Vaasalaisia.info - keskustelut

Vaasa ja ympäristö => Sekalaista keskustelua => Topic started by: herkkoo on 09. 04. 2016 11:11

Title: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 09. 04. 2016 11:11
.

Perustulo on ollut tapeetilla ja monenlaisia laskelmia esitetty - mutta onko niissä pahimmissa rahareikäskenaarioissa huomioitu lainkaan sitä että sosiaalityön rakenteet myös muuttuisi melko täydellisesti - missään tapauksessa ne ei jäisi entiselleen

"Monimutkainen ja vaivalloisesti hahmotettava sosiaaliturvajärjestelmä uuvuttaa heikoimmassa asemassa olevat, jolloin kaikkien kansalaisten perustuslaillinen oikeus ihmisarvoiseen elämään ja taloudelliseen turvaan ei toteudu.

Keskeiset perusteet perustulon toteuttamiselle liittyvät ihmisten vapauden lisäämiseen, byrokratian purkamiseen, nykyaikaisten työmarkkinoiden sirpaleisuuden tunnustamiseen sekä ihmisoikeuksien turvaamiseen.

Millaisia säästöjä perustulo aiheuttaisi?

Perustulon luoman hyvinvoinnin ja turvallisuuden myötä monet syrjäytymisestä aiheutuvat sosiaalikustannukset pienisivät todennäköisesti merkittävästi. Voidaan arvioida, että se lievittäisi esimerkiksi nuorten lapsiperheiden elämänhallinnan vaikeuksia ja vähentäisi mielenterveysongelmia sekä ajautumista päihteiden väärinkäyttöön ja pikkurikollisuuteen.

Työttömyyden leima ja siihen liittyvän toivottomuuden oireet lievenisivät. Nämä kaikki vaikuttaisivat piristävästi yhteiskunnan hyvinvointiin ja taloudelliseen aktiivisuuteen.

Miten perustulo auttaisi?

Perustulo poistaisi merkittävästi nykyisen sosiaaliturvan sisältämiä loukkuja. Se vapauttaisi satoja tuhansia ihmisiä aktiivisiksi kansalaisiksi ja työnhakijoiksi. Työttömäksi joutuessa kannattaisi alusta alkaen hakea lyhytaikaistakin työtä ja osallistua vaikkapa vapaaehtoistoimintaan hyvinvoinnin ja työllistymistä edistävien verkostojen kehittämiseksi. Työkyky ja sosiaalisuus säilyisivät ja lisätulojen ansaitseminen muuttuisi kannustavammaksi.

Perustulo poistaisi työttömyyteen liittyvää häpeää ja aktivoisi ihmisiä itsensä kehittämiseen. Se antaisi jokaiselle tunteen turvatusta ihmisarvosta.

Mitä perustulo muuttaisi?

Perustulo vapauttaisi sosiaalityöntekijöitä liukuhihnamaisesta paperityöstä aktiivisen sosiaalityön pariin. Aktiivisessa sosiaalityössä ongelmiin ajautuneet ihmiset pyrittäisiin tavoittamaan heidän omasta arjestaan käsin ja heidän vaikeuksiinsa pyrittäisiin perehtymään ajan kanssa. Ennaltaehkäisevällä työllä voitaisiin ehkäistä tuhansien lasten, nuorten ja työttömien syrjäytyminen. Loput byrokratiasta säästetyt työtunnit voidaan muuttaa rahaksi."

http://perustulo.org/perustuloinfoa-ja-kampanja-aineistoa/ukk-usein-kysytyt-kysymykset/

Perustulo vihdoin kokeiluun

"Nyt hallitus tarttuu toimeen ja toteuttaa perustulokokeilun Kelan tekemien valmistelujen pohjalta.

Kelan kaavailujen mukaan perustulon täysi osa olisi 800 euroa ja osittainen 550 euroa. Se korvaisi ainakin kaikki Kelan pienimmät etuuden kuten peruspäivärahan, työmarkkinatuen, pienimmät sairauspäivärahat ja niin edelleen.

Toteutuessaan perustulo vähentäisi byrokratiaa, vähentäisi ihmisten kyykytystä luukulta toiselle, olisi selkeämpi ja yksinkertaisempi. Lisäksi perustulo kannustaisi ottamaan lyhyitäkin työrupeamia vastaan. Kelassa asioineet tietävät, kuinka stressaava tukilomakeviidakko on. Se ei ole inhimillinen ja siksi se on järkeistettävä.

Olen kuitenkin huolissani opiskelijoista: korvataanhan myös opintotuki perustulolla? Tällä hetkellä opintotuki on nettona hiukan alle 300 euroa. Kela kyttää opiskelijan työtuloja kuin haukka hiirtä. Opiskelijat pakotetaan köyhyyteen.

Varsinaisia päätöksiä perustulosta ei valitettavasti tämä hallitus kerkeä tehdä – ne jäävät ensi hallitukselle. Ihmettelenkin suuresti, miksi viime hallitus ei toteuttanut tätä tärkeää kokeilua. Mukana hallituksessa olivat Vihreät ja Vasemmistoliitto, jotka ovat eniten puhuneet perustulosta. Lisäksi hallituksessa oli mukana SDP, joka väittää olevansa heikompien puolella. Puheet eivät jalostuneet teoiksi. Jos kokeilu olisi tehty viime hallituskaudella, perustulo olisi saattanut olla jo nyt käytössä"

https://blogit.perussuomalaiset.fi/sanna-antikainen/perustulo-vihdoin-kokeiluun/


Perustulokokeilun summa julkistettiin: 550 euroa – Mäntylä: ”Ei ole tavoite olla vain kokeilu”

"Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps.) vihjaa vahvasti, että hallitus on tosissaan kokeilemassa perustuloa ja viemässä Suomea myös kohti jonkinlaista perustuloa.

– Ei ole tavoite olla vain kokeilu. Pitää olla selkeä pyrkimys johonkin.

– Kehitämme sosiaaliturvajärjestelmää, joka kannustaa tiettyihin asioihin, mutta ennen kaikkea luo ihmiselle itselleen mahdollisuuden tehdä omaa elämää koskevia valintoja, ettei hänen tarvitse olla riippuvainen jostakin järjestelmästä, Mäntylä painottaa.

Mäntylän mielestä Suomen nykyinen sosiaaliturvajärjestelmä on aikansa elänyt.

– Tilkkutäkki, jossa ihmisen status määritellään sen mukaan, mitä etuutta hän saa. Järjestelmä ei aina kohtaa todellista elämää, Mäntylä kritisoi nykytilannetta.

VATT: kokeiluun tarvitaan vähintään 10 000 ihmistä

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen VATT:n tutkija Kari Hämäläinen toteaa, että kokeiluasetelma olisi syytä laatia siten, että kuntien sisälle muodostetaan koe- ja verrokkiryhmiä. Ratkaisu poistaisi aluetekijöistä ja suhdannevaikutuksista aiheutuvat harhat."

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/tutkimusryhma-perustuloa-kokeilevat-pitaisi-valita-suomesta-satunnaisella-otannalla/

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 29. 04. 2016 17:05
.

TÄmä on melkein yhtä huvittavaa kun tulee tv:n yläreunassa obligatorisk ilmoitus karhu nähty Porissa ruotsiksi

Kotimaa 29.4.2016 klo 16:08

Soinin ja asiantuntijoiden Nato-info keskeytyi yllättävään kuulutukseen – katso naurunremakka videolta

(http://img.yle.fi/uutiset/kotimaa/article8848582.ece/ALTERNATES/w480h270/2904%20nato%20selvitys%20ulkoministeri%20timo%20soini%20Fran%C3%A7ois%20Heisbourg.jpg)

Soinin ja asiantuntijoiden Nato-info keskeytyi yllättävään kuulutukseen – katso naurunremakka videolta (http://cdnapi.kaltura.com/p/1955031/sp/195503100/playManifest/entryId/0_xj7bcxri/flavorId/0_uugdkq73/format/url/protocol/http/a.mp4?referrer=aHR0cDovL3lsZS5maQ==&playSessionId=4ced633b-63f4-1986-a6cf-2edad5d0c088&clientTag=html5:v2.42&uiConfId=32431531)

Virallinen tiedotustilaisuus Nato-selvityksestä keskeytyi tänään perjantaina, kun ulkoministeriön äänijärjestelmästä kuului vaaratiedote.

Suomen ulkoministeri Timo Soini (ps.) sekä ranskalainen kansainvälisen politiikan tutkija François Heisbourg olivat juuri puhumassa tiedotustilaisuudessa, kun ulkoministeriön tiloissa kuultiin yllättäen vaaratiedote.

– Ilmoitettu vaaratiedote on päättynyt, toistan ilmoitettu vaaratiedote on päättynyt, kuulutuksessa sanottiin.

Ulkoministeriöstä kerrottiin myöhemmin, että kuulutus johtui pienestä konehuoneessa sattuneesta sähköviasta."

soinin_ja_asiantuntijoiden_nato-info_keskeytyi_yllattavaan_kuulutukseen__katso_naurunremakka_videolta/8848592 (http://yle.fi/uutiset/soinin_ja_asiantuntijoiden_nato-info_keskeytyi_yllattavaan_kuulutukseen__katso_naurunremakka_videolta/8848592)

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 09. 06. 2016 18:06
.

On ehdotettu Ylelle Suomeen integroitumista tukevia toimenpiteitä ja keinotekoisten ynnä haitta-ideologioiden poistamista Yle-laista (emmehän elä enää reporadio-aikaa vai mitä)

Hakkarainen Suomen Uutisille: Ylen ruotsinkielistä ohjelmaa karsittava, ”kaupallinen hömppä” pois

" YLE PS:n karsintalistalla olisi Teuvo Hakkaraisen mukaan myös Yle-lakiin kirjattu monikulttuurisuuden tukeminen.
Liikenne- ja viestintäministeriön marraskuussa asettama Yle-työryhmä sai jatkoaikaa kesäkuun loppuun, mutta työryhmän kansanedustaja Teuvo Hakkaraiselta (ps) on jo tihkunut tietoja työryhmän tekemisistä.

Puoluelehti Suomen Uutisille maanantaina antamassaan haastattelussa Hakkarainen kertoo, että työryhmän sisällä on suuria erimielisyyksiä Ylen budjetin suhteen. Hakkarainen olisi valmis jopa 150 miljoonan euron leikkauksiin, joka olisi liki kolmannes Ylen viime vuoden 468,5 miljoonan euron budjetista. Perussuomalaisten virallinen linja ei vielä ole tiedossa.

Suomen Uutisten mukaan oppositiopuolueet vastustavat leikkauksia. Työryhmän puheenjohtaja Arto Satonen (kok) ja keskustan Eero Lehti taas olisivat lehden mukaan leikkausten kannalla.

Yle-veroon ei rahoitusmallina Hakkaraisen mukaan koskettaisi. Perussuomalaisten karsintalistalla ovat Hakkaraisen mukaan kuitenkin ruotsinkielinen ohjelmisto, monikulttuurisuuden tukeminen ja ”kaupallinen hömppä”.

– Monikulttuurisuuden tukeminen on poistettava Yle-laista. Tässä asiassa emme nyt aio antaa periksi, linjaus on täysin tarpeeton, Hakkarainen sanoo Suomen Uutisille."

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001190460.html

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 14. 06. 2016 20:08
.

 kesäkuu 11, 201617:41

Halla-aho: Jos Brexit toteutuu, myös Suomen EU-erosta tulee konkreettinen vaihtoehto

(https://www.suomenuutiset.fi/wp-content/uploads/2016/06/Lahti_144.jpg)

"Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho sanoo, että kaksi vuotta Euroopan parlamentin jäsenenä on osoittanut konkreetisesti sen, kuinka vähän itsenäistä lainsäädäntövaltaa Suomella on enää jäljellä.

– Euroopasta käsin tarkasteltuna tilanne näyttää siltä, että Suomi vain ottaa vastaan Euroopasta annettavan lainsäädännön. Se ei ainakaan ole vähentänyt omaa kriittistä suhtautumistani EU:hun.

Euroopan unioni natisee liitoksistaan. Valtarakenteet romahtavat, jos Iso-Britannia päätyy äänestämään EU:sta eroamisen puolesta. Halla-ahon mukaan Suomessa on tähän saakka väistelty kysymystä Suomen mahdollisesta EU-erosta.

– Jos Britannia päättää erota, asia muuttuu Suomenkin kannalta konkreettiseksi kysymykseksi, johon on otettava kantaa. Tähän asti on voitu sanoa, ettei ero muka olisi edes mahdollista.

– Oma näkemykseni on, ettei jäsenyys EU:ssa enää palvele Suomen kansallista etua. Suomen etu taas on ylin ohjenuora kaikessa omassa toiminnassani.

Halla-aho toteaa, ettei maahanmuuttokriisiin ole kyetty löytämään toimivaa ratkaisua EU-tasolla.

– Näin on käynyt siitä huolimatta, että EU olisi ollut oikea työkalu asian ratkaisemiseksi. Kyse on siitä, ettei EU:lla ole rohkeutta tehdä toimia, joka auttaisi kansallisvaltioita. Tämän vuoksi valtioiden on sitten täytynyt tehdä omia ratkaisuja."

https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-jos-brexit-toteutuu-myos-suomen-eu-erosta-tulee-konkreettinen-vaihtoehto/

.


Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 16. 06. 2016 15:03

.

Outoa että jokin tietyn suuntainen ideologia on kirjoitettu ylen toimintasääntöihin

Kaikki eduskuntaryhmät hyväksyivät lopputuloksen Ylen päälinjoista - perussuomalaiset vaati poistamaan monikulttuurisuuden tehtävistä
Tänään klo 16:30

"Yle-työryhmä on saavuttanut yksimielisen lopputuloksen Ylen tulevaisuuden päälinjoista.

Kaikki eduskuntaryhmät ovat hyväksyneet työryhmän esityksen ryhmäkokouksissaan.

Liikenne- ja viestintäministeriö oli asettanut parlamentaarisen työryhmän arvioimaan Yleisradion julkisen palvelun tehtävää ja rahoitusta.

Perussuomalaisten ryhmä päätti asiasta tiukan äänestyksen jälkeen. Eduskuntaryhmän puheenjohtajan Sampo Terhon mukaan perussuomalaisille oli keskeistä, että monikulttuurisuus-sana poistettiin Yleisradion tehtävistä. Sana korvattiin kulttuurien moninaisuudella.

Terho ei suostunut kertomaan, miten äänet ryhmässä jakautuivat. Etukäteen epäiltiin, että ratkaisun hyväksyminen voisi olla perussuomalaisille muita vaikeampaa.

Juttua tarkennettu 16.06 klo 16.39: STT:n tietojen mukaan Ylen tehtävistä on poistettu sana monikulttuurisuus. Se on korvattu kulttuurien moninaisuudella, eikä tarkoita konkreettisia muutoksia tehtäviin."

STT

http://m.iltalehti.fi/uutiset/2016061621741855_uu.shtml

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 24. 06. 2016 02:02

.

Eduskunta kiristi perheenyhdistämistä – äänestystä edelsi outo sähinä

(https://www.suomenuutiset.fi/wp-content/uploads/2016/06/eerola31493635.jpg)

Perussuomalaisten kansanedustajat Simon Elo, Juho Eerola ja Arja Juvonen eduskunnan aulassa.

"Eduskunta hyväksyi perjantaina pakolaisten perheenyhdistämistä koskevan lain tiukennuksen. Eduskunta hyväksyi asiaa koskevan lain sisällön äänestyksessä selvin äänin 92-66. Lain hyväksymistä edelsi torstai-iltana tuntikausia kestänyt tiukka väittely perussuomalaisten ja punavihreän opposition välillä. Ennen debattia koettiin eriskummallinen tilanne.

Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola kuvasi tapahtunutta Facebook-sivuillaan seuraavasti:

– Eilen eduskunnan käytävällä, kun olimme taas päättäneet kiristää ulkomaalaislakia, tuli eräs oppositiopoliitikko sähisemään minulle, että olisin hänen listallaan ensimmäinen joka tulisi lähettää Suomesta pois. Tänään, kun tiukensimme näitä perheenyhdistämiskriteereitä, tämä samainen edustaja pillahti itkuun. Monien muidenkin oppositiolaisten mielestä olimme epäinhimillisiä ja aivan kamalia.

Eerola viittasi kommentillaan Eva Biaudetiin. Hän ei tiettävästi pahoittanut mieltään karkotuslistalle joutumisesta."

https://www.suomenuutiset.fi/perheenyhdistaminen-kiristyi-eduskunnan-aanestysta-edelsi-outo-sahina/

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 14. 07. 2016 14:02
.


Timo Soini muistuttaa että Britanniassa parlamentarismin syntymaassa noudatetaan äänestystulosta

Ei esimerkiksi järjestetä uusintaäänestyksiä kunnes saadaan "oikea" tulos

Muuten ko. areenaa seuranneena häiritsi jälleen illan isäntien kyvyttömyys hallita silmitöntä toisten päällepuhumista (tekivät sitä jopa itse) eilinen Heinäluoman häiriköinti meni täysin yli äyräiden


Soini esiintyi keskiviikkona Porin SuomiAreenassa monissa rooleissa

(http://static.mtvkatsomo.fi/multimedia/vman/VMan-P638/VMan-P638039.jpg)"Soini pitää hyvänä, että Nato ja Venäjä pitkähkön tauon jälkeen jälleen tapaavat yhteisessä neuvottelupöydässä.

Ulkoministerin mukaan myös Suomen yhteistyö Naton kanssa on Itämeren kiristyneessä turvallisuustilanteessa hyödyllistä.

– Meidän etumme on se, että kun meidän lähiympäristössämme tapahtuu asioita, jotka vaikuttavat meidänkin turvallisuuteen, voimme olla mukana näissä keskusteluissa ja saada tietoa, Soini sanoo.

Soini korostaa myös Venäjä-yhteyden tärkeyttä, vaikkei kaikista asioista samaa mieltä ollakaan.

– Venäjä-yhteys on meille tärkeä. Meillä pitää olla dialogia, joka ei tarkoita sitä, että on kaksi monologia, jossa molemmat puhuvat pöydän yli oman asiansa.

Soini torjui arvostelun siitä, että perussuomalaiset EU-kansanäänestyshankkeineen horjuttaisivat hallituksen ja Suomen linjaa. Soinin mielestä sääntöjen pitää olla kaikille samat.

– Paavo Väyrynen on keskustan kunniapuheenjohtaja, europarlamentaarikko, ei kukaan vaadi hänen suitsimistaan. Kokoomus teki hallitusohjelman vastaisen päätöksen Nato-jäsenyydestä, niin ei kukaan vaadi kokoomukselle potkuja hallituksesta."

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/gallup-romahdus-ei-saa-soinia-huolestumaan-esiintyi-porissa-monissa-rooleissa/5988502

.


Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 24. 07. 2016 22:10
.

Poliittisissa debattitilaisuuksissa on valitettavasti usein myös rasisteja hakaristeineen mutta ei anneta heidän häiritä

Mielenkiintoista muuten että aikoinaan täälläkin käytiin keskustelua maahanmuutosta aiheutuvista kustannuksista ja niitä ei muka voitu laskea vaikka kaikki muu tässä maassa voidaan laskea hyvinkin tarkasti


"Speech by Finns MEP Jussi Halla-aho"

http://www.youtube.com/v/R_2hjx4UuUk?version=3&autohide=1&start=123

https://youtu.be/R_2hjx4UuUk?t=2m3s

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 25. 07. 2016 11:11

.

Mahtaa noita hitler-kortin heiluttelijoita nyt hävettää tai ei ne varmaan ymmärrä edes hävetä vaan toisten täytyy hävetä heidäkin puolestaan

 Ulkomaat 25.7.2016 klo 1:17 | päivitetty 25.7.2016 klo 6:58

Saksan Ansbachissa räjähdys ulkoilmakonsertin lähellä
Surmansa saanut mies on todennäköisesti räjähdyksen aiheuttaja. Tapahtumapaikan lähistöllä oli räjähdyksen aikaan ulkoilmakonsertti


(http://img.yle.fi/uutiset/ulkomaat/article9048036.ece/ALTERNATES/w580/ansbach)

 Poliisi turmapaikan luona Ansbachissa 25.7.2016.

"Yksi ihminen on kuollut ja 12 loukkaantunut räjähdyksessä Saksan Ansbachissa Baijerin osavaltiossa. Kolmen loukkaantuneen tila on vakava.

Räjähdys tapahtui kadulla ravintolan edessä Ansbachin kaupungin keskustassa. Räjähdyspaikan lähellä pidettiin ulkoilmakonsertti, johon osallistui noin 2 500 ihmistä.

Viranomaisten mukaan räjähdyksessä kuollut henkilö on todennäköisesti räjähdyksen aiheuttaja. Räjähdyksestä epäilty on 27-vuotias syyrialainen mies.

Mies saapui Saksaan kaksi vuotta sitten. Vuosi sitten hänen turvapaikkahakemuksensa hylättiin, mutta Syyrian sodan takia hän sai oleskella Saksassa kielteisestä päätöksestä huolimatta.

Teon motiivista ei ole varmuutta. Terrorismi ei ole poissuljettua, mutta viranomaiset pitävät sitä epätodennäköisenä."

http://yle.fi/uutiset/saksan_ansbachissa_rajahdys_ulkoilmakonsertin_lahella/9048024

.

Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 26. 07. 2016 13:01

.


Finland: Migrants and money (part 1)
FRANCE 24 English

Linda debates with "True Finns" MEP Jussi Halla-aho

http://www.youtube.com/v/HEoCu2bwhHE?version=3&autohide=1&start=753

https://www.youtube.com/watch?v=HEoCu2bwhHE&feature=youtu.be&t=12m33s

Ohjelma kokonaan (täällä tulee enemmän tietoa Suomesta kuin ylen kanavilla)

https://www.youtube.com/watch?v=HEoCu2bwhHE

FRANCE 24 live news stream: all the latest news 24/7
http://f24.my/YTliveEN

"This month, we look at the major changes afoot in Finland. A long-standing social democratic culture is now under pressure from right-wing forces. The country’s government is allied with the nationalist "True Finns" party, putting Finland’s traditional pro-European identity to the test. FRANCE 24 meets two young Finnish women, Linda and Carolina, who confront Finnish Members of the European Parliament.
Linda, who is involved in humanitarian work, takes us to discover her Helsinki, with its libraries open for public debate, Suomenlinna island and the Design museum. Linda debates with "True Finns" MEP Jussi Halla-aho, from the European Conservatives and Reformists Group.
Chief editor: Caroline de Camaret
Presenter: Eve Irvine
Production and reports: Johan Bodin
Camera operators: Stéphane Bodenne and Johan Bodin"

http://www.france24.com/en/20160430-europe-now-eu-finland-migrants-true-finns-helsinki-design-museum


.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 27. 07. 2016 22:10
.

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen huomenta Suomen haastattelussa

Sivuhuomautuksena eikö maikkarilla seurata edes omia uutislähetyksiä vielä veivataan jotakin wanhaa monikulttuuri-ideologiaa


Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen jatkaa yhä maahanmuutosta koituvien uhkakuvien maalaamista Suomen tulevaisuudelle.

Hän kertoo uusimmat mielipiteensä MTV:n Huomenta Suomi -lähetyksessä.

"Tynkkysen mielestä syyttä maassa olevat ulkomaalaiset tulisi palauttaa välittömästi takaisin kotimaihinsa.


 – Jos ihmiseen kohdistuu henkilökohtaista vainoa, hän saa hakea turvapaikkaa. Humanitäärinen kriisi tai sota eivät taas ole perusteita turvapaikan hakemiselle, Tynkkynen muistuttaa.

Tynkkynen pitää erityisen huolestuttavana erityisesti Lähi-idästä ja Afrikasta saapuneita suuria ihmisjoukkkoja, joilla on vaikeuksia sopeutua suomalaiseen yhteiskuntaan."

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/417079-video-tynkkynen-yha-ristiretkella-monikulttuurisuutta-vastaan-mtv-nama

http://www.youtube.com/v/FPpFppVaJ0g?version=3&autohide=1

https://www.youtube.com/watch?v=FPpFppVaJ0g


.

Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 28. 07. 2016 10:10
.

Puolustusministeri Niinistö teki Washingtonissa poikkeuksellisen vierailun Lauri Törnin haudalle

Kotimaa 28.7.2016 5

(http://www.hs.fi/webkuva/taysi/700/1469592737423?ts=612)

Puolustusministeri Jussi Niinistö vieraili Arlingtonin hautausmaalla Washingtonissa.

"Puolustusministeri Jussi Niinistö jätti Yhdyvaltain vierailullaan myös harvinaisen Suomen virallisen tervehdyksen kahdelle suomalaiselle Mannerheim-ristin ritarille, Lauri Törnille ja Olavi Alakulpille.

Niinistö laski kunnianosoituksena kukkalaitteet Washingtonin kuululle Arlingtonin hautausmaalle haudatuille veteraaneille viime perjantaina.

”Halusin kunnioittaa Suomen sodissa ansioituneita veteraaneja, jotka ovat Yhdysvaltoihin haudattu.”

”Ohjelmassa oli ennen paluulentoa pari tuntia aikaa. Ajateltiin, että suoritetaan puolustusministerille mielestäni kuuluva kierros ennen kentälle lähtöä”, Niinistö toteaa.

Yksikään puolustusministeri ei ole Suomen virallista tervehdystä Mannerheim-ristin ritarien haudoille Yhdysvalloissa aiemmin jättänyt.

Kummakin kukkalaitteen nauhateksteissä luki suomeksi ja englanniksi ”Mannerheim-ristin ritarin muistoa kunnioittaen, puolustusministeriö”

Kukkalaitteen laskua todistavat Niinistön Facebookissa julkaisemassa kuvassa Suomen Washingtonin sotilasasiamies, kommodori Timo Ståhlhammar.

Tilaisuuteen osallistuivat myös puolustusministeriön kansliapäällikkö Jukka Juusti ja turvallisuuspolitiikan osaston tiiminvetäjä Theresa Zitting ulkoministeriöstä.

Törni kuoli helikopterionnettomuudessa Vietnamin sodassa. Hänet ylennettiin kuolemansa jälkeen Yhdysvaltain armeijan majuriksi. Törnin maalliset jäännökset löydettiin Vietnamista 1990-luvun lopulla.

Törni on myös sotahistoriassa ristiriitainen hahmo. Hänet tuomittiin jopa maanpetoksesta sotien jälkeen. Presidentti Juho Kusti Paasikivi armahti Törnin vuonna 1948.

”Esitimme kunnianosoituksen Washingtonissa siksi, että Mannerheim-risti on korkein arvomerkki, jolla sotilaita on palkittu. Puuttumatta henkilöiden myöhempiin vaiheisiin päätimme Törniä ja Alakulppia muistaa.”

”Törni ansioitui talvi- ja jatkosodissa. Hänhän hyppäsi sitten Saksan kelkkaan vuonna 1945 ja oli myös brittien sotavankina. Erinäisten vaiheiden jälkeen hän siirtyi Yhdysvaltoihin ja siellä edelleen Yhdysvaltain armeijan palvelukseen”, Niinistö sanoo.

Washingtonissa Niinistö osallistui ISIS-järjestön vastaisen kansainvälisen koalition kokoukseen.

Alakulppi pidätettiin sodan jälkeen turvasäilöön asekätkennästä epäiltynä. Hän karkasi Ruotsiin ja siirtyi sieltä Yhdysvaltoihin.

Alakulppi palveli Yhdysvaltain armeijassa vuosina 1947-68 eri tehtävissä, muun muassa Saksassa, Japanissa ja Etelä-Koreassa. Alakulppi ylennettiin everstiluutnantiksi 1965.

Naton tukikohdassa Länsi-Saksassa 1950-luvun lopulla komppanian päällikkönä toimineen Alakulpin autonkuljettajana toimi varusmiespalvelustaan suorittanut laulaja Elvis Presley."

http://www.hs.fi/kotimaa/a1469592732285

.

Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 21. 08. 2016 00:12
.

Perussuomalaiset ministeriryhmä Tampereella

(http://static.katsomo.fi/multimedia/vman/VMan-P652/VMan-P652804.jpg)

Suomi 2016 | Kesto 1 min 53 s
Esitetty 20.08.2016 klo 19.00

Perussuomalaisten ministeriryhmä ehdottaa yli 60-vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien siirtämistä eläkkeelle.

(http://im.mtv.fi/image/5264626/landscape16_9/1024/576/54eab84e9e091788d2204b51da4fa947/Je/jari-lindstrom.jpg)

"Perussuomalaiset ehdottaa, että pitkään työttömänä olleet yli 60-vuotiaat päästettäisiin kertaratkaisulla eläkkeelle. Tämä maksaisi perussuomalaisten laskelmien mukaan 20-30 miljoonaa euroa riippuen siitä, mihin raja eläkkeelle pääsemiseksi vedettäisiin.

– Tämä on ennen kaikkea oikeudenmukaisuustoimenpide. Yli 60-vuotiaiden työttömyys päättyy hyvin harvoin työllisyyteen, Lindström perusteli.

Lindströmin mukaan vain prosentti yli 60-vuotiaista työttömistä pääsee uudelleen töihin. Tällä tavalla saataisiin hänen mukaansa vapautettua myös työvoimahallintoa niille, joille siitä voisi aidosti olla apua.

Toisin kuin työttömyysputkessa, perussuomalaisten ehdotuksessa työttömän ei tarvitsisi olla enää työmarkkinoiden käytettävissä."

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/lindstrom-pitkaaikaistyottomien-tyoehtojen-polkeminen-ei-kay/6036992

http://www.katsomo.fi/#!/jakso/33001022/uutisjutut/652804/ministeriryhma-tyottomyyden-kimpussa

.
 
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 21. 08. 2016 17:05
.

Tämä olisi kuulunut samlingspartiet -palstalle mutta jatkuvuuden edistämiseksi laitetaan tämä häpeäuutinen tähän jatkeeksi

Hallituksen pitkäaikainen riippakivi ja osaamisvajepuolue kokkarit luonnollisesti vastustaa kaikkia kehityshankkeita - ei me, me ei

Lännen Media: Orpo pitää pitkäaikaistyöttömien eläkeratkaisua mahdottomana

(http://im.mtv.fi/image/5944104/landscape16_9/1024/576/2c197f3d50e657c799821cdf769d2e8c/QU/orpo-petteri-kokoomus.jpg)

"Valtiovarainministeri Petteri Orpo pitää perussuomalaisten esitystä yli 60-vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien päästämisestä eläkkeelle mahdottomana toteuttaa, kertoi Lännen Media lauantaina."

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/lannen-media-orpo-pitaa-pitkaaikaistyottomien-elakeratkaisua-mahdottomana/6037148

.

Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 22. 09. 2016 15:03
.

Olipahan taas masentavaa katsella eduskunnassa poliittisten keppihevosten jeesustelua jostakin rasismista, tapettua suomalaista ei muistanut kukaan


Kotimaa

Halla-aho: "Kun turvapaikanhakijat raiskaavat tai pahoinpitelevät, vallitsee humiseva hiljaisuus"

Sami Metelinen
3 tuntia ja 25 minuuttia sitten (päivitetty 1 tunti ja 10 minuuttia sitten)

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho syyttää suomalaisen median edustajia säälittäviksi ja raukkamaisiksi.

(http://d3sd9qpucc1g5p.cloudfront.net/scaler/93aac2c06e6ac27df9da079d4bb4caeee8a6a8c356d8125878e6526ed8a712ed)

    Jussi Halla-aho.
    (Lehtikuva/Jussi Nukari)

    LKS 20160922 Perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho toimittajille tarkoitetulla työmiehen tuumaustunnilla perussuomalaisten puoluetoimistolla Helsingissä 22. syyskuuta 2016. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI" – Kun humanitaarisin perustein Suomeen tullut somali tappoi kirveellä kaksi täysin viatonta ihmistä Oulussa tai kun humanitaarisin perustein Suomeen tullut afgaani raiskasi ja poltti tyttöystävänsä elävältä Porissa tai kun kaksi humanitaarisin perustein Suomeen tullutta irakilaista ryösti ja tappoi viattoman ihmisen Kajaanissa, ei näkynyt pääkirjoituksia eikä muistokulkueita, Jussi Halla-aho sanoi perussuomalaisten puoluetoimistolla järjestetyllä Työmiehen tuumaustunnilla torstaina.

– Kun turvapaikanhakijat raiskaavat, ahdistelevat tai pahoinpitelevät ihmisiä, vallitsee humiseva hiljaisuus. Korkeintaan mutistaan jotain yhteiskunnallisesta eriarvoisuudesta ja varoitetaan tekemästä yleistyksiä, hän jatkoi.

Jussi Halla-aho käsitteli omassa esityksessään Työmiehen tuumaustunnilla Euroopan unionin ajankohtaisia asioita ja maahanmuuttopolitiikkaa, mutta otti kantaa myös viime päivinä puhuttaneeseen Helsingin Asema-aukiolla tapahtuneeseen pahoinpitelyyn, jossa kansallissosialistisen Suomen vastarintaliikkeen johtohahmon epäillään pahoinpidelleen henkilön, joka kuoli viikkoa myöhemmin.

– Median toimintaa tämän tapauksen yhteydessä voidaan mielestäni pitää epätoivoisena, säälittävänä ja raukkamaisena yrityksenä siirtää keskustelu pois todellisista ongelmista kuten turvapaikkajärjestelmän hyväksikäytöstä, siirtolaisvyöryn taloudellisista seurauksista ja turvapaikkaturistien ja islamistien aiheuttamasta todellisesta turvallisuusuhasta niin Suomessa kuin Euroopassa, Halla-aho sanoi.

Hänen mielestään järjestäytynyttä äärioikeistolaista väkivaltaa on Suomessa hyvin vähän, mutta "media kuitenkin tarvitsee sen kipeästi omaan propagandaansa".

– Rautatieaseman tapaus on tietenkin yksilötasolla valitettava, mutta Suomen vastarintaliike on mitä ilmeisimmin muutamasta kymmenestä taparikollisesta koostuva joukko, jolla ei ole kannatusta, eikä mielekkäitä poliittisia tavoitteita. Mielekkääksi poliittiseksi tavoitteeksi ei mielestäni voida katsoa yhteispohjoismaista kansallissosialistista valtiota, Halla-aho totesi.

Hän totesi, että Suomen vastarintaliikkeellä ole mitään tekemistä perussuomalaisten kanssa. Kysymykseen siitä, onko Halla-aholla itsellään yhteyksiä järjestöön, hän vastasi kieltävästi.

– En ole koskaan ollut tietääkseni tekemisissä yhdenkään vastarintaliikkeen kuuluvan ihmisen kanssa.

Halla-aho totesi, että lakia rikkomatta ei ole mahdollista selvittää, onko perussuomalaisten jäsenillä yhteyksiä järjestöön, koska jäsenrekisterit ovat salaisia.
Turvapaikat väliaikaisiksi

Jussi Halla-aho totesi Työmiehen tuumaustunnilla, että kansainvälistä suojelua pitäisi alkaa tarkastella väliaikaisena niin, ettei siitä muodostu pysyvää siirtolaisuuden kanavaa. Laki antaisi jo mahdollisuuden suojelun lakkauttamiselle, mutta Suomessa sitä ei ole käytetty.

Halla-aho sanoi pitävänsä Euroopan unionin turvapaikkapolitiikkaa koskevaa lakien harmonisointia Suomen etujen mukana, koska EU:n lainsäädäntö tarkoittaisi määräaikaisia oleskelulupia.

Halla-aho totesi myös, että Suomessa pitäisi ottaa käyttöön hätätilapykälä, jonka nojalla turvapaikanhakijat voidaan käännyttää, jos viime syksyn kaltainen tilanne toistuisi."

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/halla%20aho%20media-55488

.

Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 16. 10. 2016 17:05
.

Tutkijoilta kehut Jussi Niinistölle: ”Sellaista turvallisuusajattelua tarvitaan juuri nyt”

Luotu:
16.10.2016 12:15

(https://kuvat.uusisuomi.fi/sites/default/files/imagecache/artikkelikuva_std/kuvat/jniinisto_kultar1000.jpg)

    Puolustusministerin Jussi Niinistön mukaan Ahvenanmaan demilitarisoidusta asemasta voitaisiin keskustella esimerkiksi osana Suomen ja Ruotsin välistä puolustusyhteistyötä.


Ahvenanmaa

"Ahvenanmaa on demilitarisoitu, mikä tarkoittaa sitä, että sotilaallinen läsnäolo maakunnassa ei ole sallittua. Ahvenanmaan saaria ei myöskään saa linnoittaa. Ahvenanmaa demilitarisoitiin Krimin sodan jälkeen vuonna 1856 käydyissä Pariisin rauhanneuvotteluissa.

Kansainliitto päätti vuonna 1921, että Ahvenanmaa kuuluu Suomeen. Suomi velvoitettiin takaamaan maakunnan asukkaiden ruotsinkielinen kulttuuri, ruotsin kieli, paikalliset tavat ja itsehallintojärjestelmä. Samassa yhteydessä demilitarisointi vahvistettiin ja Ahvenanmaa myös neutralisoitiin.

Ahvenanmaan neutralisoinnin myötä maakunta on konflikteissa pidettävä sodan uhan ulkopuolella.

Sopimus Ahvenanmaan neutralisoinnista tehtiin Tanskan, Islannin, Viron, Suomen, Ranskan, Yhdistyneen kuningaskunnan, Italian, Latvian, Puolan ja Ruotsin hallitsijoiden kesken.

Lähteet:

Finlex

Ulkoministeriö

Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak ja historian tutkija, valtiotieteen tohtori Jukka Tarkka kehuvat puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) lauantaina Ylen Ykkösaamussa Ahvenanmaan asemasta antamia lausuntoja.

Niinistö sanoi, että  Ahvenanmaan demilitarisoidusta asemasta voitaisiin keskustella esimerkiksi osana Suomen ja Ruotsin välistä puolustusyhteistyötä. Lisäksi hän korosti, että Suomi vastaa Ahvenanmaan puolustuksesta, mutta alueen demilitarisointi ei auta asiaa.

–Puolustusministeri Jussi Niinistön lausunto Ahvenanmaan tilanteesta ilahdutti kovasti. Hän ei näytä pelkäävän tavanomaisen ajattelun asettamia sopivaisuussääntöjä vaan katselee kansallista turvallisuutta sen perusteella, mitä nyt ympärillämme näkyy ja mitä historiasta tiedetään. Sellaista turvallisuusajattelua tarvitaan juuri nyt, Jukka Tarkka kommentoi blogissaan.

Salonius-Pasternak on samaa mieltä.

–Niinistö lausui hyvin Ahvenanmaasta. Mikään muu valtio ei hyväksyisi puolustusvelvoitetta ja vastaavia rajoituksia valmisteltuihin, hän kirjoittaa Twitterissä.

Sekä Tarkka että Salonius-Pasternak ovat kommentoineet Ahvenanmaan tilannetta aktiivisesti. Tarkka arvioi hiljattain, että kaikki alueella toimivat sotavoimat yrittäisivät ehtiä ensimmäisenä Ahvenanmaalle, jos Itämereln alueella puhkeaisi aseellinen kriisi.

– Aina kun Itämerellä on sodittu, asevarustuksista riisuttu Ahvenanmaa on aseistettu uudelleen, hän totesi.

Salonius-Pasternak puolestaan sanoi viime vuoden toukokuussa, että keskustelu pitäisi avata Ahvenanmaan demilitarisoidusta ja neutralisoidusta asemasta. Suomi on hänen mukaansa suorastaan pakotettu keskustelemaan aiheesta turvallisuustilanteen muututtua nopeasti. Hän on myös esittänyt skenaarion, jonka mukaan Venäjä voisi tunkeutua Suomeen Ahvenanmaan kautta.

Sekä Ahvenanmaan kansanedustaja Mats Löfström että vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson tyrmäsivät Niinistön lausunnot aikaisemmin viikonloppuna.

–Koska Ahvenanmaan demilitarisoinnista säädetään kansainvälisillä sopimuksilla, joita ei Suomi eikä Ruotsi yhdessä eikä erikseen voi  muuttaa, on pikemminkin haitallista kyseenalaistaa demilitarisointi poliittisten pisteiden poimimiseksi, Löfström sanoi.

Li Andersson puolestaan kuvaili Niinistön lausuntoa vastuuttomaksi."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/206242-tutkijoilta-kehut-jussi-niinistolle-sellaista-turvallisuusajattelua-tarvitaan-juuri

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/204973-jukka-tarkalta-suorat-sanat-jos-itamerella-puhkeaa-aseellinen-kriisi-kaikki

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/82057-suomen-erityispiirre-nousi-esiin-venaja-ei-ole-hyvaksynyt

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/206231-kova-vastaus-jussi-niinistolle-ahvenanmaalta-suomi-ei-seiso-taysin-demilitarisoinnin

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 05. 11. 2016 06:06
.

Hakkarainen käräjille lauseesta, jota Helsingin Sanomat käytti jo viime vuonna: ”Yleisesti käytetty lausahdus”

"Helsingin Sanomat julkaisi jo aiemmin artikkelissaan sanasta sanaan saman lauseen, jonka käyttämisestä Facebookissa Teuvo Hakkaraiselle langetettiin syyte.

Kansanedustaja Teuvo Hakkaraista syytetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan Facebook-kirjoituksen vuoksi, jonka Hakkarainen julkaisi kesällä heti Ranskan Nizzassa sattuneen terrori-iskun jälkeen.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen näkemyksen mukaan kansanedustajan sananvapauteen ei kuulu oikeutta ”vihapuheeseen”, joka kohdistuu yleisesti kaikkiin muslimeihin ja on omiaan herättämään halveksuntaa ja jopa uskonnolliseen suvaitsemattomuuteen perustuvaa vihaa islaminuskoista ihmisryhmää kohtaan.

Hakkarainen järkyttyi terroriteosta

Ranskan viranomaiset ovat vahvistaneet, että Nizzan iskun takana oli tunisialaistaustainen Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, joka kuoli hyökkäyksen aikana. Terroriteko vaati ainakin 85 uhrin hengen.

Terroriteosta järkyttynyt Hakkarainen taas toi esille Facebook-päivityksessään muslimimaahanmuuton ja useiden viimeaikaisten terrori-iskujen välisen kiistattoman yhteyden sanankäänteillä, joiden vuoksi häntä vastaan nostettiin syyte.

HS: Eurooppalaiset eivät suhtaudu myönteisesti islamiin

Laajemmassa katsannossa Hakkaraisen tilanne näyttää hyvin erikoiselta. Maamme suurin sanomalehti Helsingin Sanomat julkaisi jo viime vuonna (21.1.) verkkosivullaan artikkelin ”Ovatko kaikki terroristit muslimeja – kuusi kysymystä terrorismista ja Euroopan muslimeista”. Artikkeli sisälsi tilastotietoa Euroopan muslimiväestöstä, ja tekstissä sivuttiin myös muslimien yhteyksiä terrorismiin.

Helsingin Sanomat julkaisi artikkelissa sanasta sanaan sen saman lauseen, jonka käyttämisestä Hakkaraiselle langetettiin syyte kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Helsingin Sanomat vieläpä toteaa, että sananparsi on ”yleisesti käytetty lausahdus”.

Helsingin Sanomat myös toteaa artikkelissa, kuinka muslimien osuus terrorismista epäiltyjen pidätyksissä on kasvanut viime vuosina merkittävästi. Artikkelissa myös viitataan tutkimukseen, jonka mukaan yli puolet eurooppalaisista arvioi, ettei islam ole yhteensopiva järjestelmä länsimaiden kanssa.

”Uskontojen ei tulisi olla immuuneja arvostelulle”

Kiihottaminen kansanryhmää vastaan luetaan sananvapausrikosten joukkoon. Teko voidaan lukea tekijän syyksi, mikäli tekijä levittää yleisölle tiedon tai viestin, jossa esimerkiksi solvataan jotain ryhmää uskonnon perusteella.

Syyttäjä Raija Toiviaisen mukaan Hakkaraisen kirjoituksessa uhattiin ja solvattiin eri tavoin islaminuskoa tunnustavaa ihmisryhmää uskonnon perusteella. Monet ovat kuitenkin arvostelleet, että Hakkaraisen syyte on nostettu kevyillä perusteilla.

– Islam on uskonto, johon itseensä sisältyy vihapuheenomaisia määräyksiä naisten, muiden uskontojen ja esimerkiksi seksuaalivähemmistöjen kohtelusta. Politiikan tai uskontojen ei tulisi olla immuuneja arvostelulle. On erikoista, että islamismi tai terrorismi sisältäisivät sellaisia ajatuksia, joita olisi yhteiskunnassa suojeltava kritiikiltä, perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen huomauttaa.

Viestin sisältö perustui tosiasioihin

Hakkaraisen käyttämä sanavalinta saattoi olla epäonnistunut, mutta viestin sisältö perustui kuitenkin tosiasioihin. Jopa Suojelupoliisin (Supo) eduskunnan hallintovaliokunnalle aiemmin tällä viikolla luovuttamassa raportissa todetaan, että terroristijärjestö ISIL on soluttanut Eurooppaan suuntautuneen pakolaisvirran joukkoon terroritaustaisia henkilöitä.

Suomen viranomaiset ovat käynnistäneet vihjeiden perusteella useita rikostutkintoja ja tiedusteluja, mutta Supo myöntää tehtävän haastavaksi."

https://www.suomenuutiset.fi/hakkarainen-karajille-lauseesta-helsingin-sanomat-kaytti-jo-viime-vuonna/

.

Ovatko kaikki terroristit muslimeja? Kuusi kysymystä terrorismista ja Euroopan muslimeista

Ulkomaat 21.1.2015 4:30 Päivitetty: 21.1.2015 8:01

"Ovatko muslimit vastuussa kaikista Euroopan terrori-iskuista?"

"Yleisesti käytetyn lausahduksen mukaan kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja."

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1421727894717

http://web.archive.org/web/20161102151241/http://www.hs.fi/ulkomaat/a1421727894717

.

Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 12. 11. 2016 12:12
.

Se on hiukan arveluttavan rajoilla jos oikeuslaitos pyrkii puuttumaan täysin normaaliin poliittiseen debattiin se ei ole länsimaisessa oikeusvaltiossa tapana lähinnä tulee mieleen epäoikeusvaltio ja unrechtstaat DDR

Tynkkynen: Odotan oikeudenkäyntiä rauhallisin mielin

(http://images.cdn.yle.fi/image/upload//w_1198,h_674,q_70/13-3-8984277.jpg)

Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen mukaan maahanmuuttokriittisiä poliitikkoja ajetaan järjestelmällisesti oikeuteen.
11.11.2016 klo 11:43

"Kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta syytteet saanut Perussuomalaiset Nuoret ry:n puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen sanoo odottavansa oikeudenkäyntiä rauhallisin mielin.

Tynkkynen kiistää edelleen kaikki rikossyytteet ja näkee taistelevansa asiassa sananvapauden puolesta

– Lähden ihan hyvillä mielin tuohon ja kannan ne kaikki seuraukset, mitä siitä tulee, että suomalaisessa yhteiskunnassa yrittää raivata tilaa sananvapaudelle tilaa ongelmista puhumiselle, sanoo Tynkkynen.

Tynkkynen sanoo olevansa erittäin huolestunut Suomen sananvapauden tilasta. Hänen mukaansa maahanmuuttokriittisiä ja kansallismielisiä poliitikkoja ajetaan järjestelmällisesti oikeuteen sekä ongelmien esiin nostamisesta että maahanmuuttoon ja islaminuskoon liittyvistä ratkaisuehdotuksista.

Tynkkysen mukaan samalla puututaan poliittiseen päätöksentekoon ja poliitikkojen vapauteen muuttaa yhteiskuntaa.

Perussuomalaisista poliitikoista ovat Tynkkysen lisäksi syytteessä kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan kansanedustaja Teuvo Hakkarainen ja kansanedustajan avustaja Terhi Kiemunki."

http://yle.fi/uutiset/3-9286756

.

Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 12. 11. 2016 15:03

.

Myös ruumiilisesti on yritetty puuttua poliitikkojen toimintaan tilaisuudessa Lieksassa ennen vaaleja oltiin käsirysyn partaalla

http://www.youtube.com/v/2qC42cI--E8?version=3&autohide=1

https://www.youtube.com/watch?v=2qC42cI--E8

"Finns party MP Jussi Halla-aho visits Lieksa. Local Somalis cause uproar."

.

Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 12. 11. 2016 16:04
.

Lieksasta löytyy myös valtakunnallisesti huonosti tiedotettu uutinen siitä että erillisiä uimahallivuoroja ei enää järjestetä vaan tästä alkaa se kotoutuminen kuten myös integroituminen  suomalaiseen yhteiskuntaan


Julkaistu 8.11.2016 17:36   |  Päivitetty 8.11.2016 20:54

Kysely: Ei omaa uintivuoroa naisille Lieksan uimahalliin

(http://www.lieksanlehti.fi/media/k2/items/cache/b5eb64b92ec2bc303a0ab3ae5d25b105_L.jpg)

"Lieksan kulttuuri- ja vapaa-ajanlautakunta päättää torstaina 10.11., järjestetäänkö Lieksan uimahalliin erillinen vuoro naisille. Lieksan Somaliperheyhdistys teki keväällä 2016 esityksen naisille tarkoitetun uintivuoron saamiseksi Lieksan uimahalliin. Liikuntatoimi on keväällä sovitun menettelytavan mukaisesti toteuttanut uimahallin asiakkaille asiakaskyselyn, jossa kysyttiin naisten uintivuoron tarpeellisuutta. Kysely toteutettiin paperikyselynä uimahallin lipunmyynnin yhteydessä.
Kyselyyn saatiin yhteensä 53 vastausta. 44 vastaajaa eli 83 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, ettei erillistä naisille tarkoitettua uintivuoroa tarvita.

- Kyselyn tulosten perusteella voidaan todeta, että naisille tarkoitetun uintivuoron todellinen tarve on pieni, toteaa asiaa lautakunnalle valmistellut sivistysjohtaja Arto Sihvonen.
Naisten uintivuoron järjestäminen tarkoittaisi uimahallin nykyisillä aukioloajoilla sitä, että erillinen vuoro lyhentäisi yleisten uintivuorojen toiminta-aikoja. Naisille tarkoitettu uintivuoro olisi myös yleinen vuoro, jonka aikana uimahallin lippukassa ja uimavalvonta ovat toiminnassa.
Lieksan uimahalli on tällä hetkellä auki kuutena päivänä viikossa. Yksittäisen, naisille tarkoitetun uintivuoron toimivuuden edellytyksenä on se, että vuoro sijoittuu ajankohtaan, jolloin mahdollisimman monella on mahdollisuus käyttää vuoroa. Käytännössä tämä tarkoittaa ilta-aikoja maanantaista perjantaihin ja lauantaita.
- Nämä ajankohdat ovat uimahallin suosituimpia käyttöaikoja. Erillinen uintivuoro olisi helpompi järjestää, jos uimahalli olisi auki myös sunnuntaisin.

Maahanmuuttajataustaisten naisten toiveena on ollut, että naisten uintivuoron aikana uimahallissa olisi töissä vain naispuolisia henkilöitä.
- Uimahallissa työskentelevistä uimavalvojista toinen on mies, joten erillisen vuoron järjestäminen on haastavaa myös tästä näkökulmasta."

http://www.lieksanlehti.fi/uutiset/item/1116-kysely-ei-omaa-uintivuoroa-naisille-lieksan-uimahalliin

.

 Kotimaa 10.11.2016 21:39

Lieksa hylkäsi Somaliperheyhdistyksen aloitteen: naisille ei omaa uintivuoroa

(http://www.karjalainen.fi/media/k2/items/cache/f574b028ec4bac2991dc655e62b64ddb_XL.jpg)

" Lieksan kaupunki ei järjestä erillistä uintivuoroa naisille, koska uimahallin käyttövuorot halutaan pitää tasapuolisesti kaikkien käyttäjäryhmien saavutettavissa, kulttuuri- ja vapaa-ajanlautakunta päätti torstaina.

Aloite naisille tarkoitetun uintivuoron järjestämisestä tuli Lieksan Somaliperheyhdistykseltä.

Liikuntatoimi järjesti uimahallin asukkaille asiakaskyselyn, jossa kysyttiin naisten uintivuoron tarpeellisuudesta. 53 vastaajasta 44 oli sitä mieltä, ettei erillistä uintivuoroa tarvita."

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/122224-lieksa-hylkasi-somaliperheyhdistyksen-aloitteen-naisille-ei-omaa-uintivuoroa

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 30. 12. 2016 12:12
.

HS: Jussi Halla-aho todennäköisesti lähdössä ehdolle perussuomalaisten puheenjohtajaksi

30.12.2016 klo 11:48 päivitetty 30.12.2016 klo 12:10

(http://images.cdn.yle.fi/image/upload//w_1199,h_794,q_70/13-3-9379874.jpg)

"Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho sanoo Helsingin Sanomille asettuvansa todennäköisesti ehdolle perussuomalaisten seuraavaksi puheenjohtajaksi.

Halla-aho kertoo saaneensa paljon yhteydenottoja, joissa häntä on pyydetty ehdokkaaksi. Toiveet ehdolle asettumisesta johtuvat Halla-ahon mukaan siitä, että osa äänestäjistä on pettynyt muun muassa perussuomalaisten linjaan maahanmuuttopolitiikassa.

Halla-aho ei arvostele suoraan nykyistä puheenjohtaja Timo Soinia, mutta moittii puolueen toimintaa liiasta varovaisuudesta. Halla-ahon mukaan puolueen linjauksista lipsuminen näkyy kannatuksen heikentymisenä, mikä vaikeuttaa puolueen toimintaa hallituksessa.

Arvelut puolueensa presidenttiehdokkaaksi pyrkimisestä Halla-aho kiistää. Hänen mukaansa presidentti Sauli Niinistön (kok.) kannatus on niin vahvaa, että perussuomalaisten kannattaa pohtia tarkkaan oman ehdokkaan asettamista.

Perussuomalaiset valitsevat puheenjohtajan ja mahdollisen ehdokkaansa vuoden 2018 presidentinvaaleihin kesäkuun alkupuolella pidettävässä puoluekokouksessa."

Halla-aho todennäköisesti lähdössä ehdolle perussuomalaisten puheenjohtajaksi (http://yle.fi/uutiset/3-9379868)

Sampo Terho ei vielä tee julistusta puheenjohtajakisasta - odottaa Soinin päätöstä

Perjantai 30.12.2016 klo 14.01

Sampo Terho (ps) ei tee mitään julistuksia puheenjohtajuuskisan suhteen ennen kuin nykyinen puheenjohtaja Timo Soini on kertonut, miten aikoo toimia.

(http://static.iltalehti.fi/uutiset/terhoetu301216HA_503_uu.jpg)

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho.

"Terho sanoo, että olisi merkittävä käänne, jos Soini ei asettuisi enää ehdolle perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Perussuomalaisten puheenjohtaja valitaan ensi kesänä puoluekokouksessa.

Soini on ilmoittanut kertovansa keväällä, haluaako jatkaa puolueen johdossa.

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho sanoi Helsingin Sanomissa todennäköisesti asettuvansa ehdolle perussuomalaisten seuraavaksi puheenjohtajaksi."

Sampo Terho ei vielä tee julistusta puheenjohtajakisasta - odottaa Soinin päätöstä (http://www.iltalehti.fi/uutiset/201612302200047339_uu.shtml)

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 05. 01. 2017 17:05
.

Suomi pääsi taas kyseenalaisesti maailmankartalle mielipidevainoistaan - Suomessa saa tuomion jos omaa jonkin mielipiteen

Eurosceptic politician fined for Facebook post claiming ‘all terrorists are Muslims’
A EUROSCEPTIC European politician has been fined after making a comment on his Facebook page following the Nice terror attack that “all terrorists are Muslims”.

(http://cdn.images.express.co.uk/img/dynamic/78/590x/Tuevo-Hakkarainen-against-Muslims-and-terrorists-750386.jpg)

Finnish MP, Tuevo Hakkarainen, right, said all terrorists are Muslims

"Shortly after the horrific attack on July 14, last year, Teuvo Hakkarainen, a Finnish MP who is notorious for his anti-Muslim and anti-immigration comments, was fined almost £1,000 (€1160) after he published an article in relation to the terrorist attacker Mohamed Lahouaiej-Bouhlel and made the comment which violated the Finnish law of “ethnic agitation"

Shocking moment migrants start brawl in small Finnish town (http://players.brightcove.net/2540076170001/4kfqgmETl_default/index.html?videoId=5247617584001)


http://www.express.co.uk/news/world/750386/EU-Finland-MP-Hakkarainen-fined-Facebook-all-terrorists-Muslims-Berlin-Nice-terror (http://www.express.co.uk/news/world/750386/EU-Finland-MP-Hakkarainen-fined-Facebook-all-terrorists-Muslims-Berlin-Nice-terror)

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 05. 01. 2017 22:10
.

Tuolla sivulla on äänestys oletko sitä mieltä että Hakkaraisen saama tuomio oli väärä, tällä hetkellä näyttää 98 % olevan tätä mieltä

(http://cdn.images.express.co.uk/img/page/express_logo.png)

"Do you think Finnish MP Tuevo Hakkarainen should have been fined almost £1000?" Yes No

"Go with the flow
98% Agree with you
1088 voters. Share your opinion!"

(https://images.apester.com/user-images%2F56%2F56dacbdaea66b163934f4973f9f57d8c.jpg/undefined/undefined/undefined)

http://www.express.co.uk/news/world/750386/EU-Finland-MP-Hakkarainen-fined-Facebook-all-terrorists-Muslims-Berlin-Nice-terror

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 06. 01. 2017 11:11

.

Kun katsoi maikkarin uutisista Hakkaraisen saaman poliittisen mielipidetuomion uutisointia samaan aikaan ruudun alareunassa vilisti kulttuuritapahtumia:

Miestä epäillään 10-vuotiaan tytön raiskauksesta Pirkanmaalla
Tyttö oli kertonut tapahtuneesta vanhemmalleen, joka otti yhteyttä poliisiin.

Julkaistu: 4.1. 18:27

"Sisä-Suomen poliisi epäilee vuonna 1994 syntynyttä turvapaikanhakijaa 10-vuotiaan tytön raiskauksesta, kertoo Aamulehti.

Poliisi vahvistaa tiedon HS:lle.

Aamulehden mukaan epäilty raiskaus tapahtui Pirkanmaalla Tampereen ulkopuolella viime lokakuussa."

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005032907.html

Miehiä epäillään alaikäisten tyttöjen raiskauksesta ja hyväksikäytöstä uudenvuodenyönä Oulussa

Rikoksista epäiltyjen miesten henkilöydet ovat poliisin tiedossa, mutta poliisi ei ole tavoittanut epäiltyjä.

Julkaistu: 4.1. 12:59 , Päivitetty: 4.1. 13:34

"Poliisi epäilee kahden alaikäisen tytön joutuneen seksuaalirikosten uhreiksi uudenvuodenyönä Oulussa. Tapausta tutkitaan raiskauksena ja törkeänä lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä.

Rikoksesta epäiltyjen ulkomaalaistaustaisten miesten henkilöydet ovat poliisin tiedossa, mutta poliisi ei ole tavoittanut epäiltyjä.

Poliisi ei kommentoi tapahtumien kulkua, epäiltyjen rikosten tekoaikaa eikä sitä, ovatko mahdolliset rikokset tapahtuneet julkisella paikalla.

Poliisi ei myöskään kerro seksuaalirikoksesta epäiltyjen miesten määrää."

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005032216.html

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 01. 02. 2017 15:03

.

Tästä asiasta ei voi valitettavasti olla eri mieltä Hakkaraisen kanssa tässä maassa on jotakin pahasti vialla

Teuvo Hakkarainen: "Täällä ei ole mitään sananvapautta - jos olisin haukkunut Jeesusta niin syytettä ei olisi nostettu"

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä antoi kansanedustaja Teuvo Hakkaraiselle huomautuksen käräjäoikeuden tuomioon johtaneesta Facebook-kirjoituksesta.

(http://images.cdn.yle.fi/image/upload//w_1198,h_761,q_70/13-3-9435994.jpg)

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen otti tyynesti vastaan eduskuntaryhmän hänelle antaman huomautuksen

" – Huomautus tuli ja sillä sipuli, Hakkarainen kuittasi eduskunnassa ryhmäkokouksen jälkeen.

Eduskuntaryhmä käsitteli Hakkaraisen tapausta, koska Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi hänet tammikuun alussa sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Tuomio tuli viimekesäisestä Facebook-kirjoituksesta, jossa Hakkarainen kirjoitti muun muassa, että "kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja".

Hakkaraisen mukaan kirjoituksen jälkipyykki ei muuta hänen ajatteluaan.

– Vähän tarkastelen sanamuotoja. Jos olisin kirjoittanut siihen, että "melkein kaikki muslimit" niin silloin ei olisi tullut mitään. Mielipiteeni eivät muutu.

Hakkaraisen mukaan Suomessa ei ole sananvapautta ja tästä hän pitää todisteena saamaansa tuomiota. Hakkaraiselta kysyttiin eduskunnassa, missä määrin hänen mielestään rasistista puhetta pitäisi rajoittaa.

– Ei tuo ole mitään rasistista puhetta. Jos minä olisin samassa tilanteessa arvostellut kristittyjä tai haukkunut Jeesusta niin ei kukaan olisi mitään syytettä nostanut. Mutta jos arvostelen muslimeja heidän pahoista teoistaan niin minua syytetään varmasti ja tuomio tulee, ja lappu käteen.

Hakkarainen toivoi, että lakia muutettaisiin sallivampaan suuntaan."

http://yle.fi/uutiset/3-9435964

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 10. 02. 2017 20:08
.

Puheenjohtajakisa kuumenee kuumenemistaan perussuomalaisissa

Perussuomalaisiin rynnistää lisää jäseniä - syynä puheenjohtajavalinta?

(http://static.iltalehti.fi/politiikka/Soini_503_pi.jpg)

Timo Soini ei ole vielä ilmoittanut jatkohaluistaan


"Nykyinen perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini aikoo kertoa jatkoaikeistaan "kevään korvalla" eli arvioiden mukaan kuukauden sisällä.

Puolueen euroedustaja, Jussi Halla-aho puolestaan on sanonut lähtevänsä "todennäköisesti" mukaan puheenjohtajakisaan.

(http://static.iltalehti.fi/politiikka/Halla_aho_190_pi.jpg)

Jussi Halla-aho on todennäköisesti mukana pj-taistossa

Kaapataanko puolue?

Koska perussuomalaisten puoluekokouksessa äänioikeus on jokaisella puolueen jäseneksi hyväksytyllä henkilö- ja yhteisöjäsenellä, on arvioitu, että esimerkiksi Hommaforum ja Halla-ahon kannattajat voisivat aktivoida sankoin joukoin väkeä äänestämään Halla-ahoa.

Perussuomalaisten mediavastaava Matti Putkonen ei usko, että uusien jäsenten viimeaikainen ryntäys puolueeseen johtuu Halla-ahon kannattajien ryntäyksestä puolueeseen. Putkosen mukaan syy jäsenmäärän kasvuun piilee pikemminkin huhtikuisissa kuntavaaleissa.

- Mitä lähemmäksi kuntavaaleja mennään, sitä enemmän tulee uusia jäsenhakemuksia. Esimerkiksi vuoden 2012 kuntavaalien yhteydessä meille tuli 1 380 uutta jäsentä ja nyt tahti on sama, Putkonen sanoo.

- Jäsenhakemuksissa ei tosin lue, että olen Halla-ahon kannattaja, mutta tästä huolimatta pidän kuntavaaleja kaikkein todennäköisimpänä selittäjänä ja perustan näkemykseni historiaan.

Putkosen mukaan on ”täyttä puppua väittää”, että perussuomalaiset menettäisivät kannatustaan.

- Meiltä on lähtenyt jäseniä, mutta samaan aikaan on tullut uusia tilalle. Kokonaisjäsenmäärämme on koko ajan kasvussa ja jäsenmäärämme on nyt 9 700.

Kesä ratkaisee

Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja valitaan Jyväskylässä lauantaina 10. kesäkuuta.

- Jos haluaa osallistua puoluekokoukseen ja äänestää, pitää jäsenhakemus jättää kolme kuukautta ennen puoluekokousta, jotta se ehditään asianmukaisesti käsitellä, Putkonen muistuttaa."

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201702102200068374_pi.shtml

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 13. 03. 2017 15:03
.

Tohtori, meppi ja haastaja – Millainen on perussuomalaisten johtoon pyrkivä Jussi Halla-aho?

Halla-aho ilmoittautui tänään perussuomalaisten puheenjohtajakilpailuun.

(http://images.cdn.yle.fi/image/upload//w_1198,h_674,q_70/13-3-9351403.jpg)

"Perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho ilmoittautui tänään odotetusti (http://yle.fi/uutiset/3-9505944)  perussuomalaisten puheenjohtajakilpailuun.

Europarlamentissa Halla-aho on jäsenenä kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnassa sekä varajäsenenä sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunnassa.

Ennen Euroopan parlamenttia Halla-aho on toiminut kansanedustajana 2011–2014. Hänet valittiin kansanedustajaksi 15 074 äänellä Helsingin vaalipiiristä vuoden 2011 eduskuntavaaleissa.

Eduskunnassa ollessaan Halla-aho toimi hallintovaliokunnan puheenjohtajana. Hän jätti puheenjohtajan tehtävänsä
saatuaan korkeimmalta oikeudelta (poliittisen) tuomion uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Tuomio koski Halla-ahon blogikirjoitusta, joka KKO:n mukaan sisälsi sisällöltään ja ilmaisutavaltaan herjaavia ja häpäiseviä väitteitä islaminuskosta.

Halla-aho on ollut myös Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen vuodesta 2009 alkaen. Halla-aho on myös ehdolla tämän kevään kuntavaaleissa.

Koulutukseltaan Halla-aho on filosofian tohtori. Hän on syntynyt ja kasvanut Tampereella."

Tohtori, meppi ja haastaja (http://yle.fi/uutiset/3-9506097)

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 13. 03. 2017 17:05
.

Tohtori Halla-ahon ilmoitus asettumisesta ehdolle perussuomalaisten puheenjohtajaksi

"Julkaistu 13.3.2017

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho ilmoittaa, lähteekö hän kisaamaan perussuomalaisten puheenjohtajuudesta.

Video julkaistu maanantaina 13.3.2017 klo 13.00."

http://www.youtube.com/v/Epa_5NwHRfE?version=3&autohide=1

https://www.youtube.com/watch?v=Epa_5NwHRfE

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 20. 03. 2017 17:05

.

Kotimaa 16.03.2017 12:59
Perussuomalaiset nuoret: Vastaanottokeskukset avattava suomalaisille kodittomille - "Tulee osoittaa selkärankaa"

(http://www.savonsanomat.fi/incoming/ylgy04-5735881_.jpg/alternates/FREE_640/5735881_.jpg)

Samuli Voutila vaatii kuntia ja järjestöjä avaamaan vastaanottokeskusten palvelut myös suomalaisille kodittomille. Kuva: Kari Pekonen

"Perussuomalaiset nuoret vaatii kuntien vastaanottokeskuksien majoitus- ja ruokapalveluita myös suomalaisten kodittomien käyttöön.

– On kansallinen häpeä, että maahan saapuville tarjotaan majoitus- ja ruokapalvelut kuin Manulle illallinen, mutta samaan aikaan kodittomat suomalaiset palelevat pakkasissa. Kuntien sekä järjestöjen tulee osoittaa selkärankaa ja tarjota samat palvelut kodittomille suomalaisille, vaatii nuorisojärjestön puheenjohtaja Samuli Voutila järjestön tiedotteessa.

– Turvapaikanhakijoita varten rakennettiin kovalla kiireellä täysihoitojärjestelmä, jonka kaltaisesta kodittomat suomalaiset olivat voineet vuosikaudet vain haaveilla, sanoo järjestön varapuheenjohtaja Tiina Ahva.

– Nyt, kun tiukemman maahanmuuttopolitiikan myötä turvapaikanhakijat palaavat kotimaihinsa, ei palvelujen laajentaminen suomalaisille vähäosaisille ole tullut poliitikoille mieleenkään. Toki suomalaisten auttaminen ei ole yhtä mediaseksikästä kuin turvapaikanhakijoiden, mutta omiamme kohtaan meillä kaikkein suurin velvollisuus on."

http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Perussuomalaiset-nuoret-Vastaanottokeskukset-avattava-suomalaisille-kodittomille/949038#cxrecs_s

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 28. 03. 2017 17:05
.

 maaliskuu 28, 201717:32

Oikeus- ja työministeri Lindström: Rakennusalan halpatyövoimatuonnille stoppi

(https://www.suomenuutiset.fi/wp-content/uploads/2016/03/Jari-Lindstr%C3%B6m-640x320.jpg)

 Työvoimapulan takia ei Suomen tarvitse avata ovia kehitysmaista, Afrikasta, Kiinasta tai Ukrainasta tuleville rakentajille, korostaa oikeus- ja työministeri Jari Lindström

"Uudenmaan ELY-keskus vihjasi tekevänsä harkinta- ja toimivaltansa puitteissa päätöksen luopua rakennusalan tarveharkinnasta Uudenmaan osalta.

Virkamiespäätökselle ei löydy pitävää perustelua, kun yli 10 000 suomalaista rakennusalan ammattilaista on edelleen työttömänä. Sen lisäksi EU-alueelta on saatavissa ammattirakentajia.

– Työvoimapulan takia ei Suomen tarvitse avata ovia kehitysmaista, Afrikasta, Kiinasta tai Ukrainasta tuleville rakentajille, korostaa oikeus- ja työministeri Jari Lindström.

Suomalaisten työllisyys turvattava

Lindströmin mielestä aikeilla yritetään jälleen kerran ujuttaa rakennusalalle halpatyövoimatuontia nykyisen lainsäädännön porsaanreiän kautta.

– Tulen esittämään maakuntalain uudistuksen yhteydessä toimivallan muutosta niin, että virkamiespäätöksillä ei voida enää purkaa työvoiman tarveharkintaa, vaan päätösoikeus on jatkossa ministerillä. Näin estetään alueelliset mahdollisuudet pelata näin vakavalla asialla.

– Valtiovallan on ensisijaisesti turvattava suomalaisten työntekijöiden työllisyys ja suomalaisten rehellisten yrittäjien toimintaedellytykset, Lindström painottaa."

SUOMEN UUTISET

https://www.suomenuutiset.fi/oikeus-tyoministeri-lindstrom-rakennusalan-halpatyovoimatuonnille-stoppi/

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 08. 04. 2017 09:09

.

Jussi Halla-aho: ”Ainoa tapa hillitä gettoutumista”

Uusi Suomi
Luotu:
7.4.2017 10:43

(https://kuvat.uusisuomi.fi/sites/default/files/imagecache/artikkelikuva_std/kuvat/hallis.jpg)

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho.

Kotimaa

Kuntavaalit 2017

Maahanmuutto gettouttaa kuntia ja vaikeuttaa asuntotilannetta, sanoo Perussuomalaisten puheenjohtajaehdokas, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho.

"Halla-ahon mukaan kaupunkien julkisessa asuntotuotannossa pitäisi asettaa etusijalle esimerkiksi työssäkäyvät. Hänen mukaansa maahanmuutto vaikeuttaa asuntotilannetta ja tekee kaupungeista sietämättömän kalliita pienituloisille työssäkäyville.

– Ainoa tapa hillitä gettoutumista ja yhteiskunnan sirpaloitumista on vähentää gettoutujien määrää. Tarvitaan sekä lainsäädäntöä että kuntien omia toimia. Julkisessa asuntotuotannossa ja asunnon tarjonnassa pitäisi asettaa etusijalle sellaiset ihmiset, joilla on kunnassa jotain järkevää tekemistä. Työtä tekevien ihmisten, sekä perheiden että sinkkujen, pitää pystyä asumaan kaupungissa, Halla-aho sanoo perussuomalaisten Tuumaustunti-tiedotustilaisuudessa.

Perussuomalaisten Tuumaustunti-tiedotustilaisuudessa esiintynyt helsinkiläinen Halla-aho sanoo, että maahanmuutto aiheuttaa ongelmia myös kouluissa.

– Maahanmuuttajaperheissä, etenkin muslimiperheissä, on usein paljon lapsia. Tämä merkitsee sitä, että jos maahanmuuttaja-asukkaita on jollakin alueelle esimerkiksi viidennes, heitä onkin alueen koululaisista jo puolet. Kouluissa tämä näkyy kulttuurisina törmäyksinä, oppimisvaikeuksina ja levottomuutena, minkä seurauksena maksukykyiset vanhemmat alkavat pohtia muuttoa toiselle oppilasalueelle, Halla-aho sanoo.

Helsinkiläinen Halla-aho arvioi myös, että pienemmissä kunnissa maahanmuuttajat ovat tärkeitä lähinnä valtion tukien vuoksi. Hän moitti tätä kuitenkin lyhytnäköiseksi."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/218140-jussi-halla-aho-ainoa-tapa-hillita-gettoutumista?ref=suosituimmat

.

Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 28. 04. 2017 17:05
.

Kansanedustaja tuohtui Suomen islamilaisen neuvoston valtionavustuksista - jätti kirjallisen kysymys Sampo Terhon vastattavaksi

Perjantai 28.4.2017 klo 09.42

Jani Mäkelä: Yhdistys harjoittaa Suomen lain ohi menevää päätös- ja lausuntotoimintaa avioliittoasioissa.

(https://static.ilcdn.fi/politiikka/Jani_m_kel__503_pi.jpg)

"Perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä on jättänyt eduskuntaan kirjallisen kysymyksen Suomen islamilaisen neuvoston saamista valtionavustuksista.

Mäkelä ei hyväksy, että ohi Suomen lakien toimiva neuvosto saa valtionavustusta.

- Eräs kynnys ylitettiin, kun osoittautui että satoja tuhansia euroja yhteiskunnan rahaa oli maksettu tukena Suomen islamilainen neuvosto ry:lle, joka oli tukea saadessaan itse ilmoittanut harjoittavansa islamilaiseen lakiin liittyvien asioiden hoitamista siihen tarkoitetun lautakunnan voimin, Mäkelä kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan.

Mäkelän mukaan tukea saanut yhdistys ilmoittaa itse vuosikertomuksessaan, että sen toimintaan kuuluu lautakunta, joka keskittyy islamilaiseen lakiin liittyvien asioiden hoitamiseen.

- Yhdistys sai vuosien ajan tukea huolimatta siitä, että se oli harjoittanut Suomen lain ohi menevää päätös- ja lausuntotoimintaa avioliittoasioissa.

- Julkisuudessa esitettyjen tietojen mukaan opetus- ja kulttuuriministeriö oli maksanut satojentuhansien eurojen suuruiset tukirahat Suomen islamilainen neuvosto ry:lle vuosina 2007—2014.

Blogikirjoituksessaan Mäkelä muistuttaa, että yhdistyslaki määrittelee, että yhdistyksen tarkoitus ei saa olla lain tai hyvien tapojen vastainen.

- Maassamme voi olla vain yksi lainsäädäntö, ja sen ulkopuolinen toiminta ei voi olla ainakaan hyvien tapojen mukaista. Nyt paljastui yksittäinen väärinkäytös, mutta ilman selvitystä ilmiön laajuudesta ei voida sulkea pois mahdollisuutta muista vastaavista tapauksista."

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201704282200114038_pi.shtml

.

Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 06. 05. 2017 22:10
.

Perussuomalaisten puheenjohtajaehdokas, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho Ykkösaamun haastattelussa

Jussi Halla-aho : Ykkösaamu , 6.5.2017

http://www.youtube.com/v/3enZ5UA6DYg?version=3&autohide=1

https://www.youtube.com/watch?v=3enZ5UA6DYg

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 27. 05. 2017 11:11
.

Vuorossa viikon terävät :

Halla-aholta kipakka vastaus Sipilälle: Kukaan ei ole vaatinut neuvotteluja hallitusohjelmasta

(http://images.cdn.yle.fi/image/upload//w_1199,h_675,f_auto,fl_lossy,q_auto/13-3-9632006.jpg)

Perussuomalaisten Jussi Halla-ahon mukaan hyvä alku olisi, jos Sipilän hallitus pitäisi edes kiinni nykyisestä ohjelmastaan.

27.5.2017 klo 13:09 päivitetty 27.5.2017 klo 13:13
Jussi Halla-Aho
Yle

"Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan hallitusohjelmaa ei avata uusille neuvotteluille, vaikka perussuomalaisten puheenjohtaja vaihtuu kahden viikon kuluttua.

Sipilä sanoi TV1:n Ykkösaamussa lauantaina, että kaksi vuotta sitten sovitulla kompromissilla mennään "loppuun saakka".

Sipilä myönsi, että hänen oma arvomaailmansa poikkeaa tietyissä kysymyksissä "aika merkittävästi" puheenjohtajaksi pyrkivän Jussi Halla-ahon ajatuksista. Haastattelussa viitattiin muun muassa maahanmuuttokysymyksiin.

Jussi Halla-aho kommentoi Sipilän haastattelua lyhyesti Facebookissa (https://www.facebook.com/jussi.hallaaho?fref=ts)

ja tekstiviestillä Ylelle.

Halla-aho korosti, että kukaan ei ole vaatinut hallitusohjelman neuvottelemista uudelleen.

– Hyvä alku olisi, että noudatetaan hallitusohjelmaa. Siellä ei esimerkiksi ole sellaista kirjausta, että houkutellaan Suomeen 30 000 irakilaista lupaamalla näille omakotitalo Kempeleestä, Halla-aho sivalsi Facebook-seinälllään."

http://yle.fi/uutiset/3-9635390

.


Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 31. 05. 2017 18:06

.

Normaalisti hyvin joviaalisti esiintyvältä Timo Soinilta pientä piikittelyä hallituskumppaneiden suuntaan

Soinilta piikki alkoholiuudistuksesta: ”Joskus tuntuu, että keskustaa johdetaan puskasta”

(http://is.mediadelivery.io/img/628/ed380fcd27f5465080bc430365f5eb23.jpg)

" Ulkoministeri Timo Soinin mukaan hallituspuolueiden puheenjohtajat eivät ole sopineet tulevista tapaamisista.
Ulkoministeri Timo Soini kannattaa alkoholilain uudistuksen etenemistä ja hyväksymistä. Soinin mielestä vuosi sitten sovittu alkoholilaki pitäisi viedä loppuun asti.

– Joskus ajattelee, kuka puoluetta johtaa. Minä johdan perussuomalaisia vielä kymmenen päivää. Joskus tuntuu, että keskustaa johdetaan puskasta, Soini totesi.

Kansanterveyden asiantuntija Pekka Puska on alkoholilakiuudistuksen keskeisimpiä vastustajia keskustapuolueessa."

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005234027.html

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 06. 06. 2017 20:08
.


Jo 2100 ilmoittautunut perussuomalaisten puoluekokoukseen – "Olemme niin demokraattinen puolue, että vastaavaa ei Suomesta löydy"

Perussuomalaisten kesäkuun puoluekokoukseen odotetaan tuhansia ihmisiä, joilla kaikilla on sananvaltaa.

12.5.2017 klo 15:45

(https://images.cdn.yle.fi/image/upload//w_1199,h_675,f_auto,fl_lossy,q_auto/13-3-8852848.jpg)

Perussuomalaisten puoluekokouksen pitopaikkana on 10.-11.6. Jyväskylän messukeskus Paviljonki.

"Jyväskylässä  alkavaan Perussuomalaisten puoluekokoukseen odotetaan jopa 3000 puolueen jäsentä.

–Tällä hetkellä ilmoittautuneita on 2100, kertoo työmies Matti Putkonen puoluetoimistolta.

Vielä lisääkin mahtuu, sillä puolueen käyttöön on varattu Jyväskylän messu- ja kongressikeskus Paviljonki, johon sopii jopa 4000 ihmistä.

Puoluekokouksessa valitaan puolueelle uusi puheenjohtaja, uusi puoluesihteeri sekä kolme varapuheenjohtajaa.

Luvassa "todellinen vääntö"

Putkonen pitää selvänä, että väki on liikkeellä.

Perussuomalaisten puoluekokouksessa jokaisella jäsenmaksunsa ajallaan maksaneella puolueen jäsenellä on äänioikeus.

–Kaikista näistä paikoista tulee todellinen vääntö. Se on ihan luonteenomaista perussuomalaisten kansanliikkeelle. Me olemme niin demokraattinen puolue, että vastaavaa ei Suomesta löydy, Putkonen sanoo.


Henkilövalinnat tehdään puoluekokouksessa heti lauantaina, uuden puheenjohtajan linjapuhe on luvassa sunnuntaina.

Työmies Putkonen pitää kesäkuun kokousta puolueelle suorastaan historiallisena.

–Luvassa on puolueen merkittävin kokous perustamisen jälkeen. Eräs aikakausi päättyy ja uusi alkaa"


https://yle.fi/uutiset/3-9608901

.


Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 10. 06. 2017 07:07
.

Perussuomalaisten puoluekokous alkaa klo 10:00


Jyväskylän puoluekokous 2017

Verkkomedia Perussuomalaiset
(https://yt3.ggpht.com/-oWtoXLSvAEU/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/oWcx0Gs4fOs/s88-c-k-no-mo-rj-c0xffffff/photo.jpg)

http://www.youtube.com/v/vxY9W9oYjB8?version=3&autohide=1

https://www.youtube.com/watch?v=vxY9W9oYjB8

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 10. 06. 2017 11:11

.

10.6.2017 - 13.34
Puheenaihe

Toista kierrosta ei tarvittu – Halla-ahosta perussuomalaisten puheenjohtaja

(http://www.lansivayla.fi/sites/default/files/styles/article/public/perussuomalaiset_3.jpg?itok=KqubyW85)

Sampo Terho ja Jussi Halla-aho.

"Perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi on valittu europarlamentaarikko Jussi Halla-aho.

Valinta sinetöitiin heti ensimmäisellä kierroksella, sillä Halla-aho sai yli puolet annetuista äänistä eli 949 ääntä. Sampo Terhon saldo oli 629 ääntä.

Vaalissa annettiin yhteensä 1 845 ääntä, joista 155 hylättiin.

Tampereella syntynyt Jussi Halla-aho on perussuomalaisten maahanmuuttokriittisen siiven johtohahmo. Hän nousi Helsingin kaupunginvaltuustoon vuonna 2008 perussuomalaisten listalta sitoutumattomana ehdokkaana. Eduskuntaan Halla-aho nousi 2011 ja europarlamenttiin 2014."

http://www.lansivayla.fi/artikkeli/529522-toista-kierrosta-ei-tarvittu-halla-ahosta-perussuomalaisten-puheenjohtaja

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 10. 06. 2017 18:06
.

Halla-aholaiset ovat muutenkin tukevoittamassa otetta vallankahvassa puolueessa

Ja odotettavissa poliittisten vastustajien vihapuheita

Jussi Halla-aholle tyrmäävä oikea käsi: Laura Huhtasaarelle valtava äänivyöry

(https://kuvat.uusisuomi.fi/sites/default/files/imagecache/artikkelikuva_std/kuvat/d07r3405_0.jpg)

    Laura Huhtasaari arkistokuvassa.

Kotimaa

Perussuomalaisten puheenjohtajakisa

"Perussuomalaisten ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi on valittu Laura Huhtasaari tyrmäävällä äänivyöryllä. Huhtasaari oli Halla-ahon suosikki tehtävään.

Salin reaktioista pystyi ennakoimaan vaalitulosta. Huhtasaari sai nimittäin jo aiemmin raikuvat aplodit ennen vaalia pitämänsä puheen jälkeen.

Halla-aho on ilmoittanut aiemmin suosikkinsa ensimmäiseksi ja kolmanneksi varapuheenjohtajaksi, johon tehtävään hän kannattaa Juho Eerolaa. Halla-aho on sanonut aiemmin julkisuudessa, että Huhtasaaressa on ministeriainesta. Häntä on veikkailtu aiemmin uudeksi ulkoministeriksi. Halla-ahon valinnan seurauksena spekulaatiot siitä, vaihtaako perussuomalaiset nyt ministereitään, käy kuumana."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/222963-jusshalla-aholle-tyrmaava-oikea-kasi-laura-huhtasaarelle-valtava-aanivyory


”Halla-aholaiset” saamassa jo triplajohdon: Hakkarainen vahvoilla

(https://kuvat.uusisuomi.fi/sites/default/files/imagecache/artikkelikuva_std/kuvat/d07r7569.jpg)

Teuvo Hakkarainen arkistokuvassa.

Kotimaa

Perussuomalaisten puheenjohtajakisa

"Niin sanotut halla-aholaiset ovat saamassa perussuomalaisissa jo kolmoisjohdon, kun Teuvo Hakkarainen on vahvoilla toiseksi varapuheenjohtajaksi. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin aiemmin Laura Huhtasaari, joka oli tuoreen puheenjohtajan Jussi Halla-ahon suosikki.

Toisen varapuheenjohtajan valinta menee toiselle kierrokselle, sillä Hakkarainen sai hiukan alle puolet äänistä. Yhteensä hän sai ääniä 459 kappaletta, kun toisena ollut kansanedustaja Arja Juvonen keräsi 170 ääntä. Kolmanneksi tuli kansanedustaja Simon Elo 115 äänellä.

Spekulaatiot hallituskriisistä käyvät kiivaina Jussi Halla-ahon voiton johdosta."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/222965-halla-aholaiset-saamassa-jo-triplajohdon-hakkarainen-vahvoilla

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 12. 06. 2017 17:05
.

Halla-aho kommentoi pääministerin ilmoitusta: Kävin aamulla hyvän ja asiallisen keskustelun

Perussuomalaisten tuore puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi Facebookissa pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ja Petteri Orpon (kok.) ilmoitusta, jonka mukaan heillä ei ole edellytyksiä jatkaa hallituksessa Halla-ahon johtamien perussuomalaisten kanssa.

(https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-1/p160x160/17861840_1302823356504522_8397285147940457024_n.jpg?oh=ac596c2453f75d8972d773511eecce6a&oe=59E947E3)

"Jussi Halla-aho
4 tuntia sitten

Kävin aamulla hyvän ja asiallisen keskustelun pääministeri Sipilän ja ministeri Orpon kanssa hallitusyhteistyöstä. Tein selväksi, että nykyinen hallitusohjelma ja turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma riittävät perussuomalaisille, mutta edellytämme, että yhdessä sovitusta pidetään tarkasti kiinni.

Pääministeri ilmoitti hetki sitten, että maahanmuuttoa koskevien kirjausten nykyistä tarkempi noudattaminen ei ole mahdollista, ja ettei edellytyksiä hallitusyhteistyön jatkumiselle ole.

Lisää tuumaustunnilla suorassa lähetyksessä huomenna tiistaina klo 14."

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/halla-aho-kommentoi-paaministerin-ilmoitusta-kavin-aamulla-hyvan-ja-asiallisen-keskustelun/6469188

Perussuomalaisten pettyneet varapuheenjohtajat: "Neuvottelu oli vain kulissia", "Surkea juttu", "Olisin uskonut, että järki voittaa"

Viikonloppuna perussuomalaisten ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittu Laura Huhtasaari uskoo, että tämänpäiväiset neuvottelut olivat vain kulissia.

(https://images.cdn.yle.fi/image/upload//w_1198,h_674,f_auto,fl_lossy,q_auto/13-3-9665433.jpg)

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittu kansanedustaja Laura Huhtasaari (vas.), kolmanneksi varapuheenjohtajaksi valittu kansanedustaja Juho Eerola ja toiseksi varapuheenjohtajaksi valittu kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (oik.) perussuomalaisten puoluekokouksessa Jyväskylässä.

"Perussuomalaisten uudet varapuheenjohtajat Laura Huhtasaari, Teuvo Hakkarainen ja Juho Eerola sanovat, että puolue olisi halunnut jatkaa hallituksessa.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) ilmoittivat tänään iltapäivällä, ettei edellytyksiä yhteistyölle Jussi Halla-ahon johtamien perussuomalaisten kanssa ole. Sipilä, Orpo ja Halla-aho kokoontuivat aamulla Kesärantaan neuvottelemaan hallitusyhteistyön jatkamisesta.

Puolueen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi viikonloppuna valittu Laura Huhtasaari uskoo, että hallitus kaatui henkilökysymyksiin. Hän korostaa, että perussuomalaiset olisi halunnut pitää kiinni hallitusohjelmasta.

Huhtasaaren mielestä tämän päivän neuvottelut Kesärannassa näyttäisivät olleen vain kulissia.

– Näyttää siltä, että tämänpäiväinen neuvottelu oli vain kulissia, että päätökset oli jo tehty aiemmin, Huhtasaari sanoo Ylelle."

https://yle.fi/uutiset/3-9665406


Perussuomalaisten Packalén: Ilman presidentin lausuntoa hallitus olisi jatkanut

Kotimaa STT 17:47 9

"Ilman presidentti Sauli Niinistön eilistä lausuntoa kokoomus ja keskusta olisivat olleet valmiita jatkamaan hallituksessa perussuomalaisten kanssa, uskoo perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalén.

Packalénin mielestä Niinistö otti eilisessä puheessaan kantaa sisäpolitiikkaan ja osoitti kritiikkiä Jussi Halla-ahon suuntaan. "

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3546923/Perussuomalaisten+Packaln+Ilman+presidentin+lausuntoa+hallitus+olisi+jatkanut


Paavo Väyrynen: En voi enää tukea Sauli Niinistön uudelleenvalintaa

(http://www.ts.fi/static/content/pic_5_3546993_k2158740_651.jpg)


Kotimaa Turun Sanomat 18:44

"Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen ilmoittaa uudessa blogissaan, ettei hän voi tukea Sauli Niinistön uudelleenvalintaa "kaiken viime aikoina tapahtuneen ja viimeksi Kultaranta-keskustelujen yhteydessä esille tulleen valossa."

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3546993/Paavo+Vayrynen+En+voi+enaa+tukea+Sauli+Niiniston+uudelleenvalintaa

"Hän toteaa blogissaan myös pitävänsä erikoisena sitä, että Niinistö on arvioinut perussuomalaisten tekemiä puoluekokousvalintoja ja niiden vaikutuksia hallituskelpoisuuteen.

– On outoa, että Sauli Niinistö tasavallan presidenttinä pyrkii estämään julkista keskustelua Suomen mahdollisesta eroamisesta EU:sta tai euroalueesta. Nämäkin kysymykset ovat sellaista Eurooppa-politiikkaa, joka kuuluu valtioneuvoston toimialaan, Väyrynen kirjoittaa.

– Kaiken viime aikoina tapahtuneen ja viimeksi Kultaranta-keskustelujen yhteydessä esille tulleen valossa minun on ilmoitettava, että en voi enää tukea Sauli Niinistön valintaa tasavallan presidentiksi, Väyrynen kirjoittaa"

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/vayrynen%20niinisto-66629


Soraääniä kokoomuksen riveistä - Rydman: "Hallitusyhteistyön katkaiseminen perussuomalaisten kanssa on virhe"

Maanantai 12.6.2017 klo 19.37

(http://d3sd9qpucc1g5p.cloudfront.net/scaler/c0bd8f16bce17a3c8705b9f112f5e5eadf79201728fe0b63ff84f06be9effd4d)

"Rydman mainitsee, että kokoomus on aiemmin tehnyt hallitustyötä vihreiden ja vasemmiston kanssa.

    Ensimmäisen kauden kansanedustaja Wille Rydman (kok) on eri mieltä hallituskriisin ratkaisusta puolueensa pj:n kanssa.
    Hän kutsuu pääministerin ja valtiovarainministerin esittämää ratkaisua hallituskriisiin "irrationaaliseksi".
    Vihreiden Ville Niinistö ihmetteli Rydmanin ajatuksia Twitterissä.

Kokoomuksen ensimmäisen kauden kansanedustaja Wille Rydman harmittelee Facebookissa puoluejohtaja Petteri Orpon ilmoitusta siitä, että kokoomus ja Halla-ahon perussuomalaiset eivät voi tehdä yhteistyötä hallituksessa.

- Minusta hallitusyhteistyön katkaiseminen perussuomalaisten kanssa on virhe, ja tulen ilmaisemaan tämän kantani myös kokoomuksen eduskuntaryhmän kokouksessa.

- On totta, että monia käytännön hankaluuksia ja erimielisyyksiä olisi varmasti ilmennyt PS:n uuden johdon kanssa. Mutta niin se on hallitusyhteistyössä aina, millä tahansa hallituspohjalla, Rydman jatkaa.

"Irrationaalista"

Rydmanin mielestä kokoomus tekee nyt käsillä olevassa kriisissä "irrationaalista" politiikka.

 (Jussi) Halla-aho ei vaatinut muutoksia nykyiseen hallitusohjelmaan. Nyt joudutaan neuvottelemaan uudesta hallituksesta tai pitämään ennenaikaiset vaalit. Siksi tehty valinta on täysin irrationaalinen, Wille Rydman toteaa.

- Nyt joudutaan neuvottelemaan uudesta hallituksesta tai pitämään ennenaikaiset vaalit. Siksi tehty valinta on täysin irrationaalinen. Kokoomus on kyennyt toimimaan samassa hallituksessa myös (vasemmistoliiton Paavo) Arhinmäen ja (vihreiden) Ville Niinistön kanssa - ja hyvä niin - vaikka mainitut herrat ovat paljon kauempana kokoomuksen linjoista kuin Halla-aho, hän pohtii Facebookissa."

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/rydman%20ps-66630

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 14. 06. 2017 14:02
.

Ilmeisesti joiltakin osin Perussuomalaiset pääsi samalla eroon myös heikoimmista lenkeistään ja kävelevistä totaalikatastrofeista

Tiina Elovaarasta ja Simon Elosta tehty rikosilmoituksia natsiväitteiden vuoksi

Keskiviikko 14.6.2017 klo 15.00

Perussuomalaisten viestintävastaava Matti Putkonen kertoo asiasta Lännen Medialle.
LUE MYÖS

Halla-aho väitetyistä natsitervehdyksistä: Kuvassa äänestetään presidenttiehdokkaasta

"Perussuomalaisista irtaantuneen Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän puheenjohtajasta Simon Elosta ja varapuheenjohtajasta Tiina Elovaarasta on Matti Putkosen mukaan tehty rikosilmoituksia, koska he ovat leimanneet Jyväskylän puoluekokoukseen osallistuneita natseiksi. Asiasta uutisoi Lännen Media.

Väitetyt natsitervehdykset nousivat puheeksi tiistai-iltana A-Studion haastattelussa, johon osallistuivat Elovaara, Elo ja perussuomalaisten tuore puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Elovaara väitti studiossa, että osa puoluekokousosallistujista olisi tehnyt kokouksessa natsitervehdyksiä.

Lännen median mukaan todellisuudessa puoluekokousosanottajat nostivat kätensä ottaakseen kantaa puoluekokouksessa tehtyyn presidentinvaaliäänestykseen.

- Kokouksen puheenjohtaja oli esittänyt kädennostoäänestystä, mutta hän ei muistanut, että kokouksessa kaikilla ei ole äänioikeutta, Putkonen kertoo Lännen Medialle.

- He [Elovaara ja Elo] tekivät näistä ihmisistä julkisuudessa natseja. Se on loukannut heidän ihmisarvoaan ja heidän perheitään, Putkonen sanoo Lännen Medialle.

Hän on toivonut Elolta ja Elovaaralta julkista anteeksipyyntöä. Elovaara totesi keskiviikkona lähettämässään tiedotteessa, ettei hän vielä tiistai-iltana tiennyt väitettyjen natsitervehdyskuvien taustoja."

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706142200207750_pi.shtml

.

Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 14. 06. 2017 21:09

.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan paikalta tiistaina eronnut Toimi Kankaanniemi ilmoitti yön yli nukuttuaan medialle eduskunnassa, että hän jää perussuomalaisiin eikä loikkaa parinkymmenen ex-perussuomalaisen mukana Simon Elon johtamaan Uusi vaihtoehto -ryhmään.

(https://static.ilcdn.fi/politiikka/toimietueh1406127_olli_503_pi.jpg)

Toimi Kankaanniemi puhui keskiviikkona jo oppositiopoliitikon nuotilla. Kankaanniemen mukaan hallituksen "kylmä linja ei saa jatkua". Valinnanvapausmallia Kankaanniemi pitää potentiaalisena katastrofina

Tyrmää väitteen puolueen kaappaamisesta

"Jyväskylän puoluekokouksessa tehdyt henkilövalinnat kielivät Kankaanniemen mukaan perussuomalaisten jäsenistön keskuudessa koetusta muutoksen tarpeesta.

- Arveltiin, että Sampo Terho ei tuo sitä muutosta. Tavattoman moni sanoi, että se tapahtuu vain Jussi Halla-ahon kautta. Näitä oli satoja. Voitte päätellä, mutta ette koskaan tule tietämään, ketä itse äänestin.

Väitteen siitä, että halla-aholaiset olisivat kaapanneet puolueen, Kankaanniemi tyrmää täysin.

- Se on aivan järjetön ajatus. Keskustelu loukkaa niitä, jotka aidosti halusivat muutosta hallituspolitiikkaan, Kankaanniemi sanoo.

- Puoluekokouksessa ääni-, läsnäolo- ja puheoikeuden saivat vain ne, jotka olivat kahtena edellisenä vuotena maksaneet jäsenmaksun ja olivat ilmoittautuneet huhtikuussa kokoukseen tulijoiksi. Ei ole mahdollista, että kaksi vuotta sitten olisi ajateltu, että tullaan 2017 kesäkuussa kaappaamaan puolue, Kankaanniemi jatkaa."

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706142200208249_pi.shtml

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 15. 06. 2017 17:05

.

Näyttäisi siltä että maakunnat pysyvät lojaaleina

Alavuden perussuomalaiset: ”Vallanhimo pääasiallinen syy uuden ryhmän perustamiselle”

"Alavuden perussuomalaiset aikovat jatkaa perussuomalaisten jäseninä. He eivät harkitse siirtymistä eduskuntaryhmästä eronneeseen Uusi vaihtoehto -liikkeeseen, kertoo Antti Mäkelä Alavuden perussuomalaisten tiedotteessa.

– Tuomitsemme myös tavan, kuinka uuden ryhmän perustaminen hoidettiin. Närää herättää se, että eronneet ovat halukkaita noudattamaan demokratian pelisääntöjä ainoastaan silloin, kun se on itselle edullista, Mäkelä sanoo.

– Vaikuttaakin siltä, että henkilökohtainen vallanhimo oli pääasiallinen syy uuden ryhmän perustamiselle, hän jatkaa."

https://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/alavuden-perussuomalaiset-vallanhimo-pääasiallinen-syy-uuden-ryhmän-perustamiselle-1.2316499


Tapio Pihlaja pettyi raskaasti Soiniin – ”Tämä on mennyt pelurihommaksi”

https://www.ilkka.fi/tilaajalle/maakunta/tapio-pihlaja-pettyi-raskaasti-soiniin-tämä-on-mennyt-pelurihommaksi-1.2316547


"Vaikuttaa siltä, että piirin puheenjohtaja puuhaa uutta puoluetta" – Ilmajoen Hannu Akkanen vaatii Raimo Vistbackan eroa

https://www.pohjalainen.fi/tilaajalle/maakunta/tilaajalle-7.3187110?aId=1.2316564

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 15. 06. 2017 19:07
.

https://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=221736298&autoplay=1

https://vimeo.com/221736298

"2000-LUVUN alussa Halla-aho vielä väitti vastaan rasisteille Suomen Sisun keskustelupalstoilla. Ainakin niin hän on City-lehden haastattelussa sanonut. Kansallismielisten sisulaisten kanssa vängätessä mieli muuttui:

”Kävi ilmi, että heidän mielipiteensä olivat parempia kuin omani”, hän sanoi City-lehdelle.

Halla-ahosta tuli maahanmuuttokriittisistä poliitikoista kaikkein ärhäkin.

Blogi veti lukijoita. Ensin satoja, lopulta tuhansia päivässä. Kommentteja kertyi niin runsaasti, että niitä varten oli pakko perustaa erillinen nettisivu, Hommaforum.

Myös Simon Elo löysi Halla-ahon blogin.

”Tuntui kuin silmäni olisivat avautuneet”, Elo kirjoittaa Hommaforumilla Halla-ahon kirjoitusten lukemisesta. Halla-ahon tekstien takia Elosta tuli ”nuiva”. Elon mielestä hänen idoliaan kohdeltiin epäreilusti, etenkin mediassa, lopulta myös tuomioistuimissa.

”Hänen sanoissaan täytyy olla perää, kun häntä näin vainotaan, ajattelin. Viimeinen niitti oli Halla-ahon saama syyte ja tuomio – se oli todiste yhteiskunnan kaksoisstandardeista ja Mekkaan päin kumartamisesta.

Sitaatilla somalien ”kansallisista erityispiirteistä” Halla-aho kuvasi kaksinaismoralismia, johon ”suvaitsevaisto” hänen mielestään syyllistyy. Kaleva-lehden pääkirjoituksessa oli väitetty humalaisen väkivallan olevan ”suomalaisten kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre”.

Entä jos panisi tilalle somalit, ryöstelyn ja loisimisen? Jos kerran suomalaisten geneettisiä erityispiirteitä sopii arvuutella, miksei sitten myös somalialaisten, Halla-aho kysyi.

Rinnastuksen takia Korkein oikeus tuomitsi Halla-ahon kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/politiikka/revennyt-puolue-viimein-tuli-piste-jossa-timo-soini-ja-jussi-halla-aho-kaantyivat-toisiaan-vastaan/?shared=974597-c3799dd7-500

.

Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 16. 06. 2017 15:03
.

Näin eteni operaatio pelastetaan hallitus: Aluksi tarkoitus oli heittää halla-aholaiset pihalle perussuomalaisista

Analyysi: Näin perussuomalaisten jakautumiseen valmistauduttiin

(https://d3ncwv2e9zpfbf.cloudfront.net/200081239-800x_.jpg)

Timo Soini, Juha Sipilä ja Petteri Orpo varautuivat taustalla Jussi Halla-ahon mahdolliseen valintaan perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

Lauri Nurmi

"Tasan kuukautta ennen puoluekokousta kokoomuslaiset viestittivät hallituksessa perussuomalaisten hallitusedustajille, että Petteri Orpo ei tekisi hallitusyhteistyötä Jussi Halla-ahon johtamien perussuomalaisten kanssa.

Asia tehtiin hallituksessa perussuomalaisille selväksi. Ensimmäistäkään kirjallista dokumenttia asiasta tuskin on olemassa, koska politiikassa kaikkein herkimmät asiat kerrotaan vain suullisesti.

Kokoomuksen ratkaisusta hylätä Halla-aho on kuitenkin olemassa päiväkirjamerkintä hallituslähteellä.

Perussuomalaisten puheenjohtajakiertue oli alkanut muutamaa päivää aiemmin (lauantaina 6.5.) Tampereella. Sen jälkeen perussuomalaisten johdossa tehtiin analyysi, että Halla-aho todennäköisesti voittaisi Sampo Terhon Jyväskylän puoluekokouksessa.

Aluksi kyse oli henkisestä valmistautumisesta, joka toukokuun loppuun mennessä vahvistui tahtotilaksi, että jotain olisi tehtävä, jos Halla-aho voittaisi.

Hallituksessa eri toimintavaihtoehdoista keskustelivat niin perussuomalaiset, kokoomuslaiset kuin keskustalaisetkin. Aktiivisimpia keskusteluissa olivat perussuomalaisten ja kokoomuksen sisäpiirit, mutta myös keskustalaiset, pääministeri Juha Sipilä mukaan lukien, olivat tietoisia mahdollisuudesta, että perussuomalaisten eduskuntaryhmä jakautuisi kahtia.

Perussuomalaiset hahmottelivat toukokuussa mielessään, ketkä 20 kansanedustajaa voisivat muodostaa soinilais-terholaisen eduskuntaryhmän, jos pelastusrengasta tarvittaisiin.

Osa rajattiin heti ulos

Kartoitus tehtiin sen perusteella, kenet arvioitiin kriittisimmässä paikassa eli varsinaisessa toteutusvaiheessa kaikkein luotettavimmiksi.

Ulos rajattiin ryhmän yhdeksän kansanedustajaa: Juho Eerola, Teuvo Hakkarainen, Laura Huhtasaari, Olli Immonen, Rami Lehto, Jani Mäkelä, Jari Ronkainen, Sami Savio ja Ville Tavio. Yhdeksikkö oli allekirjoittanut maaliskuun lopussa tiedotteen, jossa he vaativat hallitusta kiristämään maahanmuuttopolitiikkaa. Heille ei missään olosuhteissa hiiskuttaisi asiasta.

Perussuomalaiset laskivat hallituksessa, että uudessa ryhmässä pitäisi olla vähintään 20 kansanedustajaa, jotta se olisi Sipilälle ja Orpolle kiinnostava yhteistyötaho.

Aluksi toiminta-ajatuksena oli, että maltillinen enemmistö heittäisi halla-aholaiset kansanedustajat ulos eduskuntaryhmästä ja mahdollisesti erottaisi puolueesta. Tämä olisi mahdollista siinä tilanteessa, että perussuomalaisten puoluehallitus ja puoluevaltuusto jäisivät soinilaisten käsiin, vaikka Halla-aho valittaisiin puheenjohtajaksi.

Samalla ymmärrettiin, että toinen vaihtoehto olisi poliittisesti raskain: enemmistön eroaminen eduskuntaryhmästä ja sen jälkeen uuden puolueen perustaminen.

Äärimmäiseen vaihtoehtoon alettiin valmistautua, koska soinilais-terholaiset pitivät Halla-ahon turvapaikanhakijoista käyttämää retoriikkaa rasistisena ja tulivat toukokuun alkupuolella siihen johtopäätökseen, että toimiminen Halla-ahon johtamassa puolueessa ei ollut heille vaihtoehto.

Halla-aho kuvaili Tampereen puheenjohtajatentissä maahanmuutosta Lapissa käymiään keskusteluja seuraavasti:

–Kyse ei ole pelkästään esteettisestä haitasta oman kylän raitilla, vaan kyllä ihmiset näkevät, että tässä kyse on kansakunnallisesta ongelmasta ja kansantaloudellisesta ongelmasta, Halla-aho sanoi 6. toukokuuta Tampereella.

Avoimen rasistista "esteettinen haitta" -viittausta on kuvailtu hallituslähteistä viimeiseksi sinetiksi Halla-ahon torjumiselle.

Soinin luotetuille sekä hallituksen keskustalaisille ja kokoomuslaisille tuli hätä: hallitus ei saisi kaatua Halla-ahoon.

Soinin raju reaktio oli viesti

Lännen Media uutisoi lauantaina 3. kesäkuuta, että Suomen hallituksessa käytiin vakavia keskusteluita siitä, että perussuomalaisten eduskuntaryhmän soinilais-terholainen enemmistö muodostaisi oman eduskuntaryhmänsä ja jatkaisi hallituksessa. LM kertoi samalla, että kokoomus ei suostu hallitusyhteistyöhön Halla-ahon johtaman puolueen kanssa.

Lue lisää:

Hallituksessa suunnitelma Halla-ahon voiton varalle (https://www.aamulehti.fi/kotimaa/hallituksessa-suunnitelma-halla-ahon-voiton-varalle-soinilaiset-muodostaisivat-oman-eduskuntaryhman-200183418/)   

"Kokoomuksen siirron jälkeen pääministeri Sipilän olisi muutettava hallituspohjaa. Halla-ahon perussuomalaisista irtisanoutuva ryhmä koostuisi ainakin noin 20 kansanedustajasta. Sipilän hallitus voisi helposti jatkaa työskentelyään, koska keskustalla on 49 ja kokoomuksella 37 kansanedustajaa. Koossa olisi valmis enemmistöhallitus", uutisessa kerrottiin.

Touko-kesäkuun vaihteessa hallituksessa keskusteltiin asiasta, ja sitä pidettiin varasuunnitelmana. Keskusteluissa oli myös ulkoministeri Soinin ja muiden perussuomalaisten ministereiden jatkaminen tehtävissään.

Alustava suunnitelma sopi kaikille, koska kokoomuslaiset ja keskustalaiset hyötyisivät perussuomalaisten halkeamisesta kahtia ja koska maltillisilla perussuomalaisilla ei ollut mitään muuta vaihtoehtoa pelastaa asemaansa hallituksessa.

Soinin hätkähdyttävän raju blogiteksti oli tarkoitettu horjuttamaan suuren yleisön ja ennen kaikkea tiedotusvälineiden uskoa siihen, että mistään tällaisesta olisi puhuttu hallituksessa.

Soini tiesi uhraavansa maineensa.

Kun Halla-aho nousi perussuomalaisten puheenjohtajaksi, pelastussuunnitelma päätettiin toteuttaa. Marssijärjestys eteni siten, että soinilais-terholaisten sisäpiiri piti koko ajan Sipilän ja Orpon tietoisina käänteistä.

Tarkkaan mietitty lista edustajia mukaan

Operaatio ja hallituksen jatkaminen ilman eronpyyntöä ei olisi välttämättä onnistunut, ellei asiaa olisi hallituksessa pohjustettu ja suunniteltu siitä keskustelemalla. Mielikuvat tai väitteet siitä, että asia olisi ollut improvisoitu, eivät Lännen Median lähteiden mukaan vastaa todellisuutta.

Esimerkiksi Halla-ahon ja Sipilän tapaaminen maanantaina 12. kesäkuuta oli poliittista teatteria, joka kaikkien piti näytellä kunnialla. Myös Sipilä oli hyvissä ajoin linjannut, että keskusta ei arvojensa takia tekisi hallitusyhteistyötä Halla-ahon kanssa.

Sunnuntaina, Halla-ahon valinnan jälkeisenä päivänä, soinilais-terholaisten ytimellä oli valmiina 20 kansanedustajan lista. Sillä olleita nimiä alettiin tavoitella puhelimitse. Soini, Terho ja Jussi Niinistö pysyivät ryhmän muodostamisen käytännön toteutuksesta sivussa.

Lisäksi toteuttajilla oli listallaan kahdeksan mahdollista perussuomalaisten kansanedustajaa uuteen ryhmään ja puolueeseen. Lopulta kävi niin, että 20 alkuperäisen nimen listalta putosi pois kaksi nimeä, joita ei yhteydenoton jälkeen enää voitu harkita perustajajäseniksi. Kaksi korvaavaa nimeä saatiin kahdeksan mahdollisen nimen listalta.

Esimerkiksi kansanedustaja Veera Ruoho oli pakko jättää alkuvaiheen toteutuksen ulkopuolelle, vaikka hänet tiedettiin Halla-ahon vastustajaksi. Ruoho oli saanut eduskuntaryhmältä varoituksen äänestettyään hallintarekisterilakia vastaan. Pienintäkään riskiä ei myöskään suunnitelman toteutusvaiheessa ollut mahdollista ottaa, vaikka Ruoho sittemmin on mielellään hyväksytty Uuden vaihtoehdon jäseneksi.

Maanantaina kaikki oli valmista

Maanantaina Uva-ryhmä oli koossa, ja myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö oli antamiensa lausuntojen valossa tietoinen siitä, että hallitus ei ollut kaatumassa.

–Hallituksella ei ole nyt sellaisenaan ollen enää jatkomahdollisuuksia. Puhuin juuri pääministeri Sipilän kanssa.

–En enteile nyt mitään vaihdoksia todellakaan, Niinistö esimerkiksi sanoi toimittajille Kultarannassa. Poistuessaan tiedotustilaisuudesta presidentti letkautti paljon puhuvasti:

–Ei muuta kuin lehmänkauppoja tekemään."

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/perussuomalaisten-jakoon-valmistauduttiin-toukokuun-alkupuolelta-lahtien-nain-tapahtumat-etenivat-200212097/

.

Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 16. 06. 2017 16:04

.

Historian siipien havinaa tämäkin: Tänään Timo Soini erotetaan muiden uvalaisten mukana Perussuomalaiset -puolueesta

Puoluehallitus kokoontui - Halla-aho: Perussuomalaiset erottaa kaikki uuteen ryhmään loikanneet

Perjantai 16.6.2017 klo 17.01 (päivitetty klo 17.55)

Perussuomalaisten puoluehallitus kokoontui perjantaina iltapäivällä.

(https://static.ilcdn.fi/politiikka/puoluehallitus_etu_160617RP_503_pi.jpg)

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo ja puheenjohtaja Jussi Halla-aho kuuluvat puoluehallitukseen.

"Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi kokouksen jälkeen tiedotusvälineille, että puolue erottaa kaikki uuteen eduskuntaryhmään loikanneet henkilöt.

Halla-aho kertoo, että puoluehallitus on päättänyt lähettää kirjeen puolueen eduskuntaryhmästä irtautuneille edustajille, jossa ilmoitetaan, että heidän toimintansa on vahingoittanut puoluetta ja heidän jäsenyytensä lakkaa.

- Loikanneiden henkilöiden kelpoisuus toimia puolueen jäsenenä on lakannut, Halla-aho totesi.

Puoluehallituksen enemmistö näyttäisi muodostuvan perussuomalaisten uuden puheenjohtajan Jussi Halla-ahon tukijoista.

Halla-ahon mukaan puoluehallitus ohjeistaa myös kuntien ja kaupunkien valtuustoryhmiä erottamaan eduskuntaryhmästä irtautuneet henkilöt valtuustoryhmistään."

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706162200213015_pi.shtml

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 17. 06. 2017 09:09

.

Pienimuotoista jäynäilyä piraattiversioiden suuntaan

Suomenpuolue.fi -verkkotunnuksen varannut Junnila: "Leikkimielisesti varasin sen"

Lauantai 17.6.2017 klo 06.49 (päivitetty klo 08.35)

(https://static.ilcdn.fi/politiikka/suomenpuoluevaiko-etu_503_pi.jpg)

Uusi vaihtoehto -ryhmästä ponnistavalle puolueelle mietitään parhaillaan sopivaa nimeä.

Eerola suomenpuolue.fi-verkkotunnuksesta: "Hyvä hoksnokka Vilhelmillä"

Perussuomalaisten kolmannen varapuheenjohtajan Juho Eerolan edustakunta-avustaja Vilhelm Junnila on varannut suomenpuolue.fi -verkkotunnuksen itselleen. Asia käy ilmi Viestintäviraston verkkotunnushausta.

Junnila kertoo, että hän varasi suomenpuolue.fi-verkkotunnuksen katsottuaan Sensuroimaton Päivärinta -keskusteluohjelman Iltalehdestä keskiviikkona. Ohjelmassa vieraili muun muassa Timo Soinin taustajoukoista tunnettu Jukka Jusula.

Toimittaja Susanne Päivärinta kysyi Jusulalta, minkä nimen tämä antaisi Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmälle. Ryhmä erkaantui perussuomalaisista tällä viikolla. Jusula sanoi Suomen puolue.

Junnila on toiminut aikaisemmin sekä Eerolan että kansanedustaja Simon Elon avustajana, mutta Junnilan työsuhde Elon kanssa päättyy, Elo kertoo STT:lle. Elo on nykyisin perussuomalaisten eduskuntaryhmästä irtautuneen Uusi vaihtoehto -ryhmän puheenjohtaja.

Suomenpuolue.fi -verkkotunnus on rekisteröity 14. kesäkuuta kello 23.11.
Junnila sanoo, että kyse on "leikkimielisestä viime hetken jäynästä"."

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706172200214661_pi.shtml

Eerola suomenpuolue.fi-verkkotunnuksesta: "Hyvä hoksnokka Vilhelmillä"

Lauantai 17.6.2017 klo 09.21 (päivitetty klo 10.26)

(https://static.ilcdn.fi/politiikka/eerolatiinaetu_503_pi.jpg)

"Perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja Juho Eerola sanoo, että hänen eduskunta-avustajansa Vilhelm Junnila varasi suomenpuolue.fi- verkkotunnuksen omatoimisesti. "

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706172200214716_pi.shtml

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 18. 06. 2017 09:09
.

Vuonna 2017 - kukaan ei olisi odottanut espanjalaista inkvisitiota joka jakelee aivan omia tuomioitaan

http://www.youtube.com/v/ah7MTy4bgHo?version=3&autohide=1

https://www.youtube.com/watch?v=ah7MTy4bgHo

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 19. 06. 2017 17:05

.

Tiina Elovaara kiihkeästä viikosta: Sähköposteja ei uskallettu lähettää, mutta puhelimet lauloivat

(https://crop.kaleva.fi/gVaZbPcrE3wpllYR1wCQqEANsyI=/894x0/smart/http%3A//kuvat.kaleva.fi/default/fea2d6fc-52bd-11e7-b01e-0242ac110003/xlarge-923886.jpg)

"Uusi, 20 kansanedustajasta koostuva ryhmä pystytettiin vauhdilla. Sähköposteja ei uskallettu lähettää, mutta puhelimet lauloivat.

Nyt Elovaara kuvailee oloaan helpottuneeksi.

– Meille ongelmaksi tuli nelikko, eli Jussi Halla-aho varapuheenjohtajineen, jotka ovat selkeämmin maahanmuuttokriittisiä. Kokonaisuus, toimintatavat ja poliittinen puhetyyli olivat syyt, jotka johtivat uuteen ryhmään. Voidaan sanoa, että meiltä paloi koti, mutta selkäranka säilyi.

Elovaara korostaa, että ryhmä rakentui pala palalta.

– Viimeiseen asti toivoimme Sampo Terhon voittoa ja teimme sen eteen töitä. Toki tiesimme, että Halla-ahon ympärillä on paljon liikehdintää. Kun kuulimme tuloksen, me kansanedustajat olimme tosi lyötyjä.

Lauantaina heiltä tuli päivityksiä, joissa Halla-ahoa onniteltiin ja toivottiin sujuvaa jatkoa. Viimeistään sunnuntai-iltana kuvio muuttui.

– Kävimme lauantaina Musta kynnys -ravintolassa läpi, mitä kokouksessa tapahtui. Se oli kuin terapiaistunto. Täydellä teholla juna lähti eteenpäin sunnuntai-iltana ja maanantaina. Hämmästyin, että meitä oli niin monta, jotka halusimme irtaantua puolueesta. Vältimme sähköpostin käyttöä. Hoidimme käytännön asiat puhelimessa."

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/tiina-elovaara-kiihkeasta-viikosta-sahkoposteja-ei-uskallettu-lahettaa-mutta-puhelimet-lauloivat/762947/

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 19. 06. 2017 17:05
.

Tämä toteen käynyt toimittajan ennustus puhuttaa juuri nyt: "Hallituksessa suunnitelma Halla-ahon voiton varalle"

Lännen Mediassa työskentelevän Aamulehden toimittajan juttu julkaistiin 3.6. Timo Soini haukkui sen julkisesti, mutta nyt siinä kuvattu suunnitelma on toteutunut.

 Kotimaa 03.06. 05.00 Päivitetty14.06. 21.37

(https://d3ncwv2e9zpfbf.cloudfront.net/200124925-800x_.jpg)

"Lauri Nurmi

Helsinki, Lännen Media

Suomen hallituksessa on käyty vakavia keskusteluja siitä, että perussuomalaisten eduskuntaryhmän soinilais-terholainen enemmistö muodostaisi oman eduskuntaryhmänsä ja jatkaisi hallituksessa.

Asia vahvistettiin perjantaina Lännen Medialle useista eri hallituslähteistä.

Näin voitaisiin toimia, jos Jussi Halla-aho valitaan viikon kuluttua Jyväskylässä perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Tuore LM-kysely vahvistaa, että Halla-aho saattaa voittaa äänestyksessä Sampo Terhon.

Jos Halla-aho valitaan perussuomalaisten puheenjohtajaksi, kokoomus todennäköisesti ilmoittaa, että se ei tee hallitusyhteistyötä Halla-ahon johtaman puolueen kanssa. Halla-aholla on vuodelta 2012 tuomio uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Se on nykyisen kokoomuksen johdolle ja eduskuntaryhmälle liikaa.

Useista eri puoluelähteistä kerrottiin perjantaina LM:lle, että kokoomus ei suostu hallitusyhteistyöhön Halla-ahon johtaman puolueen kanssa.

Kokoomuksen siirron jälkeen pääministeri Sipilän olisi muutettava hallituspohjaa.

Halla-ahon perussuomalaisista irtisanoutuva ryhmä koostuisi ainakin noin 20 kansanedustajasta. Sipilän hallitus voisi helposti jatkaa työskentelyään, koska keskustalla on 49 ja kokoomuksella 37 kansanedustajaa. Koossa olisi valmis enemmistöhallitus, jonka toimintakykyä Sipilä saattaisi vahvistaa kristillisdemokraateilla ja rkp:llä tai jommallakummalla.

Rkp:n ja kristillisdemokraattien kanssa on käyty keskusteluja hallitukseen tulemisesta, mutta soinilais-terholaisen eduskuntaryhmän irtautuessa halla-aholaisista pienempiä puolueita ei välttämättä tarvittaisi hallitukseen lainkaan.

LM-kyselyn perusteella perussuomalaisten eduskuntaryhmä jakautuu puheenjohtajavalinnassa. Halla-aholaiset ovat ryhmässä vahva vähemmistö. LM-kyselyyn vastasi 26 kansanedustajaa eli suurin osa 37-jäsenisestä ryhmästä. Terhoa kannattaa 14 kansanedustajaa, Halla-ahoa 8 ja Leena Merta sekä Veera Ruohoa kumpaakin yksi. Kaksi edustajaa ei ole valinnut suosikkiaan.

Jos Halla-aho valitaan puheenjohtajaksi, hän antanee lähtöpassit ulkoministeri Soinille. Liipaisimella olisi myös Jussi Niinistön puolustusministeriys. Niinistö oli vuoden 2009 eurovaaleissa perussuomalaisten vaalipäällikkö, eikä Halla-ahoa otettu ehdokkaaksi.

Eduskuntaryhmän jakautuessa Soini ja Niinistö voisivat todennäköisesti jatkaa ministereinä, vaikka Halla-aho olisi valittu perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Myös tästä on keskusteltu hallituksessa.

Toinen vaihtoehto on, että perussuomalaiset siirtyy Halla-ahon voiton jälkeen ryhmänä kokonaan oppositioon, mutta samalla suurehko joukko ryhmän jäseniä loikkaa muihin puolueisiin, osa hallituksen riveihin.


Jutun alkuperäinen otsikko oli: "Hallituksessa suunnitelma Halla-ahon voiton varalle: soinilaiset muodostaisivat oman eduskuntaryhmän""

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/hallituksessa-suunnitelma-halla-ahon-voiton-varalle-soinilaiset-muodostaisivat-oman-eduskuntaryhman-200183418/

.


Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: Roy Rabb on 20. 06. 2017 07:07
Halla-aho ylläpitää PS:n alkuperäistä linjaa. Soinista tuli osa eliittiä, petti.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 22. 06. 2017 05:05
.

Mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan lähtee gallup-lukemat "uudelle" PS:lle ja vastaavasti siitä irtaantuneille piraateille

Ylen kannatusmittaus: Uudelle vaihtoehdolle eduskuntaryhmistä pienin kannatus, perussuomalaiset nosti suosiotaan

Erikseen kysyttäessä uutta vaihtoehtoa voisi äänestää seuraavissa eduskuntavaaleissa 11 prosenttia, perussuomalaisia seitsemän prosenttia ja kumpaa tahansa kuusi prosenttia äänestäjistä.

(https://images.cdn.yle.fi/image/upload//w_1198,h_674,f_auto,fl_lossy,q_auto/13-3-9684965.png)

"Viime viikolla liikkuivat Suomen politiikan mannerlaatat, kun hallituspuolue perussuomalaiset jakaantui kilpaileviin eduskuntaryhmiin.

Vastavalittu puheenjohtaja Jussi Halla-aho jäi vetämään perussuomalaisia ja Simon Elo ryhtyi uuden vaihtoehdon eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi.

Ylen tänään, torstaina julkaisema kannatusmittaus näyttää ensimmäistä kertaa, millaisen tuen kansalaiset antaisivat nyt molemmille ryhmille. Perussuomalaisten kannatus näyttää hieman kasvaneen edellisestä mittauksesta, kun se on tullut ylöspäin 0,7 prosenttiyksikköä, mutta uuden vaihtoehdon kannatus jää eduskuntaryhmistä pienimmäksi, kannatus kipuaa 2,3 prosenttiyksikköön.

– Tämä on hyvä tulos perussuomalaisille. Kannatus on hieman kasvanut, vaikka osa joukoista on lähtenyt muille maille, Taloustutkimuksen toimitusjohtaja Jari Pajunen sanoo.

Syyksi Pajunen arvioi perussuomalaisten rivien tiivistymisen.

– Kannatus on varmasti tullut maahanmuuttokriittisiltä. Siellä varmasti on perussuomalaisista pois lähteneitä, jotka ovat nyt palaamassa takaisin, Pajunen sanoo.

Näin tutkimus tehtiin

Taloustutkimus haastatteli yhteensä 1 213 henkilöä

Haastattelut tehtiin 13.-20.6.2017

Kantansa ilmoitti 65 prosenttia haastatelluista

Tutkimuksen virhemarginaali on 2,8 prosenttia

Oman vahvistuksensa tulkinnalle antaa kantansa ilmottaneiden määrä, mikä on kasvanut sitten viime mittauksen. Kun Ylen kyselyssä toukokuussa hieman alle 61 prosenttia ilmoitti kantansa, tällä kertaa vastaava lukema oli 65.

Osa näyttääkin tulleen katsomosta takaisin politiikan pariin.

Sen sijaan uuden vaihtoehdon kannattajien silmin kannatusmittaus jättää toivomisen varaa"

https://yle.fi/uutiset/3-9684222

Halla-aho vahvoilla perus­suo­ma­laisten sisäl­lis­so­dassa

"Poliittisen historian tutkijoilla riittää varmasti vielä työtä perus­suo­ma­laisten hajoamiseen johtaneiden tapahtumien yksi­tyis­koh­tien selvit­tä­mi­sessä.

(http://www.suomenmaa.fi/image-3.632536.d547444657?size=640x512)

Jussi Halla-aho on vahvoilla perussuomalaisten sisällissodassa, vaikka kansanedustajien enemmistö loikkasikin uuteen ryhmään.

Katseet kannattaa kuitenkin suunnata jo tule­vai­suu­teen.

Monet seikat puhuvat sen puolesta, että Jussi Halla-ahon käsiin jäänyt puolue voittaa perus­suo­ma­laisten sisällissodan.

Halla-aholle jäivät ensinnäkin puolu­e­tu­ki­rahat ja valmis puolu­eor­ga­ni­saatio.

Tämä antaa hänelle etulyön­ti­a­seman taistelussa perus­suo­ma­laisten sieluista.

Monelle jäsenelle on suuri kynnys hypätä ”hajottajien” kelkkaan, vaikka olisikin kannattanut Sampo Terhoa puheen­joh­ta­jaksi Jyväskylän puolu­e­ko­kouk­sessa.

Raha ei tietenkään yksin ratkaise politiikassa. Myös henkilöt ovat tärkeitä.

Tässäkin suhteessa Halla-aho on vahvemmilla, vaikka kaikki ministeritkin siirtyivät uuteen ryhmään.

Perus­suo­ma­laisten uudessa johdossa Jussi Halla-aho ja Laura Huhtasaari muodostavat varsin valovoimaisen kaksikon, joka onnistuu ehkä peittämään vara­pu­heen­joh­ta­jaksi valitun Teuvo Hakkaraisen entiset ja tulevat kompuroinnit."

http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/23/254479/5928b1c790

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 22. 06. 2017 19:07
.

 kesäkuu 22, 201719:50

Vistbacka uhoaa vetävänsä tukisäätiön pois perussuomalaisten taustalta – asiantuntijalta tyrmäys: ”On vaikea kuvitella perusteita”

(https://www.suomenuutiset.fi/wp-content/uploads/2017/06/Vistbacka-640x320.jpg)

Perussuomalaisten tukisäätiössä hääräävät Raimo Vistbacka ja perussuomalaisista loikannut ex-puheenjohtaja Timo Soini junailisivat mielellään säätiön varoja uudelle liikkeelle.

"– Säätiön tarkoituksen muuttamiseen on aina suhtauduttava kriittisesti ja tiukasti, huomauttaa patentti- ja rekisterihallituksen tiimiesimies Jouko Koitto.

Perussuomalaisten tukisäätiön hallituksen puheenjohtaja Raimo Vistbackan mukaan säätiöllä ei ole kiinnostusta tukea enää jatkossa perussuomalaisia. Vistbacka ilmaisi asian Uutissuomalaisen haastattelussa.

Loikkareilla ei rahaa eikä kannatusta

Vistbackan näkemys on helppo ymmärtää, sillä hän tukee perussuomalaisista loikannutta Uusi vaihtoehto/Sininen tulevaisuus -ryhmää. Loikkareilla ei ole taustallaan minkäänlaista puolueorganisaatiota.

Säätiön tarkoitusta vaikea muuttaa

Vistbackan toiveista on hyvin pitkä matka siihen, että tukisäätiö tosiasiallisesti saattaisi lopettaa perussuomalaisten tukemisen, jolloin esimerkiksi loikkarien toiminnan edistäminen ehkä olisi mahdollista.

Tämä edellyttäisi ensinnäkin säätiön hallituksen kolmen neljäsosan enemmistöllä kannattamaa päätöstä säätiön tarkoituksen muuttamisesta. Lisäksi muutos olisi hyväksytettävä patentti- ja rekisterihallituksessa (PRH).

– Säätiön tarkoituksen muuttamiseen on aina suhtauduttava kriittisesti ja tiukasti. On vaikea kuvitella perusteita, joiden vuoksi tukisäätiön tarkoitus olisi tällä hetkellä muokattavissa niin, ettei säätiö enää tukisi perussuomalaisia, PRH:n tiimiesimies Jouko Koitto sanoo.

”Miksi säätiö ei tukisi perussuomalaisia?”

Säätiölain mukaan säätiön tarkoituksen muuttaminen edellyttää tilannetta, jossa säätiön varojen käyttäminen sille määrättyyn tarkoitukseen on olosuhteiden muuttumisen vuoksi olennaisesti epätarkoituksenmukaista ja tarkoituksen muuttaminen on säätiön varojen tehokkaan ja tuloksellisen käytön edellytys.

Lisäksi edellytetään, ettei uusi tarkoitus olennaisesti poikkea alkuperäisestä tarkoituksesta.

– Perussuomalaisten tukisäätiön nykyisten sääntöjen mukaan säätiön tarkoitus on tukea nimeltä mainitun puolueen, siis perussuomalaisten toimintaa. Tässä herää kysymys, miksi säätiö ei voisi enää tukea perussuomalaista puoluetta.

– Onko siis nähtävissä, että olisi olemassa edellytykset säätiölain mukaiselle tarkoituksen muuttamiselle siten, että säätiö luopuisi tukemasta perussuomalaisia? Ei minun mielestäni. Perussuomalainen puolue jatkaa toimintaansa, eivätkä puolue itsessään tai puolueen säännöt ole muuttuneet millään tavalla, Koitto sanoo.

Vistbacka esittänyt vaihtelevia lausuntoja

Perussuomalaisten tukisäätiö omistaa nykyisen perussuomalaisten puoluetoimiston Helsingin Yrjönkadulla. Säätiö sai puolueelta lainaa 1,7 miljoonaa euroa huoneiston hankintaan. Puolue maksaa säätiölle kuukausivuokraa, jolla säätiö vastaavasti lyhentää lainaa.

Säätiö on siten perussuomalaisista erillinen ja itsenäinen taho. Vistbackan ohella säätiön hallituksessa toimii myös puolueesta loikannut entinen puheenjohtaja Timo Soini.

Vistbacka on viime päivinä esittänyt vaihtelevia lausuntoja siitä, mihin tarkoitukseen säätiö tulisi jatkossa kanavoimaan varallisuuttaan. Vielä viime viikolla tukisäätiö ei Vistbackan mukaan ollut avustamassa muita kuin perussuomalaisia, kuten säätiön säännöt edellyttävät.

Vistbacka myös totesi Suomen uutisille, ettei jaettavaa varallisuutta edes ole, ja että säätiöllä on edelleen velkaa omistamastaan huoneistosta.

Myös Halla-aho tyrmäsi Vistbackan aikeet

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan tilanne puoluetoimistona toimivan huoneiston käyttämisen suhteen on edelleen auki.

Halla-aho näkee mahdottomana, että perussuomalaisten tukisäätiö ryhtyisi jakamaan varojaan muille ryhmittymille.

– Säätiö on omien sääntöjensä mukaan perustettu tukemaan perussuomalaisen puolueen toimintaa. Kilpailevien poliittisten liikkeiden tukeminen ei kuulu sääntöjen tai yleisen maalaisjärjenkään puitteissa tämän säätiön tehtäviin, Halla-aho sanoi viime viikolla Ilta-Sanomille."

https://www.suomenuutiset.fi/vistbacka-uhoaa-vetavansa-tukisaation-pois-perussuomalaisten-taustalta-asiantuntijalta-tyrmays-vaikea-kuvitella-perusteita/

.

Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 01. 07. 2017 17:05
.

Sipilä ja Orpo kansan suosikkeja pääministeriksi - Halla-aho ykkönen alle 50-vuotiaiden keskuudessa

Lauantai 1.7.2017 klo 06.08

Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho on alle 50-vuotiaiden mielestä sopivin Suomen seuraavaksi pääministeriksi.

Nuorten suosikki

(https://static.ilcdn.fi/kotimaa/hallaahopuoluekokouksessa_503_u0.jpg)

"Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho nousee kolmanneksi (13%) Iltalehden mittauksessa. Halla-aho on tuloksissa korkeammalla kuin SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne, tosin luvut mahtuvat virhemarginaaliin.

Miehet pitävät Halla-ahoa pääministeriksi sopivana selvästi enemmän kuin naiset.

Nuorten, 25-34 -vuotiaiden ikäryhmässä, Halla-aho on selvä ykkönen. Tästä ikäryhmästä 24 prosenttia pitää Halla-ahoa sopivimpana tulevaksi pääministeriksi. Tästä ikäryhmästä Sipilää pitää sopivimpana 10% ja Orpoa 11 prosenttia.

Nuorten joukossa vasemmistoliiton Li Andersson nousee niukasti Sipilän ja Orpon edelle 12 prosentin osuudella.

Jos laskemme mukaan kyselyn kaikki kolme alle 50-vuotiaiden ikäryhmää (18-24, 25-34 ja 35-49), niin pääministerisuosikkien kärjessä on Halla-aho.

Näistä kolmesta ikäryhmästä yhteenlaskettuna Halla-ahon prosentiksi tulee 20,2. Orpoa pitää sopivimpina seuraavaksi pääministeriksi 15,8 ja Sipilää 13,5 prosenttia."

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201706302200237779_u0.shtml

Halla-aho on nuorten suosikki pääministeriksi - Tutkimusjohtaja: Sama ilmiö nähty Euroopassa

Lauantai 1.7.2017 klo 07.39

"IL:n kyselytutkimuksen mukaan Halla-aho on nuorten aikuisten suosikki seuraavaksi pääministeriksi. Ilmiö noudattelee Euroopassa nähtävillä olevaa poliittista trendiä, arvioi tutkimusjohtaja Juhana Aunesluoma."

(https://static.ilcdn.fi/politiikka/hallaaho_503_pi.jpg)

IL:n kyselytutkimuksessa enemmistö kannatti seuraavaksi pääministeriksi Juha Sipilää (kesk), toiseksi tuli Petteri Orpo (kok). Kuvassa oleva Jussi Halla-aho (ps) tuli kolmanneksi, mutta kyselyyn vastanneiden nuorten ikäryhmässä hän oli ykkönen.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706302200239013_pi.shtml

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 08. 07. 2017 22:10
.

Halla-aholaisten vyöryttäminen puheenjohtajistoon näyttää nyt erittäin tarpeelliselta toimenpiteeltä jälkeen päin arvioiden

(https://kuvat.uusisuomi.fi/sites/default/files/imagecache/artikkelikuva_std/kuvat/d07r6363_1.jpg)

Perussuomalainen varakansanedustaja Vilhelm Junnila uskoo, että Timo Soinin alkuperäinen suunnitelma Jussi Halla-ahon valinnan jälkeen ei ollut perustaa uutta puoluetta vaan vallata vanha puolueensa takaisin.

Perussuomalainen väittää: ”Soini yritti vallata puolueen takaisin”

"Perussuomalaisen kansanedustaja Juho Eerolan eduskunta-avustaja Vilhelm Junnila uskoo, että puolueen syrjäytetyn puheenjohtajan Timo Soinin alkuperäinen suunnitelma ei ollut perustaa uutta puoluetta vaan ”vallata” perussuomalaiset takaisin haltuunsa puoluehallituksen kautta. Uuden vaihtoehdon edustajat ovat kiistäneet väitteen Twitterissä.

Varakansanedustaja Junnila kirjoittaa perussuomalaisten puoluekokouksesta ja sen jälkeisistä tapahtumista Puheenvuoron blogissaan otsikolla ”Soini yritti vallata puolueen takaisin”. Sosiaalisessa mediassa kirjoitusta ovat jakaneet perussuomalaisiin jääneet kansanedustajat kuten puolueen 1. varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari, joka ilmoittaa tukevansa Junnilan näkemystä asiasta.

– Puheenjohtajuuden jättävän Timo Soinin tavoitteena ei ollut perustaa uutta eduskuntaryhmää ja uutta puoluetta. Soinin ennen puoluekokousta tekemä sotasuunnitelma oli huomattavasti härskimpi: vallata puolue ja täysin sääntöjen mukaisesti, Junnila kirjoittaa blogissaan.

– [Puoluehallitus] oli tärkein osa Soinin suunnitelmaa, jonka tarkoituksena oli tehdä irtautuvasta ryhmästä perussuomalaisten virallinen eduskuntaryhmä ja toiseen ryhmään jäävistä lainsuojattomia.

Myös Uusi Suomi on kertonut puoluehallituksen roolista perussuomalaisten vallanvaihdoksessa. Mikäli 13-jäsenisen puoluehallituksen enemmistö olisi ollut niin sanotusti soinilaisia, olisivat soinilaiset voineet valita Soinin ympärille perustetun uuden eduskuntaryhmän puolueen viralliseksi eduskuntaryhmäksi. Tämä olisi jättänyt Halla-ahon ryhmän erikoiseen välitilaan, vaikka puoluehallitus ei olisikaan suoraan kyennyt erottamaan perussuomalaisten uutta johtoa – siihen olisi tarvittu puoluekokouksen päätös. Lue lisää: Halla-aho sai puoluehallituksenkin haltuunsa: Soinille potkut? (https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/223273-halla-aho-sai-puoluehallituksenkin-haltuunsa-timo-soinille-potkut?ref=suosituimmat) 

Vilhelm Junnilan mukaan tämä suunnitelma selittää myös, miksi Soini kiisti blogissaan niin voimakkaasti spekulaatiot, että hän saattaisi loikata ja jättää perustamansa puolueen.

– Se ei ollutkaan tavoite, vaan puolueen valtaaminen, Junnila uskoo.


Junnilan mukaan puoluekokouksen varsinainen takaisku Soinille syntyi vasta siitä, että hänen lähimiestään Jussi Niinistöä ei valittu ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi.

– Niinistön rooli oli ratkaiseva, sillä puolueen säännöissä päätösvaltaan edellytetään, että puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ovat kokouksessa läsnä. Päätösvaltaan riittää 1/3 puoluehallituksen jäsenistä ja siten Niinistö olisi voinut kutsua kokouksen, kun Halla-aho on Brysselissä, Junnila kirjoittaa.

Puolueen puheenjohtaja ja kolme varapuheenjohtajaa ovat automaattisesti puoluehallituksen jäseniä. Kun koko puheenjohtajisto muodostui halla-aholaiseksi, soinilainen enemmistö puoluehallituksessa alkoi jäädä haaveeksi. Uusi Suomi on kirjoittanut, että juuri tämä selittää halla-aholaisten tarpeen ottaa puoluekokouksessa haltuunsa koko puheenjohtajisto."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/224793-perussuomalaiset-vaittavat-timo-soini-yritti-vallata-puolueen-takaisin

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 10. 07. 2017 18:06
.

Juncker kilahti, Halla-aho paikalla, Yle ei uutisoi

4.7.2017 21:40
Roger Kulmala

(https://blogit.kansalainen.fi/wp-content/uploads/eu2-990x556.png)

"Tapahtunut tiivistettynä: Europarlamentissa oli puhumassa EU:n puheenjohtajamaana vuoden ensimmäisen puoliskon toimineen Maltan pääministeri Joseph Muscat. Paikalla oli myös EU:n komission jäseniä mukaan lukien komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker. Sen sijaan europarlamentikoista paikalla oli vain Politico-verkkolehden arvion mukaan n. 30, kun meppejä on kaikkiaan 750. Siis alle 5 % oli paikalla.

Juncker hermostui meppien vähäiseen määrään, kutsui europarlamenttia naurettavaksi ja ajautui sanaharkkaan europarlamentin puhemiehen Antonio Tajanin kanssa.

Onkin todella naurettavaa, että Juncker, joka on vaaleilla valitsematon byrokraatti, joutuu saarnaamaan demokraattisesti valituille europarlamentikoille, joiden pitäisi valvoa Junckerin johtamaa komissiota, siitä että heidän pitäisi olla paikalla europarlamentissa kuuntelemassa jäsenmaiden toiveita.

Brexitin ja kansallismielisten populistien takia EU-instituutiot ovat viime aikoina korostaneet yhtenäisyyttään, mutta nyt kulissit romahtivat.

Yksi näistä noin kolmestakymmenestä paikalla olleesta mepistä oli perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho, jonka Facebook-päivitys sai minut kirjoittamaan tämän blogikirjoituksen.  (https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-1/p160x160/17861840_1302823356504522_8397285147940457024_n.jpg?oh=6f6c107d0eeb759a30eabf89d71e6e7b&oe=5A10D4E3)    Jussi Halla-aho viime tiistaina

"Tiedossa ei ole, kuinka moni suomalaismepeistä oli paikalla, koska EU-parlamentti listaa läsnäolot vain äänestyksissä, joista ensimmäinen ajoittui puolillepäivin."

Tämä on mielenkiintoinen esimerkki median tavasta toimia. Yle oli ainoa media, joka KYSYI suomalaismepeiltä, olivatko nämä paikalla. Koska minä olin (ainakin nähdäkseni) ainoa suomalaismeppi, joka oli paikalla, Yle on tällä hetkellä ainoa media, joka ei uutisoi Junckerin (sinänsä aiheellisesta) kilahduksesta lainkaan.

(https://static.ilcdn.fi/ulkomaat/jucker_etu_hg_040717_503_ul.jpg)

Juncker suuttui meppien poissaolosta - "EU-parlamentti on naurettava"Kuten Halla-aho Facebook-päivityksessään mainitsi, Yle ei ole toistaiseksi uutisoinut asiasta. Omituista, sillä luulisi olevan uutisen arvoista, kun EU:n korkein virkamies haukkuu vaaleilla valittua europarlamenttia naurettavaksi, vaikka Junckerilla oli sanoilleen pätevät perusteet.

Väistämättä nousee kysymys, että Yle ei uutisoi, sillä asiassa on kaksi virallisen totuuden vastaista seikkaa. Ensinnäkin paljon ylistetty EU ei arvostakaan Suomen kaltaisia pieniä jäsenmaita, kuten poissaolo Maltan pääministerin esiintymistilaisuudessa europarlamentissa todisti. Toiseksi Jussi Halla-aho oli tänään ainoa europarlamentikko, joka oli edustamassa suomalaisia europarlamentissa, kun muilla suomalaisilla mepeillä oli jotain muuta tekemistä.

Verorahoin toimivan Ylen pitäisi olla uutisoinnissaan reilumpi ja kertoa asioista, vaikkei se tukisi toimittajien omaa arvomaailmaa."

https://blogit.kansalainen.fi/juncker-kilahti-halla-aho-paikalla-yle-ei-uutisoi/

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 22. 07. 2017 00:12

.

Eino Poutiaisen (SMP) moposta näkyy milloin minkäkin näköistä "versiota" (mm. Tunturi Automat) mutta kuuleman mukaan Einolla ei koskaan ollut Tunturia vaan Solifer Export

(http://kfs.app.huset.fi/?file=http://uppslagsverket.app.huset.fi/Site/Data/1546/Resource/Module/DigiArchive2/Files/39095_org.jpg)

ja tätä ennen Goebel mopedi

Goebel Avus Gs III           Tekniikan Maailma 5/1959     [Back/to Finland reg.]

GOEBEL mopedi

lue "Gööbel")

"Goebel mopedi on varustettu mm.

- 1 sylinterisellä 2-tahti Sachs moottorilla

- moottorin teho 1.25 hv

- kulutus 1.25 1/100 km

- teleskooppijouset sekä etu-, että takapyörissä

Hinta maahantuojan varastoissa ilman lisälaitteita 74.800:-.

Lisälaitteita mm. nopeusmittari. äänitorvi, pitkä sotula ym.

Myynti kautta maan. alan parhaimmat liikkeet.


Maahantuoja:

POHJOISNAINEN SÄHKÖ OY - HELSINKI - VAASA - OULU"

(http://mo-ped.se/werke/goebel_avus.jpg)

http://mo-ped.se/werke/goeb56c1.htm

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 24. 07. 2017 22:10
.

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho tavattavissa Lapuan torilla keskiviikkona 26.7.
Tarjolla makkaraa.

(http://static.mvlehti.net/uploads/2016/05/halla-aho-II-768x569.jpg)

Filosofian tohtori Jussi Halla-aho.

(http://static.mvlehti.net/uploads/2017/07/halla-aho-lapualla.jpg)

https://fi-fi.facebook.com/lapuaps/

http://mvlehti.net/2017/07/24/puheenjohtaja-jussi-halla-aho-tavattavissa-lapuan-torilla-keskiviikkona-26-7/

.


Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 27. 07. 2017 00:12

.

Perussuomalaisten Matti Putkonen haluaa vielä keskustella puolueesta loikanneen Timo Soinin kanssa

(https://static.ilcdn.fi/politiikka/Putkonen_503_pi.jpg)

"Timo Soini oli innosta piukeana elokuussa 2010, kun hän pääsi perussuomalaisten puheenjohtajana kertomaan, että entinen ay-demari, metalliliiton viestintäpäällikön tehtävästä eläköitynyt Matti Putkonen siirtyy perussuomalaisiin. Edessä siinsivät vuoden 2011 eduskuntavaalit. Armottomana organisaattorina ja lobbarina tunnetun "työmies" Putkosen oli määrä keskittyä PS:n vaalikampanjaan. Soini oli hoksannut, että Putkosen loikan myötä, puolue saisi taaksensa demareihin pettyneitä äänestäjiä.

Niin myös tapahtui, ja PS sai vuoden 2011 eduskuntavaaleissa historiallisen vaalivoiton. Soinista ja Putkosesta tuli Suomen politiikan kova parivaljakko.

Seitsemän vuotta myöhemmin asetelma on kääntynyt päälaelleen. Kun Jussi Halla-aho valittiin äänivyöryllä perussuomalaisten puheenjohtajaksi Jyväskylän puoluekokouksessa, Soini ja kumppanit lähtivät puolueesta ovet paukkuen. Putkonen jäi hoitelemaan puoluevirkailijan hommiaan PS:n puoluetoimistoon.

- Puolueessa vallitsee nyt hyvä meininki. Täällä ei uhkailla, täällä ei pelotella. Kaikki otetaan mukaan, kaikkia kuunnellaan ja sitten tehdään ratkaisut, Putkonen kuvasi puolueen nykyistä tilaa Iltalehdelle perjantaina, kun IL teki juttua perussuomalaisten ja puolueesta irtaantuneiden soinilaisten väleistä.

Matti Putkonen, oletko vielä puheväleissä Timo Soinin kanssa?

- En minä tiedä, kun me ei olla nyt soiteltu viime aikoina.

Putkonen kertoo jutelleensa Soinin kanssa viimeksi Jyväskylän puoluekokouksessa. Miehet vaihtoivat Putkosen mukaan "muutaman sanan" myös puheenjohtajavaalin jälkeen.

- Silloin ymmärsin, että seuraavalla viikolla mahdollisesti soitellaan.

Ei soiteltu.

- Toivoisin, että Timo ymmärtäisi asian niin, että jos ollaan todellisia ystäviä, niin sitten voi myös pitää yhteyttä. Ei siitä mitään haittaa olisi kummankaan puolueen kannalta."

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201707222200279924_pi.shtml

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 01. 08. 2017 21:09
.

"Säätiöherrojen" nykyisissä uuvateissa on hieno ja kaikkia huomioitseva keskusteluilmapiiri ollut aistittavissa jo kai kymmeniä vuosia

Savustamisesta syytetty Halla-aho selittää lähettämiään selvityspyyntöjä: "Hän pyysi minua haistamaan paskan"

Torstai 27.7.2017 klo 19.46

(http://a814e769c305dff43a642cd3d2e8000e-httpcache0-80157-httpcache0.dna.qbrick.com/80157-httpcache0/thumbs/30/646491_e39953_large.jpg)

Puheenjohtaja toivoo "kieroa peliä pelaavien" perussuomalaisten eroavan puolueesta.

"Perussuomalaisten johto on lähettänyt selvityspyynnön joukolle henkilöitä, jotka ovat puolueessa merkittävässä asemassa.

' Kirje on osoitettu sellaisille perussuomalaisten jäsenille, jotka ovat julkisesti osoittaneet tukea puolueesta loikanneelle uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmälle.

' Selvityspyyntö on lähetty muun muassa Etelä-Pohjanmaan piirihallituksen puheenjohtajalle Raimo Vistbackalle, joka tunnetaan Timo Soinin pitkäaikaisena luottomiehenä.

Perussuomalaiset on lähettänyt selvityspyynnön joukolle jäseniään, jotka ovat puolueessa merkittävässä asemassa. Kirjeessä kysytään heidän lojaalisuudestaan puolueelle ja sen uudelle johdolle.

- Olemme lähettäneet selvityspyynnön sellaisille henkilöille, jotka ovat Jyväskylän puoluekokouksen jälkeen osoittaneet lausunnoillaan tukensa puolueesta loikanneille ja heidän puoluehankkeelleen, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo Iltalehdelle.

Ei itse noutanut kirjettä

Puoluejohdon kirjeestä kertoivat ensimmäisenä sanomalehdet Ilkka ja Pohjalainen, joiden haastattelemien perussuomalaisten mukaan Halla-aho yrittää "savustaa" osaa jäsenistä ulos puolueesta.

- Jos se on savustamista, että haluan puoluetta vahingoittavat henkilöt pois perussuomalaisista, niin olkoon se sitten savustamista, Halla-aho kuittaa.

Lehtien haastattelema perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirihallituksen puheenjohtaja Raimo Vistbacka sanoo yllättyneensä kirjeestä ja väitteistä, että hän olisi ilmaissut tukensa perussuomalaisista loikanneelle uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmälle.

- No, hän on sanonut kaikenlaista. Hän on muun muassa pyytänyt minua haistamaan paskan. Hän on myös todennut, että säätiötä ei huvita tukea perussuomalaisia Laura Huhtasaaren puheiden jälkeen. On melko selkeää, että hänen lojaliteettinsa kohdistuu muualle kuin perussuomalaisiin, Halla-aho kommentoi Vistbackan väitteitä.

Perussuomalaisten entinen kansanedustaja Vistbacka tunnetaan perussuomalaisten ex-puheenjohtajan, uuteen vaihtoehtoon loikanneen Timo Soinin luottomiehenä. Hän myös johtaa perussuomalaisten säätiötä. Vistbacka totesi Aamulehden haastattelussa (13.6.), että perussuomalaisten säätiö voisi tukea taloudellisesti uutta vaihtoehtoa.

Vistbacka sanoi Ilkan ja Pohjalaisen haastattelussa, että hän ei ole henkilökohtaisesti saanut puoluejohdon selvityspyyntöä.

- Se lähetettiin hänelle kirjattuna kirjeenä, mutta hän päätti itse olla noutamatta kirjettä, Halla-aho vastaa."

(https://static.ilcdn.fi/politiikka/7.08577388_503_pi.jpg)

Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja Timo Soini ja perussuomalaisten säätiötä johtava ex-kansanedustaja Raimo Vistbacka Jyväskylän puoluekokouksessa kesäkuussa.

http://www.iltalehti.fi//politiikka/201707272200290387_pi.shtml

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 04. 08. 2017 18:06
.

Perussuomalaiset asettaa kansanedustaja Laura Huhtasaaren presidenttiehdokkaakseen

(http://static.ilcdn.fi/politiikka/huhta_aho_820_pi.jpg)

Puolue esittää ehdokkaaksi Laura Huhtasaarta.

"Huhtasaari on poikkeuksellisen valovoimainen poliitikko. Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa hän nousi äänivyöryllä eduskuntaan. Porilainen Huhtasaari keräsi Satakunnan vaalipiiristä 9259 ääntä. Hän oli vaalipiirinsä ylivoimainen ykkönen. Huhtasaari rohmusi peräti 7,6 prosenttia Satakunnan äänistä.

Vertailun vuoksi: Saman vaalin valtakunnallinen ääniharava Timo Soini (entinen PS, nyk. uusi vaihtoehto) keräsi Uudenmaan vaalipiiristä 29527 ääntä, mikä oli 5,7 prosenttia vaalipiirin kaikista annetuista äänistä. Keskustan presidenttiehdokas, entinen pääministeri, kansanedustaja Matti Vanhanen sai vuoden 2015 eduskuntavaalissa Uudeltamaalta 11304 ääntä, mikä oli 2,2 prosenttia vaalipiirin äänistä.

Presidenttiä valittaessa äänestäjät arvioivat ehdokkaita eri kriteerein kuin eduskuntavaalissa. Selvää kuitenkin on, että pärjätäkseen missä tahansa vaalissa ehdokkaalla pitää olla karismaa ja esiintymistaitoa.

Huhtasaarelta nämä ominaisuudet löytyvät. Hän on esimerkiksi useissa tv-keskusteluissa onnistunut puolustamaan näkemyksiään hyvin, oltiinpa niistä näkemyksistä mitä mieltä tahansa."

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201708032200302686_pi.shtml

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201708042200306362_pi.shtml

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 05. 08. 2017 12:12
.

Laura Huhtasaari on maatalousfani joka haaveilee omasta kanalasta

Politiikka 18:45 Heidi Järvenpää ja Hanna Lensu

Presidenttiehdokkuutta tavoitteleva porilainen haluaisi Suomeen lisää pientiloja.

(http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/image/policy:1.200594:1501861473/298696-jpg.jpg?f=default&w=800&$p$f$w=3d43ed4)

Perussuomalaiset päättävät Laura Huhtasaaren presidenttiehdokkuudesta syksyllä

Perussuomalaisten puoluevaltuusto päätti tänään esittää puolueen presidenttiehdokkaaksi varapuheenjohtaja Laura Huhtasaarta. Mutta millainen nainen ehdokkuutta tavoittelee? MT haastatteli Huhtasaaren heinäkuussa. Hän kertoi olevansa maatalouden suuri fani ja omavaraisuuden kannattaja.

"En tykkää siitä, että kaikki keskittyvät suuriin tiloihin. Haluaisin lisää pientiloja. Omavaraisuus on minulle isänmaallisuutta", Huhtasaari kertoi.

Hänen puheensa kierrokset suorastaan kiihtyivät, kun keskustelunaiheeksi nousi puhdas ja energiaystävällinen lähiruoka.

"Kukaan ei varmaan tiedä, mutta tämä on minulle todella tärkeä asia."

Huhtasaaren mielestä myös keskisuurten tilojen yrittäjillä pitää olla mahdollisuus elättää itsensä maataloudella.

Hän kertoi haaveilevansa jopa omasta kanalasta. Haave ei toistaiseksi ole mahdollinen, sillä Huhtasaari asuu Porin keskustan tuntumassa puutaloyhteisössä miehen ja kahden lapsensa kanssa."

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/laura-huhtasaari-on-maatalousfani-joka-haaveilee-omasta-kanalasta-1.200595

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 11. 08. 2017 15:03
.

Perussuomalaisissa hämmästellään VR-ratkaisun syntyä - Soinilaisten juonia?

(https://d3ncwv2e9zpfbf.cloudfront.net/200204552-800x_.jpg)

Julkisuudessa Perussuomalaiset on vastustanut varsinkin VR:n hajottamista ja junien siirtämistä erityiseen kalustoyhtiöön.

"Perussuomalaisten eduskuntaryhmässä ihmetellään, miten puolueen takki käännettiin keväällä junaliikenteen kilpailutusasiassa. Ja kuka sen käänsi? Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) kertoi keskiviikon tiedotustilaisuudessaan, että hallitus pääsi sopuun VR:n pilkkomisesta keväällä jo ennen perussuomalaisten hajoamista. Bernerin mukaan asiasta sovittiin talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa. Siinä perussuomalaisia vielä tuolloin edusti silloinen puheenjohtaja Timo Soini (uv).

Puolueen eduskuntaryhmälle ratkaisu tuli kuitenkin yllätyksenä tällä viikolla. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri sanoo, että asiasta ei missään vaiheessa kerrottu kansanedustajille.

–Missään ei ole hyväksytty mitään pilkkomisia, Meri toteaa.

Julkisuudessa Perussuomalaiset on vastustanut varsinkin VR:n hajottamista ja junien siirtämistä erityiseen kalustoyhtiöön.

Meri syyttää Soinia siitä, että tällä oli tapana junailla suuria päätöksiä eduskuntaryhmän ohi. Meren mukaan se synnytti pahaa verta puolueen sisällä ennen kesäkuun hajoamista. Hän arvioi, että Soini tai liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Ari Jalonen (uv) ovat olleet VR-asian takana.

Jalosen mukaan VR-päätöksessä ei ollut mitään kummallista.

–Ainahan tällaiset asiat ovat hallituksen ja ryhmän päätöksiä, eivät yksittäisten ihmisten. On näistä ryhmässä keskusteltu, mutta en tiedä onko mitään päätöksiä siellä tehty, Jalonen sanoo.

Soini ei perjantaina vastannut Lännen Median soittopyyntöön. "

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/perussuomalaisissa-hammastellaan-vr-ratkaisun-syntya-soinilaisten-juonia-200321224

.

Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 08. 09. 2017 14:02
.

Presidenttiehdokas Laura Huhtasaari kiinnitti aivan oikein huomiota haitalliseen muslimisaatioon sen haittavaikutuksia ei voi kieltää turuilla ja toreilla ja nyt viimeksi kouluissa

Perussuomalaisten Laura Huhtasaari ei malttanut pysyä Sipilän toivomissa rajoissa

(https://images.cdn.yle.fi/image/upload//w_1198,h_674,f_auto,fl_lossy,q_auto/13-3-9821497.jpg)

Perussuomalaisten Laura Huhtasaari eduskunnan suullisella kyselytunnilla Helsingissä 7. syyskuuta 2017.

"Perussuomalaiset tuomitsevat terroristien vihapuheen suomalaisia kohtaan ja länsimaisia arvoja kohtaan. Radikaalin islamistisen terrorismin uhka Suomessa on kohonnut ja samalla sisäinen turvallisuus on heikentynyt. Käynnissä oleva islamisaatioilmiö etenee koko ajan.

 Koska islamin normit poikkeavat länsimaisen yhteiskunnan normeista, laajamittainen muslimien maahanmuutto johtaa muslimien eriytymiseen isäntäyhteiskunnasta ja muslimiväestön kasautumiseen omille alueilleen, jossa vallitsevat islamilaiset arvot. Eurooppalaiset johtajat ja poliitikot vain katselevat, kun Euroopan kaupunkien kokonaisia alueita muutetaan ulkomaisiksi vyöhykkeiksi, tulitti Huhtasaari.

Pääministeri Sipilä oli selvästi pettynyt perussuomalaisia eilisessä kokouksessa edustaneen Huhtasaaren puheenvuoroon.

– Edustaja Huhtasaari, me olimme samassa palaverissa. Me tuomitsimme silloin kaikenlaisen vihapuheen, Sipilä paheksui."

https://yle.fi/uutiset/3-9821484

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 11. 09. 2017 19:07

.

Europarlamentaarikko Ruohonen-Lerner jatkaa perussuomalaisissa

(https://images.cdn.yle.fi/image/upload//w_1198,h_798,f_auto,fl_lossy,q_auto/13-3-9608245.jpg)

Pirkko Ruohonen-Lerner pysyy uskollisena perussuomalaisille.

"Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan paikalta Brysseliin siirtynyt europarlamentaarikko Pirkko Ruohonen-Lerner aikoo jatkaa perussuomalaisissa. Hän toteaa A-studiolle, että on ollut perussuomalaisten ehdokkaana useissa vaaleissa ja sitoutunut perussuomalaiseen politiikkaan. Kesäkuun tapahtumat eivät siis ole vaikuttaneet hänen ajatuksiinsa puolueen jäsenyydestä.

Ruohonen-Lerner joutui kesällä selvityksen kohteeksi lausunnoistaan, jotka hän antoi pian Jyväskylän dramaattisen puoluekokouksen jälkeen. Hän ilmoitti tuolloin STT:lle, että siirtyisi Uusi vaihtoehto -ryhmään, jos olisi kansanedustaja.

Ilmoitustaan hän perustelee sillä, että liikkeellä oli väärää informaatiota, mikä johti liian nopeaan johtopäätösten tekemiseen.

Ruohonen-Lerner kertoo, tavanneensa kesän aikana useita eri-ikäisiä perussuomalaisia

–Kukaan ei ole lähdössä pois perussuomalaisesta puolueesta. Ei ole korvaavaa puoluetta. Mihin minä lähtisin?"

https://yle.fi/uutiset/3-9826352

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 16. 09. 2017 11:11
.

Pressiklubissa mm. Laura Huhtasaari keskustelua muslimisaation haitoista ja lieveilmiöistä

Myös muita median avautumisia tiettävästi tuossa mediapresentaatiossa, poliisi on jo esilletullut asiasta eli  tilanne täysin hallitsemattomana voi  äityä kestämättömäksi sivistysvaltiolle

Ylelle tyypillinen täysin käsittämätön älämölö otsakekin vielä


Oikeistopopulistit ja media - kumpi vie ja kumpi vikisee? Vieraana Perussuomalaisten varapj. Laura Huhtasaari. #pressiklubi


(https://images.cdn.yle.fi/image/upload/w_940,dpr_1.0,fl_lossy,f_auto,q_auto,fl_progressive,d_yle-tv1.jpg/v1505534962/13-1-4125386-1505503246170.jpg) (https://areena.yle.fi/1-4125386)

https://areena.yle.fi/1-4125386

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 01. 10. 2017 18:06

.

Halla-aho vaatii Facebookissa hallitusta ottamaan kantaa Espanjan toimiin: "Eurooppalainen valtio pamputtaa ja ampuu ihmisiä"

Sunnuntai 1.10.2017 klo 16.42

Ulkoministeri Timo Soini linjasi aiemmin tällä viikolla, ettei Suomi ota kantaa Katalonian tilanteeseen.

(https://static.ilcdn.fi/politiikka/hallaetu0110OW_503_pi.jpg)

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kysyy Facebookissa, onko EU arvojen ja periaatteiden yhteisö, vai onko se kerho, jonka jäsenyys antaa oikeuden tehdä omien rajojensa sisällä mitä hyvänsä?


    "Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vaatii Suomen hallitusta ottamaan selkeästi kantaa Espanjan keskushallinnon toimiin Katalonian itsenäisyysäänestyksen yhteydessä.

    Katalonialaisviranomaisten mukaan ainakin 337 ihmistä on loukkaantunut poliisin voimatoimien vuoksi. Espanjan sisäministeriön mukaan loukkaantuneita poliiseja on 11.

- Oman yksipuolisen ja "laittoman" itsenäisyysjulistuksensa 100-vuotisjuhlaa viettävä Suomi voisi hallituksensa suulla ottaa selkeästi kantaa siihen, että eurooppalainen valtio pamputtaa ja ampuu ihmisiä, jotka pyrkivät edistämään rauhanomaisesti ja demokraattisesti samaa, legitiimiä tavoitetta - kansallista itsenäisyyttä, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi Facebookissa Espanjan keskushallinnon toimia Katalonian itsenäisyysäänestyksen yhteydessä.

Mellakkapoliisit ampuivat sunnuntaina kumiluodeilla ihmisiä, jotka yrittivät estää poliiseja sulkemasta äänestyspaikkoja Katalonian pääkaupungissa Barcelonassa. Juuri ennen äänestyksen alkamista poliisi takavarikoi äänestyslipukkeita ja vaaliuurnia.

Katalonialaisviranomaisten mukaan yli 330 ihmistä on loukkaantunut poliisin voimatoimien vuoksi. Espanjan sisäministeriön mukaan loukkaantuneita poliiseja on 11. Espanjan hallitus pitää itsenäisyysäänestystä laittomana.

Perussuomalaisten nuorisojärjestö ilmoitti sunnuntaina tukevansa katalonialaisten oikeutta äänestää alueen itsenäisyydestä. Halla-ahon mukaan emopuolueella ei ole asiaan virallista kantaa.

- Oma kantani on, että itsenäisyys on oikeutettu tavoite, ja ettei Espanja tarjonnut Katalonialle "laillista" tietä tähän tavoitteeseen toisin kuin esimerkiksi Iso-Britannia Skotlannille, Halla-aho viestitti Iltalehdelle sunnuntaina."

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201710012200430014_pi.shtml

.

Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 12. 10. 2017 21:09
.

Näilläkin palstoilla peräänkuulutettu kysymys matutuksen aiheuttamista kustannuksista - valtiokaan ei osaa laskea rahaa vain menee ja  piikki on auki

Hakkarainen kysyi maahanmuuton kustannusselvityksestä – ministerit eivät osanneet vastata aikataulukysymykseen

(https://www.suomenuutiset.fi/wp-content/uploads/2017/10/teuvo-hakkarainen-640x320.jpg)

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen tivasi sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilalta (sin.) suullisella kyselytunnilla, missä viipyvät hallituksen lupaamat laskelmat maahanmuuton kustannuksista

    Politiikka

"Hallitusohjelmassa on perussuomalaisten vaatimuksesta sovittu, että hallitus teettää riippumattoman selvityksen maahanmuuton kustannuksista. Selvityksen piti valmistua jo keväällä. Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Teuvo Hakkarainen  tivasi kyselytunnilla (https://areena.yle.fi/1-3773346) , miksi sosiaali- ja terveysministeriö ei ole saanut vieläkään mitään selvitystä aikaiseksi.

– Ministeriön sivuilta löytyy asiasta yksi taulukko, jossa on kerrottu, mitä kaikkia maahanmuuton vaikutuksia tutkivia teoksia on olemassa. Onko sosiaali- ja terveysministeri tyytyväinen siihen, että ministeriönne on saanut selvitettyä kahdessa ja puolessa vuodessa, mitä selvityksiä olemassa on, Hakkarainen kysyi sinisten sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilalta.

Hakkaraisen mielestä päättäjien ja virkamiesten tulee tietää, keitä Suomessa on, mitä he tekevät ja mitä heille maksetaan.

– Mikä maksaa selvityksen valmistumisessa, ja mikä on arvionne vuotuisista maahanmuuton kustannuksista, Hakkarainen piikitteli.

– Selvitystyö on ollut käynnissä ministeriössä, ministeri Mattila vastasi.

– Se valmistuu sieltä kyllä ajallaan, ja se ottaa sen ajan nyt vielä, mitä siihen tarvitaan, mutta kyllä lupaan että se valmistuu, Mattila kiemurteli.

Seuraavaan maahanmuuttoaaltoon ollaan valmistauduttu

Hakkaraisen mielestä oli hämmästyttävää, miten hallitus pystyy edes laatimaan valtion tulo- ja menoarvion, kun ei se virkamiesarmeijakaan huolimatta pysty selvittämään niitä kuluja, joita maahanmuutosta syntyy.

– Tällainen vatulointi laittaa koko budjetin epäuskottavaan valoon, Hakkarainen kommentoi.

Sisäministeri Paula Risikko vastasi omasta puolestaan että vuoden 2015 kriisin jälkeen maahanmuuton kustannukset on saatu hallintaan.

Risikko lopetti puheenvuoronsa pahaenteiseen ennakointiin.

– Nyt olemme paljon paljon toisaalta valmistautuneempiakin sitten mahdolliseen seuraavan vaiheeseen."

https://www.suomenuutiset.fi/hakkarainen-kysyi-maahanmuuton-kustannusselvityksesta-ministerit-eivat-osanneet-vastata-aikataulukysymykseen/

https://www.suomenuutiset.fi/hakkarainen-ministeri-mattilalle-mika-maksaa-maahanmuuton-kulujen-selvittamisessa-kertokaa-rehellisesti/

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 16. 12. 2017 15:03
.

Jussi Halla-aho väleistään sinisten Sampo Terhoon: Vaikea puhua väleistä, ei ole puhuttavaa

Halla-aho arvosteli Sinistä tulevaisuutta kovin sanoin. Hänen mukaansa puoluetta ei tarvita.
16.12.2017 klo 10:19päivitetty 16.12.2017 klo 11:43

(https://images.cdn.yle.fi/image/upload/w_1200,h_675,g_center,g_faces,c_fill/13-3-9980738.jpg)

Jussi Halla-aho

"Europarlamentaarikko, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi Ylen Ykkösaamussa puolueesta irtautuneen Sinisen tulevaisuuden ensimmäistä puoluekokousta ja välejään Sinisen tulevaisuuden puheenjohtajaksi nousevaan Sampo Terhoon.

– Sinisten puoluekokouksessa ymmärtääkseni ei ole sitä vaaraa, että valittaisiin vääriä henkilöitä puheenjohtajaksi, Halla-aho sanoi.

Eurooppa- ja kulttuuriministeri Sampo Terho oli kesällä myös ehdolla perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Halla-ahon mukaan he olivat ystäviä, mutta nyt heidän väliensä kutsuminen ystävyydeksi olisi liioittelua. Hän sanoo vaihtaneensa Terhon kanssa muutaman sanan käytännön asioista kesän jälkeen.

– Vaikea puhua mistään väleistä, ei ole mitään puhuttavaa.

Halla-aho: Sinisiä ei tarvita

Perussuomalaisten kannatus on ollut esimerkiksi  ylen viimeisimmässä kannatusmittauksessa (https://yle.fi/uutiset/3-9955728)   reilun kahdeksan prosentin luokkaa ja Sinisen tulevaisuuden noin yksi prosentti. Halla-aholta kysyttiin Ykkösaamussa, että tarvitaanko Sinistä tulevaisuutta.

– Ei tietenkään tarvita, hän vastasi.

Halla-ahon mukaan Sinisen tulevaisuuden nokkamiehet ovat vinoilleet perussuomalaisille julkisuudessa, että mitä puolue tekee kannatuksella, jos eivät ole hallituskelpoisia.

– Aivan yhtä hyvin voisi kysyä, mitä he tekevät hallituskelpoisuudella ilman kannatusta. Se on demokratiassa välttämätöntä, että voi osallistua prosessiin, vastasi Halla-aho.

Hänen mukaansa perussuomalaisissa ollaan pettyneitä loikkausoperaatioon. Halla-aho sanoo, että ihmiset kokevat tulleensa hyväksikäytetyiksi.

– Heitä on käytetty hyväksi, heidän talkootyötään, jotta nämä ihmiset ovat päässeet asemiinsa. Ja heidät petetään tällä tavalla. On vaikea nähdä mitään syytä, miksi kukaan kannattaisi tällaista puoluetta, Halla-aho sivaltaa.

"Vistbackan lähtö oli odotettavissa"

Halla-aho kommentoi Ykkösaamussa myös perussuomalaisten perustajajäseniin kuuluvan konkaripoliitikko Raimo Vistbackan päätöstä jättää puolue. Vistbacka on kertonut jättäneensä jäsenhakemuksen Siniselle tulevaisuudelle.

Halla-ahon mukaan päätös oli odotettavissa.

– Ei kenellekään yllätyksenä tule että Vistbacka on ollut lähdössä, mutta emme ole toisaalta halunneet antaa tälläisille ihmisille sitä iloa, että he pääsevät lehtiin itkemään miten heidät savustetaan puolueesta ulos, ja miten eri mieltä olevat potkitaan nyt perussuomalaisista ulos. Me olemme antaneet heidän itse tehdä näitä ratkaisujaan.

– Olemme oikeastaan katselleet vähän kellon kanssa että koska hän lähtee, sanoi Halla-aho."

https://yle.fi/uutiset/3-9980724

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 16. 12. 2017 16:04

.

Täältä vielä videopätkää tästä kyseisestä ykkösaamu -lähetyksestä

"Ykkösaamun syksyn viimeinen vieras on perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho. Jari Korkki haastattelee."

http://www.youtube.com/v/IkDTKuoQ48U?version=3&autohide=1&start=1

http://www.youtube.com/v/IkDTKuoQ48U

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 18. 12. 2017 17:05
.

Eduskunta-avustajien lisäkouluttautuminen ei olisi pahasta tässä tapauksessa onneksi tultiin ryhdikkäästi esiin omalla nimellä ja naamallaan ei piilouduttu selkärangattomasti toisten selkien taakse

(https://static.ilcdn.fi/kotimaa/eduskuntanosto_503_u0.jpg)

Eduskunta-avustaja Tuomas Tähti

"Katuva perussuomalaisten eduskunta-avustaja kertoo, ettei hän missään nimessä olisi halunnut juoda liikaa unelmatyöpaikassaan.

Kyseessä oli eduskunta-avustaja Tuomas Tähti.

Jossain vaiheessa torstai-iltaa Tähden "filmi meni poikki."

- En muista illasta juurikaan mitään. Häpeä on kova. Olin liikaa juonut vaikka ei ollut tarkoitus.

Mies on perussuomalaisen kansanedustajan Ville Tavion eduskunta-avustaja.

Asia käsitelty

Mies kertoo käsitelleensä tapausta esimiehensä Tavion kanssa.

- Hän on erittäin reilu ja rakentava.

Katuva avustaja sanoo, ettei hän aio enää koskaan sortua vastaavaan ylilyöntiin työpaikallaan. Hän ei ole aiemmin ollut mukana missään kohuissa.

- Ei tulisi mieleenkään ruveta hölmöilemään eduskunnassa, koska se on ollut unelmatyöpaikka, johon olen vuosia halunnut päästä. Vannon että se ei toistu. Se on niin kauhean ikävää, mutta ei siihen ole sen kummempaa sanottavaa. Itse olen soppani keittänyt.

Julkisuudessa on puitu myös sitä, että tapaus sattui juuri alkoholilain prosenttirajakeskustelun aikaan.

- Se on pelkkä onneton yhteensattuma, että ajankohta oli tämä. Eihän tuollaisilla prosenttirajoilla ole siihen vaikutusta, että paljonko viinissä on prosentteja."

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201712182200613653_u0.shtml[/img]

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 18. 12. 2017 20:08

.

Jotenkin en ollut yllättynyt tästäkään että satuilut ovat päätyneet jopa valtakunnan uutisiin niiden siivoaminen voi olla joskus loputon suo

Työministeri Lindström kiistää, että Hakkarainen olisi haastanut käsirysyyn pikkujouluissa: ”En ole tuollaista nähnyt”

Maanantai 18.12.2017 klo 18.44 (päivitetty klo 20.53)

"Jari Lindström (sin) kiistää Aamulehden uutisoimat väitteet, joiden mukaan perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen olisi pikkujouluissa tunkeutunut sinisten ryhmähuoneeseen.

Meneillään oli kummankin eduskuntaryhmän pikkujoulut. Asiasta kertoi Aamulehti viitaten silminnäkijätietoihin.

- Ei minulla ole mitään käsitystä mistä voisi olla kyse, Lindström vastasi IL:n tiedusteluun asiasta.

IL pyrki täsmentämään asiaa lähettämällä ministerille linkin aiempaan uutisointiin asiasta.

- Tuohan ei pidä osaltani paikkaansa koska EN ole tuollaista nähnyt enkä siitä mittään tiedä, Lindström vastasi."

(https://static.ilcdn.fi/kotimaa/jarppaetusn181217_503_u0.jpg)

Työministeri Lindströmin mukaan väitettyä pikkujouluvälikohtausta hänen ja Teuvo Hakkaraisen välillä ei tapahtunut.

Juttua muokattu klo 20.50: Poistettu virheellinen viittaus uutisen Aamulehdelle vahvistaneesta tahosta."

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201712182200613870_u0.shtml

.

Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 09. 02. 2018 13:01

.

Liittovaltiokehitys uhkaa jälleen Suomea salakavalasti mikä merkitsisi sitä että ollaan ajopuuna ajautumassa äänettömiksi maksumiehiksi EU:ssa

 helmikuu 9, 20189:28
Huhtasaari: Saksa käänsi selkänsä Suomelle – Suomen liittouduttava EU- ja maahanmuuttokriittisten maiden kanssa

(https://www.suomenuutiset.fi/wp-content/uploads/2017/04/laurahuhtasaari30288902.jpg)

"Saksan tuleva hallitus on valmistelemassa EU:n myötävaikutuksella ohivetoa Suomelle. Saksalaiset ovat laatimassa selkeää tiekarttaa yhdessä Ranskan kanssa EU:n liittovaltioprojektin ajamiseksi lopulliseen maaliinsa.

Saksan kaavailtu tuleva ulkoministeri, sosialidemokraattien puheenjohtaja Martti Schultz suitsutti, että kaavailtu uusi hallitusohjelma merkitsisi perustavanlaatuista suunnanmuutosta Saksan EU-politiikassa.

– Saksan hallitusohjelmassa vaaditaan uuden Élysée-sopimuksen tekemistä. Sopimus käytännössä vahvistaisi EU:n siirtymisen pysyväksi tulonsiirtounioniksi. Samalla se merkitsisi jatkuvaa yhteisvastuun kasvattamista euron pelastamiseksi. Nämä kaksi taas merkitsisivät suomalaisten veroeurojen ohjaamista sekä saksalaisille ja ranskalaisille pankeille, että eteläiseen Eurooppaan tulonsiirtoina, sanoo perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Laura Huhtasaari.

Saksalaiset laittavat suomalaiset maksumiehiksi

Huhtasaari varoittaa, että suomalaisen veronmaksajan piikkiä ollaan taas härskisti avaamassa.

– Saksalaiset tuppaavat vetämään aina kotiinpäin – mieluiten toki muiden rahoilla. Saksa haluaa kasvattaa EU:n rakennerahastoja. Näin varmistetaan saksalaisille vientiyrityksille halvan työn alihankintaverkosto Puolaan, Romaniaan ja Bulgariaan. Saksalaisyritykset voisivat vallata teollisuustuotteiden markkinoita hyödyntäen, EU-tukiaisilla ryyditetyn, alipalkkaisen alihankatyön vipua saksalaistuotteiden kokonaishintaa alentaakseen.

– Jos hallituksemme hyväksyy tämänkin uuden häikäilemättömän EU-linjauksen, niin silloin käytännössä suomalainen metalliammattimies maksaisi itse itsensä työttömäksi omilla veroeuroillaan, Huhtasaari varoittaa.

Uusien kumppaneiden kanssa liittovaltiota vastaan

Huhtasaaren mielestä Suomen on nyt kiireesti haettava uudet kumppanit, joiden avulla pysäytetään liittovaltiokehitys.

– Oikeat yhteistyökumppanit tähän ovat ainoastaan ne maat, joissa on valittu EU- ja maahanmuuttokriittiset johtajat sekä parlamentti. Muutoin suomalaisilta viedään loputkin itsemääräämisoikeudet ja me suomalaiset siirrymme vain äänettömiksi maksajiksi.

– Uusien kumppaneiden kanssa voimme vielä pysäyttää liittovaltiokehityksen. Liittovaltiohankkeen pysäyttäminen onnistuu, kun käytämme EU:ssa yksimielisyyttä vaativissa asioissa oikeuksiamme ja euroalueen päätösprosesseissa veto-oikeuttamme, Huhtasaari painottaa."

SUOMEN UUTISET

https://www.suomenuutiset.fi/huhtasaari-saksa-kaansi-selkansa-suomelle-suomen-liittouduttava-eu-maahanmuuttokriittisten-maiden/

.

Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 29. 07. 2018 18:06
.

Tämän pitäisi herättää hälytyskelloja muidenkin kuin perussuomalaisten piireissä

Jussi Halla-ahokin kauhistui islamin opetuksesta – Näin vastaa dekaani: ”Perusteettomia ja kummallisia näkemyksiä”

(https://kuvat.uusisuomi.fi/sites/default/files/imagecache/artikkelikuva_std/kuvat/d07r6632.jpg)

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja jo aiemmin perussuomalaiset kansanedustajat kritisoivat Helsingin yliopiston aikeita aloittaa islamin opetus

"Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho yhtyy puoluetoveriensa esittämän kritiikkiin Helsingin yliopiston aikeista aloittaa islamilaisen teologian opetus. Teologisen tiedekunnan dekaani tyrmää Halla-ahon ja perussuomalaisten näkemykset.

Halla-aho huomauttaa Facebookissa, että julkisen rahan jakaminen on priorisoimista ja Helsingin yliopisto lopettaa antiikin tutkimuksen ja klassillisen arkeologian lehtoraatin rahoituksen samaan aikaan, kun aloittaa islamilaisen teologian opetuksen.

–Tähän on tultu. Heu nos miseros! Halla-aho sanoo latinaksi voivotellen ”meitä köyhiä”.

Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan dekaani Antti Räsänen pitää Halla-ahon rinnastusta epäreiluna. Hänen mukaansa Halla-ahon mainitsemat alat eivät taistele samoista rahoista.

–Nämä asiathan eivät tässä tapauksessa liity millään tavalla toisiinsa, eikä se ole mistään muusta rahasta pois, että opetusministeriö myöntää meille nyt tällaista aivan erityistä strategista rahoitusta tähän islamilaisen teologian koulutukseen, Räsänen sanoo Uudelle Suomelle.

Hallintojohtaja Esa Hämäläinen puolestaan kertoo, että antiikin tutkimuksen ja klassillisen arkeologian lehtori on jäämässä eläkkeelle, eikä tiedekunnalla ole mahdollisuutta palkata seuraajaa, joskin antiikin esineellisen kulttuurin opintoja on jatkossakin tarjolla. Hänen mukaansa opetukselle on tulevaisuudessakin tarvetta ja tiedekunta etsii mahdollisuuksia rahoittaa alan tutkimusta ja opetusta pitkäjänteisesti.

Halla-aho lyttää islamilaisen teologian lehtorin viran ja nostaa esiin sharia-lain, josta ovat puhuneet myös muut perussuomalaiset.
Lue tarkemmin: PS-kansanedustajat kimpaantuivat islamin opetuksesta yliopistossa: ”Naistutkimus saa kovan kilpailijan”  (https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/254406-ps-kansanedustajat-kimpaantuivat-islamin-opetuksesta-helsingin-yliopistossa)

–Tavoitteena on auttaa meitä suomalaisia ymmärtämään paremmin Suomeen ehdoin tahdoin synnytettyä islamilaista vähemmistöä sekä tietysti estää viimeksi mainittua radikalisoitumasta. Islamilaisen teologian lehtoraatti auttaa meitä ymmärtämään mm. sen, että sharia merkitsee ”polkua, joka johtaa vesilähteelle”. Sitten meitä ei enää pelota, kun jihadisti vaatii shariaa, Halla-aho näpäyttää.

Kansanedustaja Sami Savio (ps.) puolestaan ei usko tieteellisten kriteerien täyttyvän opetuksessa. Hän syytti lehtorin virassa aloittavaa akatemiatutkija Mulki Al-Sharmania sharia-lain käytäntöjen puolustamisesta julkisuudessa."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/254690-jussi-halla-ahokin-kauhistui-islamin-opetuksesta-nain-vastaa-dekaani-antti-rasanen?ref=suosituimmat

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 19. 08. 2018 16:04
.

Perussuomalaiset laajentavat myös ruotsinkielistä toimintaa

Sannfinländarna

Sannfinländarna vill grunda svensk avdelning

(https://doeho6k8shw5z.cloudfront.net/imengine/image.php?uuid=8403b34e-c75c-4b85-9f34-8d76b046749d&type=preview&source=8403b34e-c75c-4b85-9f34-8d76b046749d&function=hardcrop&width=1200&height=800&q=80)

Sannfinländarna stärker sin svenskspråkiga profil bland annat genom att ge ut informationsmaterial på svenska

Suomenruotsalaisissa on paljon perussuomalaisittain ajattelevia ihmisiä. Siis maahanmuuttoasioista, pakolaispolitiikasta, perussairaanhoidosta jne. Heillä ei ole vain ollut puoluetta varsinaisesti käytettävissä tähän saakka.


"Puolue lupaa enemmän toimintaa ruotsinkielellä, lupailevat Pohjanmaan ja Uudenmaan edustajat."

https://www.hbl.fi/artikel/sannfinlandarna-vill-grunda-svensk-avdelning/


Som komplement till de brända broarnas taktik kostade partiet på sig en del charmoffensiver i nyvunna domäner.

Virallinen Työmies Matti Putkonen kertoo kiinnostuksesta toimintaa kohtaan ruotsalaisella pohjanmaalla

– Vi har kontaktats av våra distrikt och partimedlemmar i svenska Österbotten. De efterlyser evenemang och seminarier på svenska, säger Sannfinländarnas tjänsteman Matti Putkonen.
Vilka orter handlar det om?

– Det avslöjar jag inte nu, men det handlar om svenska Österbotten. Vi har till och med tryckt en svensk broschyr för att tillmötesgå det här behovet, säger Putkonen."

(https://doeho6k8shw5z.cloudfront.net/imengine/image.php?uuid=53857389-b796-45d5-8b0e-23b703a0ffda&type=preview&source=53857389-b796-45d5-8b0e-23b703a0ffda&function=hardcrop&width=800&height=534&q=80)

Sannfinländarnas ordförande Jussi Halla-aho anser att utrikesminister Timo Soini har medeltida värderingar.

Ulkoministeri Timo Soinin arvot ovat keskiajalta sanoo Jussi Halla-aho

https://www.hbl.fi/artikel/sannfinlandarna-flortar-med-svenska-osterbotten/

.
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 03. 10. 2018 18:06
Koululaisten harjoitustyö nostattanut syytteleviä sormia  - kuka kantaa vastuun julkisilla paikoilla olevista oppilastöistä jos ne menevät henkilöihin kohdistuvaan solvaamiseen

(https://images.cdn.yle.fi/image/upload//w_1199,h_903,f_auto,fl_lossy,q_auto/13-3-10433601.jpg)

Oppilaiden mielipiteet voivat kärjistyä, mutta opettajilla on tietysti vastuu tällaisissa tilanteissa, Kauppinen korostaa

" – Myös politiikan talous on huomiotaloutta, kommentoi politiikan tutkija Emilia Palonen kansanedustaja Laura Huhtasaaren twiittiä, jossa tämä nostaa esiin tamperelaiskoulun oppilaiden valmistaman julisteen.

Maahanmuuttoa käsittelevään julisteeseen oli laitettu otsikon "Suomeen vai kuoleen" alle poliitikkoja. Huhtasaari ja Jussi Halla-aho olivat "kuoleen" sanan alla, ja Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto olivat toisella puolen. Kuvan julisteesta oli alunperin julkaissut Instagramissa Tampereen kaupungin kultturiohjelma Taidekaari.

Huhtasaaren mielestä työ lietsoo vihaan poliitikkoja kohtaan.

Palonen puolestaan epäilee, että Huhtasaaari haluaa näin provosoida ja nostaa esiin itseään. Toisaalta poliitikon kuuluukin hypettää sen minkä kerkiää.

– Poliitikko olisi huono, jos hän ei yrittäisi nostaa asiaansa esiin mediassa. Median tehtävä taas on olla vahtikoira, joka suhtautuu kriittisesti asioihin, joita sille syötetään, Palonen sanoo.

Opetushallitus korostaa opetuksen puolueettomuutta

Johtaja Jorma Kauppinen Opetushallituksesta pitää kovina Huhtasaaren johtopäätöksiä, joiden mukaan kouluissa julistetaan tiettyä aatesuuntaa ja demonisoidaan perussuomalaisia.

– Lähtökohta kouluopetuksessa on, että se perustuu koulutussuunnitelmaan ja on puoluepoliittisesti sitouttamatonta, hän sanoo.

Koulussa opetetaan taitoja ja valmiuksia lapsille ja nuorille, jotta he oppivat toimimaan demokraattisessa yhteiskunnassa. Ajankohtaiset asiat kiinnostavat heitä ja niistä käydään keskusteluja. Voi olla, että sellaisissa yhteyksissä oppilaiden mielipiteet voivat kärjistyä, mutta opettajilla on tietysti vastuu tällaisissa tilanteissa, Kauppinen korostaa. "

https://yle.fi/uutiset/3-10433446


Laura Huhtasaaren Twitter-kohusta kertova uutinen nousi BBC:n luetuimmaksi

(https://is.mediadelivery.fi/img/658/82600ecc0bee436b9c4c6e141727e6ac.jpg)

Laura Huhtasaaren twiitistä kerrottiin BBC:llä

 Jutussaan BBC kertoo tamperelaisen koulun ajautuneen riitaan ”nationalistisen kansanedustajan” kanssa.

"Kansanedustaja Laura Huhtasaaren (ps) viikonloppuna julkaisemasta twiitistä puhjennut kohu on levinnyt kansainväliseen mediaan.

Aiheesta kertova juttu oli keskiviikkona iltapäivällä ylimpänä Britannian yleisradioyhtiön BBC:n luetuimpien uutisten listalla."

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005850910.html


(https://ichef.bbci.co.uk/news/660/cpsprodpb/16EF2/production/_103683939_finlandschoolpic.jpg)

Laura Huhtasaari, a former teacher, was the nationalist Finns party candidate in this year's presidential election

A Finnish school has become embroiled in an argument with a nationalist MP, who accused it of "encouraging hatred" over an immigration-themed project.

"Laura Huhtasaari tweeted a photo of a school poster captioned "Finland or Death", featuring a migrant boat and prominent Finnish politicians.

The poster has prompted a heated debate over whether it was appropriate for a social studies project.

The MP's picture featured on the poster but so did the students' names too."

https://www.bbc.com/news/world-europe-45731741
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 06. 10. 2018 07:07
.

Abit yrittivät kritisoida Sipilää, Orpoa ja Soinia lakanassaan  - kritiikkiä ei sillä kohtaa sallittu eikä myöskään vedottu sananvapauteen tässä  tapauksessa

Myöskään ylen toverituomioistuin (koostuen lähinnä vihreistä tovereista) alas laskettavine kuulusteltavanpenkkeineen ties mine ruotsinvallan aikuisine jalkapuineen ei ollut tästä asiasta kiinnostunut

(https://pbs.twimg.com/profile_images/1008761871011319813/CtQLN6p-_bigger.jpg)  Joona Niittumäki
🇫🇮
‏ @JNiittumaki

Tämä lakana oli opettajille liikaa, emmekä saaneet laittaa sitä rekkaan.

#sensuuri


2.44 - 15. helmik. 2018

    636 uudelleentwiittausta
    1 729 tykkäystä

75 vastausta 636 uudelleentwiittausta 1 729 tykkäystä

(https://pbs.twimg.com/media/DWEhAwBX4AAxcrA.jpg)

Jos kuva ei näy (sensuurin vuoksi) tässä linkki  https://pbs.twimg.com/media/DWEhAwBX4AAxcrA.jpg (https://pbs.twimg.com/media/DWEhAwBX4AAxcrA.jpg)

https://twitter.com/JNiittumaki/status/964088110236749824/photo/1


Abit yrittivät kritisoida Sipilää, Orpoa ja Soinia – lukio sensuroi tämän lakanan

"Turkulaisen abiturientin yritys kritisoida penkkariajoissa maan hallituksen sosiaalipolitiikkaa ja asevientiä törmäsi lukion opettajien sensuuriin torstaina.

Lakanan käyttö kiellettiin, mutta kiellon takia perjantaiaamuun mennessä sensuroitu lakana oli Suomen eniten katseltu lajissaan. Syy: sensuurin kohteeksi joutunut abi latasi kuvan lakanasta sosiaaliseen mediaan.

Jupakka alkoi, kun Turun klassisen lukion opettajat kielsivät opiskelijoita käyttämästä penkkariajelulla lakanaa, jossa on kuvattu aiemman hallituksen keskeiset ministerit Juha Sipilä (kesk.), Petteri Orpo (kok.) ja Timo Soini (sin).

Lakanassa on kuva, jossa kolmikko näyttää nyrpeää naamaa "rahaa koulutukseen" -lauseelle, mutta suhtautuu hyväksyvästi "köyhät kyykkyyn" ja "aseita Saudi-Arabiaan" -lauseille.

Turkulainen abiturientti Joona Niittumäki kertoi Twitterissä, että lakana kiellettiin, koska opettajat pelkäsivät sen vaarantavan koulun maineen.

Niittumäki hämmästeli koulun päätöstä.

– Abilakanoissa on aina ollut poliittisia kannanottoja. Koululaitos on edelleen puolueeton, koska lakanat edustavat vain niiden tekijöiden kantaa, eivätkä koulun.

– Tää tapaus tuli siksikin kovasti yllätyksenä, kun tavallisesti meitä nimenomaan kannustetaan aktiivisiksi kansalaisiksi, Niittumäki kertoo Twitterissä."

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/610231-abit-yrittivat-kritisoida-sipilaa-orpoa-ja-soinia-lukio-sensuroi-taman-lakanan-ja

Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 06. 10. 2018 13:01
.

Mielenkiintoinen sivujuonne mikä yleensä tulee esiin on nämä Ylen käyttämät ns. "puolueettomat asiantuntijat" jotka lähemmin tarkasteltuna paljastuukin vähemmän "puolueettomiksi" (yleensä jonkin sortin äärivasemmistolaisiksi)


Professorin ajatuksia

tiistai 2. lokakuuta 2018

Laura Huhtasaari nosti esille mätäpaiseen, joka on selvitettävä ja korjattava

"Laura Huhtasaari (ps) nosti esille tamperelaiskoulussa oppilastyönä tehdyn julisteen, jossa hänet ja Jussi Halla-aho (ps) leimattiin tappajiksi, esimerkkinä opetukseen liitetystä poliittisesta propagandasta. Koulun rehtori puolestaan kiersi näppärästi pääasian ja siirsi keskustelun tekijänoikeuksiin.

Politiikan tutkija Emilia Palonen on mm. Sadankomitean ja Suomen Rauhanliiton julkaiseman Ydin-lehden entinen päätoimittaja ja  Suomen Kommunistisen Puolueen liepeillä pyörivä tutkija (https://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/emilia-palosen-n-kemyksi-paikallispolitiikan-seminaarin-alla), jota Yle käytti  "puolueettomana" asiantuntijana (https://yle.fi/uutiset/3-10433446)  Huhtasaaren esille nostamassa tapauksessa. Hänkään ei nähnyt ongelmaa opetuksessa tai oppilastyössä, vaan kuittasi asian esilletulon Huhtasaaren pyrkimyksenä provosoida ja nostaa itseään esille.

Tässä pyörityksessä on vaarana, että Huhtasaaren pääasia hukkuu huomion keskittyessä esillä olleeseen kuvaan. Sitä paljon painavampi oli hänen  sanomansa, (http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261856-koulujen-ei-tule-politisoitua-vastustamaan-jotain-puoluetta)  jonka mukaan "useat opiskelijat ovat ottaneet minuun yhteyttä ja kertoneet, kuinka koulujen opettajat lietsovat ja kannustavat vihaan demokraattisesti valittuja puolueita ja poliitikkoja kohtaan".

Ja tämä asia on se, joka vaatii selvitystä, ei niinkään yksi oppilastyö - sehän on mahdollisesti vain merkki koulussa annetusta propagandakasvatuksesta eikä itse ongelma. Nähtäväksi jää, pystyykö Huhtasaari siirtämään keskustelun edellä kuvattujen väistöliikkeiden ohi itse pääasiaan.

Sivumennen sanoen olen itsekin kuullut, kuinka suomalaisessa yliopisto-opetuksessa ja jopa Suomen Akatemian tilaisuudessa on lietsottu vihaa demokraattisesti valittuja puolueita ja poliitikkoja kohtaan. Ongelma ei siten rajoitu pelkästään peruskouluihin ja lukioihin, vaan ulottuu aina korkeimpaan opetukseen ja tutkimusmaailmaan asti.

Siten on myös selvää, että Huhtasaari on nostanut esille todellisen yhteiskunnan mätäpaiseen, jonka olemus olisi selvitettävä ja - jos ja kun hänen epäilynsä osoittautuu oikeaksi - myös puhkaistava. Nähtäväksi jää, pystyykö Huhtasaari ja hänen puolueensa ohittamaan poliittisessa keskustelussa nyt nähdyt pääasian ohittamisyritykset ja siirtämään huomion opetussuunnitelman edellyttämän poliittisen neutraaliuden toteutumiseen."

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2018/10/laura-huhtasaari-nosti-esille.html

Emilia Palosen näkemyksiä paikallispolitiikan seminaarin alla

(https://ds4tk9zl2ovtc.cloudfront.net/styles/1150_x_575/s3/main/articles/1etu-emilia_lauri_immonen_3.jpg?itok=PAePc9mK)

Politiikan tutkija ja Helsingin yliopiston valtio-opin lehtori Emilia Palonen osallistuu lauantaina 23.1. Helsingissä järjestettävään SKP:n paikallispolitiikan seminaariin. Palosen aiheena seminaarissa on Lähidemokratia ja kokemukset osallistuvasta demokratiasta.

Asukasaktiivi

– Politiikan tutkimuksen lisäksi olen asukasaktiivi. Olen ollut Alppila seuran toiminnassa aktiivisesti mukana vuodesta 2010 lähtien. Muutettuani Maunulaan täällä alkoi asukkaiden oma demokratiahanke ja olen ollut toiminnassa mukana asukkaan roolissa sekä edustanut maunulalaisia Maunula-talon suunnittelussa. Olen järjestänyt hankkeeseen liittyen mm. asukaskokouksia ja erilaisia työpajoja, jossa on ollut mukana asukkaita ja virkamiehiä. Olemme toteuttaneet Maunula-taloon liittyvää osallistuvan suunnittelun prosessia.

Palosen mukaan Maunulan demokratiahankkeessa SKP:n Yrjö Hakasesta on ollut suurta apua."

https://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/emilia-palosen-n-kemyksi-paikallispolitiikan-seminaarin-alla

Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 14. 01. 2019 16:04

Valitettavan todelta vaikuttaa Halla-ahon ennustukset mitään ei asioille oikeasti tehdä tärkeää on vain vakuutella ihmisille äänestäkää meitä niin ehkä sitten jotakin joskus

Halla-aho syyttää muita puolueita tekopyhyydestä: "Kun kohu Oulun tapahtumista laantuu, mitään ei taaskaan tehdä"

Mihinkään lainsäädännöllisiin hankkeisiin ei ehditä ryhtyä, ennen kuin vaalit tulevat. Näin sanoo viisitoista vuotta maahanmuutosta varoitellut perussuomalaisten puheenjohtaja.

(https://dlv1qlqwm17ih.cloudfront.net/article_images/3490555-800x_.jpg)

Perussuomalaisten puheenjohtaja suhtautuu pessimistisesti siihen, että muut puolueet pystyisivät nytkään tiukentamaan Suomen lepsua maahanmuuttopolitiikkaa.

"Oulussa tutkittavien lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten jälkeen muutkin puolueet kuin perussuomalaiset alkavat nyt puhua maahanmuutosta. Samat puolueet olivat vielä vähän aiemmin tekemässä huhtikuun eduskuntavaaleista ilmastovaaleja.

– Tämänhetkisen keskustelun tekopyhyys on häkellyttävää, jos miettii mitä nämä nyt kovasti äänessä olevat puolueet ovat maahanmuutosta tähän asti puhuneet, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo Lännen Medialle.

Hän pitää lähinnä symboliikkana, että keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen on Oulun tapahtumien takia kutsunut eduskuntaryhmät tiistaiksi koolle ja että hallituskin käsittelee asiaa.

– Tällä pyritään rauhoittelemaan kansalaisia ja luomaan sellaista mielikuvaa, että jotain tehdään. Tietenkin on hyvä, että nyt puhtia riittää. Mutta mihinkään lainsäädännöllisiin hankkeisiin tässä ei ehditä ryhtyä, ennen kuin vaalit tulevat.

Halla-aho ennakoi hallituspuolueiden viestivän, että ensi kaudella aletaan toteuttaa maahanmuuttopolitiikan tiukennuksia, kunhan kansalaiset ensin ovat antaneet näille puolueille vaaleissa mandaatin.

– Pidän täysin selvänä, että kun tämä kohu Oulun tapauksista laantuu, mitään ei taaskaan tehdä. Turun terrori-iskun jälkeen luvattiin jämäköitä toimenpiteitä, muttei mitään tapahtunut.

Myöhäistä herännäisyyttä

"Halla-aho muistuttaa, että muut puolueet eivät halunneet herätä maahanmuuton ongelmiin silloin, kun Suomeen vyöryi turvapaikanhakijoita.

– Esimerkiksi kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo oli vuonna 2015 sitä mieltä, että maahantulijoiden motiivien arvostelu on rasismia. Perussuomalaiset heitettiin hallituksesta ulos, koska me edustimme sitä linjaa, jota kaikki muut tuovat esille näiden Oulun tapahtumien jälkitunnelmissa.

Halla-ahon mukaan vaikeiden asioiden väistely on johtunut tietämättömyydestä, sinisilmäisyydestä ja hölmöilystä.

Kannatusmuutokset vaikuttavat Halla-ahon mukaan nyt muiden puolueiden aktivoitumiseen maahanmuuttoasioissa.

– Maahanmuuton ongelmia ei haluta ratkaista siksi, että ne ovat ongelmia. vaan korkeintaan siksi, että ne saattavat nostaa perussuomalaisten kannatusta.

Hänestä tällainen suhtautuminen on hyvin raadollista.

– Ihmisiä raiskataan, ihmisiä tapetaan. Muita puolueita kiinnostaa se, nouseeko perussuomalaisten kannatus, Halla-aho kiteyttää."

https://www.lapinkansa.fi/kotimaa/halla-aho-syyttaa-muita-puolueita-tekopyhyydesta-kun-kohu-oulun-tapahtumista-laantuu-mitaan-ei-taaskaan-tehda-3389933/Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 23. 01. 2019 18:06
Teknisestä mielenkiinnosta Halla-ahon ja Li Anderssonin väittely haittamaahanmuutosta kesältä 2018

Li Andersson vs. Jussi Halla-aho 20.7.2018

http://www.youtube.com/v/UnY3UR25hq4?version=3&autohide=1

https://www.youtube.com/watch?v=UnY3UR25hq4

EDIT :  Radiohaastattelu Silvia Modig ja Jussi Halla-aho

Miten ratkaista maahanmuuton ongelmat?

    53 min
    ti 22.1.2019
    8400 kuuntelua

(https://images.cdn.yle.fi/image/upload/w_320,dpr_1.0,fl_lossy,f_auto,q_auto,d_yle-radio-1.jpg/v1548190773/13-12-1022-4-256128-main.jpg)

"Ulkomaalaistaustaisten ihmisten määrä Suomessa on noussut tasaisesti pari viimeistä vuosikymmentä. Tällä hetkellä n 6,5 prosenttia väestöstämme on ulkomaalaistaustaisia. Maahanmuuttojärjestelmämme joutui kovalle koetukselle vuonna 2015, kun maahan saapui lyhyessä aikataulussa yli 30 000 turvapaikanhakijaa. Pitäisikö maahanmuuttopolitiikan suuntaa nyt muuttaa? Sari Valton vieraina ovat Vasemmistoliiton kansanedustaja Silvia Modig ja Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho."

https://areena.yle.fi/1-4610959
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 28. 03. 2019 18:06

Porilainen varavaltuutettu myöntää uhanneensa Laura Huhtasaarta – pyytää tekoaan anteeksi

Porilainen kunnallispoliitikko pyytää uhkailua anteeksi kansanedustaja Laura Huhtasaarelta (ps).

Julkaistu: 28.3. 20:18

(https://is.mediadelivery.fi/img/658/74f96778cb224bd4a3482a9667a6a479.jpg)

Porilainen kunnallispoliitikko pyytää uhkailua anteeksi kansanedustaja Laura Huhtasaarelta (ps).

"Kokoomuspoliitikon mukaan kyse oli humalaisesta päähänpistosta. Hän kertoo eroavansa puolueesta.
Perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari kertoo saaneensa vakavan, henkeen kohdistuneen uhkauksen. Asiasta kertoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa.

Huhtasaaren mukaan uhkauksen kohteena oli myös hänen perheensä. Huhtasaaren mukaan uhkauksen teki Porin kunnallispolitiikassa toimiva miespoliitikko, mutta ei halua avata asiaa enempää.

    Lue lisää: Laura Huhtasaarta ja hänen perhettään uhattu vakavasti – poliisi otti kiinni yhden henkilön

Porilaisessa kunnallispolitiikassa Kokoomuksen varavaltuutettuna toimiva Tero Niskanen vahvistaa IS:lle viestillä olevansa Huhtasaaren uhkaaja.

Hän kirjoitti tänään alkuillasta Facebookiin julkisen päivityksen, jossa hän tunnustautui uhkauksen tekijäksi.

– Pyydän julkisesti Sinulta anteeksi Laura Huhtasaari toimintaani Sinua kohtaan. Kohteeni kritiikki ei ole osoitettu Sinua tai ketään yksittäistä poliitikkoa kohtaan.

Mies kertoo eroavansa edustamastaan puolueesta ilman painostusta. Viestistä ei tule selkeästi ilmi uhkauksen sisältö.

– Motiivini on ollut vilpitön parantaa vuorovaikutteisuutta meidän kaikkien ihmisten välillä, jotka välittävät lähimmäisistä!

Satakunnan Kansalle Niskanen perusteli toimintaansa sillä, että hän hermostui perusuomalaisten julkaisemasta vaalivideosta, joka aiheutti alkuviikosta kohua.

Kostean ravintolaillan päätteeksi kertomansa mukaan humalainen Niskanen soitti hätäkeskukseen.

– Tein harkitsemattoman puhelun hätäkeskukseen ja ehdotin, että entäs jos poltan Laura Huhtasaaren asunnon.

– En ymmärtänyt asian vakavuutta siinä määrin, mihin tämä on johtanut, hän selittää Satakunnan Kansalle.

Lounais-Suomen poliisin apulaispoliisipäällikkö Teijo Ristola vahvisti Ilta-Sanomille, että Huhtasaarta ja tämän perhettä on uhattu."

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006051561.html


Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 22. 01. 2020 01:01
Kolmen vuoden päästä perussuomalaiset voi olla johtava hallituspuolue ja Jussi Halla-aho pääministeri – kävimme Suomen perussuomalaisimmassa kunnassa

18.1.2020 07:00 Ilari Tapio

"Viime eduskuntavaaleissa lähes 43 prosenttia pienen Honkajoen asukkaista äänesti perussuomalaisia. Se on enemmän kuin missään muualla Suomessa. Kannatus kasvaa kuitenkin myös maamme muissa kolkissa ja erityisesti nuoren some-sukupolven keskuudessa. Selvitimme, mikä perussuomalaisuudessa vetoaa.

 "Kyllä me saamme jatkossakin ajaa bensa-autoilla ja lämmittää saunamme puilla", vakuuttavat konkaripoliitikko Pauli Saarinen ja muut perussuomalaiset Honkajoen raitilla."

(https://www.hameensanomat.fi/wp-content/uploads/2020/01/1220252.jpg)

Nuorta voimaa ja kokemusta. Ravintolayrittäjä Marjo Koivisto on Honkajoella perussuomalaisten ensimmäisen kauden ja Erno Haavisto toisen kauden valtuutettu. Haavisto on myös paikallisyhdistyksen puheenjohtaja. Pauli Saarinen on edustanut valtuustossa ensin SMP:tä ja nyt perussuomalaisia jo 40 vuoden ajan.

https://www.hameensanomat.fi/uutiset/kauhukuva-vai-toteutunut-unelma-kolmen-vuoden-paasta-perussuomalaiset-voi-olla-johtava-hallituspuolue-ja-jussi-halla-aho-paaministeri-kavimme-suomen-perussuomalaisimmassa-kunnassa-1017382/

Satakunta

Taloustutkimuksen gallupin tausta-aineisto livahti julkisuuteen: Sdp sukeltaa Satakunnassa – perussuomalaisilla hurja nousu

Perussuomalaiset jakoivat sisäiseen käyttöön tarkoitetun aineiston julkisuuteen. Puolueen kannatus on kovassa nousussa.
tilaajalle
21.1.2020 14.56 – Päivitetty 21.1.2020 15.07

(https://d1ddzfo1d7bgrb.cloudfront.net/satakunnankansa/c8e50c53-3e7f-50de-8be2-69ad18394881-800x_.jpg)

Satakunnan perussuomalaisten piiritoimistolla jännitettiin vaalitulosta vuonna 2018. Seuraava koitos on kuntavaalit reilun vuoden kuluttua.

"Perussuomalaiset on Satakunnan suosituin puolue. Asia ilmenee Taloustutkimuksen Ylelle tekemän tausta-aineistosta.

"Mittauksen perusteella satakuntalaisista 34,1 prosenttia äänestäisi perussuomalaisia. Nousua viime kevään eduskuntavaaleista on tasan kymmenen prosenttiyksikköä."

https://www.satakunnankansa.fi/a/0c526f1c-4f55-4c4d-ac71-b5b78e9551cc


(https://scontent-hel2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-1/cp0/c33.4.55.56a/p64x64/375845_473149862702435_587808452_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_ohc=xrarRew9dFQAX9iMXmT&_nc_ht=scontent-hel2-1.xx&oh=3e0f856d630bedc2d930d9367b4f882d&oe=5ECFD122) Satakunnan Perussuomalaiset
16 tuntia ·

Puoluekannatus Satakunnassa - Perussuomalaiset kirkkaassa kärjessä. Perussuomalaisten kannatus eduskuntavaaleissa on ollut vaalipiirissämme hyvin vakaata ja korkeaa 2011- 2019 ja selkeästi edellä muita maakuntia. Ei kuitenkaan ylpistytä!)) Pidetään toiminta edelleen hyvänä ja toimivana, sillä kuntavaalivoitto on eri asia kuin voittaa mielipidekyselyssä. (Lähde Yle/Taloustutkimus)

(https://scontent-hel2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p526x296/82688282_2620345384669931_6297137494408298496_o.jpg?_nc_cat=109&_nc_ohc=1TdS7h0vM2sAX8iw4hd&_nc_ht=scontent-hel2-1.xx&_nc_tp=1002&oh=3436fa17a68fb34df95b265cf1f827ce&oe=5E8D25AA)

Satakunnan Perussuomalaiset /Facebook (https://fi-fi.facebook.com/777531108951377/photos/pb.777531108951377.-2207520000../2620345371336599/?type=3&eid=ARCD6WFWSIJjn3iG1QRjdCnarUlemvPgp-kSp5a5zF68_kjOOt4zwIjWt8Sr0Rov1yFkbJW6OhlrLpeP)
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 07. 02. 2020 15:03
Eilen tuli televisiosta jotakin jota ei olisi odottanut Suomen televisiosta näkevänsä oli pakko laittaa tv kiinni kokonaan

Koko internet näyttää syttyneen tuleen eilisen A-Studion – yhtä kohtaa lukuun ottamatta – varsin tavanomaisen päivänpoliittisen keskustelun seurauksena. Keskustelun tuoksinassa opetusministeri Li Andersson (vas) ja oppositiojohtaja Jussi Halla-aho (ps) ajautuivat väittelemään hallituksen toimien vaikutuksista maaseudun ihmisten elämään.

"Pääministeri Sanna Marinin (sd) hallituksessa ovat yhtäaikaa sekä maanviljelyä elinkeinona suojeleva keskusta että ympäristön suojelua painottavat vasemmistoliitto, vihreät ja sdp.

Halla-ahon mielestä tästä ”seuraa suoraan” se, että hallituspuolueiden välillä on ristivetoa, ja tämä ristiriitaisuus johtaa politiikkaan jossa ”alueet Suomessa muuttuvat vähitellen asuinkelvottomaksi, ja ihmisten on pakko keskittyä” esimerkiksi kasvukeskuksiin tai kaupunkeihin.

Andersson oli kipakasti eri mieltä.

”Toi on siis aivan suoraan sanoen paskapuhetta.”

A-Studion keskustelua vetäneen toimittaja Sakari Sirkkasen katse suorastaan napsahtaa kiroilevaan opetusministeriin päin:

”Oho, oho!”

"Kysymys siis on oikeastaan Halla-ahon tarkoitusperistä.

Oliko hänen tarkoituksenaan vakuuttaa A-Studion katsojat siitä, että Marinin hallituksen sisäiset ristiriidat johtavat maaseudun kannalta katastrofiin? Oli varmasti.

Oliko hänelle samantekevää onko asia todella näin? Mahdollisesti. Ainakin voisi kuvitella, että sarkastisena ja piikikkäänä poliitikkona tunnettu Halla-aho saattaisi sanoa jotain terävää vain sen vuoksi että sen sanominen olisi vakuuttavaa, vaikka faktat olisivat vähän sinne päin.

Näin määritellen kyseessä todella olisi paskapuhe, ja opetusministeri olisi siten pitäytynyt faktoissa.

Toisaalta on mahdollista, että Halla-ahon vilpitön analyysi hallituksen tilanteesta ja sisäisten ristiriitojen vaikutuksesta aluepolitiikkaan johtaa alueiden muuttumiseen asuinkelvottomaksi. Näin hän siis paitsi halusi vakuuttaa äänestäjiään, teki sen omasta näkökulmastaan faktoihin vedoten. Mikäli asia on näin, kyse ei olisi paskapuheesta, Frankfurtin määritelmän mukaan.

Lopullinen vastaus riippuu siis siitä, miten lujasti Halla-aho uskoo itse siihen mitä väitti."

https://www.hs.fi/nyt/art-2000006398980.html


Kiilusilmäistä ilmastopolitiikkaa vai paskapuhetta?

http://www.youtube.com/v/-eVZhOV_gno?version=3&autohide=1

https://www.youtube.com/watch?v=-eVZhOV_gno
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 15. 07. 2020 19:07
Kansanedustajien ilmaisun- ja sananvapauteen yritetään nykyään puuttua mitä moninaisimmilla tavoilla, keissi Sebastian Tynkkynen johon liittyi Junes Lokka (asyl-ryhmä) omana toimijanaan

"Oululainen kaupunginvaltuutettu Junes Lokka (asyl.) on julkaissut Twitter-tilillään herjaavia kommentteja naisesta, jonka hän ainakin väittää tehneen kansanedustaja Sebastian Tynkkysen (ps.) sanomisista tutkintapyynnön poliisille."

https://www.kaleva.fi/nyt-puhuu-sebastian-tynkkynen-en-ole-kertonut-nime/2683819

"Po­lii­sin ker­to­man pe­rus­teel­la Lokalla oli oikeus tilata asia­kir­jat, joiden avulla hän pääsi sol­vaa­maan naista ja kuol­lei­ta lapsia – poliisi jättää nimen asia­pa­pe­riin nä­ky­vil­le"

https://www.kaleva.fi/poliisin-kertoman-perusteella-lokalla-oli-oikeus-t/2684659

Vihervasemmisto masinoi musta valheen, media lisäsi vettä myllyyn - jäivät kiinni housut kintuissa!

http://www.youtube.com/v/ajPtgH-VYnU?version=3&autohide=1

https://www.youtube.com/watch?v=ajPtgH-VYnU

Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 01. 08. 2020 13:01
Puheenjohtaja Halla-aho haluaa kiinnittää huomiota asialliseen käytökseen niin eduskunnassa kuin sen ulkopuolella esim. a-studiossa
Ilmeisesti se vaatimus asiallisesta käyttäytymisestä on täysin ylivoimainen joillekin henkilöytymille valitettavasti

Jussi Halla-aho politiikan kielen­käytöstä: ”Ei ole toivottavaa, että kansanedustaja kutsuu ministereitä ’perserei’iksi’”

Halla-aho ei pidä toivottavina kansanedustaja Mauri Peltokankaan (ps) eikä opetusministeri Li Anderssonin (vas) kommentteja.

(https://hs.mediadelivery.fi/img/658/3e4121ce4ef641e488e1e99628ca228f.jpg.webp)

Jussi Halla-aho (ps)

"Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho toivoo, että politiikassa suosittaisiin vähemmän värittyneitä ilmaisuja.

Halla-aho kirjoittaa viestipalvelu Twitterissä, ettei kansanedustajan ole toivottavaa kutsua ministereitä ”perserei’iksi”. Hänen mukaansa ei myöskään ole toivottavaa, että ministeri syyttää oppositiojohtajaa ”paskapuheesta”.

Hän viittaa lisäksi helmikuussa opetusministerin ja vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin A-studiossa Halla-aholle antamaan vastaukseen, jossa Andersson sanoi Halla-ahon puheiden olevan ”paskapuhetta”.

Halla-aho kirjoittaa toivovansa asiallisempaa kielenkäyttöä.

”Itse soisin, että kummassakin tapauksessa valitaan vähemmän graafinen ilmaisu.”

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006584175.html
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 05. 11. 2020 15:03

Kristillis-sosiaaliseen demokraattiseen perintöön nojaava alkiolainen ruohonjuuritason kansanliike - yksi määritelmä perussuomalaisista

Jussi Halla-Aho TV1:n Ykkösaamussa: Mitä haluat kysyä?

TV:1n Ykkösaamussa lauantaina kello 10.05 alkaen on vieraana perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Aiheena mm. kuntavaalit.

Perussuomalaiset  5.11. 16:09

(https://images.cdn.yle.fi/image/upload//w_1198,h_799,f_auto,fl_lossy,q_auto:eco/13-3-11363629.jpg)

Jussi Halla-Aho TV1:n Ykkösaamussa

"Hallitus julkaisi runsas viikko sitten ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon, jossa Suomi edelleen pitää tärkeänä sitä, että ovi Natoon pysyy auki. Mitä mieltä suuren oppositiopuolueen puheenjohtaja on Nato-linjauksesta?

Wienissä neljä ihmistä kuoli ampumiseen maanantaina. Viime viikolla Nizzassa veitsi-iskussa menehtyi kolme ihmistä ja lokakuun alussa Pariisissa tapettiin opettaja tämän näytettyä oppilaille profeetta Muhammedin pilakuvia. Kaikissa iskuissa epäillyillä tekijöillä on yhteyksiä jihadisteihin. Miksi ääri-islamistit näyttävät aktivoituneen juuri nyt?

TV1:n Ykkösaamun vieraana lauantaina 7.11. kello 10.05 on perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-Aho. Seija Vaaherkumpu haastattelee.

Halla-aholle voi lähettää kysymyksiä joko sähköpostitse TV1.ykkosaamu@yle.fi (http://TV1.ykkosaamu@yle.fi) tai alla olevalla lomakkeella."

https://yle.fi/uutiset/3-11632902

Suomen perussuomalaisimmat kunnat (15.4.2019)

Kunta   Ääniä (sulkeissa muutos)   Osuus äänistä
Honkajoki   383 (−36)   42,70 %
Kankaanpää   2 591 (+145)   38,80 %
Karvia   530 (+106)   37,50 %
Siikainen   279 (+57)   32,30 %
Alavus   2 007 (+752)   31,60 %
Pomarkku   391 (+64)   30,70 %
Jämijärvi   321 (−30)   30,60 %
Utajärvi   425 (+20)   30,20 %
Marttila   351 (−14)   29,80 %
Alavieska   351 (+132)   29,70 %
Sonkajärvi   670 (+138)   29,40 %
Laihia   1 328 (+153)   29,30 %
Pyhäranta   338 (+29)   28,90 %
Nousiainen   773   28,80 %
Nivala   1 533 (+603)   27,90 %
Huittinen   1 583 (−78)   27,70 %
Orimattila   2 272 (+427)   27,60 %
Masku   1 495 (+30)   27,50 %
Kärkölä   637 (+33)   27,20 %
Aura   586 (−8)   27,20 %

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006071885.html
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 05. 11. 2020 17:05
Tuosta alkiolaisuudesta kommentoi mm. Paavo Väyrynen dosentti-ohjelmassa

Hätätilanne, Vaikeat Ajat Ovat Edessä - Paavo Väyrynen | Dosentti

http://www.youtube.com/v/EDjL_cNiFWM?version=3&autohide=1&start=1030

https://www.youtube.com/watch?v=EDjL_cNiFWM&feature=youtu.be&t=17m10s

"Paavo Väyrynen totesi Dosentti ohjelmassa, että alkiolaiset ovat siirtyneet kannattamaan Perussuomalaisia. Alkiolainen linja on hylätty ja tilalle on otettu liberaali politiikka.
  Alkiolaisuutta ei ole näkynyt Katri Kulmunin tai Juha Sipilänkään aikana. Kepu on tehnyt selväksi sen, että konservatiivien äänet lahjoitetaan Perussuomalaisille ja Kristillisdemokraateille."

https://tuulipuku.fi/politiikka/keskustan-linja-ei-muutu-piensijoittajat-karsivat/
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 03. 12. 2020 14:02
Puolueiden gallup-lukemat ovat taas normalisoitumassa koronan jäljiltä
Ylen gallup: Perussuomalaiset ohitti sdp:n, kokoomukselle huonoja uutisia – Näin kommentoi Halla-aho

(https://images.almatalent.fi/cx169,cy0,cw2666,ch2000,570x/https://assets.almatalent.fi/image/71935c30-e39e-5c62-820b-c27ffc34ee4a)

Jussi Halla-aho.

Perussuomalaiset on Yleisradion tuoreen gallupin mukaan noussut Suomen suosituimmaksi puolueeksi, ja sitä äänestäisi nyt 20,9 prosenttia kyselyn vastaajista. Pääministeripuolue sdp jäi nyt toiseksi 20,6 prosentin kannatuksella.

LUE MYÖS
Saarikon keskustan pakka on levällään – Julki pulpahteleva änkyröinti turhauttaa
Kokoomus ampui itseään jalkaan – puolitotuuksia kylvänyt poliittinen operaatio taisi kostautua

Perussuomalaisten kannatus on noussut 1,4 prosenttiyksikköä, sdp:n laskenut 0,6 prosenttiyksikköä.

Taloustutkimuksen mukaan perussuomalaiset ovat saaneet uusia kannattajia ”erityisesti nukkuvien puolueesta, kokoomuksesta ja keskustasta”.

”Kannatusta tulee selkeydellä, rehellisyydellä ja uskottavuudella. Uskottavuus tulee johdonmukaisuudella. Muut räksyttäkööt, karavaani kulkee. Kiitos puoluetovereille ja kannattajille”, kommentoi puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho Twitterissä."

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/ylen-gallup-perussuomalaiset-ohitti-sdpn-kokoomukselle-huonoja-uutisia-nain-kommentoi-halla-aho/bab241e7-6e5e-46c1-9170-8a1f6e988b5f

Perussuomalaisten nousu kertoo ”paluusta normaaliin”, sanoo tutkija

Koronakriisin aiheuttama kannatuspiikki Sdp:n suosiossa alkaa jo olla ohitse, kun samalla perussuomalaiset on terävöittänyt omaa linjaansa, sanoo tutkija Johanna Vuorelma.

(https://hs.mediadelivery.fi/img/658/865838eb216e4a1f96d80544445c3b3e.jpg.webp)

Jussi Halla-Ahon johtama perussuomalaiset on noussut jälleen Suomen suosituimmaksi puolueeksi.­

"Eduskuntapuolueiden kannatus on matkalla takaisin kohti koronakriisiä edeltävää tilannetta, sanoo politiikan tutkija Johanna Vuorelma.

Hän kommentoi Ylen torstaina julkaisemaa kannatusmittausta, jossa perussuomalaiset nousi jälleen suosituimmaksi puolueeksi Sdp:n ohitse.

”Näen tämän aika lailla paluuna normaaliin poliittiseen tilanteeseen. Tässä on tietyillä eroilla paljon samaa kuin viime vuoden kannatuslukemissa”, Vuorelma sanoo.

Ylen kannatusmittauksen mukaan perussuomalaisten kannatus kasvoi edellisestä mittauksesta 1,4 prosenttiyksikköä 20,9 prosenttiin. Sdp:n kannatus puolestaan on pudonnut 0,6 prosenttiyksikköä. Puoluetta äänestäisi nyt 20,6 prosenttia suomalaisista.

Vuorelman mielestä jo keväästä alkaen on näyttänyt siltä, että Sdp:n kannatuksen nopea nousu on vahvasti sidoksissa koronapandemian aiheuttamaan kriisiin.

”Kannatuspiikki on tyypillinen äkillisissä kriiseissä, jolloin poliittisten johtajien, presidentin ja pääministeripuolueen kannatus vahvistuu. Nyt tämä vaikutus on alkanut hiipua”, Vuorelma sanoo."

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007658741.html
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 19. 12. 2020 16:04
Jotain päivänkohtaisia yhteenvetoja viime aikojen tapahtumista

Ikääntyvät työttömät jätetään nyt oman onnensa nojaan – Lehto: ”Marinin hallitus lisää toimillaan rajusti eläkeläisköyhyyttä”

(https://www.suomenuutiset.fi/wp-content/uploads/2020/02/774FB3D2-3CF0-4551-84EF-4C3644719612-640x320.jpeg)

Perussuomalainen kansanedustaja Rami Lehto kritisoi ankarasti entisten työväenpuolueiden työllistämistoimia.

Työttömien armeijaa kasvatetaan entisestään

"Nyt kun hallitus on kaivamassa aktiivimalli kakkosen ”vasemmistoliiton huonojen ideoiden romukopasta”, on se samaan aikaan poistamassa ikääntyneeltä työväestöltä eläkeputken. Hallitus ei hyväksynyt yli 55-vuotiaita mukaan työllisyyden kuntakokeiluunkaan, johon kyllä pääsevät kaikki alle 30-vuotiaat sekä kaikki maahanmuuttajat ja vieraskieliset heti työttömyyden alkumetreillä. Yli 55-vuotiaat kelpaavat vasta, kun heistä tulee pitkäaikaistyöttömiä.

– Eläkeputken tukkiminen, työttömyysturvan heikennykset ja vuorotteluvapaasta luopuminen eivät luo yhtään uutta työpaikkaa. Ne ainoastaan lisäävät työllistettävien joukkoa jo ennestään kasvussa olevaan, valtavaan työttömien armeijaan, Lehto moittii.

Ikääntyneet työttömät jätetäänkin nyt oman onnensa nojaan, vain aktiivimallin karenssit seuranaan. Kun työttömiltä viedään eläkeputki, viedään heiltä myös mahdollisuus kartuttaa eläkettä, jota ansiosidonnaisella kertyisi, mutta ei työmarkkinatuella. Hallitus ryhtyy siis jakamaan korotettuja rangaistuksia työttömille. Samalla hallitus paljastaa, kuinka vähän se arvostaa työttömäksi joutunutta duunaria.

Suuret yritykset hyötyvät

Hallituksen ratkaisuista hyötyvät ennen kaikkea keskikokoiset ja suuret yritykset, jotka haluavat irtisanoa ikääntyneitä työntekijöitään. Nykyisellään työnantaja on velvollinen maksamaan omavastuumaksun irtisanomiensa työntekijöiden eläkeputkimenoista. Hallituksen suunnittelemassa uudessa mallissa työnantajan irtisanomiskustannukset ovat vain murto-osa eläkeputkimalliin verrattuna.

– Työnantaja tulee siis säästämään melkoisen määrän euroja, kun hän irtisanoo ikääntyneen työntekijänsä hallituksen poistaessa eläkeputkijärjestelmän. Toisaalta pienyrittäjän kustannukset kohoavat, Lehto toteaa.

Ammattiliittojen työttömyyskassat säästävät myös, kun työttömät tippuvat pois eläkeputken ansiosidonnaiselta.

Eläkeputken tukkiminen on julma eläkeleikkuri

Tulevaisuudessa ikääntyneitä irtisanotaan entistä herkemmin, jos töitä ei ole. Samalla työttömien duunareiden eläkekertymä laskee ja tulevaisuuden ostovoima jää pienemmäksi. Eläkeputken tukkiminen on julma eläkeleikkuri.

– SAK:n laskelmien mukaan työttömäksi jääneen 60-vuotiaan keskipalkkaisen kuukausieläkettä leikataan satoja euroja. Vaikutus voi olla taitettua indeksiä suurempi. Marinin hallitus siis lisää toimillaan rajusti eläkeläisköyhyyttä.

– Näihin toimiin entiset työväenpuolueet ovat nyt Marinin hallituksessa ryhtymässä! Lehto puuskahtaa."

Suomen Uutiset

https://www.suomenuutiset.fi/ikaantyvat-tyottomat-jatetaan-nyt-oman-onnensa-nojaan-lehto-marinin-hallitus-lisaa-toimillaan-rajusti-elakelaiskoyhyytta/
Title: Re: Perussuomalaiset
Post by: herkkoo on 21. 12. 2020 19:07

Tuohon vielä jatkumona Kylmiä Faktoja

"Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho piti poliittisen ajankohtauskatsauksen tuumaustunnilla 14.12.2020 puoluetoimistolla."

Jussi Halla-aho: "Vihreät on vaarallinen ääriliike"

http://www.youtube.com/v/x26bji9ko7Y?version=3&autohide=1

https://www.youtube.com/watch?v=x26bji9ko7Y