Author Topic: KEPU!  (Read 20038 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: KEPU!
« Reply #40 on: 31. 01. 2013 19:07 »
Tämä tukemishomma on mennyt liian pitkälle jo aikoja sitten. Asumistuki ja maataloustuki ym tuet,  joita on kymmenittäin.  Ovat kaikki jo kuolleeksi todetun asian,  tarpeetonta elvyttämistä.
Maataloustuesta ei hyödy enään viljelijä,  eikä asumistuesta asukas. Kaikki nämä  hölmöydet saa veronmaksaja,  sekä kuluttaja maksaa omasta selkänahastaan.

Elintarvikehuollon kohdalla ei voi enään puhua kansallisesta ruoka turvallisuudesta, joten senkään tukeminen ei ole millään tavoin perusteltua. Todellisuudessa ruokaa ostavat muutaman vuoden kuluessa enään ne,  joilla on omia varoja riittävästi. Miksi siis rahoittaisimme verovaroista jotain yhteistä hyvää,  jota ei ole olemassa.

Eikka

 • Guest
Vs: KEPU!
« Reply #41 on: 04. 02. 2013 13:01 »
KEPU näytti taas kerran hyville tavoille ja perinteille takapuoltaan. Tätäkö on maltillinen ja luotettava keskitie vai tarvittiinko KEPUlle rikostuomioiden sijaan jokin muu räpellys, jolla huomio viedään pois itse asiasta? :Keskustan puhemiestempaus meni puihin

Keskustan operaatio varapuhemies Anssi Joutsenlahden (ps) vaihtamiseksi ajoi kiville.
Anssi Joutsenlahti siis jatkaa puhemiehenä, hän sai äänetyksessä 114 ääntä.

Keskustan ehdokas Mari Kiviniemi joutui tyytymään 49 ääneen.

Edustajista 12 äänesti tyhjäää, kaksi ääntä hylättiin, Pirkko Ruohonen-Lerner sai kaksi ääntä ja kuusi edustajaa yhden äänen.

Eduskunnassa on ikiaikainen käytäntö, että kolme suurinta puoletta saa edustajansa puhemiehistöön ja kolme suurinta puoluetta kertovat muille puolueille ketä pitää äänestää.

Keskusta esitti Kiviniemeä toisenvarapuhemiehen paikalle.

- Perustuslaissa lähdetään, että kansanedustajat valitsevat puhemiehistön. On tärkeää, että eduskuntakeskustelussa syntyy jännite hallituksen ja opposition välille, ryhmäjohtaja Kimmo Tiilikainen (kesk) sanoi IS:lle ennen äänestystä.


http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288537577815.html


Soini närkästyi aiheesta, toisaalta KEPUlta voi odottaa ihan mitä vain:
Soini tulistui keskustan pelistä: "Arvoton näytelmä"

Eduskunnan toisen varapuhemiehen vaali kiristää keskustan ja perussuomalaisten välejä.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on kommentoinut tuohtuneena sitä, että keskusta yritti pudottaa perussuomalaisten Anssi Joutsenlahden varapuhemiehen paikalta.

Soinin mielestä keskusta järjesti arvottoman näytelmän.

Soinin mukaan vaalikauden alussa oli sovittu, että kolme suurinta eduskuntaryhmää saavat asettaa ehdokkaansa puhemiesten vaaliin ja sen mukaisesti toimitaan.

Keskustan ehdokkaana ollut Mari Kiviniemi tunnusti, että tappio oli osattu arvata etukäteen.


http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288537602922.html

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: KEPU!
« Reply #42 on: 04. 02. 2013 14:02 »

.

Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen KEPU! on ollutkin tuuliajolla

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: KEPU!
« Reply #43 on: 10. 02. 2013 19:07 »

.

Aina ajankohtainen tähän kyseiseen taustaryhmittymään liittyen tai sitte ei

Joka tapauksessa rosvot on saatu taas kiinni

<a href="http://www.youtube.com/v/cbb6nyf2SGw?autohide=1&amp;version=3" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/cbb6nyf2SGw?autohide=1&amp;version=3</a>

.

Eikka

 • Guest
Vs: KEPU!
« Reply #44 on: 19. 02. 2013 21:09 »
Niinkuin on totuttu, KEPUssa ei ole mitää vikaa. Vika on rakenteissa. Syyllisiksi tuomittu kepulainen ei ole koskaan syyllinen vaan olosuhteiden uhri. Tämähän on tätä. Ihmettelen itseään älykköinä ja terävinä pitäviä tahoja sokean puolueuskollisuuden voimasta. Ajaako se oikeasti ihan kaiken sikailun ohi? OW oletko esim. sinä tämän kaiken tukena sokeasti ilman rohkeutta tunnustaa aatteen väärinkäytöt ja selkeät rikokset demokratiaa vastaan? Onko tämä KEPU sitä mitä sinä ajat?


Sisäpiiriläinen kertoo:
Miljoonien rahavirrat puolueille

Nuorisosäätiön tuomittu ex-toimitusjohtaja ja asiamies Jorma Heikkinen on "bisnesmies", joka omien sanojensa mukaan joutui mahdottomaan paikkaan.

Hän ajautui ensimmäisen kerran tekemisiin vaalirahoituksen kanssa 1970-80-luvuilla työskennellessään hallintojohtajana Suomen Vakuutusyhtiöiden Keskusliitossa, joka sittemmin yhdistyi muiden toimijoiden kanssa Finanssialan keskusliitoksi.

Heikkisen mukaan keskusliitto toimi maksumiehenä niin kosteilla lounailla kun isommissakin hankinnoissa. Mersut ja Kekkosen leipälapiot vaihtoivat omistajaa, ja puolueiden kirjanpito pysyi ruodussa.

- Keskusliiton tehtävä oli pitää poliittiset kontaktit yllä, ja yksi tärkeä tekijä oli ainainen vaalirahoitus. Se ei ollut koskaan keskusliiton miehelle miellyttävä tehtävä, mutta tehtävä, joka oli hoidettava. Hallintojohtajan tehtävänä oli kuitata laskut, Heikkinen sanoo.

"Kahvirahojen" lisäksi keskusliitto ohjaili elinkeinoelämän patruunoiden ohjeistuksen mukaan jättimäisiä tukisummia.

- Eteläranta päätti, että vakuutusbranssi maksaa vaikka miljoona markkaa jokaiselle puolueelle ja pankit maksavat toisen miljoonan. Se koordinoitiin Etelärannassa ja mulle joka olin hallintojohtaja, sanottiin, että hoida se. Minä panin kepulle, demareille ja niin edelleen, rahat menemään. Ne rahat kerättiin sitten vakuutusyhtiöiltä, Heikkinen kertoo.

Puolueille ei maksettu rahaa turhaan.

Sitä vastaan Vakuutusyhtiöiden keskusliitto pääsi vaikuttamaan vakuutusasioita koskevaan lainsäädäntöön. Näin varmistettiin muun muassa vapaaehtoisten eläkevakuutusten verovapaus ja ratkottiin ongelmat kiinteistöjen arvostusten suhteen. Rahalla ovet olivat auki vallan kamareihin.

Vakuutusyhtiöaikanaan Heikkinen toimi myös "ovenavaajana" poliitikoille yhtiöiden suuntaan. Heikkinen kertoo esimerkin ajalta ennen vuoden 1991 eduskuntavaaleja.

- Esko Aho soitti minulle, että sähän tunnet Pohjolan kymppikerroksen vuorineuvoksen, että mennään nyt vuorineuvosta tapaamaan. Mentiin kymppikerrokseen, olin ovenavaajana ja Esko neuvotteli kai näistä vaalirahoista, koska vaalit olivat tulossa. Kun lähdimme Pohjolan ovista ulos, muistan, että Esko sanoi, että nyt tulee porvarihallitus.

"Matti oli tarkka"

Vuonna 1998 keskustan Matti Vanhasen luotsaama keskustataustainen Nuorisosäätiö palkkasi Heikkisen asiamiehekseen. Heikkinen oli ehtinyt toimia säätiön hallituksessa jo yli kymmenen vuotta, joten hän tiesi mitä oli odotettavissa: kiinteistöbisneksen lisäksi säätiö tukisi keskustalaisia.

Vanhanen on kiistänyt tienneensä omien vaalikampanjoidensa rahojen alkuperää, mukaanlukien Nuorisosäätiöstä tulleet rahat. Heikkinen ei tätä usko. Asiamies Heikkisen mukaan Vanhanen oli erittäin tarkka esimies, oli kyse säätiön varojen jakamisesta tai kiinteistöistä.

- Matti perehtyi kaikkiin rakennushankkeisiin. Paperia oli metrin kokoinen pino, jota kävimme läpi Lepsämässä. Istuimme monta tuntia ja Merja (Vanhasen silloinen puoliso) teki ruokaa.

Sittemmin kaksikon välit ovat viilenneet.

- Matin kanssa olemme tavanneet vain oikeudenkäynnissä. Sanoimme päivää ihan korrektisti.

Nuorisosäätiön aikana Heikkinen näki, miten toimii puoluevetoinen systeemi, jota hän nimittää rakenteelliseksi korruptioksi.

- Nuorisosäätiön tapauksessa se oli järjestetty siten, että Antti Kaikkonen oli säätiön hallituksen puheenjohtaja, Jukka Vihriälä RAY:n hallituksen puheenjohtaja, Matti Vanhanen oli pääministeri ja Teuvo Ijäs oli valtion asuntorahaston ylijohtaja. Kaikilla merkki kepu.

Yllätyskäänne

Heikkinen jäi eläkkeelle vuonna 2007.

- Ajattelin, että nyt pääsen tästä eroon. Ei tarvitse ikimaailmassa enää miettiä vaalitukia, ei ostaa kirjoja tai haalia mitään kipsipäitä tai tauluja.

Pari vuotta myöhemmin julkisuuteen levisi tieto, että RAY:n tukema Nuorisosäätiö on tukenut keskustapoliitikkoja. Vaalirahakohussa jaettiin tuomioita tammikuussa Helsingin käräjäoikeudessa.

Heikkisen mielestä hänestä tehtiin syntipukki.

- Kolme tyyppiä - RAY:n Jukka Vihriälä, Kaikkonen ja minä - pantiin kepinnokkaan vuosikymmeniä jatkuneiden käytäntöjen lopettamiseksi ja muut päästettiin menemään, hän kuvailee.

Vuoden ehdollisesta tuomiosta ja noin 40 000 euron sakoista huolimatta Heikkinen ei myönnä olevansa katkera.

- Tein 50 000 ihmiselle asunnon. Kyllä se riittää minulle.


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013021916681497_uu.shtml

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: KEPU!
« Reply #45 on: 20. 02. 2013 04:04 »

Ajaako se oikeasti ihan kaiken sikailun ohi? OW oletko esim. sinä tämän kaiken tukena sokeasti ilman rohkeutta tunnustaa aatteen väärinkäytöt ja selkeät rikokset demokratiaa vastaan? Onko tämä KEPU sitä mitä sinä ajat?


Olen jo monesti tuonut esiin, ettei remokratia toimi enään yhteisön hyväksi. Vaan siihen on tullut negatiivisia, vahingollisia piirteitä erittäin paljon.  Puoluepolitiikan vahvistuminen 1966-vuodesta lähtien suomessa,  on johtanut voimakkaaseen kansalaisen vallan ja vastuun vähenemiseen. 

Tämä alkaa olla merkittävä uhka ihmisten hyvinvoinnille.  Nyt kun Timo Soinikin on ottanut käyttöön  samoja menetelmiä säätiöineen  kuin muutkin puolueet, on se vain osoitus siitä että valta saastuttaa nopeasti. Sääli paikallisia pientalonpoikia,  jotka kökkätyönä yrittävät tehdä puolueesta suurta, Timo Soinin kavereineen nauttiessa saavutetuista eduista puoluetuki miljoonineen.

Tavallista ankaraa veroa maksavaa kansalaista tämä ei naurata. Tälläinen "mun isi on parempi, kun sun isi" keskustelu ei tuo ratkaisua siihen, etteikö ihmisiltä todellakin ole anastettu valta yhteisölle, heidän omista arjen ympyröistään.

Remokratia on siis ollut oiva keino varastaa.  Ymmärrän jotenkin sen että on olemassa jotain marginaalisia alueita joiden yhteisöllinen luonne voi tuoda lisäarvoa ihmisten arkeen, mutta nyt on leivottu kakku, jota kukaan ei saata syödä.  Koska valta on edelleenkin puolueilla,  on puolueiden toimijoiden herättävä, uudet puolueet eivät tässä auta, vaan olemassa olevien puolueiden ja heidän taustallaan olevien ihmisten täytyy katsoa tosiasioita suoraan silmiin.

Olen pettynyt Kokoomuksen ja Keskustan toimintaan siinä mielessä että kansalaiset antoivat heille tässä takavuosina mahdollisuuden alkaa korjata asioita. Nyt on kuitenkin osoittautunut että he ovat toimineet juuri samalla tavalla kun Paasio ja Sorsa aikoinaan heidät opetti toimimaan. Hehän tartuttivat kaikkiin pikkudemari ajatteluun johtavan viruksen.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: KEPU!
« Reply #46 on: 20. 02. 2013 18:06 »
.

Halla-aho joutui jättämään luottamustehtävänsä koska esitti mielipiteen - sai sakot

Kanki-Kaikkonen saa jatkaa (ainakin toistaiseksi) kaikissa tehtävissään vaikka sai vankeustuomion rötöstelyistään

Onko Suomi siis oikeusvaltio muka olevinaan

.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: KEPU!
« Reply #47 on: 21. 02. 2013 23:11 »
Ottamatta kantaa yhtään itse asiaan, niin tässä ei nyt ainakaan kalastella populistisesti ääniä takaisin persuilta. Tai ovatko ottaneet päävastustajakseen kristilliset?

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/57201-keskusta-iii-olut-pois-kaupoista
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Eikka

 • Guest
Vs: KEPU!
« Reply #48 on: 22. 02. 2013 14:02 »

Ajaako se oikeasti ihan kaiken sikailun ohi? OW oletko esim. sinä tämän kaiken tukena sokeasti ilman rohkeutta tunnustaa aatteen väärinkäytöt ja selkeät rikokset demokratiaa vastaan? Onko tämä KEPU sitä mitä sinä ajat?

Tämä alkaa olla merkittävä uhka ihmisten hyvinvoinnille.  Nyt kun Timo Soinikin...

Hienosti kierretty. Ainahan voi syyttää Timo Soinia. Muutama vuosi sitten kaikkeen syyllinen numero 1 oli Lipponen. Oi niitä aikoja?

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: KEPU!
« Reply #49 on: 22. 02. 2013 15:03 »
Persut ovat ottamassa entisen sosialiremokraattien paikan poliittisella kentällä.  Puolue on hakeutunut taitavasti asemaan, jossa jokaisen on varottava ettei joudu suksiensa kanssa ristiin heidän kanssaan.

Asetelma on sama kuin aikoinaan sosialiremkraattien kultakaudella,  kun he määräsivät kuka hallitukseen kelpasi.  Puolueet kilpailivat tuosta suosiosta. Vahingot olivat tuolloin mittavat ja niin ne ovat nytkin.
Mihinkään rakenteellisiin muutoksiin ei voida ryhtyä,  julkista toimintaa ei voida yksityistää,  koska silloin "tehdään pahaa köyhille".  Mihinkään lainsäädäntöön ei voida puuttua,  koska ihmiset voisivat vapautua tekemään jotain omin päin, tämä olisi pientalopojille kauhistus.

Näin jatkuessa on varmaa,  ettei kansalaiset pääse veroikeen alta.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: KEPU!
« Reply #50 on: 22. 02. 2013 16:04 »

.

Tästä PS:n noususta, ennemminkin ihmiset ovat alkaneet kyseenalaistaa vuosisatoja kestäneen suomalaisten sortamisen omassa maassaan ja antavat potkut perseelle kaikenkarvaisille kepulihuijareille

.

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: KEPU!
« Reply #51 on: 23. 02. 2013 14:02 »
nm. herkkoo tuntuu kieltävän kaikki muutokset.  Mihinkään tukeen ei saisi puuttua, veroja ei saisi laskea,  velan kasvattamista täytyisi jatkaa,  maksoi mitä maksoi.

Haluat myöskin että kiinteistöveroja pitäisi nostaa ja ulottaa ne kaikkeen maa ja metsäomaisuuteenkin.  Virkoja täytyisi lisätä, ettei kepulit tekisi mitään pahaa.  Vanhushoitoon ei saisi mielestäsi lisätä virkoja, kun kaikki vanhukset on kepulia.

Tiedätkös olen kyllästynyt maksamaan sinun menojasi.  Olen esittänyt nyt jo vuosikymmeniä että siirryttäisiin vähitellen normaaliin elämään, jossa kukin kantaa omalta osaltaan vastuunsa, se ei näytä nm.herkkoolle käyvän.  Onko oma kärsäsi julkistalouden ruuhella ?. Luulen että on, koska muuten ei noin hanakasti aina puolustaisi tätä erikoista suomalaista sosialismia.


Eikka

 • Guest
Vs: KEPU!
« Reply #52 on: 29. 03. 2013 17:05 »
Mistä näitä vallan väärinkäyttäjiä oikein sikiää?:


Kytköksiä lähipiirissä

Mauri Pekkarinen oli luomassa tukiautomaattia tuulivoimalle. Nyt tuista hyötyy vävypoika.

Arviolta 73 miljoonaa euroa vuonna 2013, 100 miljoonaa euroa vuonna 2015, yli 200 miljoonaa euroa vuonna 2020.

Tuulivoimatukiautomaatti, syöttötariffijärjestelmä, tulee veronmaksajille kalliiksi.

Euroopan tasolla poikkeukselliseksi luonnehdittu, suoraan budjettirahoitukseen perustuva tukijärjestelmä astui voimaan 1.1.2011, ja sen esitteli silloinen elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk).

Pekkarinen, joka toimii energia-asiat valmistelevan eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtajana, vakuutti Lappilainen-lehdelle syyskuussa 2011, että hänen suvussaan tai lähipiirissään ei ole ainuttakaan kansalaista, joka olisi "ollut tai olisi tänään mukana omistajana tai sijoittajana tuulivoimabisneksessä".

Iltalehden selvitti, pitääkö Pekkarisen kuvaus paikkansa.

Oli asiantuntijana

Pekkarisen vävypoika, diplomi-insinööri Taamir Fareed työskentelee Taaleritehdas-pääomasijoitusrahaston tuulivoimajohtajana. Firman pienomistaja hän on ollut helmikuun lopusta. Vuonna 2011 Fareed tahkosi yli 104 000 euron ansiotulot.

Fareed toimi yhtenä valtioneuvoston asiantuntijoista, kun pitkän aikavälin ilmasto- ja energiastrategiaa laadittiin. Ilmasto- ja energiapolitiikan ministerityöryhmän puheenjohtaja oli silloinen elinkeinoministeri Pekkarinen.

Tuulivoimakonsultointiin keskittyvän Ges Partners -yhtiön Fareed perusti jo marraskuussa 2008. Hallituksen varajäseneksi merkittiin Fareedin puoliso, diplomi-insinööri Tuulimari Fareed (os. Pekkarinen), joka työskentelee nykyisin Energiakolmio Oy:ssa.

Energiakolmio, joka on tuulivoimayhdistyksen jäsenyritys, solmi äskettäin yhteistyösopimuksen Taaleritehtaan kanssa. Aikaisemmin Tuulimari Fareed toimi projekti-insinöörinä tuulivoimakonsultointia harjoittaneessa FSG:ssä. Gradunsa hän teki uusiutuvan energian tuotantomuodoista investointikohteina.

Diplomityönsä esipuheessa Tuulimari Fareed kiittää työn tekemisen taloudellisesta mahdollisuudesta miehensä työnantajaa Taaleritehdas Oy:tä, joka kuvailee itseään yhdeksi tuulivoima-alan isoimmista toimijoista Suomessa.

Pekkarinen: Yhteys tuotu avoimesti esille

Mauri Pekkarinen, vakuutitte syyskuussa 2011, että lähipiirissänne ei ole ainuttakaan kansalaista, joka olisi "ollut tai olisi tänään mukana omistajana tai sijoittajana tuulivoimabisneksessä".

Kuitenkin sekä vävysi että tyttäresi ovat mukana jo marraskuussa 2008 perustetussa Ges Partnersissa.

- Herra hyvä, olisinko edes tiennyt, että Taamirilla oli firma olemassa. En edes tiedä, onko tyttärelläni siellä hommia. Mutta se ei ole tuulivoiman omistamista, mitä se tekee, se on pöytälaatikkofirma.

Firman toimialaan kuuluu tuulivoiman konsultointi.

- Ei ole kyse siitä, että olisi pyritty rakentamaan tuulivoimaa. Pysyn viimeistä pilkkua myöten sanomani takana. Poika on alan yrityksessä (Taaleritehtaassa) palkollisena, tai ei hän mikään poika ole, vaan erinomainen nuori mies, ja syöttötariffikäsittelyn aikaan hän ei ollut edes palkollisena.

(Myöhemmin Pekkarinen täsmentää, että Fareed ei ollut omistajana Taaleritehtaassa ennen helmikuun puoliväliä)

Vävynne kertoi elokuussa 2011 yhdeksältä paikkakunnalta hankituista maa-alueista ja sanoi, että keskeinen hankkeen mahdollistaja on syöttötariffijärjestelmä. Myös tyttärenne on energia-alalla. Lähipiirinne on siis hyötynyt energiaratkaisuista, jotka te esittelitte. Sattumaa?

- En tiedä, ovatko hyötyneet. Olen valmistellut kaikki Suomen energiaratkaisut. Olisi aika erikoista, jos sukulaiseni eivät saisi olla energia-alalla töissä.

- Kun tulin talousvaliokunnan puheenjohtajaksi, tein selväksi, että vaikka Taamirilla ei ole tuulivoimaratkaisun kanssa mitään tekemistä, teidän pitää tietää tämä asia.

Korostatte, että asiassa ei ole mitään outoa. Miksi sitten olette tuonut aktiivisesti esille, että lähipiirissänne on henkilöitä, jotka toimivat alalla?

- Avoimuus on viimeisen päälle tärkeää. Kollegojen on hyvä tietää, että suvussa on kaksi tällaista henkilöä.

Fareed: "Maurilla ei juurikaan tietoa"
TUULIVOIMAPOMO Taamir Fareed on pörssilistautumista harkitsevan Taaleritehtaan tuulivoimajohtaja.

Taamir Fareed, oletko saanut appiukoltasi sisäpiiritietoa?

- Sisäpiiritiedon vaaraa ei ole, eihän Maurilla (Pekkarisella) ole tulivoima-asiasta juurikaan tietoa ja osaamista.

Hänhän on esitellyt syöttötariffijärjestelmän eduskunnalle.

- Tarkoitan teknistä osaamista. Energiapolitiikan Mauri hallitsee erittäin hyvin.

Tuulivoimakonsultointia harjoittava Ges Partners perustettiin jo marraskuussa 2008. Firman hallituksen varajäsen on puolisosi, Pekkarisen tytär. Kuinka aktiivista firman toiminta on ollut?

- Firmalla ei ole ollut mitään liiketoimintaa vuodesta 2009. Alussa tein tuulivoimaan liittyviä selvityksiä. Hallitukseen oli pakko joku keksiä, laitoin silloisen tyttöystäväni.

Toimit Taaleritehtaassa tuulivoimajohtajana ja olet myös firman osakas. Hyödyt siis suoraan syöttötariffijärjestelmästä, jonka appiukkosi oli tuomassa Suomeen ja josta tuulivoiman rakentajat ottavat nyt kaiken irti. Näetkö asiassa ongelmaa?

- En itse hyödy mitään, Taaleritehdas ei omista tuulivoimaa, sijoittajat omistavat. Siihen en voi vaikuttaa, että Suomeen tuli tällainen järjestelmä.


Sinuahan käytettiin asiantuntijana, kun valtioneuvosto laati pitkän aikavälin ilmasto- ja energiastrategian.

- Olin kerran kuultavana vuonna 2008, (syöttötariffijärjestelmää esittäneeseen) työryhmään en kuulunut. En saanut tahtoani läpi: minä halusin tukijärjestelmään mukaan investointituen, mutta näin ei tehty.


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013032916780974_uu.shtml

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: KEPU!
« Reply #53 on: 29. 03. 2013 19:07 »
Tämä tuulivoiman tukeminen on taas yksi esimerkki siitä mädännäisyydestä,  joka suomalaiseen julkiseen talouteen kuuluu,  kaikkea tuetaan että saataisiin kaikki kansallistettua.
Perussuomalaiset ovat etunenässä kansallistamassa yksityistä yritystoimintaa, lisäämällä verorasitusta,  tukien vähentämisen sijasta.

Minusta on tullut aika lopettaa kaikki tukeminen. Ei mitään tukea, ei asumistukea, eikä muutakaan , ei mitään, niin nähdään mitä ihmiset oikeasti tarvitsevat.
pääsee myöskin oikea yritystoiminta taas käyntiin.  Yrityksiä ei tarvitse perustaa sillä perusteella, kuinka paljon sillä on odotettavissa tukea veronmaksajilta.

Kysyn vielä kerran, kuka tänä päivänä puolustaa veronmaksajaa minun lisäkseni ?.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: KEPU!
« Reply #54 on: 29. 03. 2013 19:07 »
Minä.

Eli vain pakolliset ja niitäkin pitää yksityistää vähintään puolet, jotta hinta-laatu suhdetta saadaan kasvatettua.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: KEPU!
« Reply #55 on: 29. 03. 2013 19:07 »
.

Aina kun on KEPU!sta kysymys on oma lehmä tai vävypoika ojassa, se kuuluu tavallaan KEPU!n Maan Likaisiin Tapoihin jotka on siis sallittuja vain KEPU!lle, ei muille

Toki on ajateltava myös sitä että tuontienergiasta riippuvuutta pitää vähentää jossakin järkevässä mittakaavassa kuten myös pitää ajatella kriisivalmiutta yleensäkin, nythän meillä ei enää ole välttämättä edes kunnon puolustusvoimia vaan nojaudutaan ilmeisesti Ruotsin puolustusvoimiin ja helikoptereihin ainakin (Talvivaarassa)

.
« Last Edit: 29. 03. 2013 19:07 by herkkoo »

Offline köyhä jarrumies

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 457
  • View Profile
Vs: KEPU!
« Reply #56 on: 29. 03. 2013 19:07 »
Voisiko nimimerkki Eikka vääntää rautalangasta itseni kaltaiselle tyhmemmälle, että millaisia summia Maurin vävypoika on hyötynyt tästä kytköstä? Minun vajavaisella ymmärryksellä, kun näyttää siltä, että roskapäivälehden toimittaja yrittää väen väkisin luoda jotain yhteyttä, jota ei todellisuudessa ole?


Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: KEPU!
« Reply #57 on: 29. 03. 2013 20:08 »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: KEPU!
« Reply #58 on: 12. 04. 2013 14:02 »
.

Laaninenkin myyntiin??????

"Keskustan johto haluaa puoluetoimiston lisäksi eroon ilmeisesti myös puoluesihteeri Timo Laanisesta."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013041216894193_uu.shtml

.
« Last Edit: 12. 04. 2013 15:03 by herkkoo »

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Vs: KEPU!
« Reply #59 on: 12. 04. 2013 16:04 »
Laaninen myynnissä! Paljonko tarjotaan!

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: KEPU!
« Reply #60 on: 12. 04. 2013 16:04 »

.

Mutta miten ihmisen arvo mitataan? Onko joillakin tahoilla itse itsensä valtuuttama kosminen oikeus nimetä joku ihminen turhaksi?

"Kansanedustaja Reijo Tossavainen (ps.) järkyttyi sanomalehti Keskisuomalaisen pääkirjoituksesta, jossa kansanedustaja Teuvo Hakkaraista (ps.) nimitettiin Turha-Teuvoksi.

Keskisuomalainen kirjoitti Hakkaraisen vähentävän Keski-Suomen vaikutusvaltaa eduskunnassa.

– Teuvo Hakkaraisen ihmisarvoa loukattiin, Tossavainen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Tossavainen ihmettelee, voidaanko ketään leimata turhaksi ihmiseksi.

– Jälleen kerran tämän päivän ”suvaitsevaisto ja sivistyneistö” näyttää todelliset karvansa, Tossavainen kirjoittaa.

Keskisuomalaisen kannanoton takana on kansanedustaja Hakkaraisen käytös Jyväskylässä järjestetyssä moottoripyöränäyttelyssä."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/58261-paakirjoitus-suututti-kansanedustajan-teuvo-hakkaraisen-ihmisarvoa-loukattiinhttp://www.uusisuomi.fi/kotimaa/58261-paakirjoitus-suututti-kansanedustajan-teuvo-hakkaraisen-ihmisarvoa-loukattiin

.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: KEPU!
« Reply #61 on: 12. 04. 2013 16:04 »
Turha irroittaa asiayhteydestä. Mikä tarkoitus on olla kansanedustajana. Edustaa Suomen kansaa omien ja puolueensa arvojen pohjalta (ja alueellisesti vaikuttaa mitä vaikutettavissa)
Millä tavoin Hakkarainen on onnistunut näissä tehtävässään? En usko minkä lehden väittävän Teijon olevan turha ihminen, mutta lehden mielestä hän turha omassa nykyisessä tehtävässään erityisesti oman alueensa kannalta.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: KEPU!
« Reply #62 on: 18. 04. 2013 15:03 »

.

Vaikka rikollisillakin on oltava joku puolue niin on silti kestämätöntä että vankeustuomion saanut yrittää vielä jatkaa tehtävissään kuin mitään ei olisi tapahtunut

Perussuomalaiset: Antti Kaikkonen ei nauti luottamustamme

"Perussuomalaiset haluaa keskustan kansanedustajan syrjään eduskunnan suuren valiokunnan varapuheenjohtajan tehtävästä vaalirahatuomion perusteella."

http://yle.fi/uutiset/perussuomalaiset_antti_kaikkonen_ei_nauti_luottamustamme/6585801

.

Eikka

 • Guest
Vs: KEPU!
« Reply #63 on: 23. 04. 2013 13:01 »
Halla-aho erosi saatuaan sakkotuomion. Kaikkosta edes vankeustuomio ei hätistä. KEPUn korruptoituneet siat eivät kunnioita lakia tai oikeutta. Tärkeintä on oman perseen suojaaminen ja saavutetut edut. KEPUn sikojen takia Alkio kääntyilee haudassaan. Kuinka te kehtaatte, ja kehtaattehan te! Tätäkö on KEPUn kansanomaisus ja maltillinen linja? Eikö KEPUn sioilla ole mitään häpyä? Aivan uskomatonta skeidaa!
Kaikkonen sai tuen jatkaa valiokunnan johdossa

Keskustan kansanedustaja Antti Kaikkonen saa jatkaa suuren valiokunnan varapuheenjohtajana. Hänen asemansa oli kyseenalaistetty vaalirahoitustuomion vuoksi.
Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo, että keskustan kansanedustaja Antti Kaikkonen nauttii edelleen kaikkien muiden paitsi perussuomalaisten eduskuntaryhmän luottamusta suuren valiokunnan varapuheenjohtajana.

Kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps) joutui eroamaan hallintovaliokunnan puheenjohtajan paikalta korkeimmalta oikeudelta saamansa tuomion takia.

Orpo perusteli Halla-ahon ja Kaikkosen erilaista asemaa muun muassa sillä, että Halla-ahon tuomio ja hallintovaliokunnalle kuuluvat asiat kytkeytyvät tiiviimmin yhteen kuin Kaikkosen ehdollinen vankeusrangaistus vaalirahoituksesta ja hänen asemansa suuren valiokunnan puheenjohtajana.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner ei osannut vielä sanoa, haluavatko perussuomalaiset viedä Kaikkosen aseman perustuslakivaliokunnan käsiteltäväksi.

Hänen mukaansa Kaikkonen nauttii laajaa epäluottamusta perussuomalaisten keskuudessa.

Ruohonen-Lerner perustelee vaateita saada Kaikkonen pois suuren valiokunnan varapuheenjohtajan paikalta sillä, että se on yksi eduskunnan arvovaltaisimmista ja tärkeimmistä paikoista.

- Toivoimme, että hän olisi itse tajunnut erota varapuheenjohtajan tehtävistä, Ruohonen-Lerner kommentoi.


http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288559630172.html?pos=navnow

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: KEPU!
« Reply #64 on: 23. 04. 2013 14:02 »
Minusta Kaikkonen on enemmän piilodemari,  kun Keskustalainen kommunisti, puhumattakaan että hän olisi lähellä Maalaisliiton linjaa, tai Tarjanteen Liberaaleja.

Totuuden nimessä hän kyllä siltikin, ylittää kaikilla osa-alueilla parhaimmankin Persun.

Eikka

 • Guest
Vs: KEPU!
« Reply #65 on: 23. 04. 2013 14:02 »

Totuuden nimessä hän kyllä siltikin, ylittää kaikilla osa-alueilla parhaimmankin Persun.

KEPU pitää huolen omistaan? Jos kaikkonen olisi minkä tahansa muun puolueen edustaja olisit eri mieltä. Aika hupaisaa.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: KEPU!
« Reply #66 on: 23. 04. 2013 14:02 »
.

Se ainakin tehty selväksi muiden suurten puolueiden osalta että tasapuolisuus ei koske suomalaisia

Saattaa vain käydä myöhemmin niin että sitä saa mitä tilaa jossakin muodossa

.
« Last Edit: 23. 04. 2013 14:02 by herkkoo »

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: KEPU!
« Reply #67 on: 23. 04. 2013 14:02 »
Niin kyllähän politiikka on kovaa työtä,  vain harvat jaksavat.   En ollut vielä kovinkaan varttunut,  kun jo syksyllä ensimmäisillä puolukkareissuilla tulin,  horjahtaessa kaataneeksi marjat sammalikkoon.  Keräilin niitä aikani ja totesin lopulta että niistä ei tiedä,  onko ne marjoja,  vain sammalia.  Onneksi sain tuonkin rauhassa kokea, kukaan ei moittinut.    Silloin ymmärsin, ettei auta muu kuin noukkia uudet marjat,  mikäli ne mäkeen on kaatunut, jos mielii puhtaita marjoja maiskutella talvella.

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: KEPU!
« Reply #68 on: 23. 04. 2013 17:05 »
Se ainakin tehty selväksi muiden suurten puolueiden osalta että tasapuolisuus ei koske suomalaisia
Saattaa vain käydä myöhemmin niin että sitä saa mitä tilaa jossakin muodossa

Ei tullut jytkyä, vaan pahanlainen vesiperä


Perussuomalainen puolue jäi yksin, heille tyypillisessä politikoinnissa, jossa ei ole varsinaista asiaa.

Offline Joona

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 67
  • View Profile
Vs: KEPU!
« Reply #69 on: 23. 04. 2013 17:05 »
Ja siinä OW. Heräsi ajatus, että hänelle ei sovi punainen puolue, koska punaiset marjat putosivat maahan. Kömpelönä ihmisenä hän päättikin, että hänelle sopii parhaiten RKP.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: KEPU!
« Reply #70 on: 23. 04. 2013 17:05 »
Pystytkö Joona hahmottamaan kumpaan vasemmistoon kuulut? Negatiiviseen vai positiiviseen?
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline Joona

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 67
  • View Profile
Vs: KEPU!
« Reply #71 on: 23. 04. 2013 17:05 »
Sorry arvausleikkisi meni pieleen . Oikeisto.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: KEPU!
« Reply #72 on: 23. 04. 2013 18:06 »
Se ainakin tehty selväksi muiden suurten puolueiden osalta että tasapuolisuus ei koske suomalaisia
Saattaa vain käydä myöhemmin niin että sitä saa mitä tilaa jossakin muodossa

Ei tullut jytkyä, vaan pahanlainen vesiperä


Perussuomalainen puolue jäi yksin, heille tyypillisessä politikoinnissa, jossa ei ole varsinaista asiaa.

(Kriminaalien lisäksi) Sixpäckkiläiset ilmaisivat että vankilakundeilla on heidän täysi luottamus

"Kaikkonen sai vankeustuomion, mutta saa jatkaa suuren valiokunnan varapuheenjohtajana. Eduskuntaryhmien puheenjohtajien kokousta johtanut Petteri Orpo (kok) perusteli, että Halla-ahon rike liittyi hänen valiokuntansa käsittelemiin asioihin, mutta Kaikkosen ei.

- Kaikkonen tuomittiin vankeustuomioon luottamusaseman väärinkäytöstä. Jos luottamusaseman väärinkäyttö ei liity korkeassa luottamusasemassa olemiseen, niin näin kai sitten on, Halla-aho tuumi hirtehisesti Iltalehdelle.

Tuntuuko, että teitä kahta on käsitelty eri tavalla?

- Eiköhän tämä ole kaikille selvää. Keskusta kuuluu samaan hyvä veli -kerhoon kokoomuksen, demareiden ja muiden vanhojen puolueiden kanssa. Kohtelu on sitten sen mukaista."Jussi Halla-aho sai lähteä hallintovaliokunnan johdosta sakkotuomion takia.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013042316938484_uu.shtml
.
« Last Edit: 23. 04. 2013 18:06 by herkkoo »

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: KEPU!
« Reply #73 on: 23. 04. 2013 18:06 »
Olet Joona väärässä. Sinä luulet kuuluvasi oikeistoon, tai haluaisit kuulua. Olet sellainen wanna-be. Tai kuulut ehkä "äärioikeistoon", joka ei ole taloudellisessa mielessä oikeistoa, vaan äärinationalistivasemmistoa. Tämä siis perustuu täysin sinun kommentteihisi tällä palstalla.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: KEPU!
« Reply #74 on: 23. 04. 2013 19:07 »
Täytyy sanoa että kaukana tämän palstan tukipolitiikan tukijat ovat oikeistosta. Eläkeuudistuksen vastustajat vielä kauempana.  Liberaali todellinen avoin markkinatalous on vielä pitkälti haaveissa.

Se jääkin suomen kansan osalta siihen, ellemme pysty pysäyttämään maamme yhä hulvattomammaksi käyvää velanottoa.

En ole nostanut tukia koskaan,  enkä ymmärrä miksi sellaisia on keksitty. Tai ymmärrän toki, jos tarkoitus on ollut luoda jakajille työpaikka, jota oikeasti yhteiskunta ei olisi tarvinnut.

Lapsilisää tuli nostettua suomen suljetun talousjärjestelmän aikaan, mutta silloin sekin oli järjestelmän kiertoa vahvistava osa, samoin kun silloiset aluetuet ja maataloustuet.

Avoimeen markkinatalouteen lähtiessä nuo kaikki olisi pitänyt voida purkaa,  koska niiden kautta pääoma vain imeytyy yhä kauemmas ja tulee lopulta maksamaan todella paljon,  kun velan maksu alkaa
Vain tyhmä kansa tekee itselleen tällaista. Samalla se tekee myöskin omille terveille jäsenilleen lopullisen hallan. Tyhjästä ei saa mitään,  vaikka kinuisi tuomiopäivään saakka ei vain saa tyhjästä otettua mitään.

Kuinka alas tällä Jeesuksen (uhrin) tiellä täytyy edetä,  ennenkuin herätään toimimaan terveesti oman edun puolesta,  oman kansakunnan hyväksi. Toisin sanoen lopetetaan oman maan velkaannuttaminen.
Pienet lainat naapureille ei haittaa,  päinvastoin hyödyttää jos ne on omia rahoja.

 
Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: KEPU!
« Reply #75 on: 23. 04. 2013 19:07 »
OW on jälleen kerran oikeassa.

Pieni velka ei haittaa, jos se on tarkoitettu kehittämään toimintaa kertainvestointina. Laina on ongelma silloin, kun lainanottajan maksukyky ei kestä ja lainaa otetaan lisää juokseviin menoihin tai turhiin investointeihin.

Hieman sama kuin ottaisi pikavippilainaa maksaakseen edellisen pois. Ja se edellinen oli otettu, että voi ostaa uuden television vanhentuneen tilalle, vaikka vanhassa ei ollut mitään vikaa.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: KEPU!
« Reply #76 on: 24. 04. 2013 13:01 »
.

Vääryys ja toverituomioistuin ei sittenkään voittanut

"Antti Kaikkonen eroaa suuren valiokunnan varapuheenjohtajuudesta"Ilmeisesti joku suojeltava kiintiövähemmistöläinen ylellä ottanut tapauksesta nuppiinsa valtavista kirjoitusvirheistä päätellen:

"Kaikkonen vahvisti Yle Uutisille, että eropäätös johtuu pesurruomalaisten kannasta."

http://yle.fi/uutiset/antti_kaikkonen_eroaa_suuren_valiokunnan_varapuheenjohtajuudesta_-_fiilikset_meni/6593753

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: KEPU!
« Reply #77 on: 24. 04. 2013 14:02 »
Perussuomalaiset ovat tehneet maaseutusuomelle niin suuren hallan että tuskin heidän enään kovin paljon maaseudulle kannattaa sijoittaa propakandaansa, tulee vain enemmän takkiin.
Etelä suomessa nyt voi vielä paikoitellen olla höynäytettäviä.  Jonkin verran myöskin Vaasassa,  jossa ei vielä ole herätty lainkaan uuteen aikaan.

Offline Joona

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 67
  • View Profile
Vs: KEPU!
« Reply #78 on: 24. 04. 2013 15:03 »
Ehdottomasti tämä kevätulva on myös perussuomalaisten syytä , josta maaseudun väestö pääasiassa kärsi.

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: KEPU!
« Reply #79 on: 24. 04. 2013 15:03 »
Uskoisin että tiedän tulvan olemuksesta huomattavasti enemmän kuin sinä.   Nykyiset tulvat eivät juurikaan aiheuta enään ongelmia, verrattuna aikaan,  kun minkäänlaista tulvasuojelua ei vielä ollut.   

Mutta itse asiaan.
nm. Joonan sarkasmi ei pure. Tiedätköhän miksi ?. Arvelenkin ettet tiedä.   Voin antaa viiden pisteen vihjeen, vanha sanonta.  Joka leikkiin ryhtyy,  se leikin kestäköön.
Sitä on nyt odotettavissa ja kierrokset vain nousevat.