuneet millään tavalla, Koitto sanoo.

Vistbacka esittänyt vaihtelevia lausuntoja

Perussuomalaisten tukisäätiö omistaa nykyisen perussuomalaisten puoluetoimiston Helsingin Yrjönkadulla. Säätiö sai puolueelta lainaa 1,7 miljoonaa euroa huoneiston hankintaan. Puolue maksaa säätiölle kuukausivuokraa, jolla säätiö vastaavasti lyhentää lainaa.

Säätiö on siten perussuomalaisista erillinen ja itsenäinen taho. Vistbackan ohella säätiön hallituksessa toimii myös puolueesta loikannut entinen puheenjohtaja Timo Soini.

Vistbacka on viime päivinä esittänyt vaihtelevia lausuntoja siitä, mihin tarkoitukseen säätiö tulisi jatkossa kanavoimaan varallisuuttaan. Vielä viime viikolla tukisäätiö ei Vistbackan mukaan ollut avustamassa muita kuin perussuomalaisia, kuten säätiön säännöt edellyttävät.

Vistbacka myös totesi Suomen uutisille, ettei jaettavaa varallisuutta edes ole, ja että säätiöllä on edelleen velkaa omistamastaan huoneistosta.

Myös Halla-aho tyrmäsi Vistbackan aikeet

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan tilanne puoluetoimistona toimivan huoneiston käyttämisen suhteen on edelleen auki.

Halla-aho näkee mahdottomana, että perussuomalaisten tukisäätiö ryhtyisi jakamaan varojaan muille ryhmittymille.

– Säätiö on omien sääntöjensä mukaan perustettu tukemaan perussuomalaisen puolueen toimintaa. Kilpailevien poliittisten liikkeiden tukeminen ei kuulu sääntöjen tai yleisen maalaisjärjenkään puitteissa tämän säätiön tehtäviin, Halla-aho sanoi viime viikolla Ilta-Sanomille."

https://www.suomenuutiset.fi/vistbacka-uhoaa-vetavansa-tukisaation-pois-perussuomalaisten-taustalta-asiantuntijalta-tyrmays-vaikea-kuvitella-perusteita/

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #53 on: 01. 07. 2017 17:05 »
.

Sipilä ja Orpo kansan suosikkeja pääministeriksi - Halla-aho ykkönen alle 50-vuotiaiden keskuudessa

Lauantai 1.7.2017 klo 06.08

Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho on alle 50-vuotiaiden mielestä sopivin Suomen seuraavaksi pääministeriksi.

Nuorten suosikki"Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho nousee kolmanneksi (13%) Iltalehden mittauksessa. Halla-aho on tuloksissa korkeammalla kuin SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne, tosin luvut mahtuvat virhemarginaaliin.

Miehet pitävät Halla-ahoa pääministeriksi sopivana selvästi enemmän kuin naiset.

Nuorten, 25-34 -vuotiaiden ikäryhmässä, Halla-aho on selvä ykkönen. Tästä ikäryhmästä 24 prosenttia pitää Halla-ahoa sopivimpana tulevaksi pääministeriksi. Tästä ikäryhmästä Sipilää pitää sopivimpana 10% ja Orpoa 11 prosenttia.

Nuorten joukossa vasemmistoliiton Li Andersson nousee niukasti Sipilän ja Orpon edelle 12 prosentin osuudella.

Jos laskemme mukaan kyselyn kaikki kolme alle 50-vuotiaiden ikäryhmää (18-24, 25-34 ja 35-49), niin pääministerisuosikkien kärjessä on Halla-aho.

Näistä kolmesta ikäryhmästä yhteenlaskettuna Halla-ahon prosentiksi tulee 20,2. Orpoa pitää sopivimpina seuraavaksi pääministeriksi 15,8 ja Sipilää 13,5 prosenttia."

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201706302200237779_u0.shtml

Halla-aho on nuorten suosikki pääministeriksi - Tutkimusjohtaja: Sama ilmiö nähty Euroopassa

Lauantai 1.7.2017 klo 07.39

"IL:n kyselytutkimuksen mukaan Halla-aho on nuorten aikuisten suosikki seuraavaksi pääministeriksi. Ilmiö noudattelee Euroopassa nähtävillä olevaa poliittista trendiä, arvioi tutkimusjohtaja Juhana Aunesluoma."IL:n kyselytutkimuksessa enemmistö kannatti seuraavaksi pääministeriksi Juha Sipilää (kesk), toiseksi tuli Petteri Orpo (kok). Kuvassa oleva Jussi Halla-aho (ps) tuli kolmanneksi, mutta kyselyyn vastanneiden nuorten ikäryhmässä hän oli ykkönen.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706302200239013_pi.shtml

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #54 on: 08. 07. 2017 22:10 »
.

Halla-aholaisten vyöryttäminen puheenjohtajistoon näyttää nyt erittäin tarpeelliselta toimenpiteeltä jälkeen päin arvioidenPerussuomalainen varakansanedustaja Vilhelm Junnila uskoo, että Timo Soinin alkuperäinen suunnitelma Jussi Halla-ahon valinnan jälkeen ei ollut perustaa uutta puoluetta vaan vallata vanha puolueensa takaisin.

Perussuomalainen väittää: ”Soini yritti vallata puolueen takaisin”

"Perussuomalaisen kansanedustaja Juho Eerolan eduskunta-avustaja Vilhelm Junnila uskoo, että puolueen syrjäytetyn puheenjohtajan Timo Soinin alkuperäinen suunnitelma ei ollut perustaa uutta puoluetta vaan ”vallata” perussuomalaiset takaisin haltuunsa puoluehallituksen kautta. Uuden vaihtoehdon edustajat ovat kiistäneet väitteen Twitterissä.

Varakansanedustaja Junnila kirjoittaa perussuomalaisten puoluekokouksesta ja sen jälkeisistä tapahtumista Puheenvuoron blogissaan otsikolla ”Soini yritti vallata puolueen takaisin”. Sosiaalisessa mediassa kirjoitusta ovat jakaneet perussuomalaisiin jääneet kansanedustajat kuten puolueen 1. varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari, joka ilmoittaa tukevansa Junnilan näkemystä asiasta.

– Puheenjohtajuuden jättävän Timo Soinin tavoitteena ei ollut perustaa uutta eduskuntaryhmää ja uutta puoluetta. Soinin ennen puoluekokousta tekemä sotasuunnitelma oli huomattavasti härskimpi: vallata puolue ja täysin sääntöjen mukaisesti, Junnila kirjoittaa blogissaan.

– [Puoluehallitus] oli tärkein osa Soinin suunnitelmaa, jonka tarkoituksena oli tehdä irtautuvasta ryhmästä perussuomalaisten virallinen eduskuntaryhmä ja toiseen ryhmään jäävistä lainsuojattomia.

Myös Uusi Suomi on kertonut puoluehallituksen roolista perussuomalaisten vallanvaihdoksessa. Mikäli 13-jäsenisen puoluehallituksen enemmistö olisi ollut niin sanotusti soinilaisia, olisivat soinilaiset voineet valita Soinin ympärille perustetun uuden eduskuntaryhmän puolueen viralliseksi eduskuntaryhmäksi. Tämä olisi jättänyt Halla-ahon ryhmän erikoiseen välitilaan, vaikka puoluehallitus ei olisikaan suoraan kyennyt erottamaan perussuomalaisten uutta johtoa – siihen olisi tarvittu puoluekokouksen päätös. Lue lisää: Halla-aho sai puoluehallituksenkin haltuunsa: Soinille potkut? 

Vilhelm Junnilan mukaan tämä suunnitelma selittää myös, miksi Soini kiisti blogissaan niin voimakkaasti spekulaatiot, että hän saattaisi loikata ja jättää perustamansa puolueen.

– Se ei ollutkaan tavoite, vaan puolueen valtaaminen, Junnila uskoo.


Junnilan mukaan puoluekokouksen varsinainen takaisku Soinille syntyi vasta siitä, että hänen lähimiestään Jussi Niinistöä ei valittu ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi.

– Niinistön rooli oli ratkaiseva, sillä puolueen säännöissä päätösvaltaan edellytetään, että puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ovat kokouksessa läsnä. Päätösvaltaan riittää 1/3 puoluehallituksen jäsenistä ja siten Niinistö olisi voinut kutsua kokouksen, kun Halla-aho on Brysselissä, Junnila kirjoittaa.

Puolueen puheenjohtaja ja kolme varapuheenjohtajaa ovat automaattisesti puoluehallituksen jäseniä. Kun koko puheenjohtajisto muodostui halla-aholaiseksi, soinilainen enemmistö puoluehallituksessa alkoi jäädä haaveeksi. Uusi Suomi on kirjoittanut, että juuri tämä selittää halla-aholaisten tarpeen ottaa puoluekokouksessa haltuunsa koko puheenjohtajisto."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/224793-perussuomalaiset-vaittavat-timo-soini-yritti-vallata-puolueen-takaisin

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #55 on: 10. 07. 2017 18:06 »
.

Juncker kilahti, Halla-aho paikalla, Yle ei uutisoi

4.7.2017 21:40
Roger Kulmala"Tapahtunut tiivistettynä: Europarlamentissa oli puhumassa EU:n puheenjohtajamaana vuoden ensimmäisen puoliskon toimineen Maltan pääministeri Joseph Muscat. Paikalla oli myös EU:n komission jäseniä mukaan lukien komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker. Sen sijaan europarlamentikoista paikalla oli vain Politico-verkkolehden arvion mukaan n. 30, kun meppejä on kaikkiaan 750. Siis alle 5 % oli paikalla.

Juncker hermostui meppien vähäiseen määrään, kutsui europarlamenttia naurettavaksi ja ajautui sanaharkkaan europarlamentin puhemiehen Antonio Tajanin kanssa.

Onkin todella naurettavaa, että Juncker, joka on vaaleilla valitsematon byrokraatti, joutuu saarnaamaan demokraattisesti valituille europarlamentikoille, joiden pitäisi valvoa Junckerin johtamaa komissiota, siitä että heidän pitäisi olla paikalla europarlamentissa kuuntelemassa jäsenmaiden toiveita.

Brexitin ja kansallismielisten populistien takia EU-instituutiot ovat viime aikoina korostaneet yhtenäisyyttään, mutta nyt kulissit romahtivat.

Yksi näistä noin kolmestakymmenestä paikalla olleesta mepistä oli perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho, jonka Facebook-päivitys sai minut kirjoittamaan tämän blogikirjoituksen.      Jussi Halla-aho viime tiistaina

"Tiedossa ei ole, kuinka moni suomalaismepeistä oli paikalla, koska EU-parlamentti listaa läsnäolot vain äänestyksissä, joista ensimmäinen ajoittui puolillepäivin."

Tämä on mielenkiintoinen esimerkki median tavasta toimia. Yle oli ainoa media, joka KYSYI suomalaismepeiltä, olivatko nämä paikalla. Koska minä olin (ainakin nähdäkseni) ainoa suomalaismeppi, joka oli paikalla, Yle on tällä hetkellä ainoa media, joka ei uutisoi Junckerin (sinänsä aiheellisesta) kilahduksesta lainkaan.Juncker suuttui meppien poissaolosta - "EU-parlamentti on naurettava"Kuten Halla-aho Facebook-päivityksessään mainitsi, Yle ei ole toistaiseksi uutisoinut asiasta. Omituista, sillä luulisi olevan uutisen arvoista, kun EU:n korkein virkamies haukkuu vaaleilla valittua europarlamenttia naurettavaksi, vaikka Junckerilla oli sanoilleen pätevät perusteet.

Väistämättä nousee kysymys, että Yle ei uutisoi, sillä asiassa on kaksi virallisen totuuden vastaista seikkaa. Ensinnäkin paljon ylistetty EU ei arvostakaan Suomen kaltaisia pieniä jäsenmaita, kuten poissaolo Maltan pääministerin esiintymistilaisuudessa europarlamentissa todisti. Toiseksi Jussi Halla-aho oli tänään ainoa europarlamentikko, joka oli edustamassa suomalaisia europarlamentissa, kun muilla suomalaisilla mepeillä oli jotain muuta tekemistä.

Verorahoin toimivan Ylen pitäisi olla uutisoinnissaan reilumpi ja kertoa asioista, vaikkei se tukisi toimittajien omaa arvomaailmaa."

https://blogit.kansalainen.fi/juncker-kilahti-halla-aho-paikalla-yle-ei-uutisoi/

.
« Last Edit: 10. 07. 2017 18:06 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #56 on: 22. 07. 2017 00:12 »

.

Eino Poutiaisen (SMP) moposta näkyy milloin minkäkin näköistä "versiota" (mm. Tunturi Automat) mutta kuuleman mukaan Einolla ei koskaan ollut Tunturia vaan Solifer Exportja tätä ennen Goebel mopedi

Goebel Avus Gs III           Tekniikan Maailma 5/1959     [Back/to Finland reg.]

GOEBEL mopedi

lue "Gööbel")

"Goebel mopedi on varustettu mm.

- 1 sylinterisellä 2-tahti Sachs moottorilla

- moottorin teho 1.25 hv

- kulutus 1.25 1/100 km

- teleskooppijouset sekä etu-, että takapyörissä

Hinta maahantuojan varastoissa ilman lisälaitteita 74.800:-.

Lisälaitteita mm. nopeusmittari. äänitorvi, pitkä sotula ym.

Myynti kautta maan. alan parhaimmat liikkeet.


Maahantuoja:

POHJOISNAINEN SÄHKÖ OY - HELSINKI - VAASA - OULU"http://mo-ped.se/werke/goeb56c1.htm

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #57 on: 24. 07. 2017 22:10 »
.

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho tavattavissa Lapuan torilla keskiviikkona 26.7.
Tarjolla makkaraa.Filosofian tohtori Jussi Halla-aho.https://fi-fi.facebook.com/lapuaps/

http://mvlehti.net/2017/07/24/puheenjohtaja-jussi-halla-aho-tavattavissa-lapuan-torilla-keskiviikkona-26-7/

.Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #58 on: 27. 07. 2017 00:12 »

.

Perussuomalaisten Matti Putkonen haluaa vielä keskustella puolueesta loikanneen Timo Soinin kanssa"Timo Soini oli innosta piukeana elokuussa 2010, kun hän pääsi perussuomalaisten puheenjohtajana kertomaan, että entinen ay-demari, metalliliiton viestintäpäällikön tehtävästä eläköitynyt Matti Putkonen siirtyy perussuomalaisiin. Edessä siinsivät vuoden 2011 eduskuntavaalit. Armottomana organisaattorina ja lobbarina tunnetun "työmies" Putkosen oli määrä keskittyä PS:n vaalikampanjaan. Soini oli hoksannut, että Putkosen loikan myötä, puolue saisi taaksensa demareihin pettyneitä äänestäjiä.

Niin myös tapahtui, ja PS sai vuoden 2011 eduskuntavaaleissa historiallisen vaalivoiton. Soinista ja Putkosesta tuli Suomen politiikan kova parivaljakko.

Seitsemän vuotta myöhemmin asetelma on kääntynyt päälaelleen. Kun Jussi Halla-aho valittiin äänivyöryllä perussuomalaisten puheenjohtajaksi Jyväskylän puoluekokouksessa, Soini ja kumppanit lähtivät puolueesta ovet paukkuen. Putkonen jäi hoitelemaan puoluevirkailijan hommiaan PS:n puoluetoimistoon.

- Puolueessa vallitsee nyt hyvä meininki. Täällä ei uhkailla, täällä ei pelotella. Kaikki otetaan mukaan, kaikkia kuunnellaan ja sitten tehdään ratkaisut, Putkonen kuvasi puolueen nykyistä tilaa Iltalehdelle perjantaina, kun IL teki juttua perussuomalaisten ja puolueesta irtaantuneiden soinilaisten väleistä.

Matti Putkonen, oletko vielä puheväleissä Timo Soinin kanssa?

- En minä tiedä, kun me ei olla nyt soiteltu viime aikoina.

Putkonen kertoo jutelleensa Soinin kanssa viimeksi Jyväskylän puoluekokouksessa. Miehet vaihtoivat Putkosen mukaan "muutaman sanan" myös puheenjohtajavaalin jälkeen.

- Silloin ymmärsin, että seuraavalla viikolla mahdollisesti soitellaan.

Ei soiteltu.

- Toivoisin, että Timo ymmärtäisi asian niin, että jos ollaan todellisia ystäviä, niin sitten voi myös pitää yhteyttä. Ei siitä mitään haittaa olisi kummankaan puolueen kannalta."

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201707222200279924_pi.shtml

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #59 on: 01. 08. 2017 21:09 »
.

"Säätiöherrojen" nykyisissä uuvateissa on hieno ja kaikkia huomioitseva keskusteluilmapiiri ollut aistittavissa jo kai kymmeniä vuosia

Savustamisesta syytetty Halla-aho selittää lähettämiään selvityspyyntöjä: "Hän pyysi minua haistamaan paskan"

Torstai 27.7.2017 klo 19.46Puheenjohtaja toivoo "kieroa peliä pelaavien" perussuomalaisten eroavan puolueesta.

"Perussuomalaisten johto on lähettänyt selvityspyynnön joukolle henkilöitä, jotka ovat puolueessa merkittävässä asemassa.

' Kirje on osoitettu sellaisille perussuomalaisten jäsenille, jotka ovat julkisesti osoittaneet tukea puolueesta loikanneelle uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmälle.

' Selvityspyyntö on lähetty muun muassa Etelä-Pohjanmaan piirihallituksen puheenjohtajalle Raimo Vistbackalle, joka tunnetaan Timo Soinin pitkäaikaisena luottomiehenä.

Perussuomalaiset on lähettänyt selvityspyynnön joukolle jäseniään, jotka ovat puolueessa merkittävässä asemassa. Kirjeessä kysytään heidän lojaalisuudestaan puolueelle ja sen uudelle johdolle.

- Olemme lähettäneet selvityspyynnön sellaisille henkilöille, jotka ovat Jyväskylän puoluekokouksen jälkeen osoittaneet lausunnoillaan tukensa puolueesta loikanneille ja heidän puoluehankkeelleen, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo Iltalehdelle.

Ei itse noutanut kirjettä

Puoluejohdon kirjeestä kertoivat ensimmäisenä sanomalehdet Ilkka ja Pohjalainen, joiden haastattelemien perussuomalaisten mukaan Halla-aho yrittää "savustaa" osaa jäsenistä ulos puolueesta.

- Jos se on savustamista, että haluan puoluetta vahingoittavat henkilöt pois perussuomalaisista, niin olkoon se sitten savustamista, Halla-aho kuittaa.

Lehtien haastattelema perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirihallituksen puheenjohtaja Raimo Vistbacka sanoo yllättyneensä kirjeestä ja väitteistä, että hän olisi ilmaissut tukensa perussuomalaisista loikanneelle uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmälle.

- No, hän on sanonut kaikenlaista. Hän on muun muassa pyytänyt minua haistamaan paskan. Hän on myös todennut, että säätiötä ei huvita tukea perussuomalaisia Laura Huhtasaaren puheiden jälkeen. On melko selkeää, että hänen lojaliteettinsa kohdistuu muualle kuin perussuomalaisiin, Halla-aho kommentoi Vistbackan väitteitä.

Perussuomalaisten entinen kansanedustaja Vistbacka tunnetaan perussuomalaisten ex-puheenjohtajan, uuteen vaihtoehtoon loikanneen Timo Soinin luottomiehenä. Hän myös johtaa perussuomalaisten säätiötä. Vistbacka totesi Aamulehden haastattelussa (13.6.), että perussuomalaisten säätiö voisi tukea taloudellisesti uutta vaihtoehtoa.

Vistbacka sanoi Ilkan ja Pohjalaisen haastattelussa, että hän ei ole henkilökohtaisesti saanut puoluejohdon selvityspyyntöä.

- Se lähetettiin hänelle kirjattuna kirjeenä, mutta hän päätti itse olla noutamatta kirjettä, Halla-aho vastaa."Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja Timo Soini ja perussuomalaisten säätiötä johtava ex-kansanedustaja Raimo Vistbacka Jyväskylän puoluekokouksessa kesäkuussa.

http://www.iltalehti.fi//politiikka/201707272200290387_pi.shtml

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #60 on: 04. 08. 2017 18:06 »
.

Perussuomalaiset asettaa kansanedustaja Laura Huhtasaaren presidenttiehdokkaakseenPuolue esittää ehdokkaaksi Laura Huhtasaarta.

"Huhtasaari on poikkeuksellisen valovoimainen poliitikko. Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa hän nousi äänivyöryllä eduskuntaan. Porilainen Huhtasaari keräsi Satakunnan vaalipiiristä 9259 ääntä. Hän oli vaalipiirinsä ylivoimainen ykkönen. Huhtasaari rohmusi peräti 7,6 prosenttia Satakunnan äänistä.

Vertailun vuoksi: Saman vaalin valtakunnallinen ääniharava Timo Soini (entinen PS, nyk. uusi vaihtoehto) keräsi Uudenmaan vaalipiiristä 29527 ääntä, mikä oli 5,7 prosenttia vaalipiirin kaikista annetuista äänistä. Keskustan presidenttiehdokas, entinen pääministeri, kansanedustaja Matti Vanhanen sai vuoden 2015 eduskuntavaalissa Uudeltamaalta 11304 ääntä, mikä oli 2,2 prosenttia vaalipiirin äänistä.

Presidenttiä valittaessa äänestäjät arvioivat ehdokkaita eri kriteerein kuin eduskuntavaalissa. Selvää kuitenkin on, että pärjätäkseen missä tahansa vaalissa ehdokkaalla pitää olla karismaa ja esiintymistaitoa.

Huhtasaarelta nämä ominaisuudet löytyvät. Hän on esimerkiksi useissa tv-keskusteluissa onnistunut puolustamaan näkemyksiään hyvin, oltiinpa niistä näkemyksistä mitä mieltä tahansa."

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201708032200302686_pi.shtml

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201708042200306362_pi.shtml

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #61 on: 05. 08. 2017 12:12 »
.

Laura Huhtasaari on maatalousfani joka haaveilee omasta kanalasta

Politiikka 18:45 Heidi Järvenpää ja Hanna Lensu

Presidenttiehdokkuutta tavoitteleva porilainen haluaisi Suomeen lisää pientiloja.Perussuomalaiset päättävät Laura Huhtasaaren presidenttiehdokkuudesta syksyllä

Perussuomalaisten puoluevaltuusto päätti tänään esittää puolueen presidenttiehdokkaaksi varapuheenjohtaja Laura Huhtasaarta. Mutta millainen nainen ehdokkuutta tavoittelee? MT haastatteli Huhtasaaren heinäkuussa. Hän kertoi olevansa maatalouden suuri fani ja omavaraisuuden kannattaja.

"En tykkää siitä, että kaikki keskittyvät suuriin tiloihin. Haluaisin lisää pientiloja. Omavaraisuus on minulle isänmaallisuutta", Huhtasaari kertoi.

Hänen puheensa kierrokset suorastaan kiihtyivät, kun keskustelunaiheeksi nousi puhdas ja energiaystävällinen lähiruoka.

"Kukaan ei varmaan tiedä, mutta tämä on minulle todella tärkeä asia."

Huhtasaaren mielestä myös keskisuurten tilojen yrittäjillä pitää olla mahdollisuus elättää itsensä maataloudella.

Hän kertoi haaveilevansa jopa omasta kanalasta. Haave ei toistaiseksi ole mahdollinen, sillä Huhtasaari asuu Porin keskustan tuntumassa puutaloyhteisössä miehen ja kahden lapsensa kanssa."

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/laura-huhtasaari-on-maatalousfani-joka-haaveilee-omasta-kanalasta-1.200595

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #62 on: 11. 08. 2017 15:03 »
.

Perussuomalaisissa hämmästellään VR-ratkaisun syntyä - Soinilaisten juonia?Julkisuudessa Perussuomalaiset on vastustanut varsinkin VR:n hajottamista ja junien siirtämistä erityiseen kalustoyhtiöön.

"Perussuomalaisten eduskuntaryhmässä ihmetellään, miten puolueen takki käännettiin keväällä junaliikenteen kilpailutusasiassa. Ja kuka sen käänsi? Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) kertoi keskiviikon tiedotustilaisuudessaan, että hallitus pääsi sopuun VR:n pilkkomisesta keväällä jo ennen perussuomalaisten hajoamista. Bernerin mukaan asiasta sovittiin talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa. Siinä perussuomalaisia vielä tuolloin edusti silloinen puheenjohtaja Timo Soini (uv).

Puolueen eduskuntaryhmälle ratkaisu tuli kuitenkin yllätyksenä tällä viikolla. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri sanoo, että asiasta ei missään vaiheessa kerrottu kansanedustajille.

–Missään ei ole hyväksytty mitään pilkkomisia, Meri toteaa.

Julkisuudessa Perussuomalaiset on vastustanut varsinkin VR:n hajottamista ja junien siirtämistä erityiseen kalustoyhtiöön.

Meri syyttää Soinia siitä, että tällä oli tapana junailla suuria päätöksiä eduskuntaryhmän ohi. Meren mukaan se synnytti pahaa verta puolueen sisällä ennen kesäkuun hajoamista. Hän arvioi, että Soini tai liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Ari Jalonen (uv) ovat olleet VR-asian takana.

Jalosen mukaan VR-päätöksessä ei ollut mitään kummallista.

–Ainahan tällaiset asiat ovat hallituksen ja ryhmän päätöksiä, eivät yksittäisten ihmisten. On näistä ryhmässä keskusteltu, mutta en tiedä onko mitään päätöksiä siellä tehty, Jalonen sanoo.

Soini ei perjantaina vastannut Lännen Median soittopyyntöön. "

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/perussuomalaisissa-hammastellaan-vr-ratkaisun-syntya-soinilaisten-juonia-200321224

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #63 on: 08. 09. 2017 14:02 »
.

Presidenttiehdokas Laura Huhtasaari kiinnitti aivan oikein huomiota haitalliseen muslimisaatioon sen haittavaikutuksia ei voi kieltää turuilla ja toreilla ja nyt viimeksi kouluissa

Perussuomalaisten Laura Huhtasaari ei malttanut pysyä Sipilän toivomissa rajoissaPerussuomalaisten Laura Huhtasaari eduskunnan suullisella kyselytunnilla Helsingissä 7. syyskuuta 2017.

"Perussuomalaiset tuomitsevat terroristien vihapuheen suomalaisia kohtaan ja länsimaisia arvoja kohtaan. Radikaalin islamistisen terrorismin uhka Suomessa on kohonnut ja samalla sisäinen turvallisuus on heikentynyt. Käynnissä oleva islamisaatioilmiö etenee koko ajan.

 Koska islamin normit poikkeavat länsimaisen yhteiskunnan normeista, laajamittainen muslimien maahanmuutto johtaa muslimien eriytymiseen isäntäyhteiskunnasta ja muslimiväestön kasautumiseen omille alueilleen, jossa vallitsevat islamilaiset arvot. Eurooppalaiset johtajat ja poliitikot vain katselevat, kun Euroopan kaupunkien kokonaisia alueita muutetaan ulkomaisiksi vyöhykkeiksi, tulitti Huhtasaari.

Pääministeri Sipilä oli selvästi pettynyt perussuomalaisia eilisessä kokouksessa edustaneen Huhtasaaren puheenvuoroon.

– Edustaja Huhtasaari, me olimme samassa palaverissa. Me tuomitsimme silloin kaikenlaisen vihapuheen, Sipilä paheksui."

https://yle.fi/uutiset/3-9821484

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #64 on: 11. 09. 2017 19:07 »

.

Europarlamentaarikko Ruohonen-Lerner jatkaa perussuomalaisissaPirkko Ruohonen-Lerner pysyy uskollisena perussuomalaisille.

"Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan paikalta Brysseliin siirtynyt europarlamentaarikko Pirkko Ruohonen-Lerner aikoo jatkaa perussuomalaisissa. Hän toteaa A-studiolle, että on ollut perussuomalaisten ehdokkaana useissa vaaleissa ja sitoutunut perussuomalaiseen politiikkaan. Kesäkuun tapahtumat eivät siis ole vaikuttaneet hänen ajatuksiinsa puolueen jäsenyydestä.

Ruohonen-Lerner joutui kesällä selvityksen kohteeksi lausunnoistaan, jotka hän antoi pian Jyväskylän dramaattisen puoluekokouksen jälkeen. Hän ilmoitti tuolloin STT:lle, että siirtyisi Uusi vaihtoehto -ryhmään, jos olisi kansanedustaja.

Ilmoitustaan hän perustelee sillä, että liikkeellä oli väärää informaatiota, mikä johti liian nopeaan johtopäätösten tekemiseen.

Ruohonen-Lerner kertoo, tavanneensa kesän aikana useita eri-ikäisiä perussuomalaisia

–Kukaan ei ole lähdössä pois perussuomalaisesta puolueesta. Ei ole korvaavaa puoluetta. Mihin minä lähtisin?"

https://yle.fi/uutiset/3-9826352

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #65 on: 16. 09. 2017 11:11 »
.

Pressiklubissa mm. Laura Huhtasaari keskustelua muslimisaation haitoista ja lieveilmiöistä

Myös muita median avautumisia tiettävästi tuossa mediapresentaatiossa, poliisi on jo esilletullut asiasta eli  tilanne täysin hallitsemattomana voi  äityä kestämättömäksi sivistysvaltiolle

Ylelle tyypillinen täysin käsittämätön älämölö otsakekin vielä


Oikeistopopulistit ja media - kumpi vie ja kumpi vikisee? Vieraana Perussuomalaisten varapj. Laura Huhtasaari. #pressiklubi
https://areena.yle.fi/1-4125386

.
« Last Edit: 16. 09. 2017 11:11 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #66 on: 01. 10. 2017 18:06 »

.

Halla-aho vaatii Facebookissa hallitusta ottamaan kantaa Espanjan toimiin: "Eurooppalainen valtio pamputtaa ja ampuu ihmisiä"

Sunnuntai 1.10.2017 klo 16.42

Ulkoministeri Timo Soini linjasi aiemmin tällä viikolla, ettei Suomi ota kantaa Katalonian tilanteeseen.Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kysyy Facebookissa, onko EU arvojen ja periaatteiden yhteisö, vai onko se kerho, jonka jäsenyys antaa oikeuden tehdä omien rajojensa sisällä mitä hyvänsä?


    "Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vaatii Suomen hallitusta ottamaan selkeästi kantaa Espanjan keskushallinnon toimiin Katalonian itsenäisyysäänestyksen yhteydessä.

    Katalonialaisviranomaisten mukaan ainakin 337 ihmistä on loukkaantunut poliisin voimatoimien vuoksi. Espanjan sisäministeriön mukaan loukkaantuneita poliiseja on 11.

- Oman yksipuolisen ja "laittoman" itsenäisyysjulistuksensa 100-vuotisjuhlaa viettävä Suomi voisi hallituksensa suulla ottaa selkeästi kantaa siihen, että eurooppalainen valtio pamputtaa ja ampuu ihmisiä, jotka pyrkivät edistämään rauhanomaisesti ja demokraattisesti samaa, legitiimiä tavoitetta - kansallista itsenäisyyttä, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi Facebookissa Espanjan keskushallinnon toimia Katalonian itsenäisyysäänestyksen yhteydessä.

Mellakkapoliisit ampuivat sunnuntaina kumiluodeilla ihmisiä, jotka yrittivät estää poliiseja sulkemasta äänestyspaikkoja Katalonian pääkaupungissa Barcelonassa. Juuri ennen äänestyksen alkamista poliisi takavarikoi äänestyslipukkeita ja vaaliuurnia.

Katalonialaisviranomaisten mukaan yli 330 ihmistä on loukkaantunut poliisin voimatoimien vuoksi. Espanjan sisäministeriön mukaan loukkaantuneita poliiseja on 11. Espanjan hallitus pitää itsenäisyysäänestystä laittomana.

Perussuomalaisten nuorisojärjestö ilmoitti sunnuntaina tukevansa katalonialaisten oikeutta äänestää alueen itsenäisyydestä. Halla-ahon mukaan emopuolueella ei ole asiaan virallista kantaa.

- Oma kantani on, että itsenäisyys on oikeutettu tavoite, ja ettei Espanja tarjonnut Katalonialle "laillista" tietä tähän tavoitteeseen toisin kuin esimerkiksi Iso-Britannia Skotlannille, Halla-aho viestitti Iltalehdelle sunnuntaina."

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201710012200430014_pi.shtml

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #67 on: 12. 10. 2017 21:09 »
.

Näilläkin palstoilla peräänkuulutettu kysymys matutuksen aiheuttamista kustannuksista - valtiokaan ei osaa laskea rahaa vain menee ja  piikki on auki

Hakkarainen kysyi maahanmuuton kustannusselvityksestä – ministerit eivät osanneet vastata aikataulukysymykseenPerussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen tivasi sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilalta (sin.) suullisella kyselytunnilla, missä viipyvät hallituksen lupaamat laskelmat maahanmuuton kustannuksista

    Politiikka

"Hallitusohjelmassa on perussuomalaisten vaatimuksesta sovittu, että hallitus teettää riippumattoman selvityksen maahanmuuton kustannuksista. Selvityksen piti valmistua jo keväällä. Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Teuvo Hakkarainen  tivasi kyselytunnilla , miksi sosiaali- ja terveysministeriö ei ole saanut vieläkään mitään selvitystä aikaiseksi.

– Ministeriön sivuilta löytyy asiasta yksi taulukko, jossa on kerrottu, mitä kaikkia maahanmuuton vaikutuksia tutkivia teoksia on olemassa. Onko sosiaali- ja terveysministeri tyytyväinen siihen, että ministeriönne on saanut selvitettyä kahdessa ja puolessa vuodessa, mitä selvityksiä olemassa on, Hakkarainen kysyi sinisten sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilalta.

Hakkaraisen mielestä päättäjien ja virkamiesten tulee tietää, keitä Suomessa on, mitä he tekevät ja mitä heille maksetaan.

– Mikä maksaa selvityksen valmistumisessa, ja mikä on arvionne vuotuisista maahanmuuton kustannuksista, Hakkarainen piikitteli.

– Selvitystyö on ollut käynnissä ministeriössä, ministeri Mattila vastasi.

– Se valmistuu sieltä kyllä ajallaan, ja se ottaa sen ajan nyt vielä, mitä siihen tarvitaan, mutta kyllä lupaan että se valmistuu, Mattila kiemurteli.

Seuraavaan maahanmuuttoaaltoon ollaan valmistauduttu

Hakkaraisen mielestä oli hämmästyttävää, miten hallitus pystyy edes laatimaan valtion tulo- ja menoarvion, kun ei se virkamiesarmeijakaan huolimatta pysty selvittämään niitä kuluja, joita maahanmuutosta syntyy.

– Tällainen vatulointi laittaa koko budjetin epäuskottavaan valoon, Hakkarainen kommentoi.

Sisäministeri Paula Risikko vastasi omasta puolestaan että vuoden 2015 kriisin jälkeen maahanmuuton kustannukset on saatu hallintaan.

Risikko lopetti puheenvuoronsa pahaenteiseen ennakointiin.

– Nyt olemme paljon paljon toisaalta valmistautuneempiakin sitten mahdolliseen seuraavan vaiheeseen."

https://www.suomenuutiset.fi/hakkarainen-kysyi-maahanmuuton-kustannusselvityksesta-ministerit-eivat-osanneet-vastata-aikataulukysymykseen/

https://www.suomenuutiset.fi/hakkarainen-ministeri-mattilalle-mika-maksaa-maahanmuuton-kulujen-selvittamisessa-kertokaa-rehellisesti/

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #68 on: 16. 12. 2017 15:03 »
.

Jussi Halla-aho väleistään sinisten Sampo Terhoon: Vaikea puhua väleistä, ei ole puhuttavaa

Halla-aho arvosteli Sinistä tulevaisuutta kovin sanoin. Hänen mukaansa puoluetta ei tarvita.
16.12.2017 klo 10:19päivitetty 16.12.2017 klo 11:43Jussi Halla-aho

"Europarlamentaarikko, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi Ylen Ykkösaamussa puolueesta irtautuneen Sinisen tulevaisuuden ensimmäistä puoluekokousta ja välejään Sinisen tulevaisuuden puheenjohtajaksi nousevaan Sampo Terhoon.

– Sinisten puoluekokouksessa ymmärtääkseni ei ole sitä vaaraa, että valittaisiin vääriä henkilöitä puheenjohtajaksi, Halla-aho sanoi.

Eurooppa- ja kulttuuriministeri Sampo Terho oli kesällä myös ehdolla perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Halla-ahon mukaan he olivat ystäviä, mutta nyt heidän väliensä kutsuminen ystävyydeksi olisi liioittelua. Hän sanoo vaihtaneensa Terhon kanssa muutaman sanan käytännön asioista kesän jälkeen.

– Vaikea puhua mistään väleistä, ei ole mitään puhuttavaa.

Halla-aho: Sinisiä ei tarvita

Perussuomalaisten kannatus on ollut esimerkiksi  ylen viimeisimmässä kannatusmittauksessa   reilun kahdeksan prosentin luokkaa ja Sinisen tulevaisuuden noin yksi prosentti. Halla-aholta kysyttiin Ykkösaamussa, että tarvitaanko Sinistä tulevaisuutta.

– Ei tietenkään tarvita, hän vastasi.

Halla-ahon mukaan Sinisen tulevaisuuden nokkamiehet ovat vinoilleet perussuomalaisille julkisuudessa, että mitä puolue tekee kannatuksella, jos eivät ole hallituskelpoisia.

– Aivan yhtä hyvin voisi kysyä, mitä he tekevät hallituskelpoisuudella ilman kannatusta. Se on demokratiassa välttämätöntä, että voi osallistua prosessiin, vastasi Halla-aho.

Hänen mukaansa perussuomalaisissa ollaan pettyneitä loikkausoperaatioon. Halla-aho sanoo, että ihmiset kokevat tulleensa hyväksikäytetyiksi.

– Heitä on käytetty hyväksi, heidän talkootyötään, jotta nämä ihmiset ovat päässeet asemiinsa. Ja heidät petetään tällä tavalla. On vaikea nähdä mitään syytä, miksi kukaan kannattaisi tällaista puoluetta, Halla-aho sivaltaa.

"Vistbackan lähtö oli odotettavissa"

Halla-aho kommentoi Ykkösaamussa myös perussuomalaisten perustajajäseniin kuuluvan konkaripoliitikko Raimo Vistbackan päätöstä jättää puolue. Vistbacka on kertonut jättäneensä jäsenhakemuksen Siniselle tulevaisuudelle.

Halla-ahon mukaan päätös oli odotettavissa.

– Ei kenellekään yllätyksenä tule että Vistbacka on ollut lähdössä, mutta emme ole toisaalta halunneet antaa tälläisille ihmisille sitä iloa, että he pääsevät lehtiin itkemään miten heidät savustetaan puolueesta ulos, ja miten eri mieltä olevat potkitaan nyt perussuomalaisista ulos. Me olemme antaneet heidän itse tehdä näitä ratkaisujaan.

– Olemme oikeastaan katselleet vähän kellon kanssa että koska hän lähtee, sanoi Halla-aho."

https://yle.fi/uutiset/3-9980724

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #69 on: 16. 12. 2017 16:04 »

.

Täältä vielä videopätkää tästä kyseisestä ykkösaamu -lähetyksestä

"Ykkösaamun syksyn viimeinen vieras on perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho. Jari Korkki haastattelee."

<a href="http://www.youtube.com/v/IkDTKuoQ48U?version=3&amp;autohide=1&amp;start=1" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/IkDTKuoQ48U?version=3&amp;autohide=1&amp;start=1</a>

http://www.youtube.com/v/IkDTKuoQ48U

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #70 on: 18. 12. 2017 17:05 »
.

Eduskunta-avustajien lisäkouluttautuminen ei olisi pahasta tässä tapauksessa onneksi tultiin ryhdikkäästi esiin omalla nimellä ja naamallaan ei piilouduttu selkärangattomasti toisten selkien taakseEduskunta-avustaja Tuomas Tähti

"Katuva perussuomalaisten eduskunta-avustaja kertoo, ettei hän missään nimessä olisi halunnut juoda liikaa unelmatyöpaikassaan.

Kyseessä oli eduskunta-avustaja Tuomas Tähti.

Jossain vaiheessa torstai-iltaa Tähden "filmi meni poikki."

- En muista illasta juurikaan mitään. Häpeä on kova. Olin liikaa juonut vaikka ei ollut tarkoitus.

Mies on perussuomalaisen kansanedustajan Ville Tavion eduskunta-avustaja.

Asia käsitelty

Mies kertoo käsitelleensä tapausta esimiehensä Tavion kanssa.

- Hän on erittäin reilu ja rakentava.

Katuva avustaja sanoo, ettei hän aio enää koskaan sortua vastaavaan ylilyöntiin työpaikallaan. Hän ei ole aiemmin ollut mukana missään kohuissa.

- Ei tulisi mieleenkään ruveta hölmöilemään eduskunnassa, koska se on ollut unelmatyöpaikka, johon olen vuosia halunnut päästä. Vannon että se ei toistu. Se on niin kauhean ikävää, mutta ei siihen ole sen kummempaa sanottavaa. Itse olen soppani keittänyt.

Julkisuudessa on puitu myös sitä, että tapaus sattui juuri alkoholilain prosenttirajakeskustelun aikaan.

- Se on pelkkä onneton yhteensattuma, että ajankohta oli tämä. Eihän tuollaisilla prosenttirajoilla ole siihen vaikutusta, että paljonko viinissä on prosentteja."

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201712182200613653_u0.shtml[/img]

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #71 on: 18. 12. 2017 20:08 »

.

Jotenkin en ollut yllättynyt tästäkään että satuilut ovat päätyneet jopa valtakunnan uutisiin niiden siivoaminen voi olla joskus loputon suo

Työministeri Lindström kiistää, että Hakkarainen olisi haastanut käsirysyyn pikkujouluissa: ”En ole tuollaista nähnyt”

Maanantai 18.12.2017 klo 18.44 (päivitetty klo 20.53)

"Jari Lindström (sin) kiistää Aamulehden uutisoimat väitteet, joiden mukaan perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen olisi pikkujouluissa tunkeutunut sinisten ryhmähuoneeseen.

Meneillään oli kummankin eduskuntaryhmän pikkujoulut. Asiasta kertoi Aamulehti viitaten silminnäkijätietoihin.

- Ei minulla ole mitään käsitystä mistä voisi olla kyse, Lindström vastasi IL:n tiedusteluun asiasta.

IL pyrki täsmentämään asiaa lähettämällä ministerille linkin aiempaan uutisointiin asiasta.

- Tuohan ei pidä osaltani paikkaansa koska EN ole tuollaista nähnyt enkä siitä mittään tiedä, Lindström vastasi."Työministeri Lindströmin mukaan väitettyä pikkujouluvälikohtausta hänen ja Teuvo Hakkaraisen välillä ei tapahtunut.

Juttua muokattu klo 20.50: Poistettu virheellinen viittaus uutisen Aamulehdelle vahvistaneesta tahosta."

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201712182200613870_u0.shtml

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #72 on: 09. 02. 2018 13:01 »

.

Liittovaltiokehitys uhkaa jälleen Suomea salakavalasti mikä merkitsisi sitä että ollaan ajopuuna ajautumassa äänettömiksi maksumiehiksi EU:ssa

 helmikuu 9, 20189:28
Huhtasaari: Saksa käänsi selkänsä Suomelle – Suomen liittouduttava EU- ja maahanmuuttokriittisten maiden kanssa"Saksan tuleva hallitus on valmistelemassa EU:n myötävaikutuksella ohivetoa Suomelle. Saksalaiset ovat laatimassa selkeää tiekarttaa yhdessä Ranskan kanssa EU:n liittovaltioprojektin ajamiseksi lopulliseen maaliinsa.

Saksan kaavailtu tuleva ulkoministeri, sosialidemokraattien puheenjohtaja Martti Schultz suitsutti, että kaavailtu uusi hallitusohjelma merkitsisi perustavanlaatuista suunnanmuutosta Saksan EU-politiikassa.

– Saksan hallitusohjelmassa vaaditaan uuden Élysée-sopimuksen tekemistä. Sopimus käytännössä vahvistaisi EU:n siirtymisen pysyväksi tulonsiirtounioniksi. Samalla se merkitsisi jatkuvaa yhteisvastuun kasvattamista euron pelastamiseksi. Nämä kaksi taas merkitsisivät suomalaisten veroeurojen ohjaamista sekä saksalaisille ja ranskalaisille pankeille, että eteläiseen Eurooppaan tulonsiirtoina, sanoo perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Laura Huhtasaari.

Saksalaiset laittavat suomalaiset maksumiehiksi

Huhtasaari varoittaa, että suomalaisen veronmaksajan piikkiä ollaan taas härskisti avaamassa.

– Saksalaiset tuppaavat vetämään aina kotiinpäin – mieluiten toki muiden rahoilla. Saksa haluaa kasvattaa EU:n rakennerahastoja. Näin varmistetaan saksalaisille vientiyrityksille halvan työn alihankintaverkosto Puolaan, Romaniaan ja Bulgariaan. Saksalaisyritykset voisivat vallata teollisuustuotteiden markkinoita hyödyntäen, EU-tukiaisilla ryyditetyn, alipalkkaisen alihankatyön vipua saksalaistuotteiden kokonaishintaa alentaakseen.

– Jos hallituksemme hyväksyy tämänkin uuden häikäilemättömän EU-linjauksen, niin silloin käytännössä suomalainen metalliammattimies maksaisi itse itsensä työttömäksi omilla veroeuroillaan, Huhtasaari varoittaa.

Uusien kumppaneiden kanssa liittovaltiota vastaan

Huhtasaaren mielestä Suomen on nyt kiireesti haettava uudet kumppanit, joiden avulla pysäytetään liittovaltiokehitys.

– Oikeat yhteistyökumppanit tähän ovat ainoastaan ne maat, joissa on valittu EU- ja maahanmuuttokriittiset johtajat sekä parlamentti. Muutoin suomalaisilta viedään loputkin itsemääräämisoikeudet ja me suomalaiset siirrymme vain äänettömiksi maksajiksi.

– Uusien kumppaneiden kanssa voimme vielä pysäyttää liittovaltiokehityksen. Liittovaltiohankkeen pysäyttäminen onnistuu, kun käytämme EU:ssa yksimielisyyttä vaativissa asioissa oikeuksiamme ja euroalueen päätösprosesseissa veto-oikeuttamme, Huhtasaari painottaa."

SUOMEN UUTISET

https://www.suomenuutiset.fi/huhtasaari-saksa-kaansi-selkansa-suomelle-suomen-liittouduttava-eu-maahanmuuttokriittisten-maiden/

.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #73 on: 29. 07. 2018 18:06 »
.

Tämän pitäisi herättää hälytyskelloja muidenkin kuin perussuomalaisten piireissä

Jussi Halla-ahokin kauhistui islamin opetuksesta – Näin vastaa dekaani: ”Perusteettomia ja kummallisia näkemyksiä”Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja jo aiemmin perussuomalaiset kansanedustajat kritisoivat Helsingin yliopiston aikeita aloittaa islamin opetus

"Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho yhtyy puoluetoveriensa esittämän kritiikkiin Helsingin yliopiston aikeista aloittaa islamilaisen teologian opetus. Teologisen tiedekunnan dekaani tyrmää Halla-ahon ja perussuomalaisten näkemykset.

Halla-aho huomauttaa Facebookissa, että julkisen rahan jakaminen on priorisoimista ja Helsingin yliopisto lopettaa antiikin tutkimuksen ja klassillisen arkeologian lehtoraatin rahoituksen samaan aikaan, kun aloittaa islamilaisen teologian opetuksen.

–Tähän on tultu. Heu nos miseros! Halla-aho sanoo latinaksi voivotellen ”meitä köyhiä”.

Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan dekaani Antti Räsänen pitää Halla-ahon rinnastusta epäreiluna. Hänen mukaansa Halla-ahon mainitsemat alat eivät taistele samoista rahoista.

–Nämä asiathan eivät tässä tapauksessa liity millään tavalla toisiinsa, eikä se ole mistään muusta rahasta pois, että opetusministeriö myöntää meille nyt tällaista aivan erityistä strategista rahoitusta tähän islamilaisen teologian koulutukseen, Räsänen sanoo Uudelle Suomelle.

Hallintojohtaja Esa Hämäläinen puolestaan kertoo, että antiikin tutkimuksen ja klassillisen arkeologian lehtori on jäämässä eläkkeelle, eikä tiedekunnalla ole mahdollisuutta palkata seuraajaa, joskin antiikin esineellisen kulttuurin opintoja on jatkossakin tarjolla. Hänen mukaansa opetukselle on tulevaisuudessakin tarvetta ja tiedekunta etsii mahdollisuuksia rahoittaa alan tutkimusta ja opetusta pitkäjänteisesti.

Halla-aho lyttää islamilaisen teologian lehtorin viran ja nostaa esiin sharia-lain, josta ovat puhuneet myös muut perussuomalaiset.
Lue tarkemmin: PS-kansanedustajat kimpaantuivat islamin opetuksesta yliopistossa: ”Naistutkimus saa kovan kilpailijan”

–Tavoitteena on auttaa meitä suomalaisia ymmärtämään paremmin Suomeen ehdoin tahdoin synnytettyä islamilaista vähemmistöä sekä tietysti estää viimeksi mainittua radikalisoitumasta. Islamilaisen teologian lehtoraatti auttaa meitä ymmärtämään mm. sen, että sharia merkitsee ”polkua, joka johtaa vesilähteelle”. Sitten meitä ei enää pelota, kun jihadisti vaatii shariaa, Halla-aho näpäyttää.

Kansanedustaja Sami Savio (ps.) puolestaan ei usko tieteellisten kriteerien täyttyvän opetuksessa. Hän syytti lehtorin virassa aloittavaa akatemiatutkija Mulki Al-Sharmania sharia-lain käytäntöjen puolustamisesta julkisuudessa."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/254690-jussi-halla-ahokin-kauhistui-islamin-opetuksesta-nain-vastaa-dekaani-antti-rasanen?ref=suosituimmat

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #74 on: 19. 08. 2018 16:04 »
.

Perussuomalaiset laajentavat myös ruotsinkielistä toimintaa

Sannfinländarna

Sannfinländarna vill grunda svensk avdelningSannfinländarna stärker sin svenskspråkiga profil bland annat genom att ge ut informationsmaterial på svenska

Suomenruotsalaisissa on paljon perussuomalaisittain ajattelevia ihmisiä. Siis maahanmuuttoasioista, pakolaispolitiikasta, perussairaanhoidosta jne. Heillä ei ole vain ollut puoluetta varsinaisesti käytettävissä tähän saakka.


"Puolue lupaa enemmän toimintaa ruotsinkielellä, lupailevat Pohjanmaan ja Uudenmaan edustajat."

https://www.hbl.fi/artikel/sannfinlandarna-vill-grunda-svensk-avdelning/


Som komplement till de brända broarnas taktik kostade partiet på sig en del charmoffensiver i nyvunna domäner.

Virallinen Työmies Matti Putkonen kertoo kiinnostuksesta toimintaa kohtaan ruotsalaisella pohjanmaalla

– Vi har kontaktats av våra distrikt och partimedlemmar i svenska Österbotten. De efterlyser evenemang och seminarier på svenska, säger Sannfinländarnas tjänsteman Matti Putkonen.
Vilka orter handlar det om?

– Det avslöjar jag inte nu, men det handlar om svenska Österbotten. Vi har till och med tryckt en svensk broschyr för att tillmötesgå det här behovet, säger Putkonen."Sannfinländarnas ordförande Jussi Halla-aho anser att utrikesminister Timo Soini har medeltida värderingar.

Ulkoministeri Timo Soinin arvot ovat keskiajalta sanoo Jussi Halla-aho

https://www.hbl.fi/artikel/sannfinlandarna-flortar-med-svenska-osterbotten/

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #75 on: 03. 10. 2018 18:06 »
Koululaisten harjoitustyö nostattanut syytteleviä sormia  - kuka kantaa vastuun julkisilla paikoilla olevista oppilastöistä jos ne menevät henkilöihin kohdistuvaan solvaamiseenOppilaiden mielipiteet voivat kärjistyä, mutta opettajilla on tietysti vastuu tällaisissa tilanteissa, Kauppinen korostaa

" – Myös politiikan talous on huomiotaloutta, kommentoi politiikan tutkija Emilia Palonen kansanedustaja Laura Huhtasaaren twiittiä, jossa tämä nostaa esiin tamperelaiskoulun oppilaiden valmistaman julisteen.

Maahanmuuttoa käsittelevään julisteeseen oli laitettu otsikon "Suomeen vai kuoleen" alle poliitikkoja. Huhtasaari ja Jussi Halla-aho olivat "kuoleen" sanan alla, ja Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto olivat toisella puolen. Kuvan julisteesta oli alunperin julkaissut Instagramissa Tampereen kaupungin kultturiohjelma Taidekaari.

Huhtasaaren mielestä työ lietsoo vihaan poliitikkoja kohtaan.

Palonen puolestaan epäilee, että Huhtasaaari haluaa näin provosoida ja nostaa esiin itseään. Toisaalta poliitikon kuuluukin hypettää sen minkä kerkiää.

– Poliitikko olisi huono, jos hän ei yrittäisi nostaa asiaansa esiin mediassa. Median tehtävä taas on olla vahtikoira, joka suhtautuu kriittisesti asioihin, joita sille syötetään, Palonen sanoo.

Opetushallitus korostaa opetuksen puolueettomuutta

Johtaja Jorma Kauppinen Opetushallituksesta pitää kovina Huhtasaaren johtopäätöksiä, joiden mukaan kouluissa julistetaan tiettyä aatesuuntaa ja demonisoidaan perussuomalaisia.

– Lähtökohta kouluopetuksessa on, että se perustuu koulutussuunnitelmaan ja on puoluepoliittisesti sitouttamatonta, hän sanoo.

Koulussa opetetaan taitoja ja valmiuksia lapsille ja nuorille, jotta he oppivat toimimaan demokraattisessa yhteiskunnassa. Ajankohtaiset asiat kiinnostavat heitä ja niistä käydään keskusteluja. Voi olla, että sellaisissa yhteyksissä oppilaiden mielipiteet voivat kärjistyä, mutta opettajilla on tietysti vastuu tällaisissa tilanteissa, Kauppinen korostaa. "

https://yle.fi/uutiset/3-10433446


Laura Huhtasaaren Twitter-kohusta kertova uutinen nousi BBC:n luetuimmaksiLaura Huhtasaaren twiitistä kerrottiin BBC:llä

 Jutussaan BBC kertoo tamperelaisen koulun ajautuneen riitaan ”nationalistisen kansanedustajan” kanssa.

"Kansanedustaja Laura Huhtasaaren (ps) viikonloppuna julkaisemasta twiitistä puhjennut kohu on levinnyt kansainväliseen mediaan.

Aiheesta kertova juttu oli keskiviikkona iltapäivällä ylimpänä Britannian yleisradioyhtiön BBC:n luetuimpien uutisten listalla."

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005850910.html
Laura Huhtasaari, a former teacher, was the nationalist Finns party candidate in this year's presidential election

A Finnish school has become embroiled in an argument with a nationalist MP, who accused it of "encouraging hatred" over an immigration-themed project.

"Laura Huhtasaari tweeted a photo of a school poster captioned "Finland or Death", featuring a migrant boat and prominent Finnish politicians.

The poster has prompted a heated debate over whether it was appropriate for a social studies project.

The MP's picture featured on the poster but so did the students' names too."

https://www.bbc.com/news/world-europe-45731741
« Last Edit: 03. 10. 2018 18:06 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #76 on: 06. 10. 2018 07:07 »
.

Abit yrittivät kritisoida Sipilää, Orpoa ja Soinia lakanassaan  - kritiikkiä ei sillä kohtaa sallittu eikä myöskään vedottu sananvapauteen tässä  tapauksessa

Myöskään ylen toverituomioistuin (koostuen lähinnä vihreistä tovereista) alas laskettavine kuulusteltavanpenkkeineen ties mine ruotsinvallan aikuisine jalkapuineen ei ollut tästä asiasta kiinnostunut

  Joona Niittumäki
🇫🇮
‏ @JNiittumaki

Tämä lakana oli opettajille liikaa, emmekä saaneet laittaa sitä rekkaan.

#sensuuri


2.44 - 15. helmik. 2018

    636 uudelleentwiittausta
    1 729 tykkäystä

75 vastausta 636 uudelleentwiittausta 1 729 tykkäystäJos kuva ei näy (sensuurin vuoksi) tässä linkki  https://pbs.twimg.com/media/DWEhAwBX4AAxcrA.jpg

https://twitter.com/JNiittumaki/status/964088110236749824/photo/1


Abit yrittivät kritisoida Sipilää, Orpoa ja Soinia – lukio sensuroi tämän lakanan

"Turkulaisen abiturientin yritys kritisoida penkkariajoissa maan hallituksen sosiaalipolitiikkaa ja asevientiä törmäsi lukion opettajien sensuuriin torstaina.

Lakanan käyttö kiellettiin, mutta kiellon takia perjantaiaamuun mennessä sensuroitu lakana oli Suomen eniten katseltu lajissaan. Syy: sensuurin kohteeksi joutunut abi latasi kuvan lakanasta sosiaaliseen mediaan.

Jupakka alkoi, kun Turun klassisen lukion opettajat kielsivät opiskelijoita käyttämästä penkkariajelulla lakanaa, jossa on kuvattu aiemman hallituksen keskeiset ministerit Juha Sipilä (kesk.), Petteri Orpo (kok.) ja Timo Soini (sin).

Lakanassa on kuva, jossa kolmikko näyttää nyrpeää naamaa "rahaa koulutukseen" -lauseelle, mutta suhtautuu hyväksyvästi "köyhät kyykkyyn" ja "aseita Saudi-Arabiaan" -lauseille.

Turkulainen abiturientti Joona Niittumäki kertoi Twitterissä, että lakana kiellettiin, koska opettajat pelkäsivät sen vaarantavan koulun maineen.

Niittumäki hämmästeli koulun päätöstä.

– Abilakanoissa on aina ollut poliittisia kannanottoja. Koululaitos on edelleen puolueeton, koska lakanat edustavat vain niiden tekijöiden kantaa, eivätkä koulun.

– Tää tapaus tuli siksikin kovasti yllätyksenä, kun tavallisesti meitä nimenomaan kannustetaan aktiivisiksi kansalaisiksi, Niittumäki kertoo Twitterissä."

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/610231-abit-yrittivat-kritisoida-sipilaa-orpoa-ja-soinia-lukio-sensuroi-taman-lakanan-ja

« Last Edit: 06. 10. 2018 07:07 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #77 on: 06. 10. 2018 13:01 »
.

Mielenkiintoinen sivujuonne mikä yleensä tulee esiin on nämä Ylen käyttämät ns. "puolueettomat asiantuntijat" jotka lähemmin tarkasteltuna paljastuukin vähemmän "puolueettomiksi" (yleensä jonkin sortin äärivasemmistolaisiksi)


Professorin ajatuksia

tiistai 2. lokakuuta 2018

Laura Huhtasaari nosti esille mätäpaiseen, joka on selvitettävä ja korjattava

"Laura Huhtasaari (ps) nosti esille tamperelaiskoulussa oppilastyönä tehdyn julisteen, jossa hänet ja Jussi Halla-aho (ps) leimattiin tappajiksi, esimerkkinä opetukseen liitetystä poliittisesta propagandasta. Koulun rehtori puolestaan kiersi näppärästi pääasian ja siirsi keskustelun tekijänoikeuksiin.

Politiikan tutkija Emilia Palonen on mm. Sadankomitean ja Suomen Rauhanliiton julkaiseman Ydin-lehden entinen päätoimittaja ja  Suomen Kommunistisen Puolueen liepeillä pyörivä tutkija, jota Yle käytti  "puolueettomana" asiantuntijana  Huhtasaaren esille nostamassa tapauksessa. Hänkään ei nähnyt ongelmaa opetuksessa tai oppilastyössä, vaan kuittasi asian esilletulon Huhtasaaren pyrkimyksenä provosoida ja nostaa itseään esille.

Tässä pyörityksessä on vaarana, että Huhtasaaren pääasia hukkuu huomion keskittyessä esillä olleeseen kuvaan. Sitä paljon painavampi oli hänen  sanomansa,  jonka mukaan "useat opiskelijat ovat ottaneet minuun yhteyttä ja kertoneet, kuinka koulujen opettajat lietsovat ja kannustavat vihaan demokraattisesti valittuja puolueita ja poliitikkoja kohtaan".

Ja tämä asia on se, joka vaatii selvitystä, ei niinkään yksi oppilastyö - sehän on mahdollisesti vain merkki koulussa annetusta propagandakasvatuksesta eikä itse ongelma. Nähtäväksi jää, pystyykö Huhtasaari siirtämään keskustelun edellä kuvattujen väistöliikkeiden ohi itse pääasiaan.

Sivumennen sanoen olen itsekin kuullut, kuinka suomalaisessa yliopisto-opetuksessa ja jopa Suomen Akatemian tilaisuudessa on lietsottu vihaa demokraattisesti valittuja puolueita ja poliitikkoja kohtaan. Ongelma ei siten rajoitu pelkästään peruskouluihin ja lukioihin, vaan ulottuu aina korkeimpaan opetukseen ja tutkimusmaailmaan asti.

Siten on myös selvää, että Huhtasaari on nostanut esille todellisen yhteiskunnan mätäpaiseen, jonka olemus olisi selvitettävä ja - jos ja kun hänen epäilynsä osoittautuu oikeaksi - myös puhkaistava. Nähtäväksi jää, pystyykö Huhtasaari ja hänen puolueensa ohittamaan poliittisessa keskustelussa nyt nähdyt pääasian ohittamisyritykset ja siirtämään huomion opetussuunnitelman edellyttämän poliittisen neutraaliuden toteutumiseen."

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2018/10/laura-huhtasaari-nosti-esille.html

Emilia Palosen näkemyksiä paikallispolitiikan seminaarin allaPolitiikan tutkija ja Helsingin yliopiston valtio-opin lehtori Emilia Palonen osallistuu lauantaina 23.1. Helsingissä järjestettävään SKP:n paikallispolitiikan seminaariin. Palosen aiheena seminaarissa on Lähidemokratia ja kokemukset osallistuvasta demokratiasta.

Asukasaktiivi

– Politiikan tutkimuksen lisäksi olen asukasaktiivi. Olen ollut Alppila seuran toiminnassa aktiivisesti mukana vuodesta 2010 lähtien. Muutettuani Maunulaan täällä alkoi asukkaiden oma demokratiahanke ja olen ollut toiminnassa mukana asukkaan roolissa sekä edustanut maunulalaisia Maunula-talon suunnittelussa. Olen järjestänyt hankkeeseen liittyen mm. asukaskokouksia ja erilaisia työpajoja, jossa on ollut mukana asukkaita ja virkamiehiä. Olemme toteuttaneet Maunula-taloon liittyvää osallistuvan suunnittelun prosessia.

Palosen mukaan Maunulan demokratiahankkeessa SKP:n Yrjö Hakasesta on ollut suurta apua."

https://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/emilia-palosen-n-kemyksi-paikallispolitiikan-seminaarin-alla

« Last Edit: 06. 10. 2018 13:01 by herkkoo »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #78 on: 14. 01. 2019 16:04 »

Valitettavan todelta vaikuttaa Halla-ahon ennustukset mitään ei asioille oikeasti tehdä tärkeää on vain vakuutella ihmisille äänestäkää meitä niin ehkä sitten jotakin joskus

Halla-aho syyttää muita puolueita tekopyhyydestä: "Kun kohu Oulun tapahtumista laantuu, mitään ei taaskaan tehdä"

Mihinkään lainsäädännöllisiin hankkeisiin ei ehditä ryhtyä, ennen kuin vaalit tulevat. Näin sanoo viisitoista vuotta maahanmuutosta varoitellut perussuomalaisten puheenjohtaja.Perussuomalaisten puheenjohtaja suhtautuu pessimistisesti siihen, että muut puolueet pystyisivät nytkään tiukentamaan Suomen lepsua maahanmuuttopolitiikkaa.

"Oulussa tutkittavien lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten jälkeen muutkin puolueet kuin perussuomalaiset alkavat nyt puhua maahanmuutosta. Samat puolueet olivat vielä vähän aiemmin tekemässä huhtikuun eduskuntavaaleista ilmastovaaleja.

– Tämänhetkisen keskustelun tekopyhyys on häkellyttävää, jos miettii mitä nämä nyt kovasti äänessä olevat puolueet ovat maahanmuutosta tähän asti puhuneet, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo Lännen Medialle.

Hän pitää lähinnä symboliikkana, että keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen on Oulun tapahtumien takia kutsunut eduskuntaryhmät tiistaiksi koolle ja että hallituskin käsittelee asiaa.

– Tällä pyritään rauhoittelemaan kansalaisia ja luomaan sellaista mielikuvaa, että jotain tehdään. Tietenkin on hyvä, että nyt puhtia riittää. Mutta mihinkään lainsäädännöllisiin hankkeisiin tässä ei ehditä ryhtyä, ennen kuin vaalit tulevat.

Halla-aho ennakoi hallituspuolueiden viestivän, että ensi kaudella aletaan toteuttaa maahanmuuttopolitiikan tiukennuksia, kunhan kansalaiset ensin ovat antaneet näille puolueille vaaleissa mandaatin.

– Pidän täysin selvänä, että kun tämä kohu Oulun tapauksista laantuu, mitään ei taaskaan tehdä. Turun terrori-iskun jälkeen luvattiin jämäköitä toimenpiteitä, muttei mitään tapahtunut.

Myöhäistä herännäisyyttä

"Halla-aho muistuttaa, että muut puolueet eivät halunneet herätä maahanmuuton ongelmiin silloin, kun Suomeen vyöryi turvapaikanhakijoita.

– Esimerkiksi kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo oli vuonna 2015 sitä mieltä, että maahantulijoiden motiivien arvostelu on rasismia. Perussuomalaiset heitettiin hallituksesta ulos, koska me edustimme sitä linjaa, jota kaikki muut tuovat esille näiden Oulun tapahtumien jälkitunnelmissa.

Halla-ahon mukaan vaikeiden asioiden väistely on johtunut tietämättömyydestä, sinisilmäisyydestä ja hölmöilystä.

Kannatusmuutokset vaikuttavat Halla-ahon mukaan nyt muiden puolueiden aktivoitumiseen maahanmuuttoasioissa.

– Maahanmuuton ongelmia ei haluta ratkaista siksi, että ne ovat ongelmia. vaan korkeintaan siksi, että ne saattavat nostaa perussuomalaisten kannatusta.

Hänestä tällainen suhtautuminen on hyvin raadollista.

– Ihmisiä raiskataan, ihmisiä tapetaan. Muita puolueita kiinnostaa se, nouseeko perussuomalaisten kannatus, Halla-aho kiteyttää."

https://www.lapinkansa.fi/kotimaa/halla-aho-syyttaa-muita-puolueita-tekopyhyydesta-kun-kohu-oulun-tapahtumista-laantuu-mitaan-ei-taaskaan-tehda-3389933/
Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7185
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Perussuomalaiset
« Reply #79 on: 23. 01. 2019 18:06 »
Teknisestä mielenkiinnosta Halla-ahon ja Li Anderssonin väittely haittamaahanmuutosta kesältä 2018

Li Andersson vs. Jussi Halla-aho 20.7.2018

<a href="http://www.youtube.com/v/UnY3UR25hq4?version=3&amp;autohide=1" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/UnY3UR25hq4?version=3&amp;autohide=1</a>

https://www.youtube.com/watch?v=UnY3UR25hq4

EDIT :  Radiohaastattelu Silvia Modig ja Jussi Halla-aho

Miten ratkaista maahanmuuton ongelmat?

    53 min
    ti 22.1.2019
    8400 kuuntelua"Ulkomaalaistaustaisten ihmisten määrä Suomessa on noussut tasaisesti pari viimeistä vuosikymmentä. Tällä hetkellä n 6,5 prosenttia väestöstämme on ulkomaalaistaustaisia. Maahanmuuttojärjestelmämme joutui kovalle koetukselle vuonna 2015, kun maahan saapui lyhyessä aikataulussa yli 30 000 turvapaikanhakijaa. Pitäisikö maahanmuuttopolitiikan suuntaa nyt muuttaa? Sari Valton vieraina ovat Vasemmistoliiton kansanedustaja Silvia Modig ja Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho."

https://areena.yle.fi/1-4610959
« Last Edit: 23. 01. 2019 19:07 by herkkoo »