Author Topic: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan  (Read 13335 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline seso

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 36
 • Gender: Female
  • View Profile
Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« on: 21. 08. 2013 21:09 »
Kirjoitin aikaisemmin kolumnissani siitä, että Suomen media on vaiennut lähes täysin kurdien ahdingosta Syyriassa. Onneksi HS osoitti tänään minun olevan väärässä heidän suhteensa.

http://www.hs.fi/ulkomaat/Kurdit+puolustavat+Koillis-Syyriaa+islamisteilta/a1376968311790

Vapaa, rakentava ja sivistynyt keskustelu alkakoon!

PS. En kaipaa todellakaan ketään tänne haukkumaan kurdeja tai syyttämään heitä pakolaisuudestaan. Mikäli ei tunne kurdien historiaa, sitä voi aina kysyä, eikä lähteä haukkumisen tielle nimimerkkien taakse piiloutuen.
Seida Sohrabi
www.seidasohrabi.fi

Offline Nasty

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 120
  • View Profile
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #1 on: 22. 08. 2013 05:05 »
Minä nyt kuitenkin kirjoitan nimimerkin takaa.  Olen lukenut uutisia kurdeista kohta kolme vuosikymmentä.

Suurin osa kurdeista asuu Kurdistan-nimisellä alueella, joka kattaa osia Turkista, Irakista, Iranista ja Syyriasta. Vuodesta 1900 lähtien Lähi-idän, PKK ja Turkin välisistä konflikteista, sodista ja etnisistä puhdistuksista johtuen kurdit ovat joutuneet poliittisesti vainotuksi, kansanmurhan ja joukkomurhien kohteeksi ja tästä johtuen pakolaisiksi. (Wikipeadia)

Tunnen sympatiaa kurdeja ja kaikkia muita alistettuja ja vainottuja ihmisryhmiä kohtaan.  Tälläkin hetkelä sympatiani ovat Syyrian oppositon puolella tiukan analyysin jälkeen.

Ymmärrän hyvin esim. kurdiopiskelijoiden poliittisen aktiviteetin.  Toivon vain, että se ei sulje suomalaisilta kurdiopiskelijoilta silmiä suomalaiselta todellisuudelta, joka on myös heiadän todellisuutttaan.

Tunnen lasteni koulukavereiden kautta pari kurdiperhettä, eikä minulla ole mitään pahaa sanottavaa.  Lapset ovat kohteliaita ja hyvin hoidettuja.  Kaikki perheenjäsnet äitejä lukuuun ottamatta ovat töissä.  Yksi jopa hyvin toimeentuleva yrittäjä.

Yritteliästä ja rehellistä  väkeä.  En tunne kurdikulttuuria juuri lainkaan, mutta olen haistavani, että juuri tämä toinen maahnmuuttajasukupovi joutuuu käymään lävitse rankan prosessin suhteessa vanhempiensa arvoihin ja asenteisiin.

Olen myös ymmärtänyt, että perheiden sisällä saattaa olla suuria erimielisyyksiä uskonnon ja maallistumisen, sukupuolimoraaliin ja tapohin liittyvissä asioissa jos joku lapsista on omaksunut vahempiensa maailmakuvan.

Suuri ongelma lienee myös nuorien neitojen kypsyminen naisiksi ja sen tuomat haasteet pinttyneille kulttuuriasenteille.

Kurdit ovat kuitekin osa Suomea ja meidän kantasuomalaisten on se ymmärrettävä.

Offline vito

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 930
  • View Profile
  • Näytä email osoite
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #2 on: 22. 08. 2013 06:06 »
aina on maailman jossain kolkissa sotaa ja niissä vähintään kaksi eri mielipidettä kumpi sotakumppani on oikeassa. usein sodat liittyy uskontoihin. tämä on vaasan kaupunki foorumi eikä mielestäni oikea paikka jauhaa kaikenmaaiman ongelmista muualla. täällä voi enemmänkin pohtia asiaa sivuten sitä että jos kyseisistä sotamaista tulee kansanvaellus tänne... suomeen tai vaasaan jopa. sillä on merkitystä. ei se maailma pelastu jos täällä vatvotaan onko kurdit,juutalaiset ,islamistit ,budhalaiset vai mitkä lie oikeassa mistäkin asiasta jossakin tunhansien kilometrien päässä.

Monet näistä maista joissa soditaan ja on rauhatonta ovat hyvin temperamenttisia kulttuureita. omista ajatuksista pidetään kiinni eikä jousteta ja sitten syntyy sotia. ongelmaksi muuttuu vaasalaisten kannalta jos tällaisten kulttuurien ihmisiä tulee tänne suuria määriä tuomaan sitä omaa kulttuuria eikä jousta pätkääkään. ei puhettakaan että oltaisiin maassa maan tavalla. tästä sitten tulee niitä kantasuomalaisten ja maahanmuuttajien välisiä konflikteja..
"Joko sinä olet väärässä, tai meillä on näkemysero!".

Offline topi

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 31
  • View Profile
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #3 on: 22. 08. 2013 06:06 »
Hyvin pitkälle samaa mieltä viton kanssa.  Ilmeistä on kuitenkin, että näitä vainottuja ihmisiä ja kansaryhmiä tulee jatkossakin Suomeen ja myös Vaasaan.  Tulee olemaan suuri haaste vakuuttaa heidä suomalaisen yhteiskunnan demokraattisuudesta ja täkäläisestä oikeuskäytännöstä.

Selvää on kuitenkin että vuosikymmenien pakolaisleiri-, vaino yms. taustaa ei pyyhitä pois muutamassa vuodessa.  Kotouttaminen ja integraatio ovat keinoja estää sellaisten ryhmien organisoituminen, jotka jatkavat toimintaansa täällä. 

Taistelu oman kotimaansa demokratian puolesta tuntuu jatkuvan useiden sukupolvien ajan. 

Tällähetkellä suurin ongelma lienee täällä radikalisoituneet nuoret, jotka lähtevät taistelijoiksi islamistisiin joukkoihin eri puolille arabimaailmaa.  Takisin tullessaan, jos selviävät hengissä, he saattavat tuoda mukanaan entistä radikaalimpia ajatuksia, mutta myös käytänön oppeja, joita he opettavat uusille potentiaalisille nuorille.

Yksi keino välttää tällainen kehitys on ottaa nämä ihmiset mukaan suomalaiseen arkeen ja antaa heille mahdollisuus tulle suomalaisiksi. Eristämällä, osoittamalla halveksuntaa tai välinpitämättömyttä me vain ruokimme radikaaleja asenteita.

anna vuorinen

 • Guest
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #4 on: 22. 08. 2013 09:09 »
Kunhan eivät älä tappelemaan keskenään täällä suomessa.
Huvittavaa oli kun juhlittiin suomen rahoja jonkun mustan miehen oikeudenkäyntiin jossain Afrikassa, täältä roudattiin asianajajia sinne ja tänne, miten monta miljoonaa sekin tuli maksamaan..

Ja jos niitä tänne vielä lisää haalitaan, maaseudulle missä ei ole enään asukkaita, siellähän on omaa peltoa talon takana mitä kuokkia, eikä tämä älytön hyysääminen voisi jo loppua.

Siellä alkaisi kylät uudelleen elämään, koulut jälleen toimintaan, kyläkaupat palaisi ja silloin voisin olla iloinen maahanmuuttajista, en nyt, kun katson toria, kuinka siellä lorvataan päivät pitkät, ollenpolun roskaaminen, naisten häiritseminen ja olympiakorttelin tuhoaminen, miettikää nyt helvetti päättäjät edes jotakin, ettei työläisten tarvi asua kaukana työpaikoista ja lorvijat keskustassa.

Maaseutu alkaisi taas elämään ja näin olisi maahanmuuttajista enemmän hyötyä kuin haittaa.

Eikka

 • Guest
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #5 on: 22. 08. 2013 19:07 »
Älkäähän sotkeko tätä nimimerkki "Seson" aloittamaa kurdiketjua yleisellä mamujauhannalla, siihen on olemassa jo omat ketjunsa.

Haluaisin kysyä nimimerkki "Sesolta": mistä johtuu, etteivät Kurdit monikymmenmiljoonaisena kansana ole onnistuneet luomaan/perustamaan itselleen omaa tunnustettua valtiota?

Edit:

Olen siinä käsityksessä, että Kurdit ovat alunperin juutalaisista polveutuvaa sakkia. Tuntevatko kurdit itse olevansa puskurina muslimien ja euroopan kristittyjen välissä?

Offline seso

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 36
 • Gender: Female
  • View Profile
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #6 on: 22. 08. 2013 22:10 »
topi,

löytyyhän niitä radikaalinuoria muutamia sieltä täältä, mutta lupaan, että vielä enemmän ainakin meidän kurdien joukosta löytyy niitä, jotka ovat sopeutuneet länsimaiseen elämäntapaan ja ovat paljon pehmeämpi arvoiltaan ja mielipiteiltään kuin vanhempansa. Tuo sukupolvi, jotka ovat tulleet 5-10v ikäisinä Suomeen, ovat erittäin hyvin sopeutuneet Suomeen ja moni meikäläinen esim. on jäänyt Suomeen eikä ole esim. lähtenyt Kurdistanin autonomiseen valtioon takaisin, jossa on erittäin hyvä asua ja rauhallista, nyt ainakin. Tosin pakolaisvirta Syyriasta on saanut heidät keskittymään kanssaveljiensä auttamiseen ja suojelemiseen kuin talouden ja yhteiskunnan eteenpäin viemiseen.

Irakin autonomisen Kurdistanin alueen presidentti Massoud Barzani uhkaa kurdien asevoimien olevan valmis auttamaan, jos Syyrian heimoveljiin kohdistuva uhka ei väisty, kertoo BBC. Irakin Kurdistanilla on sekä oma armeija että poliisivoimat.
http://yle.fi/uutiset/kurdien_ja_islamistien_taistelut_aiheuttivat_uuden_pakolaisvirran_syyriasta/6782797?origin=rss

http://www.ts.fi/uutiset/ulkomaat/525813/Syyrian+pakolaisten+hata+heratti+Irakin+kurdit
Seida Sohrabi
www.seidasohrabi.fi

Offline Lauri Karppi

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 448
  • View Profile
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #7 on: 23. 08. 2013 05:05 »
Minusta on valitettavaa, että Suomea ylipäätään koskettaa tällaiset kaukaiset konfliktit. Suomi joka tapauksessa ei voi tuohon taisteluun mitenkään vaikuttaa, mutta voimme kärsiä siitä silti. Tänne tulee ihmisiä sotaa pakoon, mutta heillä on yhä voimakkaana silti mielessä kyseinen konflikti, ja onhan mm. "suomalaisia" ja "ruotsalaisia" myös kuollut noissa. Esimerkiksi aika tuore uutinen: http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/517330/Suomalainen+kaatui+Syyriassa++uusia+lahtijoita+kymmenittain

Se, että lähtijöitä on useita, kertoo turvapaikkajärjestelmän turhuudesta. Ihmiset ole jäämässä tänne rakentamaan uutta elämää ja kotoutumaan, vaan etsivät vain turvallista hengähdyspaikkaa kasvattaa lisää sotilaita. Se ei varmasti konfliktia lopeta tai auta mitenkään.

Kurdithan osoittivat mieltään noin vuosi sitten Helsingissä. 150-200 Kurdia häiritsi liikenneetä http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012110316281404_uu.shtml Tämä oli mielestäni erittäin tahditonta. Aivan kuin Suomi ja suomalaiset olisivat muka syypäitä kurdien ahdinkoon kun ovat menneet myöntämään turvapaikkoja heille.


Olen myös henkilökohtaisesti nähnyt miten tuo konflikti jo nuorten päässä vahvana. Toimin aiemmin opettajana yläasteella, ja mieleeni muistuu yksi oppilas jolla oli  vaikeuksia keskittyä opiskeluun tai edes saapua ajoissa tunnille. Hän pystyi silti koska vaan pyytämättä pitämään esitelmän siitä kuinka paha konfliktin toinen osapuoli on ja mitä heille voisi hänen mielestään tehdä.

Offline seso

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 36
 • Gender: Female
  • View Profile
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #8 on: 23. 08. 2013 06:06 »
Ehkei se Suomea suoranaisesti kosketa, mutta ne, jotka ovat kiinnostuneet aiheesta voivat osallistua keskusteluun. Ei tänne keskusteluun ole kukaan pakotettu, vai?

 Tämä keslustelu alue ei kosketa Suomen maahanmuuttopolitiikkaa vaikka se sitä toki osittain sivuaa.

Karppi,

Itse kannatab monen kurdin tapaan rauhallista mielenosoitusta, johon on kaikilla suomalaisilla oikeus. Itseasiassa mainitsemastasi tapauksesta nostettiin tuo huono käytös esille. Monet kurdit pettyivät häiriköiden käytökseen. Poikkeustapaukset nostetaan esille, niin kuin tässäkin.
Seida Sohrabi
www.seidasohrabi.fi

Offline Marko Heinonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 755
 • Gender: Male
 • Marko Heinonen
  • View Profile
  • Email
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #9 on: 23. 08. 2013 10:10 »
...

Tämä keslustelu alue ei kosketa Suomen maahanmuuttopolitiikkaa vaikka se sitä toki osittain sivuaa.

...

Tästä olen Seida hieman eri mieltä. Mitä enemmän näitä kriisejä ja muita kahnauksia maailmalla on, sitä enemmän on turvapaikanhakioita ja muita hädässä olevia, jotka hakeutuvat myös suomeen.

Näissä asioissa nojaisin kansanväliseen yhteisöön (YK), jonka pitäisi ottaa suurempi rooli erillaisten kriisien ratkaisuissa.

Sen toiminta on poikkeuksetta kyllä melko "munatonta", kun isoilla mailla on veto-oikeus lähes jokaiseen asiaan. Eli kukin voi ajaa omaa etuansa melkein miten tahtoo, ja mikä tahansa "pakottaminen" on lähes mahdotonta.

Ja laita Seida oma nimesi tuonne alaviitteeseen, niin vältyt tuolta nimimerkki kuittailulta.
MARKO HEINONEN
kaupunginvaltuutettu (kok)
-Vaasa-
"kova kokoomuslainen, jonka sisällä asuu pieni vihreä perussuomalainen demari"

Offline Lauri Karppi

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 448
  • View Profile
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #10 on: 23. 08. 2013 11:11 »
Tämän ketjun aihe on tosiaan syvällä maahanmuuton ytimessä. Ja nimenomaan sen haitallisen maahanmuuton, eli sellaisen joka aiheuttaa Suomelle kustannuksia ja ikäviä sivuvaikutuksia kuten islamisaatiota ja ghettoutumista. Pakolaiset ja turvapaikanhakijat eivät tänne tullessaan osaa suomea ruotsia tai englantia, ja ovat usein muutenkin kouluttamattomia. Lisäksi heidän kulttuurinsa on usein huono ja samalla siis huonosti yhteensopiva omamme kanssa.

Joku, joka ei pysty rekisteröitymään tänne keskustelijaksi huuteli tuolla lyhytviesteissä ilmeisesti liittyen edelliseen viestiini. Henkilökohtaisuuksien seasta ymmärsin tuon puskistahuutelijan viestin siten, että Suomen täytyisi kantaa vastuu kaikista maailman konflikteista koska meillä täällä menee niin hyvin. Minusta me emme voi vaikuttaa noihin konflikteihin korjaavasti. Tällä hetkellä Suomesta lähtee noihin taisteluihin lisää taistelijoita, joten meidän takiamme taistelu vain pitkittyy.

Lisäksi, kun konfliktialueilla asuvat ihmiset ymmärtävät, että tällaisia maita kuin Suomi on, niin miksi ihmeessä he yrittäisivät parantaa elinolosuhteita siellä missä nyt asuvat? Eihän niin kukaan muukaan tekisi. Parempi muuttaa Suomeen, missä on ilmainen ylläpito ja hyvät oltavat. Ne joita kiinnostaa voi sitten lähteä täysikasvuisina sotimaan kun sattuu huvittamaan.

Näen että parhaiten voisimme edistää taistelun loppumista olisi olla vastaanottamatta yhtään pakolaista tai turvapaikan hakijaa. Uskon sen olevan inhimmillisin ratkaisu.

Offline Nasty

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 120
  • View Profile
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #11 on: 23. 08. 2013 11:11 »
Suomessa asuvat - siis Suomen kansalaisuuden omaavat - nuoret kurdit ovat poikkeuksetta hienoa porukkaa. Heidän suhteensa vanhempieansa ja ehkä omaankin syntymämaahan on ymmärrettävä asia.  Arvelen kuitenkin että kaukaisen Kurdistanin ahdinko ei ulotu kantasuomalaisen arkipäivään.  Ja mitäpä tavallinen suomalainen voisi tehdä?

Parhaiten kurdien asiaa ajatte olemalla "hyviä suomalaisia". Eli juuri niin kuin jotkut teistä ovat jo tehneet osalliustumalla suomalaiseen yhteiskunta ja kulttuurielämään.

Offline seso

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 36
 • Gender: Female
  • View Profile
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #12 on: 23. 08. 2013 15:03 »
KARPPI

aika kovaa väittää muiden kulttuuri huonoksi. Huonommaksi kuin suomalaisten. Mihin kantasi perustuu?

2. Edellä mainitsit, että ihmiset ovat tietämättömiä ja kouluttamattomia, siis suurin osa nykyisistä pakolaisista. Yhdyn. Mutta. Et voisi olla vähempää väärässä väittäessäsi. 1. Etteivät ihmiset tahdo suojella maataan. (kurdien kohdalla asia ei ole nin todellakaan). 2. Nykyisillä kouluttamattomilla pakolaisilla ei ole todellakaan tietoa siitä et Suomi on hyvinvvointivaltio.

Miten heillä voisi olla tietoa Suomen hyvinvoinnista, jos heil ei ole ede luku ja kirjoitustaitoa.

Heinonen. Kiitos vinkist. Totta pakolaisuus koskettaa Suomeakin.
Seida Sohrabi
www.seidasohrabi.fi

belurisk

 • Guest
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #13 on: 23. 08. 2013 17:05 »
KARPPI

aika kovaa väittää muiden kulttuuri huonoksi. Huonommaksi kuin suomalaisten. Mihin kantasi perustuu?

2. Edellä mainitsit, että ihmiset ovat tietämättömiä ja kouluttamattomia, siis suurin osa nykyisistä pakolaisista. Yhdyn. Mutta. Et voisi olla vähempää väärässä väittäessäsi. 1. Etteivät ihmiset tahdo suojella maataan. (kurdien kohdalla asia ei ole nin todellakaan). 2. Nykyisillä kouluttamattomilla pakolaisilla ei ole todellakaan tietoa siitä et Suomi on hyvinvvointivaltio.

Miten heillä voisi olla tietoa Suomen hyvinvoinnista, jos heil ei ole ede luku ja kirjoitustaitoa.

Heinonen. Kiitos vinkist. Totta pakolaisuus koskettaa Suomeakin.

Huonon ja hyvän määrittäminen ei koskaan voi olla objektiivista.

Tunnen itse heikosti kurdien historiaa ja taustoja.
Kurdien väitetään olevan sotaisia.
Kurdien populaatio Lähi-Idässä jakaantuu laajalle ja on useampien valtioiden puristuksessa.
Mikä on sitten valtio nimeltä Kurditzstan?
Mistä vihanpito johtuu? Uskonnosta? Rodusta? Etnisestä taustasta ja eroavaisuuksista? Vai mistä?

Mikäli missä tahansa opetuksen ja "tiedon" jakaminen on ainoastaan uskonnollispohjaista, niin ollaan ongelmissa. Asiaan oleellisesti kytkeytyy aina valta, vallanhalu, valtapolitiikka, manipulointi sekä ennenkaikkea raha ja varallisuudet.

Miten esimerkiksi kurdit päätyvät Suomeen, sitä en tiedä.
Maahamme muuttamisessa ja pakolaiskysymyksissä on paljonkin kysymysmerkkejä ja selvitettävää.

Minusta kohtuullista olisi osoittaa sopeutumishaluja kaikilta maahamme tulevilta (en tarkoita turisteja) , jotka hakevat oleslelulupaa, tai turvapaikkaa tai pakolaisstatusta.
Ensimmäinen aste olisi kielten opiskelu (suomi, ruotsi, englanti). Mikäli vakavissaan on, niin sen jälkeen koulutukseen ja työelämään.

Vastakkainasettelu on hedelmätöntä.

Suomalaiset emigrantit Amerikoihin, Australiaan ja Ruotsiin sekä Norjaan (esim.) lähtivät tekemään töitä. Välttävä kielitaito kehittyi melko nopeasti.

Helppoa elämää edes Pohjoismaissa ole olemassa.

Bert Lundström

anna vuorinen

 • Guest
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #14 on: 23. 08. 2013 17:05 »
Kielen opiskelu maahan mihin asettuu on todellakin toivottavaa, jos ei edes sitä viitsi tehdä voi matkustaa takaisin sinne mistä tuli.
Olen nähnyt läheltä kuinka umpiossa ovat ruotsinkieliset suomessa, siis ne jotka eivät osaa suomea..
Ilmankos maksavat kaikesta paljon enemmän kuin me, koska ei voi mennä esim. Tuuriin tai sjoelle ostoksille, koska viimeistään laihialla loppuu ruotsinkielentaito ja harvat englantiakaan puhuu.

Vertaan vaasan ja sjoen hintoja ja Seinäjoki on halvempi ihan joka asiassa, tarjouksia pilvin pimein.
Mamuista vielä, ei ole oikein että tullaan tänne ja kuvitellaan meidän muuttuvan heidän kulttuuriin, asuin muutaman talven espanjassa, siellä on aivan eri tyyli maahanmuuttajille, ensin oma kansa sitten he.

Uskonnon takia olevat sodat, ovat täysin turhia sotia, niitä emme tänne halua ja tänne se tulee, koska maahanmuutto on hallitsematonta, vaikka pitäisi hajauttaa mieluummin tyhjeneviin maalaiskyliin.
Kuin viedä työtätekeviltä asunnot, .
Nyt jo olympiakorttelista kantaväki, suomalaiset haluaa pois ja gerbystä, ristinummelta..

Pian on alueita missä valkoiset eivät voi oleskella.
Niin, sitä minäkin kysyn, kurdistan, miksei kurdit asu siellä, eikö se ole teidän maa, ?
Sitä en todellakaan tiedä.

belurisk

 • Guest
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #15 on: 23. 08. 2013 18:06 »
Kielen opiskelu maahan mihin asettuu on todellakin toivottavaa, jos ei edes sitä viitsi tehdä voi matkustaa takaisin sinne mistä tuli.
Olen nähnyt läheltä kuinka umpiossa ovat ruotsinkieliset suomessa, siis ne jotka eivät osaa suomea..


Asennetta voi todellakin hakea.
Mikäli Suomeen tullaan vain oleilemaan suomalaisten kustannuksella, niin jotain ajatusmaailmassa on vikasuunnassa.
Vastauksia ei koskaan ole tullut siihen, että kuka rahoittaa matkustamisen maahantulijan alkuperämaasta (tai ties mistä) Suomeen.
Läpinäkyvyydestä ja avoimmuudesta on vuosia jo puhuttu ja edelleen keskustellaan.
Se ei näytä toteutuvan tämän aiheen kohdalla. Kustannukset ja kokonaismenot sivuvaikutuksineen ohitetaan. Esimerkiksi Vaasasta näitä tietoja ei edelleenkään ole saatu (saatan jälleen olla väärässä).

Vaasalaisten havainnot aiheessa tulisi ottaa huomioon. "Sokea Reettakin"  näkee hyväksikäytön.

Suomalaisten ruotsin kielisten kuviot ovat sitten oma aiheensa. Reviirit ja reservaatit ovat kapea nauha pitkin rannikkoa. Osuus alle viisi prosenttia.

Bert Lundström

Offline seso

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 36
 • Gender: Female
  • View Profile
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #16 on: 23. 08. 2013 20:08 »
Bert,

Kurdistanin valtion perustamisen ongelma on juuri tässä kirjoittamisessasi kiteytettynä:

" Asiaan oleellisesti kytkeytyy aina valta, vallanhalu, valtapolitiikka, manipulointi sekä ennenkaikkea raha ja varallisuudet"

Kurdistan on rikasta aluetta, meiltä löytyy niin oljyä, paljon peltoa, metsää, tigris ja eufrat kulkevat läpi Kurdistanin. Kurdistanilla on suuri potentiaali turismin kanssa, sillä meillä on korkealla, 2-3km merenpinnan yläpuolella kun menet vuoristossa paljon lunta talvisin. Eli laskettelukeskuksiakin pystyy alueelle saamaan talvella. Alhaalla harvoin lunta sataa kunnolla.

Ei ole olemassa valitettavasti valtio nimeltä Kurdistan, vaan kurdit on pilkottu neljän valtion sisälle. Irakin, Iranin, Syyrian ja Turkin. Tästä nimitys esim. Iranin kurdi. Ainoa autonomia on Irakin Kurdistanilla, jonka presidentti on Massoud Barzani. Hän on todennut, että Kurdistan tulee Syyrian kurdien apuun, elleivät nuo islamistit lopeta murhaamista pohjoisessa. Kurdistanin autonomisella alueella on oma poliisivoima ja armeija.

Tähän tulee aivan liikaa tekstiä, jos lähtisin koko Kurdistanin historian mitä nyt tiedän kertomaan. Mutta rahasta ja vallasta sekä etnisestä taustasta tässä on nimenomaan kyse.
Seida Sohrabi
www.seidasohrabi.fi

Offline seso

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 36
 • Gender: Female
  • View Profile
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #17 on: 23. 08. 2013 20:08 »
Niin hajasijoituksesta.

Mielestäni olisi tärkeää muidenkin kuntien ottaa vastuuta pakolaisten auttamisessa. Vaasa on ollu tässä hieno mallioppilas ja olemme ylpeästi saaneet katsoa, kuinka meidän pakolaisina tulleet nuoret ja vanhemmat ovat kouluttautuneet ja meneet töihin.

Hajasijoitus on hyvä idea, mutta tärkeää on että paikkakunnalle tai sen lähikunnissa (esim.30km säteellä) asuu muitakin samaa etnistä taustaa olevia ihmisiä. Muutama kunta ei voi ottaa taakakseen pakolaisten sijoituksen kuntaansa. Me emme saa pyrkiä siihen, että pienellä paikkakunnalla, jossa ei muutenkaan ole totuttu maahanmuuttajiin ja jossa sattaa olla vahvat ennakkoluulot edesauttaisivat pakolaisten sopeutumista. He tarvitsevat kuntalaisten tuen, eli pakolla ei sjoituksia ja toiseksi tärkeää on, että kunnassa tai sen lähellä on muitakin pakolaisia ja/tai samaa etnistä taustaa olevia. Kaikkea kohtuudella.

Maahanmuuttoa voi harjoittaa fiksusti. Laautu on tärkeämpää kuin määrä.
Seida Sohrabi
www.seidasohrabi.fi

anna vuorinen

 • Guest
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #18 on: 23. 08. 2013 20:08 »
Miksi ihmeessä kurdistan menee Syyrian kurdien apuun, yksinkertaisempaa olisi Syyriassa matkustaa ja asettua kurdistaniin, omaan maahansa ja loppuisi koko sota. Vai olisiko ratkaisu liian helppo, jos vain tykätään sotia ja tänne asettuu sotaisia ihmisiä jessus...

anna vuorinen

 • Guest
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #19 on: 23. 08. 2013 20:08 »
Juu fiksua maahanmuuttoa haluaisin myös nähdä....

Offline seso

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 36
 • Gender: Female
  • View Profile
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #20 on: 23. 08. 2013 21:09 »
Miksi ihmeessä kurdistan menee Syyrian kurdien apuun, yksinkertaisempaa olisi Syyriassa matkustaa ja asettua kurdistaniin, omaan maahansa ja loppuisi koko sota. Vai olisiko ratkaisu liian helppo, jos vain tykätään sotia ja tänne asettuu sotaisia ihmisiä jessus...

????

Siis Rojawa (Syyrian pohjoisosa, lähellä Irakin rajaa) on OSA Kurdistania. Irakin Kurdistan on ainoa, joka on edennyt niin pitkälle, että on saanut autonomian. Tietosi ovat nyt täysin hukassa. Auttaisiko tämä kuva?

https://www.google.fi/search?gs_rn=25&gs_ri=psy-ab&tok=iZcOb6vsNxVHmo56UoK3GQ&cp=7&gs_id=q&xhr=t&q=kurdistan&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.51156542,d.bGE&biw=1517&bih=741&um=1&ie=UTF-8&hl=fi&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=ir4XUvK4L-nw4QS2_4EQ#facrc=_&imgdii=_&imgrc=PTYCsIXSczrIbM%3A%3B9DNweVRuUEOBZM%3Bhttp%253A%252F%252Fomen10.files.wordpress.com%252F2012%252F08%252Fkurdistan_map-1.jpg%253Fw%253D538%3Bhttp%253A%252F%252Fomen10.wordpress.com%252F%3B522%3B522

islamistit ovat tulleet kurdien maille tappaamaan heitä. Ei ratkaisu ole se, että Rojawan Kurdistan, kurdien maa jätettäisiin jihadisteille valloitettavaksi.
Seida Sohrabi
www.seidasohrabi.fi

Offline Lauri Karppi

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 448
  • View Profile
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #21 on: 23. 08. 2013 23:11 »
aika kovaa väittää muiden kulttuuri huonoksi. Huonommaksi kuin suomalaisten. Mihin kantasi perustuu?
Arvotan kulttuuria (eli sekaisin myös uskonto/tavat/kasvatus/perimätieto) sen saavutusten ja ominaisuuksien perusteella. Mitä vaikutuksia kulttuuri aiheuttaa? Esimerkiksi japanilainen kulttuuri näyttää aiheuttavan rauhallisen yhteiskunnan, jossa tiede ja teollisuus edistyy. Uskoisin japanilaisen löytävän omasta kulttuuristamme paljon yhtymäkohtia ja hän varmaankin kotoutuisi tänne helposti. Suomalaista kulttuuria pidän tietenkin parempana kuin japanilaista koska olen kotoisin Suomesta, mutta vain vähän parempana.

Pakolaiset/turvapaikanhakijat sen sijaan edustavat usein paljon huonompia kulttuureja, jossa esimerkiksi naista ei pidetä saman arvoisena kuin miestä, ja pakotetaan heidät pukeutumaan säkkeihin. Riippuen lähtömaasta, teknologinen ja sosiaalinen kehitys on saattanut pysyä paikallaan kymmeniä vuosia tai enemmän. Se kielii siitä, että kyseisen kulttuurin edustajat tuskin edistävät täälläkään yhtään mitään, varsinkin jos ovat tekemisissä vain oman viiteryhmänsä kanssa eivätkä omaksu hyviä ominaisuuksia suomalaisesta kulttuurista.

Miten heillä voisi olla tietoa Suomen hyvinvoinnista, jos heil ei ole ede luku ja kirjoitustaitoa.
Luku- ja kirjoitustaidottomatkin voivat osata käyttää puhelinta, sekä puhua ja kuunnella? Kun Suomi tai naapurimaa on tehnyt muutoksia maahanmuuttolakeihin ja säädöksiin, vaikutukset tulevien hakemusta määrässä ovat aina näkyneet nopeasti. Tämä kertoo sitä, että lähtömaissa ollaan aina hyvin selvillä siitä mihin kannattaa mennä. Etelänaapuriimme tulee muistaakseni yhden käden sormilla laskettava määrä hakemuksia. Jännä että tänne kauemmas tulee paljon, paljon enemmän :D

belurisk

 • Guest
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #22 on: 23. 08. 2013 23:11 »
Vihan pitäminen ja sen lietsominen on tarkoitushakuista ja synnytettyä.
Ei normaali ihminen vihaa lähimmäistään. Vauvatkaan eivät synny tappajina!

Uskonnot ja ismit, ideologiat  ovat kautta aikojen olleet vallankäytön ja erilaisen ahneuden välineitä.
Valitettavasti eri puolilla maailmaa edelleen on näin.
Siihen liittyy aina monipuolisen tiedon, oppineisuuden ja sivistyksen estäminen ihmisiltä (alamaisilta).

Kristinusko (= siis kirkkohallinto eli kirkolliset valtaapitävät byrokraatit) oli valitettavasti edelläkävijä miekalla, verellä ja tulella valtaa ja rikkauksia hakiessaan. Erityisesti katolisuus ja Vatikaani ovat siinä toimineet. Ja osoittautuneet myös kaksinaismoralismin pyhäköksi.

Selviä merkkejä on siitä, että tietyt tahot haluavat uskontoja ja ihmisryhmiä törmäyskurssille Euroopassa ja Pohjoismaissa.

Suomelle itsenäisyys ja nykyinen asema on  pitkän ajan saavutus.

Bert Lundström

belurisk

 • Guest
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #23 on: 24. 08. 2013 05:05 »
Edellistä kirjoitustani (#22) täydennän sillä, että Rooma (missä Vatikaani sijaitsee) tappoi tuhansia kristittyjä makaabereissa juhlissaan Colosseumilla ja myös muutoin vainona.
Sitten kuitenkin syntyi katolinen kirkko?
Erikoista - minun mielestäni.
Mihin tahansa voi ihminen uskoa. Pohjois-Amerikan sadoilla intiaaniheimoilla oli mielestäni hieno näkemys ympäröivään luontoonsa.

belurisk

 • Guest
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #24 on: 24. 08. 2013 06:06 »
Miksi kurdit ovat siinä tilanteessa ja asemassa kuin ovat?
Satoja vuosia?
Selityksiä ja erilaisia analyyseja voidaan aina tehdä.

"Seso" tulee rohkeasti esiin.
Ratkaisuja konflikteihin ei oikein löytynyt.

Valtaapitävät johtajat, joilla on valta ja rahavalta,  päättävät. Sodissa etulinjassa ovat nuoret miehet, mutta nykysodissa siviiliuhrien määrä on 90 prosenttia.

"Rauhaa ei saavuteta katsomalla kiväärin tähtäimien läpi toista ihmistä".

Bert Lundström

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #25 on: 24. 08. 2013 14:02 »
Bashar al-Assadin hallinto näyttää olevan seonnut. Bashar al-Assad haastaa avoimesti Yhdysvaltoja sotaan, että hähhähhää me käytettiin kemiallisia aseita lällätilää, ette uskalla hyökätä lällällää.

Barack Obama oli vuosi sitten sanonut, että kemiallisten aseiden käyttö on punainen viiva, kaikkea muuta Assad saa tehdä, muttei käyttää kemiallisia aseita. No, Assad käytti kemiallisia aseita pyyhkiäkseen kapinalliset itäisen Damaskoksen Zamalkan ja Ein Tarman lähiöiden eteläosasta.

Yhdysvallat on erittäin pakotettu vastaamaan Assadin hallituksen järkensä menettäneeseen provokaatioon mieluiten suoralla täysosumalla Bashar al-Assadin hallitukseen siitä syystä, että jollei Yhdysvallat nyt reagoi niin Assad ottaa kemialliset aseet käyttöön suuremmassa mittakaavassa.

Syyrian tilanteessa ongelmana on se, että Syyria on hajonnut satoihin tilkkutäkkivaltioihin. Syyria on muuttunut sotaruhtinaiden hallitsemiksi sadoiksi itsenäisiksi alueiksi, joissa he ovat joukkionsa valtaan nostamia diktaattoreita.

Kurdien alue on yksi Syyrian yhtenäisimpiä alueita, joka joutuu taistelemaan sitä reunustavia rosvojoukkioiden hallitsemia alueita vastaan.
« Last Edit: 24. 08. 2013 14:02 by Timo Rintamäki »


anna vuorinen

 • Guest
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #27 on: 24. 08. 2013 19:07 »
Vaikeita asioita ja sota on mitä inhottavin, koska siellä eniten kärsii siviilit ja kohta tulevat tänne runsainmäärin ja ei se mitään, mutta sijoittakaa heidät  maaseudulle, herättämään kylät, koulut ja kaupat, silloin ei olisi sitä vastustustakaan niin paljon ja onhan maalla kivempaa asua :)

Offline seso

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 36
 • Gender: Female
  • View Profile
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #28 on: 24. 08. 2013 19:07 »
Niin, jos maaseudulla on kivempaa, niin anna mikset muuta sinne?
Seida Sohrabi
www.seidasohrabi.fi

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #29 on: 24. 08. 2013 19:07 »
Niin, jos maaseudulla on kivempaa, niin anna mikset muuta sinne?

Eihän asia minulle kuulu mutta siellähän Anna asuu.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #30 on: 24. 08. 2013 20:08 »
Miksi länsi on sokea Kurdistanille?

”Euroopan johtajat ovat selvillä kurdien kärsimyksistä, mutta ovat silti lähettäneet poliisivoimansa hakkaamaan kurdimielenosoittajia kaduilla ja uhanneet luovuttaa nämä Turkin armeijalle.
Kurdien kärsimys on mitoiltaan valtavaa, mutta tiedotusvälineet raportoivat siitä harvoin. Länsivallat ovat hyväksyneet sen suurimman osan vuosisataa. Vuosikymmenet USA ja Britannia ovat osallistuneet liittolaisina ja apureina Turkin valtion rikoksiin. Turkki on ollut vuodesta 1952 NATO:n jäsen huolimatta ihmisoikeusloukkauksista ja kolmesta sotilaskaappauksesta.
Syyt lännen tuelle on helppo nähdä. Turkki on USA:n tärkein liittolainen Lähi-Idässä Israelin jälkeen ja toimii rintavarustuksena Irakia ja Irania vastaan. USA rahoittaa Turkin sotilaita ja osallistuu yhteisiin sotaharjoituksiin.”

Rahanvalta jyrää myös Kurdistania.

http://www.sosialistiliitto.org/index.php?option=com_content&view=article&id=142:kurdistan-laennen-likainen-sota&catid=47:artikkelit&Itemid=77

anna vuorinen

 • Guest
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #31 on: 25. 08. 2013 09:09 »
Asun maalla seso, ajan töihin joka päivä 120km edestakaisin.
Täällä asuu myös maahanmuuttajia, bosnialaisia, virolaisia, venäläisiä, thaimaalaisia ym.
Mutta, en ole huomannut mitään ongelmia, käyvät töissä, tai koulussa, täällä asuvat hajautetusti, monilla omat talot, jotka ovat itse tienaamillaan rahoilla ostaneet.

Joten, minulla on jo näkökulma siitä, miksi pitäisi mamut, hajauttaa maaseudulle, täällä en ole kuullut, naisten häirinnästä, mummojen ryöstelystä, raiskauksista, pahoinpitelyistä, näitä ongelmia mitä olen nähnyt kaupungeissa, ei ole.
Täällä ei maleksita työttöminä, kaikille on töitä.

Talvisaikaan olisi kivaa vuokrata asunto Vaasasta, mutta kun vuokrat nousseet pilviin ja todella vaikea edes löytää asuntoa keskustasta, ne ovat mamuilla suurin osa, alueelle olympia jne. En todellakaan halua muuttaa ongelma alueelle.
Seso, on hienoa kuinka olet sopeutunut suomeen ja opetellut kielen ja kouluttautunut, miksi et keskity elämääsi täällä, et voi koko maailmaa pelastaa, ehkä voisit enemmänkin keskittyä hoitamaan jo täällä olevien pakolaisten sopeutumista ja hajauttamista eripuolelle maaseutua, jos mamuista on vain ongelmia enimmäkseen, ei heitä kohta sijoitetaan enään minnekään.

Vaasa on synnyinkaupunkini ja olen todella kiukkuinen tähän tilanteeseen ja lisääntyvän ongelmiin..

Offline seso

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 36
 • Gender: Female
  • View Profile
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #32 on: 25. 08. 2013 10:10 »
anna,

Toimin Suomessa nimenomaan kotimaan politiikassa, mutta samaan aikaan minua kiinnostaa myös kansainväliset suhteet ja ulkopolitiikkaa. Kotimaan politiikassa toimin joskus asiantuntijana ja minua pyydetään usein tärkeisiin tapahtumiin ja kokouksiin, jotka liittyvät maahanmuuttopolitiikkaan. Olen asunut täällä miltei koko ikäni ja näen onglemakohdat ja ne hyvät kohdat, joita on hyvä kehittää.

Kotimaan politiikassa toimin vahvasti, mutta samaan aikaan en unohda isänmaassani tapahtuvia asioita. Se, että olen kurdiaktiivi, ei poissujle poliittista aktiivisuutta Suomessa ja suomalaisten hyväksi. Olen yhtä suomalainen kuin kurdikin :)
Seida Sohrabi
www.seidasohrabi.fi

Offline Lauri Karppi

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 448
  • View Profile
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #33 on: 27. 08. 2013 10:10 »
Taas on Suomi tukenut sotimista:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/61816-raportti-20-jihadistimatkaajaa-lahti-suomesta-syyriaan

Quote
Vähintään noin kaksikymmentä henkilöä on lähtenyt Suomesta Syyriaan osallistuakseen Syyrian aseellisen opposition toimintaan, kertoo sisäministeriö tuoreessa väkivaltaisen ekstremismin katsauksessaan.

Offline Marko Heinonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 755
 • Gender: Male
 • Marko Heinonen
  • View Profile
  • Email
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #34 on: 27. 08. 2013 11:11 »
Taas on Suomi tukenut sotimista:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/61816-raportti-20-jihadistimatkaajaa-lahti-suomesta-syyriaan

Quote
Vähintään noin kaksikymmentä henkilöä on lähtenyt Suomesta Syyriaan osallistuakseen Syyrian aseellisen opposition toimintaan, kertoo sisäministeriö tuoreessa väkivaltaisen ekstremismin katsauksessaan.

Eihän siinä mitään, kyllähän noihin kriiseihin sotimaan saa mennä.

Palkkasotilaita ja muuten mukaan haluavia löytyy ihme kyllä kaikkiin maailman kriiseihin tarpeen mukaan.

Mutta suomen valtion vastuu pitää loppua siihen, kun täältä häipyy. Pois ei tarvitse valtion piikkiin hakea.
MARKO HEINONEN
kaupunginvaltuutettu (kok)
-Vaasa-
"kova kokoomuslainen, jonka sisällä asuu pieni vihreä perussuomalainen demari"

Offline Nasty

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 120
  • View Profile
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #35 on: 27. 08. 2013 12:12 »
Suomalaisia osallistui lukuisa joukko ns. Viron retkeen. Entä suomalaiset SS-miehet ja ne, jotka osallistuivat Espanjan sisällissotaan Frankon aiikana?  Miten näihin tulisi nyt jälkeenpäin suhtautua?

Eikö Syyrian oppositio tasitelekkaan demokratian puolesta?

Offline Lauri Karppi

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 448
  • View Profile
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #36 on: 27. 08. 2013 20:08 »
Taas on Suomi tukenut sotimista:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/61816-raportti-20-jihadistimatkaajaa-lahti-suomesta-syyriaan

Quote
Vähintään noin kaksikymmentä henkilöä on lähtenyt Suomesta Syyriaan osallistuakseen Syyrian aseellisen opposition toimintaan, kertoo sisäministeriö tuoreessa väkivaltaisen ekstremismin katsauksessaan.

Eihän siinä mitään, kyllähän noihin kriiseihin sotimaan saa mennä.

Ai saa?

Pakolaisten vastaanottamista perustellaan sillä, että se auttaa ja on humanitäärisesti ja omatunnollisesti ja karman ja ties minkä kannalta oikein. Jos täältä lähdetään sotimaan, niin se taas sotii kaikkea sitä vastaan mitä edellä luettelin, eikä siis auta.

Nuo sotimaan lähtijät ovat käsitykseni mukaan niitä jotka ovat aiemmin lähteneet sotaa karkuun tai heidän jälkeläisiään. Parempi lopputulos auttamisen kannalta tulisi kun ei alunperinkään vastaanotettaisi pakolaisia, säästyisi paljon vaivaa ja rahaa täällä ja olisi enemmän motivaatiota lopettaa sotiminen siellä jossain pippuristanissa.

Offline Marko Heinonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 755
 • Gender: Male
 • Marko Heinonen
  • View Profile
  • Email
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #37 on: 27. 08. 2013 21:09 »
Taas on Suomi tukenut sotimista:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/61816-raportti-20-jihadistimatkaajaa-lahti-suomesta-syyriaan

Quote
Vähintään noin kaksikymmentä henkilöä on lähtenyt Suomesta Syyriaan osallistuakseen Syyrian aseellisen opposition toimintaan, kertoo sisäministeriö tuoreessa väkivaltaisen ekstremismin katsauksessaan.

Eihän siinä mitään, kyllähän noihin kriiseihin sotimaan saa mennä.

Ai saa?
...

Tarkoitin toki noin yleisesti, että ei kai sitä voi vapaita ihmisiä kieltää sotaan lähtemästä.
Kyllä suomesta pois pääsee.

En siis ajatellut asiaa mitenkään linkitettynä pakolais/maahanmuuttopolitiikkaan.
MARKO HEINONEN
kaupunginvaltuutettu (kok)
-Vaasa-
"kova kokoomuslainen, jonka sisällä asuu pieni vihreä perussuomalainen demari"

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Vs: Kurdit taistelevat islamisteja vastaan
« Reply #38 on: 27. 08. 2013 21:09 »
Syyriassa puritanistisesti toimivien ulkomailta tulleiden jihadistien ja paikallisten syyrialaisten kesken on syntynyt skismaa. Ulkomailta tulleet jihadistit ovat liian konservatiivisia syyrialaisten makuun. Yleisesti oletuksena on, että Assadin kaatumisen jälkeen alkaa uusi sisällissota, jossa ottavat yhteen kalifaattia perustavat jihadistit ja vapaan syyrian armeija. Syyrialaiset eivät välttämättä edes toivo ulkomailta tulevankaan ollenkaan mitään jihadisteja. Vapaan syyrian armeijan komentajat ovat sanoneet, että heillä kyllä riittää vapaaehtoisia miehiä, että he eivät tarvitse ulkomailta lainkaan mitään muuta kuin aseita ja rahoitusta. Syyrian väestöstä nimittäin enemmistö on sunneja. Vain 10 prosentin vähemmistö on Assadin uskonlahkoon kuuluvia alawiitteja.
« Last Edit: 27. 08. 2013 21:09 by Timo Rintamäki »